Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
26.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kombiye de takılan 5K NTC 1,38 TL yeterki dış ortama uygun bir kutu içinde olsun işinizi görür

http://www.elektrovadi.com/5K-NTC,PR-1635.html
  • Allah cezasını versin bu termostatın nerden aldım ben bu baş belasını. Bu ne karseşim bu aleti kullanmak için bilim adamımı olmamız gerekiyor.

Buradan oda termostatı almayı düşünenlere açık ve çok samimi tavsiyemdir sakın LOGO FB OT almayın kardeşim. Gidin evinizde soba yakın daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozca78 o kullanıcısına yanıt
    Aslında çok basit Lago kullanmak. Eğer dış hava sensörü kullanmıyor iseniz Oda set sıcaklığını istediğiniz değere ayarlayıp diğer parametre ayarlarını hiç kurcalamadan, 0.1 derece hassasiyetle kullanıma başlamış olursunuz. Eğer daha ekonomik olarak ısınmak isterseniz, dış hava sensörü kullanıp P01 ve P02 ayarlarını evinizin özelliklerine göre iyi tespit etmelisiniz. Buda biraz deneyerek
    mümkün.
  • vetademkaya v kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajımdaki hataları düzeltip, Lago fb ot deki P02 parametresinin kullanımını örneklerle izah edeceğim. Hassasiyet 0,1dir. Ama lago fb +-0,5C oda sıcaklığında kapanıp açılır. Dış hava sensörü kullanmıyor isek P01 devre dışıdır. P02 nin ayarıda birşey ifade etmez. Dış hava sensörü kullanıyorsak amaç evimize uygun en düşük P01 eğrisini seçerek düşük kazan sıcaklığı ile ısınabilmek. Diyelimki P01:1.0 seçtik. Dış hava sıcaklığı 8 C. Oda set sıcaklığımız:23 C ısıtma eğrisi p01:1.0 da 8 C dış hava sıcaklığında 40 c de yanar diyor. Burada p02 devreye giriyor.
    Eğer P02:0 ise oda sıcaklığı kaç olursa olsun kazan sıcaklığı 40 c dir buda odanızı fazla veya az ısıtabilir.
    Eğer p02:5 ise oda sıcaklığı 23-0,1=22,9 da kazan sıcaklığı 40+0,5=40,5 C 23-0,2=22,8 de kazan ısısı 40+1=41 C Olur.
    oda sıcaklığı 23+0,1=23,1 de Kazan sıcaklığı 40-0,5=39,5 C 23+0,2=23,2 de kazan ısısı 40-1=39 C olur oda set sıcaklığı 23 C yakalanınca ısıtma eğrisindeki 40 C de yanma gerçekleşmeye devam eder.
    Eğer p02:10 ise oda sıcaklığı 23-0,1=22,9 da kazan sıcaklığı 40+1=41 C 23-0,2=22,8 de kazan ısısı 40+2=42 C Olur.
    oda sıcaklığı 23+0,1=23,1 de Kazan sıcaklığı 40-1=39 C 23+0,2=23,2 de kazan ısısı 40-2=38 C olur.
    Yani P02 geçici olarak +- 1c oda sıcaklığı için +- 1-19 C arasında kazan sıcaklığını artırıp azaltabilir. böylece daha düşük ısıtma eğrisi ile oda sıcaklığı set değerine ulaşılabilir. Arabanın İlk süratlenmesi ve yavaşlaması gibi düşünün.
    Eğer evimiz çoğunlukla set sıcaklığından mesela 23 den fazla ısınıp kombi stop ediyor ise (23,5 de stop eder) Ya biraz ayarları fazla kurcalarken Lago fb ısınıyor ve kombiyi dururuyor olabilir.(benim başıma devamlı geliyor). Değilse seçilen ısıtma eğrisi kazan sıcaklığı yüksektir. ısıtma eğrisinin bir alt kademeye indirilmesi gerekir. Kısaca Doğru P01 seçildikten sonra P02 de:10 seçilse yeterlidir. İstenen set sıcaklığına daha çabuk ulaşmak istersek P02:19 akadar bir değer seçilebilir. P02 20 seçilirse sadece oda termostatına bağlı kazan ısısı hesabı başlar, dış hava sıcaklığı gözönüne alınmaz.

merhaba aslında ot den memnunum yakıttanda memnunum ama bu dış hava sensörünü de takmak istiyorum
    yapmam gereken herhangi bir 5k ntc alıp kabloyla dışarıya uzatıp kablonun diğer iki ucunu ot nin 3.,4. ayaklarına bağlamak doğrumudur https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-isi-sensoru-P153260051
    şu 10 k olanı alsak olurmu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 9 Kasım 2017; 19:33:23 >
  • 70metrekare ısıtılan alan.
    Eca scot uzerınde 60
    Lago fb üzerinde 60
    P02:20 ayarlı
    Termometre 22.5 ayarlı
    Şuan termometre üzerinde 23 yazıyor ( artık 23-24 arası tam bilmiyorum)
    Devamlı 32-40 arası çalışıyor
    5 günde 16metrekup gitmiş.
  • İstanbul Dubleks 160 m2 gündüz 21 gece ise 18'de ayarlı. Bu sıralar günde sabah 06:45-07:45 akşam 16:00 - 23:00 aralığı gündüz değeri ve tüketim günlük 3 m3 civarında. Gördüğüm kadarıyla sabah ve akşam ilk çalışmada çok yükleniyor. Yani 2 m3 ilk çalıştırmalara denk geliyor. Sensor alt katta ve üst kat ise pek ısınmıyor. Kazan 50 max, 30 min.

Çok emin değilim ama üst katıda ısıtayım dersem gündüz değerini 24'e çekip günlük 20 m3'leri göreceğim gibi görünüyor. Bu sıralar hava sıcaklıkları malum 15-20 aralığında geziyor. 5-7 arasına düşünce tüketim fena olacak gibi. Kar yağdığında ise 30 olur heralde :)

Bir de peteklerin gaz yerken ısınması, gaz yemesi bitince de kısa sürede buz gibi olması da enterasan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 14 Kasım 2017; 23:28:26 >
  • cettindir kullanıcısına yanıt
    Bence iyi

• tk152 t kullanıcısına yanıt
    Üst katın ısınması izolasyon kalitesi ve üst kat radyator boyutlarıyla ilgili

Çatı ve duvar izolasyonuna göre uygun boyutta radyatör olması gerekiyor,

yatak odalarının yönetmeliğe göre 18 derece olması hedefleniyor tabiki daha fazla da olabilir isteğe bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

merhaba aslında ot den memnunum yakıttanda memnunum ama bu dış hava sensörünü de takmak istiyorum
    yapmam gereken herhangi bir 5k ntc alıp kabloyla dışarıya uzatıp kablonun diğer iki ucunu ot nin 3.,4. ayaklarına bağlamak doğrumudur https://urun.n11.com/diger-aksesuar-yedek-parca/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-isi-sensoru-P153260051
    şu 10 k olanı alsak olurmu acaba

2 tane 10k alıp paralel bağlarsan olur. Bende bu şekilde yaptım.

Hocam neden 2 tane 10k peki. Ayrıca refkontak kap içine koysak olurmu
    1/R=1/R1+1/R2

aslında benimoe aklıma gelmişti ama paralel bağlantıda biri daha çok akım çekip ısınabilir diye düşünüp garanti olsun diye 5k alayım dedim bulunduğum şehirde bulamayınca direnc.net sitesinden 5k aldım henüz takmadım daha ot ye değil kombiye takmayı düşünüyorum kombi zaten dışarda kablo çekmeme gerek kalmayacak takınca durumu yazarım
    Bu arada sitede enaz 20tl lik alım yapmak lazım 5k ntc 50 kr olunca 20 tl ye tamamlamak için birsürü ıvır zıvr almak zorunda kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 22 Kasım 2017; 20:51:31 >
    1/Rt=1/R1+1/R2

Formülünden dolayı.

• dndd d kullanıcısına yanıt
    Dış hava için kablo gerekiyor kombiden biraz uzak olmalı ve kuzey tarafta olmalı

2 adet 10K NTC paralel de olabilir sorun olmaz, bende 5k eca nın orijinali var kombiye bağlı çalışıyor,

tüm katsayı vs ayarları fabrika ayarında ve 24 saat aynı gündüz sıcaklığına ayarlı 21 derece.

bu mevsimde 30-35 derece su sıcaklığında otomatik yanıyor, lago salon duvarında, salon 21 derece oluyor

yatak odaları 19 derece biraz sıcak geliyor.
  • Ntc lerim geldi kombiye takamadım uygun jak ya da klemens gibi birşey lazım bende yoktu ntc takılacak yer de boştu

Lagoyu çıkardım

https://www.direnc.net/4lu-kablodan-kabloya-klemens-5

Şu klemens iki parça ayırınca dişi olanı lagonun girişine uyuyor ancak biraz büyük orjinal klemensini söküp takılan yerini kırdım ot nın kıçı havaya kalktı

https://www.direnc.net/kablodan-kabloya-konnektor şurdaki pimli olanlardan alsaydım keşke muhtemelen bu pimlerden biri ot nin arkasındaki yuvaya olur klemensi değiştirmem gerekmezdi

https://www.direnc.net/2li-kablodan-kabloya-konnektor-pim-gerektirmez

Şunlar çok işime yaradı lehimle hiç uğraşmadım tcleri ve kabloları bunlara tutturuyorum

5k ntc taktım ancak sıcaklığı çok düşük gösterdi bende elimde ntc çok olunca değişik paralel-seri kombinasyonlar deniyorum şuan iki pararlel 5k ya seri iki 1k toplam 4.5k ntc yaptım biraz yüksek gösteriyor 5k lardan birini 10k yla değiştirmeyi düşünüyorum bakalım

Yalnız bunun kombinin yanmasına pek etkisi olmadı sanki aynı gibi şu sıcaklık p01 p02 eğrisini bilen paylaşırsa sevinirim henüz fabrika ayarları kurcalamadım p7 yi 60 yaptım onuda geri düşürecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 28 Kasım 2017; 11:24:24 >

• dndd d kullanıcısına yanıt
    Hoacam şuan bu konu hakkında hiçbir bilgim yok.Ama ev yalıtım olmadığı için dış hava sensörü kullanmadım hiç.Şuan lago kullanıyorum set:23, p02: 20'de, kombi eco modda mis :)
  • Max sıc. 23 ayarlıyorum ( dış hava sensörü yok)

Hem kombı hem lagoda ısı 60 da

P02:20 de denedim( eco modda) çok çalışıyor pompa sesi çok rahatsız etti. +9,-9 da devamlı.

p02 yi farklı değerlerde nasıl oluyor bilmiyorum

Suan p02:7 de 23 ayarlı 24 de durdu taaakı 21.9 da çalışacak donarım bea☺

23,5 ayarlayıp

24 duracak,23 te çalıştıracak

P02 değeri varmı ki.

Durma çalıştırma hep ayarlanan max sıc. Değerinden +1,-1 derece şeklinde

+0.5 , -0.5 derece nasıl yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cettindir -- 3 Aralık 2017; 20:8:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cettindir

Max sıc. 23 ayarlıyorum ( dış hava sensörü yok)

Hem kombı hem lagoda ısı 60 da

P02:20 de denedim( eco modda) çok çalışıyor pompa sesi çok rahatsız etti. +9,-9 da devamlı.

p02 yi farklı değerlerde nasıl oluyor bilmiyorum

Suan p02:7 de 23 ayarlı 24 de durdu taaakı 21.9 da çalışacak donarım bea☺

23,5 ayarlayıp

24 duracak,23 te çalıştıracak

P02 değeri varmı ki.

Durma çalıştırma hep ayarlanan max sıc. Değerinden +1,-1 derece şeklinde

+0.5 , -0.5 derece nasıl yapabilirim.

Sizin durumu yaşıyorum herhalde. Dün lago fb yi scot kombime bağladım. Ev 24 dereceydi. Gündüz 24 gece modu 22 olarak ayarladım. P02 yi 20 ye aldım. Sabah kalktığımda ev 22 dereceydi. Halbuki Ayarladığınız saatte sabah 7 den itibaren gündüz moduna geçecekti. Sadece gündüz modunda çalışacak şekilde ayarı değiştirdim evden çıktım. Eve geldiğimde lago 23 ü diğer derecem ise 22,7 yi gösteriyordu. Evde serindi. Kombide çalışmıyordu. Kaç derece olunca çalışacak neden bu kadar evi soğutuyor. Modülasyonlu ot güya ısıyı sabitler deniliyordu. Bir yerde bir hata var sanki.

Tecrübeli arkadaşlar bi fikir versin lütfen.

• mastor1 kullanıcısına yanıt
    Scot kombiye lago fb takınca scot üzerinden kalorifer devresi ısısını elle ayarlamaya gerek var mı ? Yada kaça ayarlamak lazım. Ben 40 yaptım Lago da 24 ayarlı ama kombi sürekli çalışmamasına rağmen ev 22 23 derece arasında kalıyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.