Şimdi Ara

ECA Confeo Premix Sürekli Yanıyor ACİLLL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eca confeo premix kombiyi 40 ta 44 de vb derecelerde deniyorum birtürlü +9 olmuyor 40 yaparsam 45 de kalıyor 44 yaparsam 48de kalıyor ve öylece yanmaya devam ediyor kapatmasam sürekli yanacak. 11 petek ve 3 adet uzun havlupan var dubleks daire. karşı komşumda aynı kombiyi kullanıyor onda bu sorun yok. ancak şöyle bir durum var bina biteli 2 yıl oldu ve ben yeni taşındım daha önce oturan olmamış. Bunu şu sebeple belirttim servisi aradığımda daha gelmeden bakmadan direk hatta kirlilik vardır su gerekli şekilde devir daim olamıyordur tesisatı temizletmeniz gerek dedi. tesisattaki suyu üç defa boşaltım ve havasını alarak tekrar çalıştırdım. her defasında sarı bazen siyah su aktı. Servisin teşhisi doğrumudur? petekler ısınıyor ama dediğim gibi sönmüyor. petek sayıları uzunluğu 60 cm olan 6 adet, 100 cm olan 5 adet, 50*110 cm 3 adet havlupan.



  • Butun petekleriniz isiniyormu.

    Eviniz cok buyuk kombiniz yetersiz gelebilir. Toplam petek m2 niz nedir yani hepsinin toplami kac m2

    Kombiniz suyu 55 derecelere kadar cikartiyorsa veya 50 derecrlere cikariyorsa ya calisma toleransinda calismiyordur yani 50 dereceye ayarliysa 59 da durmuyorsa tolersnslara gore calismiyordur.parametre ayarlarina servis bir bsksin.

    Veya kombinizin ana kartinda sorun vardir servis baska kart takarak dene sin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesisat kirliliği sıfır bina için söz konusu olamaz değilm 2yıl boyunca boşmuş. eca servis daha gelmeden ve sadece 49 derece olmuyor dedim tesisat kirli dedi bu arada bütün petekler ısınıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akafrt -- 18 Ekim 2017; 17:10:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık binanın üstelik hiç kullanılmayan tesisatın neyi kirli olacakmış?
    Servis kısa kesmiş atmış
  • Bende başka bir bölgeye bakan eca servisini aradım kirlilikle alakasıolmayacağını söyledi. Ama bu serviste farklı bir boyut getirdi ev büyük petek fazla o yüzden manuel kombiler gibi dinlenmeye geçmez modülasyon 59 u görmediği için yanar gerekirse 6 saat yanar e dedim parametrelerden pilot ateşin seviyesini yükseltsek o hiç olmaz ev küçük olur kombi eve göre büyüktür ozaman parametrelerle oynarız aksi halde parametre ayarları değiştirilmez dedi sinir olmamak elde değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kombi 35kw 30000kcal

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam petek uzunluğu 60 cm olan 6 adet, 100 cm olan 5 adet, 50*110 cm 3 adet havlupan var. Peteklerin yüksekliğide 60 cm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akafrt A kullanıcısına yanıt
    Evde oda termostatı veya termostatik Van'a var mı? Bir de evin iç ısısı Nasıl oluyor derece var mı kaç derece oluyor. Hangi ildesiniz dış sıcaklık nasıl.

    Sürekli yanıyor dediğiniz kaç saat kaç gün?

    İlk çalıştırmada evin ısısını belli bir dereceye getirmek için çok çalışması normal. Ayarladığınız ısıyı yakalayıncaya kadar yanacak. Kombinin bir arızası olsa sürekli arızadan dolayı yanıyor olsa evde aşırı ısınma olur. Anladığım kadarı ile Aşırı ısınmada yok. suyu istenilen ısıya getiremiyor. Ya büyük bir ısı kaybı var yada Siz kombinin yanması ile devirdaim yapmasını karıştırıyorsunuz.

    Ayrıca ilk servisin dediği gibi petekler kirli olsa yeterli devirdaimi yapmasa kombi sürekli çalışmaz. Sürekli devreye girip çıkar. Petek kirliliği ile alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 18 Ekim 2017; 23:42:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Termo vana yok. Evin iç sıcaklığı iyi düzeyde petekler eldeğmeyecek düzeyde değil. Ankaradayım sıcaklıklar şu an gece 10-12 derece. Evde yalıtım sorunu yok sıfır bina dış yalıtım mevcut. Kombi 35kw, 30000 kcal daha öncede kombi kullandım hocam 45 te yakıyorsak 48 dereceye gelince kombi yanmayı sonlandırıp devir daime devam ediyor hadi bu kombide +9. -9 olayı var dedim 45 te yakıyorum 54 e gelip dinlenmeye geçmesi lazım değilmi? Ancak derece 51_53 derecelerde gezinip duruyor. Devir daimle gaz yakmayı karıştırmadığıma eminim. 3 saatte suyun sıcaklığının 54 dereceye gelmemesi normal mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

    Ben de ECA Confeo Premix kullanıyorum 30 KW olanından. Öncelikle oda termostatı seçimi ve günlük kaç metreküp doğalgaz tüketiyorsunuz konularında bazı testler yaptığımı belirttim oradan da takip edebilirsiniz. Size mutlaka yardımı olur.

    Bir de şu sorularımıza cevap lazım?
    Kaç gündür çalıştırıyorsunuz?
    Dış hava sıcaklığı nedir?
    Evin yalıtım durumu nedir?
    Petek önleriniz kapalı mı (perde dahil)?
    Dönüş suyu sıcaklığınız kaç derece (Dönüş borusunu elinizle tuttuğunuzda sıcak mı ılık mı soğuk mu?)

    Kısaca evim 123 metrekare, 347 metreküp, 8.5 metre uzunluğunda peteklerim var, havlupan yok. Eve göre düşünüldüğünde peteklerimin boyu az. Bu da yoğuşma verimi alabilmek için geri dönüş suyumun yeterli miktarda soğuyamacağı anlamına geliyor bir miktar. Pratikte ise şimdilik sorun yok.

    Sizin sorununuza dönersek. Ben de cihazımı geçen cuma akşamı 45 dereceye ayarlayarak çalıştırdım. +9 dersek 54 dereceyi hiç görmedim. Genelde 50 bir kez de 52 yi gördüm. Çalıştırmadan önce oda sıcaklıklarım 18-19 derecelerde idi. Bir gün sonra 20-22 aralığında olduğunu gördüm. 45 derecede ikinci gün 24-25'e çıktı odalar. Ve sıcaklık rahatsız etmeye başladı. VE BU ESNADA CİHAZ HİÇ KAPANMADI. Hala çalıştığını görünce 40 a düşürdüm. Cihaz maksimum 48'i gördü. Ev sıcaklığını korudu (24-25). Bir gün sonra 35 e düşürdüm. Cihaz maksimum 43 gördü ve suyu devirdaim ettirmeye başladı. 27 yi de görmeye başladım. Ev sıcaklığı ise 22-23 dereceye geriledi. Dolayısıyla benim evim ısındı ve 45'in ve hatta 40'ın fazla geldiğini anladım. 35 derece de teste ikinci günde devam ediyorum. Cihaz 43-27 aralığında çalışıyor. Nadiren +-9 oluyor genelde 8. Ama evim sıcaklığını koruyabiliyor. Gerçi gündüzleri dışarısı 12 derece. Geceyi ise ölçmedim.

    Tavsiyem siz de bu şekilde deneyiniz. Belki de eviniz ısı tutamıyor. Ya da başka bir problem varsa da daha ayrıntılı bir şeyler yazmanız lazım ki sitedeki üstadlar size yardımcı olsun.

    Ben şu an sadece faturasını düşürmek için testler yapan birisiyim.

    Bir de son olarak HAVLUPAN konusu var. Havlupanlarınız seri olarak bir kalorifere bağlı mı yoksa direk kombiye geri dönüş mü yapıyor. Hasanemmii ile de bu konuyu konuştuk. O da aynı fikirde. Havlupanlar elektirik devresindeki kısa devre gibi, tesisata kısa devre yaptırıyor. Su soğuyamadan geri dönüyor. Radyatör mantığında değiller. Seri takılmadıktan sonra tek başlarına cep düşmanı. Suyunuz sıcak dönüyor ve yoğuşma verimi alamıyorsunuz. Evinizi ısıtamıyorsunuz. O anca üzerindeki havluyu kurutsun. İsterseniz öncelikle evinizin ısı değerlerini ölçün. Geri dönen tesisat borusuna bir dokunun nasıl. Sonra da havlupanlarınızı kapatın ve bir de öyle ölçümler yapın. Evinizin yalıtımına bakın. Çok kapsamlı bir konu. Pislik var deyip geçilemez.

    Ha bu arada, üç kere suyu boşalttım dediniz. Eliniz yatkın demek ki. Filtrenize bakın pislik dolu mu temiz mi. Temizleyip takın ve ertesi gün tekrar bakın. Temizse sorun pislikte değildir




  • akafrt A kullanıcısına yanıt
    Ben kombici değilim. Baştan onu söyleyeyim ama eldeki veriler ışığında fikrimi söyleyeyim. 3 saat ilk ısınma için çok uzun bir süre değil. Özellikle yeni binalar için. Çünkü daha önce oturulmamış yemi binalar eskilere göre içinde daha fazla nem barındırır ve bu nemi siz ısıtırsanız evin ısısını alarak buharlaşır. Toprak testinin güneş altında suyu soğutması mantığı yani. Eviniz aşırı ısınmıyorsa ve kombiniz yanmaya devam ediyorsa demek ki daha evin kendisini ısıtamamış. Ben bir hafta önce ilk defa kombiyi çalıştırdım. Akşam 5 den sabah 8 e kadar 5 metreküp gaz yakmış. Hava 10 derece için fazla. Ev artık ısındı toplam 8 gün oldu yakalı toplam 23m3?yakmış. Yarım günde 5, 8 günde 23. Diyeceğim ilk ısıtma uzun sürebilir. İkinci servisin dediği mantıklı. Birkaç gün gözlemleyin. Sayacı da takip edin. Ne kadar yaktığını. Zaman'la azalıyor mu diye dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de pompanın hiç durduğunu görmedim. Sürekli çalışıyor. Ama 35 derece de iken ateşleme uzunca bir süre kapalı kalıyor.

    Yeni de ot aldım ama testlerim bitmeden çalıştırmayacağım. Sonra da onunla bazı testler yapacağım.
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi denemeler yapacağım birkaç gün bakalım nasıl sonuçlar alacağız filtreleride söktüm hocam tertemiz bir pislik mevcut değil. Alt katın ve üst katın ayrı kollektörleri var su direk gidiyor peteklere. Seri olayı nedir ney değildir bilmiyorum. Teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bakalım yarından itibaren 1 hafta deneme yapacağım doğru sıfır evde o sorun oluyor daha öncede ısıtmada ilk zamanlar zordu ama böyle uzun süreli değildi evin metrekaresiylede ilgili olabilir gerçi. Birde yüksek modülasyonlu kombiler bizim bildiğimiz eski tip kombiler gibi değil dediler bakalım 1 hafta deneme yapacağm sonuç ne olacak sağolasın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Pompa durmaz zaten hocam su devir daimi başka türlü sağlanmaz soğuyan suyu geri çekmesi lazım ve bu kombide o olay biraz uzun sürüyor 36—34 derecelere inmeyi bekliyor 45 civarı yakayım diyorsan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akafrt A kullanıcısına yanıt
    EVet aynen öyle modülasyon yapan kombi eski tip kombiler gibi ısıyı istenilen dereceye getirene kadar son gaz yüklenmez. Anakartının çalışma prensibince göre kademe kademe ısıtır. Siz dereceyi ve sayacı kontrol edin ara sıra. Bir de evin genel ısısını ölçebilmek için bir derece edinin. Ev ısındıkça kombiyi kısarak bir denge yakalamaya çalışın. Havalar çok soğuk olmadığı için yarın kombi ateşlemeyi kesmeye başlayacaktır muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat olarak soruyorsanız metreküpü 1 Lira civarında. Bence durmadan çalışması bir problem değil. Evde üşümüyorsanız sorun yok. Nerede yaşadığınızı ve evin büyüklüğü yalıtımı gibi birçok şeyi bilmiyoruz ama sorun etmeyin. Kombi durmadan çalışıyorsa ve ev ısınmıyorsa sorun edin. Yalıtım ve alınacak tedbirler diye bir başlık var orayı okuyun. Orada faturanızı düşürecek bilgiler bulabilirsiniz.
  • Son faturama göre 0,93 TL şu anda
  • Aslında artı 9 olup olmaması bence önemli değil. Önemli olan evin ısısı uygun mu. Kazan sıcaklığı doğru ayarlandı mı. Ben 45 ayarına getirdiğimde ev 25 olmuştu ve artmaya devam ediyordu. Kombi hala çalıştığı için 45 in çok yüksek bir değer olduğunu düşündüm ve önce 40 a düşürdüm. Baktım hala sıcak 35 e aldım. 40 ta iken ara ara kapanıyordu ama yine de uzun süre ateşleme yapıyordu. Bence sebebi evin ısısını yüksek derecede tutmaya çalışması. 35 e alınca rahatladı. Şimdi ev 23,5 günlük tüketim maks 2 metreküp. Yarın da 30 da deneyeceğim sonra da ot yi takacağım. İlk gün 16 ikinci 14 (Kazan 45) üçüncü gün 8 (Kazan 40) dördüncü gün 1,6 beşinci gün 2 (kazan 35) metreküp kullanımım oldu. Değerler hatırladığım kadarıyladır.

    Kombiden önce evin yalıtımına bakmak gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.