Şimdi Ara

EA, FIFA markasını bırakıyor: Bize tek faydası oyunun kapağındaki dört harf (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Kardeş sen örnek verme. Beceremiyorsun. Boşver takıl kafana göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam senin anlayabileceğin seviyeye kadar indirmek için çok uğraştım ama o zaman da örnekler garipleşiyor sen de haklısın. Halbuki ilk mesajımda anlayabilen demek istediğimi anlamıştı zaten, keşke orada bıraksaydım. Verdiğim örneği teşbih yaparak somut duruma bağlayamayanlar yüzünden konu karıştı.



    @burnaldinho verdiğin cevap için teşekkür ederim. İstenen meblağ buysa gerçekten astronomik. Evet dediğin gibi marka değerinin sonsuz önemi yok ve evet dediğin gibi bu derece bir ödemeyi yapmak yerine FIFA ismini kullanmaktan vazgeçebilir EA.

    Kaç gündür anlatamadığım ya da bazı insanların kasıtlı olarak anlamamaya çalıştığı nokta şu: Ben EA’e hayır kardeşim FIFA ismi olmadan olmaz FIFA ne istiyorsa vereceksiniz gibi bir şey mi demişim? Yoo hayır. Bak burada da diyorum bahsettiğin gibi bir meblağ isteniyorsa gayet hak da verilebilir EA’e FIFA ismini almamak konusunda.

    Benim demek istediğim CEO’nun yaptığı açıklamanın basitliği. FIFA isminin bize bir faydası yok demiş, ben de diyorum ki sen ne saçmalıyorsun FIFA ismi sizin için de bir marka olmuş durumda. Ben bunu diyorum bana gelen mesajlar ayrı telden çalıyor. Benim demek istediğim, benim eleştirdiğim EA’in FIFA ismini bırakmayı düşünmesi değil, CEO’sunun yaptığı marka değerinin hiç önemi yokmuş gibi FIFA isminin bize hiçbir karı yok açıklaması. Yoksa EA bırakırsa bıraksın ismi.

    Bu durumda doğru açıklama “yıllarca oyuncularımızla FIFA ismiyle buluştuk, bu isimle bağ kurduk ancak geldiğimiz noktada istenen yüksek telif bedelleri yüzünden isim haklarını alamayabiliriz” gibi bir şey olmalı.

    Yani bu kadar basit ve önemsiz bir şey yüzünden kaç tane mesaj attım dünyanın ek büyük derdiymiş gibi. Marka hakkı önemlidir ve değerlidir, FIFA ismi de EA için önemli bir markadır, bu yüzden CEO’nun hiçbir önemi yokmuş gibi bir açıklama yapması saçmadır, ama istenen telif bedeli çok uçuksa EA bu isimden de vazgeçebilir tabii, sadece bunun açıklaması CEO’nun yaptığı gibi bir önemi yoktu zaten şeklinde olmaz. Dediğimin özeti bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 27 Şubat 2022; 20:22:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında herkes aynı şeyi söylüyor da iletişim problemi var sadece  Ceo'nun açıklaması bence "o kadar para veremeyiz" dememek için, kendini üste çıkarma çabası. Üstteki bi arkadaşın söylediği gibi işin özeti "Telif bedeli çok yüksek geldi"


    Sizin söylediğiniz de kesinlikle doğru, Marka değerinin önemsiz olduğunu kimse idda edemez. Sadece istenilen bedel o kadar yüksek ki marka değerinin getirisi üzerine çıkıyor.

  • Sen bir şey satın alma birader ot gibi yaşa, neye el atsan kurutuyorsun :D :D Şaka tabi alınma :D

  • Reis bilmiyorsun galiba EA prodections bir oyun motoru tasarımcısı bir şirket yani kapak fotoğrafları sadece EA diyorsun ama oyunun grafikleri karakter animasyonları vb şeylerin tasarımı ve kodlaması EA gamese ait 3

  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Örneklemen yanlıştı kardeş. Bende doğru örneklemeyi verdim. Verdiğim örnek en net örnekti. Ne anlatmak istediğin beni ilgilendirmiyor. Önemli olan yanlış anlatımını benim duzeltmem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilen bilir, NES zamanlarında "J-League Winning Goal" diye bir futbol oyunu vardı ve zamanının efsanelerinden olan bu oyun EA tarafından geliştirilmişti.


    O nedenle, FIFA ismi bırakıldıktan sonra "Winning Goal 23" diye yıla göre devam eden isimlendirmeler yapılsa fena olmazdı bence. Naçizane bir fikir sadece.  

  • Fifa lisans için çok para isteyince Ea da geri çekiliyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.