Şimdi Ara

EA, FIFA markasını bırakıyor: Bize tek faydası oyunun kapağındaki dört harf (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    Ancak vazgeçilmez olmadığını CEO’nun yaptığı açıklamalarda görüyoruz. Emin olun, milyar dolarları yöneten bu insanlar en az sizin kadar düşünce kabiliyetine sahip. Her kararın getirdikleri ve götürdükleri vardır. EA’in bunu göze alabiliyor olması getireceklerinin götüreceklerinden fazla olduğunu tahmin etmesinden kaynaklanıyor. Ancak elbette alınan her karar bir risktir aynı zamanda. Başarılı da olunabilir, başarısız da. Ben sırf FIFA ismi kullanılmayacak diye satışlarının düşeceğini sanmıyorum. EA’in bilinirliliği de gayet yüksek. FIFA’ya verecekleri ücretten daha az bir bütçeyle yeni oyunun tanınırlılığını arttırabilirler ve uzun vaadede kârlı çıkabilirler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Android1907 A kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum neden pes oyunun adını değiştirip fiyasko gibi bir oyunu beleşe çıkardığını için herkes ya eski sürümlerini oynuyor ya da fifaya geçti. Şuan EA futbol oyununda tekel fiyatı da buralardan çakmaya devam edecektir aynı football manager de güçlü bir alternatifi olmadığı gibi çıtayı belirleyip alıyorsan al kardeş politikasını devam eder

  • kaan_yrd K kullanıcısına yanıt

    "Emin olun, milyar dolarları yöneten bu insanlar en az sizin kadar düşünce kabiliyetine sahip."


    Hocam bu bir logical fallacydir. Dediğiniz gibi bir durum olsa tarihte batan hiçbir milyar dolarlık şirket olmazdı. Aksine oyun sektöründe o koca koca düşünme kabiliyeti çok büyük insanların yaptığı büyük hataları hep görüyoruz. Örneğin Xbox One'ın tanıtılışı, dünyanın ilk 5 şirketinden biri olan Microsoft'un yöneticileri bile her zaman doğru karar vermiyor demek ki.


    Ben EA'in yaptığı oyundan FIFA ismi kalkacak diye oyun batacak bitecek satmayacak demiyorum zaten. CEO'nun sanki marka değeri gibi bir ticari meta yokmuş gibi yaptığı açıklama komik diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 25 Şubat 2022; 14:39:34 >
  • Electronic Soccer incoming :D

  • ya bırak oynamayı bilmiyosun :)

  • Ohh ne güzel oldu fifaya şimdi konamiyi dışlamasının bedelini yaşasın tek kaldılar resmen EA

    Şimdi seve seve anlaşmak zorundalar EA ile demek neymiş tekel her sektör için kötüymüş

  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Adam...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Verdiğin örnek alakasız olmuş.


    Şöyle anlatayim sana. Sen Jack rabbit slims yani oyun şirketin olsun adı da JRS Gaming olsun. Araba yarışı oyunu yapıyorsun ve oyunda çeşit çeşit Audi araçlar sürüyoruz. Oyunun adı da AUDI.


    Audi firması ile oyun hakkı için 10 senelik 1milyona anlasiyorsun. Oyunda ismini kullanmak için 1milyon veriyosun. 10 sene sonunda Audi firması Audi oyunda haklarını kullanmak için 10milyon istiyor. Bu fiyatta sana fazla gelince sende aynı oyunu yapıyorsun ama ismini JRS racing diye değiştiriyorsun. Olay bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fifa 22 de 50 saatte kanser olmuş biri olarak söylüyorum;
    ESKİ FİFA BİTTİ YERİNİ SAÇMALIKLAR SİLSİLESİ BUG VE MANTIK HATASI YAPAY ZEKAYLA DOLU APTAL BİR FUTBOL OYUNU GELDİ.
    bence komple şirketi kapatın, artık cebimden size 1 TL çıkmaz.
    Bu sene verdiğim paraya üzüldüğüm tek şey FIFA oldu…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EA yine yeni isimli oyununda yoluna devam eder, onun açısında bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum. Ama FIFA ismi güzeldi kısaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fifa nın para gözlülüğüdür bu

    dümdüz sadece alex hunter kariyer modu yapsınlar oynayalım.. güzeldi o hikaye modu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    audi, audi ismi için para mı ödüyor çok mantıksız bir kıyaslama olmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Evet olay bu. 30 yıldır her sene FIFA gibi ben bu yarış oyununu AUDI ismiyle çıkarırsam artık AUDI ismi bir araba markası olmasının yanında benim bu oyunumun ticari markası haline de gelir. FIFA ismi bir oyun markası olarak öyle bir noktaya geldi ki FIFA desen 10 kişiden 9'unun aklına önce FIFA oyunu, sonra FIFA kurumu gelir. Burada EA'in FIFA'sının marka değerinden bahsetmeye çalışıyorum ama verilen cevaplardan anladığım kadarıyla markanın önemi ve değeri anlaşılamadığımdan benim demek istediğim de farklı noktalara çekiliyor.


    Bir üstteki kangaetemo isimli üyeye de cevap vereyim. Aklına yatmadıysa örneği şöyle değiştireyim senin için. Audi, yıllarca Audi ismiyle araç üretiyor, otomobil sektöründe isim yapıp marka oluyor. Sonra biri geliyor örneğin Audi ismini önceden ben tescil ettirmiştim sen ismi haksız kullandın diyor mahkeme de adamı haklı buluyor. Adam diyor ki Audi'ye bu ismi kullanmak istiyorsan bana her yıl 10 milyon euro ödeyeceksin.

    Böyle bir durumda Audi CEO'su Audi ismini bırakıyoruz bizim için sadece ruhsatta gözüken bir şey önemli değil mi der, ödemeyi yapıp Audi ismini kullanmaya devam mı eder?

    Marka değeri böyle önemli bir şey demeye çalışıyorum işte. Kaç mesajdır anlatmaya çalıştığım bu, isteyen anlamaz, isteyen anlar, isteyen anlar ama hak vermez. Daha fazla yorum yazmayacağım bu konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 26 Şubat 2022; 20:16:7 >




  • anduril25 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle

  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    Kariyerde rakip sürekli küçük hava toplarıyla atak kurması beni deli ediyor. yanındaki adama kepçeleyerek havadan pas atıyorlar. Sürekli aynı şeyi yapmaları sinir ediyor. Kariyerde zaten müthiş saçmalıklar var.


    Verilen maç başı/sonu demeçlerinin sana bir artı/eksi sağlamaması.


    Forma şansı yakalayamayan/problemi olan oyuncuların bizle konuşmasının hiç bir etki/fayda sağlamaması. Oynatmak istemediğim oyuncuya sürekli önümüzdeki maçlarda oynatabilirim diye diye yıl sonuna kadar moral olarak mutlu götürebiliyorum.


    Transfer görüşmelerinde oyuncunun menajeri 2 yıllık anlaşma istiyorsa, siz 3 sene anlaşma yapmayı garantilediniz demektir. 4 yıl olmuyor malesef. 1 isterse maks 2 yıl.


    Alt yapıdan geliştirdiğim oyuncuya hiç bir klübün transfer teklifi etmemesi. Adam 26 yaşında ov 93-94 sırf bonservisi çok diye teklif eden olmuyor.


    Örneğin Haaland 120m bonservisi var benim oyuncunun 278m bonservisi ov96 25 yaşında. Haaland almak için 278m luk adamı takas yapıyorum adamlar üstüne 190m istiyor. Takas sistemi rezalet.


    İstediğin zaman istifa edemiyorsun, istifa etmeden boşta olan klüplere bakıp ilgilendiğini belirtemiyorsun. Kendini kovdurmanın tek yolu herhangi bir oyuncu ile sözleşme yenileyip bütün transfer bütçesini maaş olarak bastıktan sonra anında klüp tarafından kovuluyorsun. İşin ilginç yanı diğer klüplerden teklifte gelmiyor. Milli takımı kapatmıştım. Premier Lig çalıştırmak istiyorum teklif yok. Simulasyon maçında FM gibi maç izleme gelmiş. Ben sim modunda maç izlemek istesem FM oynarım zaten.


    FIFA 22 de aldım 1 maç attım steamden iade ettim aynı b*kun laciverti.





  • karbon12 K kullanıcısına yanıt

    Profesyonel seviye de futbol oynadım, tüm ligleri takip ederim, sürekli maçlara giderim. Pas, defans, taktik hadi momentumu da dikkat ederek bertaraf ediyorum ama o dar alanda o kadar iyi top saklayan kaptırmayan bir oyuncu bir futbocu ya da böyle bir dünya yok. Top kapmak tamamen oyunun kontrolünde. Adama geçit vermiyorsun adam freestyler gibi sahada takılıyor. Oyun Pc'de atıl şekilde duruyor. Sokak futbolu modlayacağız diye vasat olan oyunu berbat ettiler.

  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle çok yanlış bir karşılaştırma yapmışsınız, verdiğiniz örnek ile konunun zerre alakası yok.



    2.si Ceo'nun açıklamalarını çok direkt olarak algılamış, kelime kelime yorumlamışsınız. Son çıkan haberlere göre Fifa isim hakkı olarak 4 yılda 1 milyar dolar istemekte. Yine haberlerde başka detaylar da mevcut ama konuyu bulandırmamak için onu atlıyorum.


    Ceo'nun burda bahsettiği avantaj, Fifa ismi 1 milyar 1 dolar sattırırsa gerçekleşir. Aksi taktirde Bu Fifa isminin avantajdan çok dezavantajı olur firma adına.


    Ki böyle ufak tefek hesaplara gerek yok açıkçası, EA şimdiye kadar yaptığı oyunlarla futbol sektörünü parselledi zaten. Oyunlarının üzerinde Fifa ismi olmazsa satışları azalır mı? Muhtemelen azalır fakat bu azalma miktarı çok az olacaktır, nitekim oyunu alacak oyuncu zaten biliyor hangi firmanın neyin nesi diye. belki 50, belki 100 milyon dolar bi kayıpları olabilir Fifa damgası olmadan ama 1 milyar dolar'a kıyasla avantajları olacağı kesin.



    Marka değeri tabi ki önemlidir, fakat sonsuz öneme sahip değil. Fifanın istediği miktar gerçekten artık astronomik bir sayı, Özetle bu EA'nın tercihi değil Fifa'nın zorlaması gibi düşünebiliriz.



    Yani Audi örneği veriyorsunuz da, Örnek verirken dünyada sadece Audi ve Reno şeklinde 2 araba markası olduğunu düşünün o zaman. Audi ismini değiştirip İdua yapsa, tek rakibi reno iken sadece isim değişikliği sebebi ile satışları 16 milyon adet azalır mı? Bence imkansız.




    Tabi EA fifa isim haklarını almaz ise, bu sektöre girmek isteyen başka bir oyun firması alıp FIFA ismiyle bir rakip oyun sürebilir, bu isim de onlara olabilecek en büyük reklam olur ve uzun vadede EA'yı daha fazla zarar ettirebilirler derseniz ona bir şey diyemem, tabi ki mümkündür. Ancak açıkçası hangi oyun firması 1 milyar dolar sırf bir isim hakkına verir o hiç makul gelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 27 Şubat 2022; 4:8:27 >




  • Futbol oyunları basketbol oyunları kadar gelişim gösteremedi bana kalırsa.Basketbol oynarken daha gerçekçi hissediyorum.Bu konuda daha çok gelişim beklerdim.Fifa,nba2k kıyası yaparsak arada çok fark var bence.


    Edit:2k fifa ismini alabilir diyorlar böyle bir durum olursa acayip bir gelişme gelebilir bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 27 Şubat 2022; 5:13:29 >
  • Konsolda mac oynayan tipler kaldi mi hala
    Bende konsol olsa last of us oynardim,ne bilim god of war oynardim🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.