Şimdi Ara

E90 Havalandırma Izgarası Kulpu Çıktı Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar havalandırma ızgarasının ayar kulp yada düğmesi ... adını koyamadım :) yerinde çıktı karşılığı duruyor kırılan yada kayıp parça yok ancak karşılığına oturtamıyorum çünkü karşılık hareket ediyor. bu konuda yardımcı olabilecek varmı.

     E90 Havalandırma Izgarası Kulpu Çıktı Yardım



  • Bugun aksam saatinde benim de başıma geldi. Bendeki sürücü kısmı değil de yolcu tarafındaki kırıldı. 2012 model aracim. Sanırım 3 sene bitince plastik aksam yaz-kış gördüğü için artık deforme olmaya başladı. Servise goturmeden nasıl halledebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki de ayni yer
    Bir aydır kırık
    Yıkamacıda oldu emaneten tutturdular diye düşünüyorum
    Ama kronik gibi geldi şu an
    Parçalarını saklıyorum
    Ben de takamadım
    Serviste gösterecem
    Takabilen
    var mı acep??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunumun nasıl çözüldüğünü anlatayım.

    öncelikle çeşitli internet sitelerinde parça aradım, fakat o küçük parça satılmıyormuş. o küçük parçayı tutan komple ızgara satılıyormuş. en ucuzu 250 tl'lerden başlıyor ve yukarı doğru gidiyor. çıkmacılara bakayım dedim, sonra gözüm yemedi. en sonunda benim birader çözdü. ama şunu anladım ki o küçük parçayı yıkamacı kırdı, buna eminim. o anda anlamayayım diye de emaneten tutturdu. öncelikle iç tarafta kalan ve onu tutan küçük parçaları da kesinlikle kaybetmeyin.

    şimdi gelelim sorunun çözülmesine. benim öncelikle ortadaki çiftli ızgaranın yolcu tarafındaki kırıldı. benim birader bu sorunu halletti. yolcu tarafında oturduğunuzda karşınızdaki renkli çıtayı (gri veya siyahtır, bende piano black diye geçiyor) söktü, sökme işlemini youtube'da izleyerek yaptı. sizde çok rahat sökebilirsiniz, tırnak yerleri youtube'da gösteriliyor. sonra ızgarayı komple söktü ve araçtan ızgarayla birlikte ayrıldık.

    eve gittik ve ızgaranın tüm parçalarını ayırdı ve en sonunda ızgara ayrılmıştı. sonra japonla kırılan parçaları birbirine yapıştırdı. sonrasında parçaları taktı ve arabaya oturttu. sabaha kalktığımızda japon sapasağlam yapmıştı. size önerim kırılan parçaları atmayın ve kesinlikle kendi ızgaranızı bir parça yüzünden değiştirmeyin, gereksiz pahallı.




  • abutboyaci A kullanıcısına yanıt
    uzun zamandır tatildeydim bu yüzden konuyu takip edemedim.

    Bende bende aynı şekilde çözmüştüm. Aynı şekilde göğüsteki çıtayı söktüm ve komple ızgarayı çıkardım. Ancak sökmeyi düşünen arkadaşlar oradaki elektrik bağlantı soketlerine de dikkat etsin. Kopan parçanın kendi tırnağı kırıldığı için tutmuyor ben japon yerine siyah silikon esaslı yapıştırıcı vardı onunla yapıştırdım fakat sağ-sol yapmıyordu ızgarayı hafif bana üfleyecek şekilde ayarladım kırılan parçayı ortaladım artık çıkması imkansız ama sa-sol yapmıyor, yukarı-aşağı bana yeterli geliyor. Eğer sağ-sol da çalıştırdıysanız tebrikler. Daha önce okusaydım japonla daha ince çalışırdım ama tekrar sökmeyi düşünmyorum. Çıtanın segmanlarını yalama etme ihtimali olabilir. Diğer tarafta kırılırsa 250 Tl verip komple ızgara takarım artık :)
  • benim abim baya bu işlerden anlıyor. japonla ince ince yapıştırdı ve sağa sola oynuyor. herhangi bir sorun yok. bahsettiğin gibi dişlisi kırılmıştı. japonla yapıştırırken zaten söyledi. çok iyi yapıştırmak lazım, herhangi bir yere akarsa artık hareket etmez demişti. şu anda kullanıyorum bir sorun yok :)
  • vent tabs diye bı site var orda tek parça olarak satılıyor fakat türkiyede göremedim tek parça satışını
  • gocken G kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinden de 2 el temiz bulup değiştirdim parçayı o zaman. Aracı da F30 alarak değiştirdim geçen sene. Tamir ettiğim E90 ön ızgarası duruyor elimde :)
  • https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180425020623&SearchText=bmw+e90+havaland%C4%B1rma+sekmeleri



    ben burada buldum (vent tabs) diye geçiyo ismi (havalandırma sekmeleri) diye arat internetten aliexpreste var 8,42dolar falan  E90 Havalandırma Izgarası Kulpu Çıktı Yardım




  • frencmen F kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam, geçen sene temiz 2 el ızgara bulup değiştirdim. Sonrada aracı değiştirdim.
    Şu an elimde tek tarafı tamirli (yukarı aşağı yapıyor sağ sol yapmıyor) tek tarafı sağlam komple ön ızgara var :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.