Şimdi Ara

e90 almak istiyorum, bilgi verirmisiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.forumda araştırdım fakat tatmin edici cevaplar bulamadım sorularıma.
    ben ilk defa bmw satın alıcam.bütçem de en fazla 85000.bu araç hakkında bana bilgi verirmisiniz.
    -mesela dizelini almayın sıkıntılı derler.bu doğru mu?
    -bu aracı alırken nelere dikkat etmeliyim?kronik arızaları var mıdır?
    -e90 kasanın zannediyorum 2 modeli var.ilki düz ikincisi makyajlı kasa.bu modelleri nasıl ayırt edebilirim?
    -iç donanımında bazılarında ortada ekran var, bazılarının torpidosu göstergelerden sonra düz gidiyor.bunun anlamı ekranlı olanlar makyajlı modeli mi?

    bu arada benim amacım bmw ye binmek.yani öyle dizel olsun benzinli olsun az yaksın gibi bir isteğim yok.genelde 100 de 80 i hasarlı.ağır hasarı olmadığı sürece az hasarlı olan araçlara da bakabilirim.demek istediğim bana bu bmw hakkında bilgi verirmisiniz.e 90 kasanın hangi modelini tavsiye edersiniz?
    teşekkürler...







  • Ben de e90 bmwlere bakiyorum. Sordugunuz sorulardan kolay olanlara cevap vereyim.

    Makyajli ile makyajsizi nasil ayirt edersiniz?

    Kaput ustundeki cizgiler: makyajli kasada bmw logosunun iki yaninda on cama dogru giden fazladan iki vizgi vardir

    Arka stoplar: arka stop lambalarinda makyajli kasada bagaj kapagindaki kisim daha kucuktur. Ve tampondaki kisimda bagajdaki kisma gecerken cizgi sert bir hareket yapar. Makyajsiz kasada daha yuvarlak formludur.



    Ortasinda ekran olan modeller makyajli demek degildir. Makyajsiz kasada bildigim kadariyla ekranli model yok. Makyajdan daha sonra ekran opsiyonu geldi diye hatirliyorum e90'a. Yani makyajli kasada hem ekranli hem ekransiz model var. Ben ekransiz modeli daha cok begeniyorum. Ya da kedi-ciger olayi olabilir bendeki 😀



    177bg lik dizellerde genelde zincir probleminden bahsediliyor. Ama bunu iyice arastirin cunku ben sadece forumlardan okudugum kadariyla biliyorum. Hic kullanan birine birebir sormadim. Sanirim 163 ve 184bg lik versiyonlar problemsiz.



    Forumda kullananlar varsa bakim maliyetleri ve periyotlari hakkinda bilgi verirlerse memnun olurum.

    Iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • makyaj konusu doğru. ekrana gelince, bildiğiniz üzere e90 üretimi 2011 yılı sonunda durdu ve f30 a geçildi. son e90 larda ekran standart sunuldu yani 2011 ın ortalarından itibaren en boş e90 da bile ekran + navigasyon mevcut. daha önceki üretimlerde opsiyoneldi.

    e90 kesinlikle dizel alın, benzinlisinden uzak durun, motor çok eski teknoloji ve zayıf, kasayı kaldırmıyor, motor ömrü kısa ve aşırı ötesi tüketimi var. (116 beygir, 0-100 13.5sn, 100km de ort. tüketim şehir içi trafikte rahat 15 litreyi bulur)

    en büyük kronik sorun zincirdir, buna dikkat edin zaten sesinden anlaşılır. onun dışında bariz bir sorunu yok, şanzımanı oldukça sağlamdır.

    184 beygirliklerde bu sorun daha azdır ve zincir değişimi daha kolaydır.

    bakımları konusunda e90 ların bakım periyotları uzundur garanti olmayacağından yetkili servise gitmenize gerek yok, parçalar öyle pahalı da değil servis konusu gözünüzü korkutmasın. bu araçların tek sorunu zincir olayı bir de sert kullanılmış ise turbo, bunlar masraf çıkardı mı ciddi olarak üzer. onun dışında performans tüketim sağlamlık yol tutuş konusunda efsanedir. hatta e90ların yol tutuşu f30 lardan da iyidir. fakat kasa serttir, süspansiyonlar serttir ve konforu düşüktür.

    ben 2011 de aldım aracı toplam 4 kere servise gittim hepsi de bin lira altındaydı bir tek son gittiğimde EGR valfını değiştirdim 600 lira, bu da dizel araçlarda yakıt kalitesi yüzünden görülen yaygın bir sorun.

    zincir değişimi 3000-4000 tutar fakat bunun için 100.000 km lere gelmek lazım. almayı düşündüğünüz araçta zincir değişimi olmadı ise mutlaka bilen biri sesini dinlesin kolay anlaşılır veya youtube dan e90 timing chain problem diye aratın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 18 Temmuz 2017; 11:25:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.