Şimdi Ara

E5400 İşlemci - 64 bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E5400 işlemciye sahip sisteme xp 64 bit yüklesem gözle görünür bir fark olur mu arkadaşlar ?

• xp 64 bit çok performanslı bi işletim sistemidir bi ara kullandım bayağı fark ediyor bence kur
  • şuan için e5400 sisteme takılı değil , bazı yerlerde e5400 64 bit işlemci olmadığını falan okudum , onlar acaip saçmalamışlar mı yoksa bana mı öyle geliyor ? sonuçta sanal çift çekirdekte de 64 bit destekliyor diye biliyorum ?
  • Intel® 64 Yes
    öyle bişi yok bütün işlemciler artık 64 biti destekliyor
  • benim eski p4 bile 64 bit destekliyordu..
    şuan piyasada olup ta 64bit desteklemeyen işlemci bulamazsın..
  • hiç bi şey değişmez...

sadece driver ve program bulmak için bi ton sıkıntı çekersin...

şahsi görüşüm bir zorunluluk olmadığı sürece (3gb ram üzeri gibi) 64bit sadece külfet...
  • hiç bi şey değişmez...
    eminmisiniz kaç kere 64 bit xp kurdunuz ve kullandınız
  • xp 64 bit kütükten farksızdır . win 7 64 bit desen anlarımda, xp 64 bit kötüdür bulaşmayın.
  • xp x64'e göre doğru düzgün program ve driver bulamazsınız, bence boşa zahmete girersiniz ama yine de siz bilirsiniz.
  • ben bi ara kullanmıştım çokta memnun kaldım ama ses kartım 16 bit olduğu için çalışmıyor bu yüzden 32 lik kullanıyorum ama fark gördüm veri transfer ederken hızlanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

xp 64 bit çok performanslı bi işletim sistemidir bi ara kullandım bayağı fark ediyor bence kur

ne kadar fark etti .. anlatsana ne kadar fark etti.
    aldığın bencler ne idi 32 ile 64 arasında?
    6 gb ramin vardı da 32 bit 3 mü gördü
    5 tb hddn vardı da 32 bit 2.1 tb mı gördü
    salla biz yokuz
  • 64 bit'in avantajları
    Windows 7 64 bit'i seçmenin avantajlarını sıralarsak:

32 bit Windows ile kullanılabilen bellek miktarı maksimum 4 GB. Windows 7 64 bit ile 8 ve 16 GB RAM kullanmak mümkün. Bu yüzden 64 bit geleceğe yönelik bir yatırım ve büyük miktarda RAM'e ihtiyaç duyan profesyonel yazılımlar kullananların ve oyuncuların 64 bit seçmesinde fayda var.
    32 bit işletim sistemi teorik olarak 4 GB'a kadar desteklemesine karşın Windows XP, Vista ve 7'de maksimum 3.12 GB RAM görülebiliyor.

Windows'un 64 bit sürümü daha fazla güvenlik sunuyor. Bütün 64 bit cihazlar dijital imzaya sahip ve rastgele çökmelerle karşılaşmıyorlar. Kernel Patch Protection gibi gelişmiş güvenlik özellikleri de cabası.

64 bit sistemler daha fazla RAM ve daha fazla bilgi işlem kapasitesiyle daha hızlı çalışabiliyor. Elbette bu donanımın ve 64 bit'in performans farkını görmek için karmaşık uygulamalar ya da aynı anda pek çok uygulama çalıştırmak gerekiyor. Bu yüzden pek çok kullanıcı için 32 ve 64 bit sistemler arasında gözle görülebilen bir performans farkı olmuyor.

64 bit desteği ve sürümü olan bütün yazılımlar 64 bit mimariden gerçekten yararlanmıyor. Programcılar hala 32 bit alışkanlığını sürdürüyor. 32 bit uygulamalar 64 bit mimari altında gayet düzgün çalışıyor. Düzgün çalışmayanların da pek çoğu için düzeltmeler yapılıyor.

Bazı durumlarda 32 bit işletim sistemini seçmenin avantajlı olacağı zamanlar var.

Sadece 2 GB RAM'e sahipseniz ve bunu arttırmayı düşünmüyorsanız 64 bit Windows 7'ye ihtiyacınız yok. 64 bit sürümün avantajları için en az 4GB belleğe ihtiyacınız var.

64 bit sürücüsü olmayan yazıcı ve tarayıcı gibi eski donanımların, eski 32 bit sürücüleri 64 bit Windows 7 altında desteklenmiyor. Bu cihazları kullanmaya devam etmek için 32 bit sürüm kullanmalısınız.

Windows 3.1 ve DOS için geliştirilen 16 bit uygulamaları 64 bit Windows altında çalıştıramazsınız. Bu yüzde 32 bit kullanmalısınız.

Sonuçta yeni bir PC ile 64 bit kaçınılmaz olurken, eski bir PC'de uyumluluk için 32 bit Windows 7 kullanmanız daha doğru olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

Windows 3.1 ve DOS için geliştirilen 16 bit uygulamaları 64 bit Windows altında çalıştıramazsınız. Bu yüzde 32 bit kullanmalısınız.

C++ maalesef kullanamıyorum sanal makine filan hikaye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

bütün yazıdan bunu mu anladın
  • teşekkür ediyorum herkese bu yorumlarından dolayı

bazıları kötülemiş bazıları avantajı var demiş en iyisi kullanıp görmek galiba

iyi forumlar
  • quote:

quote:

quote:

win 7'nin benim şikayetçi olduğum yanı olduğu için ve o yazının içinde geçtiği için sadece o kısmı alıntıladım. çok bilmişlik yapıp insanları küçük görmek marifet değildir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

win 7'nin benim şikayetçi olduğum yanı olduğu için ve o yazının içinde geçtiği için sadece o kısmı alıntıladım. çok bilmişlik yapıp insanları küçük görmek marifet değildir.

şaka olsun demiştim... Amacım bu değildi. iyi forumlar

• ne kadar fark etti .. anlatsana ne kadar fark etti.
    aldığın bencler ne idi 32 ile 64 arasında?
    6 gb ramin vardı da 32 bit 3 mü gördü
    5 tb hddn vardı da 32 bit 2.1 tb mı gördü
    salla biz yokuz
    benim sizin gibi kandırıcı puanlarla işim olmaz ancak kendinizi işte öyle programlarla avutursunuz kendinide çokşey sanma önce kur biraz kullan sonra konuş bilmişlik yapma çok şükür sallamayada ihtiyacım yok o sizin gibi puan ve pragrama dayalı bilmişler için geçerlidir SALLAMA MODU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost recon advanced -- 10 Ekim 2010; 10:05:57 >
  • 64bit destekli ancak Windows 7 üzerine sanal XP kurulamıyor E5XXX serisi işlemcilerde.Belki bu nedenle bir karışıklık olmuştur.
     E5400 İşlemci - 64 bit
  • @-dehşet- hocam ben kurabiliyorum (i7 860) ama 1920x1080 masaüstünde 1440x900 çözünürlükte sanal xp açılıyor, C++ ise çok daha küçük, tam ekran yapmak istiyorum ama 16 bit ms-dos al sistemi gibi bir uyarı veriyor ve compiler'ın yazılarını görmek gerçekten mesele.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.