Şimdi Ara

e-ticaret sitesine benzer birşey yapmak istiyorum | içeri buyrun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • babamın işyeri için bi internet sitesi yapmak istiyorum. daha önce babam orada çalışmazken oradakiler instagram üzerinden satış yapmayı denemişler. tutmuşta. ama hem dükkan ile hemde internet alışverişleri ile ilgilenemeyip kapatmışlar internet mevzusunu. ben bunu tekrar canlandırıcam fakat gerçek manada bir e-ticaret sitesi yapamam. hem o kadar derin bilgim yok site yapımıyla alakalı yani ancak delme çatma bi site yapabilirim , insanların kredi kartlarını girebilecekleri bi yer benden çıkmaz. ayrıca bu işin banka ile anlaşması , bilmemne belgesi alması vs öğrenci adamın başını her an yakabilecek detaylarla dolu. ben instagram satışından bi tık öteye gitmeyi hedefledim ve şunu yapmaya karar verdim ;
    normal sitemi yapıcam, onu yayınlıycam ve satın almak için şöyle bir yol düşündüm (yardımlarınızı bu konuda bekliyorum), bir sepet tarzı birşeye satın almak istedikleri ürünü doldurucam. sepete gidildiğinde o ürünler yazılı bir şekilde duracak, adres vs aldıktan sonra satın al buttonu bir para transferi gerçekleştirmeyecek te bana e-posta ile bilgileri yollayacak bende kapıda ödemeli olarak kargoya vericem. bununla her ne kadar uğraşılmaz gibi gelsede iş büyük değil günde max 15-20 sipariş gelir. daha iyi bir yol söyleyebilecek varsa ve paylaşırsa sevinirim

• n11, gittigidiyor, sanalpazar buralardan mağaza açıp ürünlerini koy
    eptt avm bir de sanırım ama tam bilmiyorum nasıl işlediğini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bu tür yerler anladığım kadarıyla bir alanda satış yaptırıyor.mesela bir adam telefon satıyor. yani gördüğüm o. ben züccaciye için yapmayı düşünüyorum ve ürün yelpazesi bayağı geniş. yinede detaylı bir araştırma yapıcam. teşekkürler

Orijinalden alıntı: OverPower

bu tür yerler anladığım kadarıyla bir alanda satış yaptırıyor.mesela bir adam telefon satıyor. yani gördüğüm o. ben züccaciye için yapmayı düşünüyorum ve ürün yelpazesi bayağı geniş. yinede detaylı bir araştırma yapıcam. teşekkürler

öyle değil, istediğiniz kadar ürün koyabiliyorsunuz ve her ürün için kategori belirliyorsunuz.

mesela komisyonlar yüksek %10-15 civarı sanırım.
    ama kargo firmaları ile anlaşmaları var ve sizde bunu kullanabiliyorsunuz.
    sanalpazar komisyonu en düşük olan, ama en son batıyor diye duydum, parası alamayanlar var sanırım hala, tavsiye etmem.
    gittigidiyor da her listelenen ürün için ayrı para alıyor diye biliyorum.

ayrıca bu sitelerin yaptığı kampanyalar ile ürünleri siz de kampanyalı, indirim kuponlu vs satabiliyorsunuz. ve bu indirimlerin size gideri olmuyor diye biliyorum.

kendi sitenizi oluşturmanın yanında bu sitelerde mağaza açmanızın satışlarınıza etkisi olacaktır.

• slmngngr S kullanıcısına yanıt
    evet söylediğiniz gibi komisyon oranları bayağı yüksek. %15 karın yarısına talip oluyorlar neredeyse. çok fazla kar koyan bir yer de değil benim çalışacağım yer . sorun oluşturur

edit : hepsiburadanın komisyon yüzdesini henüz bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverPower -- 30 Mart 2016; 18:15:57 >

Orijinalden alıntı: OverPower

evet söylediğiniz gibi komisyon oranları bayağı yüksek. %15 karın yarısına talip oluyorlar neredeyse. çok fazla kar koyan bir yer de değil benim çalışacağım yer . sorun oluşturur

edit : hepsiburadanın komisyon yüzdesini henüz bulamadım

biraz araştırın, müşteri hizmetleri ile görüşün.

çünkü altın bile satılıyor bu sitelerdeki mağazalarda.
    belki altın için komisyon oranı farklı olabilir ama 1 gr külçe altını dışarıdaki dükkanlardan daha ucuza satabiliyorlar.

ya da yeni çıkan bir telefonu, kendine ait e ticaret sitesi olan, karı bu şekilde paylaşmayanlardan daha ucuza satabiliyorlar.

öte yandan alıcılar güvende hissettikleri için buralardan alışveriş yapıyor. kendim dahil aradığım bir çok ürünü bu tür sitelerde arıyorum ilk önce.

ürünlerin fiyatını belirlerken sizin zarar etmeyeceğiniz şekilde belirleyebilirsiniz.
    yani siz ürünü 100 liraya satıyorken, 116 liradan listelersiniz. böylece komisyonu siz ödememiş olursunuz. tamamen size kalmış bir şey tabi ki.

bu yüzden iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.