Şimdi Ara

E-ten M600+ Kullanıcıları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
1
Favori
90.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şİmdi ben eten m600 ü benim gibi mobilera Türkçe paketi ile kullananların ortak bir sorununa değinmek istiyorum.Sonradan cihaza yüklediğimiz programlar soft reset attığımızda yada pilini çıkarıp tekrar taktığımızdaki buda bir soft reset;Programlar menusunden sonradan yüklediğimiz programların kısayol tuşları kalkıyor.Program silinmiyor program filese geldiğimiz zaman programları görebiliyor ve sorunsuz calıştırabiliyorsunuz.Denemedim ama sanırım forumda bir arkadaşta bahsetmiş ve mobilerayı kaldırmamızı önermişt.Ancak ben bu aleti Türkçe kullanmak istiyorumBu sorunla karşılaşan yada çözüm önerisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum
  • nakfire,

    Romu sadece cihazın eten ise eten'in kendi sitesinden, cihazın casper ise casper'ın kendi sitesinden indirip yükle.. Diğer yayınlanan romlara pek güvenme, zaten en güncel romlar ilk olarak üretici sitesinde yayınlanır..

    girayhan1,

    O konuda şimdilik tek çözüm var o da bildiğin gibi Mobilera dil pakedini silmek, ancak ben silmeme rağmen mobilerayı menüden görüp kullanabiliyorum, o da ilginç.. Ve sorun kalmadı, belki rom yenilememle ilgilidir.

    Bunun dışında cihazının backup'ını otomatik olarak cihaza bir saat vererek aldırıp daha sonrasında bu sorun yenilendiğinde backup'tan eski haline cihazı döndürebilirsin, sadece her reset sonrası bunu yapmak zorunda kalırsın o kadar.. İngilizcen yeterli seviyede ise veya cihazı iyice öğrendiysen ingilizce kullanmanı tavsiye ederim..
  • Arkadaşım bence cihazı ingilizce kullan.Sonuçta bu cihaza yükledğin programlar vs.hepsi ingilizce ve bir yerde mutlaka bir uyumsuzluk olucak ki oluyordur eminim.o yüzden zamanla cihazda sorunlar yaşayacaksın.ilk aldıgımda ultravizyondan tunç beyle konuşmuştum o da böyle söylemişti.
  • bynedim ve nakfire arkadaşlar veridğiniz bilgiler için sağolun.daha önceden casper m500 mobilera ile kullanmıştım hiç böyle bir sorun vermemişti.ancak bu cihazın böyle bir sorun vermesi ilginç.ama önerilerinize uyup ingilizceye döneceğim gibi.ingilizcem gayet yeterli ama işte türkçe olması bir başka güzellik katıyodu yani.bu arada bende 230 rom yüklü siz hangi romu kullanıyorsunuz yada tavsiyeniz ne olur.Bu arada hala net cevap alamadığım başka konu ise cihaza kurulan ''MEten skype setting ,eten oem customization un ne işe yaradıkları.bunları sistemden kaldırsakmı acaba.Yada bunların hard reset attığımız sırada romdaki bu programlar kurulmadan hemen soft reset yaparak kurulmalarını engellesekmi.Bu konudaki performans acısından önerileirniz bekliyorum sevgili arkadaşlar
  • Bendeki rom cihazın geldiğinde içinde olan..Henüz güncellemedim ama güncellemeyi düşünüyorum.gerçi şu an için bir eksiklik hissetmiyorum hız açısından.bir de rom konusunda ciddi tereddütlerim var.sonuçta bu cihaz için asıl önemli olan şey.nette her buldugumu yüklemek istemiyorum.ultravizyonun web sayfası yüklemelerini bekliyorum.
    skype konusunda sana yardımcı olamıyacagım çünkü kullanmadım skype ı hiç.eminim bynedim in bilgisi çok vardır bu konularda.sonuçta ben de senin gibi yeni bir eten kullanıcısıyım.
  • skype'ı bi arkadaş bahsetmişti, ben de kullanmadım ancak sadece skype yazılımını kullanabilmek amacı ile gerekli olan araçları barındırıyor, rom üzerinde kurulu fakat dediğiniz yöntemin etkili olacağını sanmıyorum, rom sadece bu yazılımı barındırmadığı için o şekilde bu yöntemi tavsiye etmem. Zaten silseniz dahi rom hafızasında yer aldığı ve de çok küçük bir uygulama olduğu için hiçbirşey değişeceğini sanmam.

    Bu arada nakfire, romu cihazın eten ise eten sitesinden güvenle güncelleyebilirsin ve de güncellemen sadece hız açısından değil her açıdan cihazın hatalarının giderilmesini sağlar, mesela melodi tonunun yükselmesi, alarm problemleri ve bunun gibi yazılım hataları..
  • bynedim merhaba.etenin kendi sitesinde mevcut olan rom benim cihazın üzerinde olan rom değil mi?
  • Arkadaşlar kısa bir bilgi; power tuşundan cihazı beklemeye alıp kapatsanız bile herhangi bir çağrı geldiğinde cihaz bekleme konumundan çıkar ve tuşlar aktif olur. Bu durumdan sizi kurtaracak tek şey de tuş kilididir aklınızda bulunsun...!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nakfire

    bynedim merhaba.etenin kendi sitesinde mevcut olan rom benim cihazın üzerinde olan rom değil mi?


    Start/Settings/System/System Information'dan Software klasörünü açarsan, altında yazan Minor Version, senin kullanmakta olduğun rom'un versiyonudur.. Sitesindeki diğer romlar ile kıyaslayıp cihazını güncelleyebilirsin. Sanırım Eten için en son 230 romu yayınlandı..
  • Bende ki rom 225miş.230 u yükleyeceğim teşekkür ederim
  • Eten m600 ü hem ingilizce hemde Türkçe kullananlar; arada performans yada stabilite acısından ne gibi farklar gördünüz.Buraya yazarsanız benim gibi Türkçeden ingilizceye dönmeye niyetli arkadaşlara ışık tu-tmuş olursunuz
  • millet handy switcher adlı programda windowstaki alt+tab gibi bişey yapıp istediğimiz bir düğmeyi bu özelliğe atama gibi bişey yapabiliyomuyuz ?
  • Skype denemek isteyen arkadaşlar, buyrun;

    http://www.skype.com/download/skype/mobile/

    Kullandığınız PPC modelini seçip programı indirebilirsiniz..



    Not: CebimdekiPC.com'dan alıntıdır..




  • Öncelikle tüm Eten'cilere selamlar. M600+ alalı 10 gün oldu, Türkçe kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
    Türkçe kullanmanın sakıncası olur demek Türkçe windows kullanmayın demekle aynı şey.
    Cihaz Türkçe ise ingilizce dil destekli bir program yüklediğinizde uygulama ingilizce olur ve standart buton/menüler Türkçe olabilir.
    Eğer uygulama kaliteli bir firmanın ürünü ise ne kurulduğunda nede sonrasıda sorun çıkartmaz. Kaliteli değilse cihaz ingilizce olsa da bayıltır :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: nakfire

    Arkadaşım bence cihazı ingilizce kullan.Sonuçta bu cihaza yükledğin programlar vs.hepsi ingilizce ve bir yerde mutlaka bir uyumsuzluk olucak ki oluyordur eminim.o yüzden zamanla cihazda sorunlar yaşayacaksın.ilk aldıgımda ultravizyondan tunç beyle konuşmuştum o da böyle söylemişti.




  • SpbPocketPlus3 ile (yeni kullanmaya başladım, faydalı bir şey)
    alt-tab ve başka işlevleri istediğin butona atayabilir,
    today ekranını customize edebilir,
    uygulamaların x ile tamamen kapanmasını sağlayabilir,
    zip açabilir, encryption sağlayabilirsin.

    http://www.spbsoftwarehouse.com/products/pocketplus/?en
  • türkçe wm kullanmak sorun değil tek sorun yaratıcak konu mesaj yazarken tr karakterler kullanıldığı için eski teller mesajlarınızı alamaz birde 160 karakter :1 mesaj değil genelde 72karakter:1 mesaj oluyor bence tek dez avantajı bu
  • casper m600 e (hernekadar aslında eten m600 de olsa) eten 230 ROM u yüklenemiyor.
    bu konuda yardım rica ediyorum.
    ben casper 218 ROM güncellemesi yaptım ama sanırım eten m600 ler için çıkan 230 ROM daha stabildir.
    bir program söylenmiş topiğin başlarında hacke.ROM.exe gibi bişey sanırım.
    Bu program sayesinde eten m600 RoMlar, casper m600 e kurulabiliyormuş galiba.
    bu program elinde olan arkadaşlar veya tavsiyesi olanlar varmı?
  • Mertcenk kardeşim bu olay casğer m500 e eten m500 romu yükleme olayına benziyor.m600 serileri için bir fikrim olmasada m500 ile ilgili olanları aktarayım fakat m600 içinde aynı şeylerin olabileceğini düşünüyorum:Birkere mantıksal olarak eten romları hernekadar casper cihazlara yuüklenir gibi görünsede eten in almış olduğum bir önlem olarak bu romlar casper lara yüklenmiyor.Çünkü eten buna müsaaade etmiyor.kendi romlarının başka cihazlarda kullanılmasını engellemek için romlara belirli güvenlik araöları yerleştirmişler.Aslında eten bencede bu konuda haklı :Cunku yanlış bilinen bir konu var.Casper cihazları eten üretiyor diye.Böyle bişi yok bu cihazlar ne eten nede casper üretiyor ikiside kendi markalarıyla taiwanda bir firmaya yaptırıyolar bildiğim kadarıyla.Ancak eten bu modelle adını duyurduğu için eten e özdeşleşmiş bir ürün olarak görüypo herkes.Doğal olarak bu iki cihazın birbiriyle alakası olmadığı için romlarınında birbirine uyumsuz olması gayet doğaldır ve denemeni önermiyorum.çünkü rom yüklemek cihazın göz göre göre yok olmasını baştan %50 kabullenmek gibi bişeydri.gerçi bende zamanında bu tehlikeleri göze alarak cok rom yukledim ama en sonuncusunda başarısız olup cihazımı sizlere ömür ettikten sonra bu işle artık uğraşmayacağım.Kesinlikle üretici firmaların kendi web sitelerindeki romları yuklemeni öneriyorum.




  • Her iki romun da yani hem eten hem de casper romlarının tüm içerik ve güncellemeleri aynıdır. Arkadaşın bahsettiği güvenlik uygulamasını kırabildiğinizde rom diğer cihaza da tamamen uyumlu hale gelebilir ancak, rom yüklemek silmek düşünüğünüz kadar kolay ve basit bir işlem olarak görmeyin, bu sırada yapabileceğiniz en ufak bi dengesiz hareket cihazınızın sistemine büyük zarar verebilir, o konuda cihazın rom'una yazni asıl sisteminin ve sistem bileşenlerinin yer aldı bölüme olabildiğince müdahale etmemek bence en sağlıklısı.

    Ki zaten Casper'da yayınlanan eten romlarını alıyor, güvenlik kırıldıktan sonra eksik gedik varsa yamayıp Casper cihazlarda deneme ile piyasaya sürüyor. Ve Casper için 0230 rom'u zaten geliyor, çok kısa bi süre içinde sitesinde yayınlanacak. Böyle bir durum varken sisteme zarar getirip garanti dışı bırakacağınıza Casper'ın buyrun dediği rom ile cihazınızı güncelleyin derim..




  • Bynedimin söylediklerini dikkate almalısınız bence.çünkü artık bu cihaz üzerine uzmanlık yapmış diyebilirim.Anca son dediklerine katılıyor ve cihazımızı tehlikeye atmayıp ithalatcı firmalrın web sitelerinde romların yayınlanmasını bekleyin
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.