Şimdi Ara

E-Spor Takımlarının Maliyetleri(Cidd Konu Yardım Lütfen) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoLTechSup

    +1.

    Takım oyunu tek kişilik oyundan cok farklı bir çalışma ve kabiliyet gerekiyor.Hatta ayrı bir yetenek bile diyebiliriz.

    takım sahibinin yapması gereken gerekli maliyet kalemlerini karşılayarak ihtiyacı olan zamanı takıma verebilmek ve motivasyon konusundada yardımcılıgı yaparak takımdan optimize zamanda geri bildirim alabilmek.

    En az 1 yıllık Gaming house muhabbeti için internet, Kira, Yeme içme, Az buçuk takım oyuncularının ekipman ihtiyaçlarını sağlayabilmek ( pc klavye mouse vb. ) Bunları da hesaba katmalısınız. Ayrıca şahsi görüşüm türkiye deki e sporcuların yaşı biraz genç olduğu için gerek takım için gerekse o takımdan ayrıldıktan sonrası muhabbetler pek iç açıcı değil. 16 yaşındaki Koray Bıçak'ın 28 yaşındaki Onur Aksu ya Onur diyebilmesi gibi. Kişilik olarak problemliler biraz. Daha doğrusu kişilikleri tam oturmamış. İyi oynayan yada popüler olan Dünya nın kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Bu tarz durumlar için takım koordinatörüne de ihtiyaç var kanımca. Yani bana göre bunun için bayağı nakit para lazım. Arkasında logitech gibi sponsorları barındıran HWA bile yaprak dökümü dizisi gibi oyuncular 4 mevsim turnuvalarında sürekli kadro değişiyor. Yenilgiyi yada kaybetmeyi ne üst yönetim ne oyuncuları kabul edebiliyor. Velasıl Kelam Takım olayları gerçekten çok karışık ve stresli bir olay. Bu işin para sayma kısmına gelmek gerçekten zor.




  • By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Kabataslak bir planlama yapptıgımda kendi aklımca, Gaming House olayı hemen olması pekde mantıklı gözükmüyor.Dediginiz gibi yeterli bir ekipman tedarigi ile önce takıma zaman verilmeli sektörün büyüklügünü düşündügümüzde kesin olarak kaldıralamayacak ve birazda başarıyla sabit olarak karşılanabilecek maliyetler için biraz temkinli olmak gerekli.

    Takım sahibi veya koordinatörü takımına güvendigi takdirde ve takım birbirine güvendigi takdirde daha ciddi ve vadesi uzun planlar yapılabilir.

    Dediginiz mevzu çok dogru.Genç yaştaki arkadaşlarımız genelde iyi oyuncular oldukları için bir karakter sorunu yaşıyorlar ancak iyi bir koordinatör ve sağlam iletişim ile bunun önüne geçmek mümkün.Bu iş maliyetli degil yanlız bana sorarsanız takım kurucusunun bu tarz meseleler ile ilgilenmek zorunda oldugu kanaatindeyim.Zaten kendimde bu tür bir projeyi çalışırken bu konularda sorumluluk alıyorum.

    Kısacası iyi bir yönetim(sadece maddi degil manevi), giderek büyüyebilecek bir sponsorlar ağacı ve sektörün büyüme potansiyelinide göz önüne alırsak, başarıyı yakalamak mümkün.

    Acilen para kaygısı taşımak başarının önündeki en büyük engel.




  • yine bir sürü yalan dolan hayallerindeki şeyleri söyleyen adam var.

    e-spor takıımı için 0tl ye ihtiyacın var.
    Oyunculara bügün bile türkiyede pro takımlar para vermiyor çogu kendi kazandığı turnuva ödüllerini paylaşıyorlar.Sponsorlar bile bazen bi ekmek parası verim de adınız formanızda-sitenizde olsun diye düşünüyor.İyi firmalar ise ürünlerini kullanmanız için size veriyorlar bunun dışında hiç bişey yok.
    Daha gambitin moscow5 olduğu zamanlarda yeterli desteğini görmediği bi kaç tane sponsor anlaşmasını fesh ettiğini biliyoruz,orda bile olabiliyor yani.

    Sadece güven özveri ile çalışmak gerekiyor bolca vaktinizde varsa iyi bir takım olabilmeniz için herşey yeterli olmuş oluyor.
  • Turkiyede bence girişmeyin boyle bir ise,zarar edersiniz.bulacaginiz oyuncular cogunlukla 16-17 yasında olacak ya da üniversitede olacak aileleri karsi cikacak sınavları falan derken gereken verimi alamayacaksınız.arti olarak turk oyuncuların e-spora saygısı yok,izleyicilerin de yok.yurt dışında boyle degil bu gayet ciddiye alıyorlar normal futbol voleybol takımları gibi normal spor klüpleri gibi.turkiyede yürümez bu is bence.bunlari da dusunun bu islere girişmeden once.havaya atacak paraniz varsa onu bilemem tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.