Şimdi Ara

E-posta ve Steam Hacklenmesi Falan Filan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 ay kadar önce, CS 1.6 serverinde bir admin tarafından discorda çağırıldım (servere girince "steam ile giriş yapıldı" yazısı çıkmıyormuş o yüzden onunla alakalı bir şeyler indirmemi ve gerekli klasöre atmamı istedi). Ertesi gün Steam hesabım, Steam'e bağlı olan e-posta adresimle başka bir e-posta adresim çalındı. Hepsini geri aldım ve iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif ettim. O adminle alakası var mı bilmiyorum. Sadece her detayı anlatmak istedim. Bu durumdan sonra, Steam hesabımın silinmesini talep ettim (Steam'den soğumuştum) ve 30 günlük bekleme süresi dolmadan iptal ettim. Tekrar CS kurdum ve kurduktan ertesi gün ininal hesabımla uğraşıldı ve başka bir e-postam daha çalınmak üzere oldu. Her şeyi hallettim ve güvene aldım sanıyorum (authenticator kullanmaya başladım). Bu arada bu olaydan çok daha önce microsoft hesabım çalınmış, hiç haberim yok. Microsoft hesabım da dahil olmak üzere çalınan her şeyim şu an bende ve güvende. Peki bu CS olayları tesadüf müdür? Yoksa alakası var mıdır? Son olaydan sonra tekrar hesabımın silinmesini talep ettim ve olaylar tekrar duruldu. Şimdi yine oyunlarımı kurmak istiyorum. Ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Gerçekten benim için önemli hesaplarım var, onlara bir şey olsun istemiyorum. Steam mobil uygulaması üzerinden güvenlik şeyini (güvenlik şeyisi işte:D) aktif ettim. Bu Steam için yeterli bir güvenlik sistemi midir? Birbiriyle alakasız ama şifreleri biraz yakın olan bunca hesap nasıl bulundu? Yardımcı olacak kişilerin yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merhabaefendimmerhaba -- 2 Aralık 2018; 10:3:59 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 17:18:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • steam virüs hocam silin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç aklıma gelmezdi bunları yaşayacağım

• Nasıl yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Merhabaefendimmerhaba

Nasıl yani?
    keylogger şifrenizi çalıyor

• Bilgisayarıma keylogger sızmadığından eminim. Zaten çalınan hesaplarıma pc üzerinden giriş yapmamıştım uzun süre. Yani şifre girmedim uzun zamandır. Steam zaten neden böyle bir şey yapsın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up.

• Oyun ya da steam içine attığın dosya muhtemelen virüslü, silip güzelce temizleyip tekrar kur Steam'ı. Steam ile giriş yaptı yazmasına gerek yok, taba basınca orda adının yanında profil resmin çıkar Steam ile girdiysen. Vatandaşı da mahkemeye verebilirsin istersen, virüs atmış gibi görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bilgisayarıma keylogger sızmadığından eminim. Zaten çalınan hesaplarıma pc üzerinden giriş yapmamıştım uzun süre. Yani şifre girmedim uzun zamandır. Steam zaten neden böyle bir şey yapsın?

Şifrelerini kaydediyorsan tarayıcının ayarlarından Windows şifreni yazarak o şifreleri görebilirsin, o şekilde ele geçirilmiş olabilir. Ya da windows şifrenle diğer şifreleri aynıysa, vs vs. Çok fazla olasılık var ama virüs gönderildiğini düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 2 Aralık 2018; 11:19:56 >
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. Direkt dava falan girmek istemiyorum açıkçası (en azından suçlu kesinleşene kadar). İndirmemi istediği şeylerin fotoğrafını koyacağım. Ama gerçekten steam yazısı çıkmıyor diye discorda çağırıp bunları yaptırması garip geldi. Steam temizleme işlemini halledeceğim. Size zahmet olmazsa son dediğiniz yöntemi nasıl uygulayacağımı detaylıca anlatabilir misiniz? Bu arada microsoft hesabımı Windows'ta oturum açmak için kullanıyordum bu sebeple o hesabımı da sildim. Bir klasörde şifrelerim vardı, acaba microsoft hesabımı çalınca onlara erişmiş olabilir mi yapan kişi? Çünkü Windows'ta oturum açmak için kullanıyordum. Bu arada bazı şifreler aynıydı, bazıları benzerdi maalesef.

İndirdiklerim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merhabaefendimmerhaba -- 2 Aralık 2018; 12:3:43 >

• quote:

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. Direkt dava falan girmek istemiyorum açıkçası (en azından suçlu kesinleşene kadar). İndirmemi istediği şeylerin fotoğrafını koyacağım. Ama gerçekten steam yazısı çıkmıyor diye discorda çağırıp bunları yaptırması garip geldi. Steam temizleme işlemini halledeceğim. Size zahmet olmazsa son dediğiniz yöntemi nasıl uygulayacağımı detaylıca anlatabilir misiniz? Bu arada microsoft hesabımı Windows'ta oturum açmak için kullanıyordum bu sebeple o hesabımı da sildim. Bir klasörde şifrelerim vardı, acaba microsoft hesabımı çalınca onlara erişmiş olabilir mi yapan kişi? Çünkü Windows'ta oturum açmak için kullanıyordum. Bu arada bazı şifreler aynıydı, bazıları benzerdi maalesef.

İndirdiklerim:

Birazdan HL indirip kontrol ederim klasördekileri.

• Girdiğin sunucu adresini atabilir misin bana özelden?

• quote:

İndirdiklerim:

Ek olarak, RAT göndermiş olabilir, Malware analizi hakkında bilgim yok, olsa sanal bilgisayar üstünde bu dosyaları tek tek kontrol ederdim. Ama bildiğim kadarıyla dosya sistemine erişime sahip olabiliyor, şifrelerine ulaşmış olabilir. Sen sunucu sahibiyle iletişime geç, o ne diyecek acaba. Ben hiç görmedim böyle saçma bir şey, Steam ile indirdiğin dosyalar fazlasıyla yeterli senin için. Kimse de bana bunun lafını yapmadı, 6 yıldır da steam kullanıyorum.

• Özelden adresi atıyorum. Sunucu sahibine yazacağım birazdan. Size inndirdiğim dosyaları göndermeme gerek var mı?

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:28:0 >
  • Teşekkürler. Şu anki işim biter bitmez yapıyorum.

• Hayır gerek yok, cs dosyalarında öyle dll dosyaları hiç yok. Tahminim dll dosyalarında bazı pislikler var ve hl.exe dosyası modifiye edilmiş, o dll dosyalarının da çalışması için. Belki injector olabilir, sisteme yüklüyor olabilir dll dosyalarını. Dediğim gibi çok fazla bilgim yok ama biraz uğraşmıştım bunlarla.

• Dikkat et, firma dava açmasın sana şu yazıların yüzünden. Kanıtlayamazsan, karalama politikasından tertemiz para cezası.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.