Şimdi Ara

E-kitap okuyucu tavsiyesi(kindle sony vs..) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
33
Favori
177.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Kindle her kitabı açmaz. Ama çözümü var. Calibre'deki dönüştürücü fonksiyon sayesinde istediğin kitabı Kindle'a uygun hale getirebilirsin...
  • alıntıdır:

    http://ebookhanem.blogspot.com.tr/



    Kobo Aura One Ön incelemesi
    Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığım Kobo'nun yeni model sıradışı cihazı Kobo Aura One ülkemizdede satışa sunuldu.Yurtdışında kimi siteler incelemesini yapıp yayınladılar bile.Bende boş durmayıp cihazı sizlere biraz olsun tanıtmak ve fikir sahibi olmanızı sağlamak için bir ön inceleme gerçekleştirdim.Bunun için bir dr mağazasına uğradım.Tabii Gönül isterdiki cihazın tam bir incelemesini yapalım.Ancak cihazın fiyatı değil el yakmak,kol hatta ayak yakıyor diyebiliriz.Tamam yurtdışındada pahalı ama 800 tl nedir arkadaş.İleriki zamanlarda inşallah düşer deyip geçelim ön incelemeye.
    Önce cihazın özelliklerini yazalım;

    Ekran: 7.8" Carta E-ink,1872x1404, 300 ppi.
    İşlemci: 1 Ghz,512 mb Ram.
    Hafıza: 8 Gb (Yaklaşık 6.000 kitap kapasitesi)
    Boyut: 195.1x138.5x6.9 mm
    Ağırlık: 230 Gr.
    Desteklediği formatlar: Epub,Epub3,Pdf,Mobi,Jpeg,Gif,Png,Bmp,Txt,Html,rtf,cbr,cbr
    Bağlantı: Wifi 802.11 b/g/n, Micro usb port.
    Batarya süresi: 1 ay kadar (yarım saat okuma ile)
    Arka ışık: Ortama göre kendi kendini ayarlayan yeni comfortlight pro teknolojisi.
    IPX8 sertifikası ile 2 metreye kadar su geçirmezlik.
    Fiyat: 229.99$ (Türkiyede 800 tl civarı)

    Ardından kasa yapısı ile devam edelim.

    KASA YAPISI
    Cihazın kasası oldukça şık kaliteli plastikten yapılmış.Arkası ise elde kaymasını
    engelleyecek bir tırtıklı,desenli yapıda.Bu güzel düşünülmüş bir ayrıntı.Gerçi kılıfla kullanmak daha mantıklı.Ama bu şekilde kullanmayı tercih edenler için yinede hoş.Ekran önceki modellere göre daha düz.Yani kasa içine fazla gömülmemiş.Sağda,solda bir şey yok.Güç butonu arka kısıma konuşlandırılmış.En alt kısımda ise cihazı şarj etmek ve pc'ye bağlamak için micro usb girişi mevcut.

    EKRAN
    Cihazın ekranı 7.8".Bu nerdeyse normal bir kitap boyutuna yakın.Bu sayede gerçek bir kitap okuma hissini verebilen en iyi cihaz olduğunu söylemek lazım.Bir ekitabı açtığınızda fontu normal bir kitap boyutundaki gibi seçtiğinizde aynı okuma duygusunu verdiğini rahatlıkla yazabilirim.Benimde dahil olduğum bir çok okuyucu için 6" cihazlardaki meşakkati çekmek zorunda değilsiniz.Bu ekran boyutu ayrıca pdf dosyalarının çok daha rahat görüntülenmesi demek.Ne yazıkki cihazda hiç pdf dosyası yoktu.Bu yüzden ilerde cihaz bir şekilde elime geçerse o incelemeye saklayalım.Görüntü kalitesi ise aşmış mübarek.Ne bir tırtık ne bir gölgelenme.Ha kitap ha bu.Baktıkça bakası geliyor insanın.Bu ekran arka ışıklandırmayı bulunduğu ortama göre otomatik uyarlayabiliyor.Ayrıca doğal ışık denen ayrı bir özellikde eklenmişki yemede yanında yat.Hani bazı model tabletlerde olur.Ekranı okuma moduna alınca arka fon daha yumuşak bir renk alır.Bu onun gerçek hali işte.Yani arka ışık beyaz yerine daha yumuşak tarzda bir mod kullanıyor.Ki ben çok beğendim.

    ARAYÜZ,PERFORMANS
    Cihaz önceki modeller gibi türkçe destekli bir menü ile geliyor.Bu bakımdan değişen bir şey yok.Önceki modelleri kullananlar yabancılık çekmeyecek yani.Performans olarakda bir yavaşlama,duraklama hissetmedim.Cihaz yağ gibi akıyor.Dokunduğunuz anda tepki veriyor.

    GENEL DEĞERLENDİRME
    Sonuç itibariyle cihaz ilk aşamada gayet güzel.6" cihazlardan sıkılanlar ve yetersiz bulanlar için mükemmel bir alternatif.Aynı şekilde arşivi bol pdf içeren kitap kurtları için çok iyi bir seçenek.Ancak fiyatı maalesef her keseye göre değil.İleriki dönemlerde inşallah fiyat düşer veya 2.el piyasasına bakacağız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 15 Ekim 2016; 14:26:30 >




  • e kitap okuyucu almak için vatan çomputer e gittim bana reeder a8i ve samsungt350-b önerdi. samsung modelinde e kitap okuma moduna geçince ekran sararıyor gözü yormadan gösteriyor dediler.
    internetten araştırınca calibro ve amazon kindle çıktı.
    sizce hangisini almalıyım.
  • Merhabalar. Elimde birçok marka ve modelde e-kitap okuyucu var. Marka, model ve fiyat bilgisi için mesaj ile iletişime geçiniz. Herkese iyi forumlar...
  • Bugüne kadar Kindle PW2 ve Voyage sahibi oldum. Arkadaşımda da Kobo var. Kişisel görüşüm güncel kitapları daha çok takip ediyorsanız görüşüm Kobo'dan yana olur. Kindle'dan DRM kaldırabiliyorsun filan ama o zahmet çekilir mi tartışılır. Benim için sıkıntı olmuyor ama Kindle'ın menüsü ingilizce olduğu için diğer arkadaşlar için de sıkıntı olur. Tabi elinde Kindle olan birinin değiştirme ihtiyacı hissedilir mi asla. Ben de değiştirmeyi düşünmüyorum. Hangi cihaz alınırsa alınsın öyle performans açısından dağlar kadar fark yok zaten. Ama ne olursa olsun ilk tercihiniz aydınlatmalı bir ürün olsun, ben ışık açar okurum filan diyebilirsiniz fakat kesinlikle ışıklı modelleri tavsiye ederim. Yolculukta vs. kesinlikle yardımcı oluyor. Ayrıca ben pdf filan açarım diyorsanız internetten karşılaştırmalı videolar izleyin, metin formatlarında pek performans farkı yok dedim fakat pdf formatında dosyanın büyüklüğüne göre filan bariz farklılıklar görülebiliyor.




  • E kitap okuyucu alırken seçeceğiniz model cihazdan beklentinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve bütçenize göre değişiklik gösterebilir.





    Yol gösterici yazılarımıza şuradan ulaşabilirsiniz :https://www.ekitapokuyucu.net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar..
    E-reader almayı düşünüyorum.
    Elimde chm. uzantılı arşiv var. E-reader bu uzantıyı açar mı ?
    Yoksa ben pc'de calibre programı ile uzantısını mı değiştireceğim ?
  • Calibro Touch Lux ya da Sense almayı düşünüyorum ama hiçbir yerde stoklarda yok. Nereden bulucam ben bu aleti?
  • Melhame-i Kübra 1 M kullanıcısına yanıt
    Ya da Google Play'a bağlanabilen bir e-okuyucu alabilirsin. Orada nasılsa chm'yi açan programlar vardır.
  • Arkadaşlar birşey soracağım.
    Ipad 2 sahibiyim, bunu nasıl ebook reader olarak kullanabilirim. Ücretsiz kitap indirip okuyabileceğim bi uygulama varmıdır?
    Ne tavsiye edersiniz?
    Şimdiden teşekkürler
  • Esenlikler, bir e kitap okuyucu almak istiyorum. Pdf performansları kötü denmiş ama ben bunu tam anlayamadım açıkçası. Ders kitapları, makaleler için vs kullanamaz mıyım ? Not almak büyük sıkıntı değil, normal tablette veya telefonda açtığım gibi açsa yeterli diye düşünüyorum.



    Deneme fırsatım olsa iyi olacak ama maalesef yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizil_elma kullanıcısına yanıt
    Asıl amacınız PDF dosyaları ise ekitap okuyucu pek tavsiye edilmez. Bunların amacı yalnızca kitap okumak. Tabletteki PDF performansının yanına yaklaşan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anil.K kullanıcısına yanıt
    Bunun sebebi boyutları mı peki? Ben dediğim gibi neden tavsiye edilmediğini anlayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizil_elma kullanıcısına yanıt
    Boyutlarından ziyade PDF dosyaları resim bazlı olduğundan ekitap okuyucular donanım ve teknoloji olarak yetersiz kalıyor. Sayfayı kaydırma, yakınlaştırma gibi konular çok yavaş veya verimsiz işleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anil.K kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    e-kitap almak istiyorum ama kindle ppw3 ile kobo h2o veya aura one arasında kaldım. internetten bulduğum e-kitapları , dr den veya idefix gibi sitelerden aldığım e-kitapları kindle açar mı? kobo garanti nedeniyle pek sıcak gelmiyor bana çok sorun yaşayanlar olmuş. ama özellikle aura one ekranı ışığı falan çok iyi. voyage ise çok pahalı.
    teşekkürler
  • Kesin karar verdim bir e-okuyucu alıcam ama kararsız kaldığım bir yer var. Bu cihazların ömrü ne kadar ? Sıfır bir kindle almak ile ucuz 2.el biraz çizikli kindle almak arasında kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.n11.com/e-kitap-okuyucu/kindle-paperwhite-4gb-300ppi-son-modeli-ayni-gun-kargo-P13352401


    bu ürün nasıldır? önceden kobo glo hd kullanıyordum, satmak zorunda kaldığım için satmıştım. artık o ürün satılmıyormış galiba o yüzden kindle'a yöneeldim.

    bende ekşi'nin sağlamış olduğu e-kitap arşivi var, epub formatında. kindle'da bunları sorunsuz bir şekilde okuyabilir miyim?
  • Calibre programı aracılığıyla mobi formatına dönüştürüp okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anil.K -- 24 Ağustos 2017; 10:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kindle paperwhite 4 için duyum alan var mı? 2017 sonu çıkacak diyorlardı. Acaba beklemeye değer mi yoksa ppw3 alıp geçelim mi?
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.