Şimdi Ara

*** E.C.A SCOT ***Kullanıcıları (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.099
Cevap
28
Favori
73.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolomar

    sorunu anlamamışsınız. herkes kendi konfor ve tüketim değerini kendisi belirler. kimisi 19,5 - 20 derecenin yettiğini söylüyor, kimisi 22 yetmiyor diyor (ben 23 set ile kullanıyorum).

    kimisi 6 m3 tüketince çok şükür diyor kimisi 10 m3 ün altına düşüremedim diyor. piyasada yoğuşmalı kombi için uzun petek metrajı algısı yayılmış. çoğu kişi ona göre kullanıp çok tüketimden yada ısınamamaktan şikayetçi. alternatif olarak bende düşük petek boyu yüksek kazan sıcaklığını denedim.
    evim kullanım alanları toplamı 105m2 doğu güney batı cepheli yalıtımlı 3 yıllık bina. altım üstüm klima ile ısınıyor. yer adana
    40 derece kazan sıcaklığı 23 ot 24 saatlik tüketim 4,7 ile 6,2 arasında değişti
    kazanı 50 yaptım ot 23 tüketim 4,5 ile 5,8 arası değişti.
    aynı şartlarda kullanmadığım odanın peteğini ve havlupanı kapattım tüketim 2,2 - 3,9 arasında oldu. kullanmadığım odanın kapısı kapalı diğer odalar ve hol açık (yani kullanım alanım) 23 derece sıcaklıkta. burda konfor kaybı yok. kullanmadığım odanın konfora etkisi yok.
    bu durumda gördümki; düşük petek boyu yüksek kazan sıcaklığı iyi bir ot ile oldukça iyi tasarruf sağlıyor. ev yalıtımlı ise konfordan hiçbir kaybı olmuyor.
    ot yi iptal edip. dış hava sensörü kullandım, emin ol 0,9 m3 oldu bi ara tüketimim. ama onun konforu olmuyor diye bıraktım. (1-1,5 derecelik dalgalanma oluyor evde)

    herneyse; elbette herkes kendi konfor/tüketim değerine kendi karar verir. ben alışılmış yada alıştırılmış olan sisteme alternatif olarak deneme yaptım benim haricimde siteden bir kaç kişi daha yaptı ve aynı sonuçları aldık. budan dolayı insanlara denemelerini tavsiye ediyorum. peteklerin kaliteside etkiler dış hava sıcaklığıda etkiler v.s. ama deneyip görün diyorum

    Arkadaşım bilmiyorum hep adanadami kaldiniz.fakat geceleri -6, -7olan gunduzleri +4,+5 olan sehirde yasasaydiniz kullanmadiginiz odanin petegini kapattiginizda nasil konforun dustugunu buna karsilik o odanin kapisini dahi acmaya korktugunuzu anlatamam.buna karsilik tasarruf yaparsiniz fakat cok az olur.buna degermi bilmem.komple kapatmaktansa o odaya termostatik vana takmalı veya vanasini kısmalı.esyaları ve iç duvarları sogutmamalı.benim görüsüm.denendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Reco99 arkadaşında dediği gibi olay zaten. Neyse Evimiz 135metrekare net, altımız bodrum boş. Dış sıcaklık dediğim gibi -7leri buldu. Bunlara rağmen tüketimimiz 7.8m3. Yani mantıklı bir karşılaştırma için ısıtma için bütün koşulları değerlendirmek gerekir. Karşılaştırdığınız şehir ile bizim yazdığımız koşullar bambaşka. Kimse böyle yapsında demedik, her evin koşullarının ve konforunun kişiye göre değişeceğinden de bahsettik. Anlamak isteyen arkadaşlar zaten anlamıştır, bizim deneyimlerimiz bu yönde.
  • foruma kombi için girdiğim günden beri okumakta geçirdiğim vakti, lisede okurken geçirseydim makina mühendisliğini kazanırdım :)

    peteklerin gereksiz uzatılmasının fayda değil zarar olduğunu anlatan bilimsel makaleler okuyup durdum. okumayı sevenler verdiğim linki okuyabilir.

    peteklerin boylarından ziyade verdiği ısıl değer önemli. burdada kazan sıcaklığının kaç olduğu önemli.


    Doğalgazla ısıtacağımız mekânı seçerken tek tek mahallerin ısı ihtiyacını göz önüne almalıyız. Gerekenden daha küçük bir cihazla ve radyotörle yeterince ısıtamaz, ihtiyaçtan çok daha büyük kapasitede bir cihaz ise hem maliyeti hem de yakıt giderini yükseltmiş oluruz.

    Çok kabaca İstanbul 'unda içinde bulunduğu ısı bölgesinde,Cihaz ve radyötör tülu seçiminde ısıtılacak alandaki her bir m3 için 45 Kcal/h (0.052 kw) ısı kaybı hesap edebilirsiniz. (Bu değer İstanbul ili içindir) Aslında bu değer binanın yönüne, konumuna, yalıtım ve inşaat durumuna bağlı olarak değişebilir. Ancak m3 başına 45 kcal /hhesabı, size kabaca da olsa cihaz seçiminde ışık tutabilir.

    Diyelim ki 30 m2'lik mahalimiz var, mahal yüksekliği ise 2.80 m olsun.

    mahal hacmi= 30x2.80=84 m3 olur.

    Isı ihtiyacı = 84x45=3780 Kcal/h olur.

    1m PKKP 60 2000 kcal/mtül

    3780/2000=1.89 m yaklaşık 2 m tül radyatör gerekir.

    adamlar 30 m2 odaya 1,89 metretül petek diyor (istanbul için). biz her bölgede geçerliymiş gibi anlatılan yuvarlak hesap 1 metre petek ortalama 9-12 metrekare olarak öğretildik.

    Bazı firma kataloglarında bu çizelgeler var. Mesela ECA PKKP tip radyatörlerin (90/70) , (75/65) ve (55/45) için çizelgesi var.
    1 metre 600 lük radyatör:
    90/70 ve 20 derece oda sıcaklığındaki verimi : 2287 KCal/h - 2660 Watt
    75/65 " " " " " " : 1475 " 1715 "
    55/45 " " " " " : 753 " 875 "
    olarak belirtilmiştir.

    100x60 lık peteğe 75 derece su gönderirsen 20 derece oda sıcaklığına göre saatte 1475 kcal ısı verir
    100x60 lık peteğe 55 derece su gönderirsen 20 derece oda sıcaklığına göre saatte 753 kcal ısı verir

    ama bize öğretilen, petek boyunu uzun tut kombiyi düşük ısıda kullan ve tasarruf et. (net cümleler böyle olmasada, özeti bu)

    bende diyorumki; petek boyunu uzatmak yerine, kazan sıcaklığını arttır, iyi bir oda termostatıyla oda sıcaklığını kontrol altında tut. set değere gelince kombi duracak ve tasarruf başlayacak.

    kombinin 45 derecede 2 saat çalışmasından sa, 55 derecede 45 dakika çalışması daha tasarruflu oluyor.

    http://www.tesisat.org/isi-kaybi-hesabi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 25 Aralık 2017; 23:30:41 >




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla vaktiniz bol. Ben sadece faydalı olması adına deneyimlerimi paylaştım. "Uzun metraj petek+düşük sıcaklık" nasıl bir dayatma olarak görüyorsanız, "kısa metraj petek+yüksek sıcaklık"ta bir dayatmadır. Yani genel piyasa söylentisine atıf yaparken kendiniz ile çelişiyorsunuz. Bahsettiğiniz alan hesabındaki kalori ölçüsü bile sadece il bazında değil, evin özellikleri de dikkate alınarak hesaplanır. Öyledir ki esintinin bol olduğu yerde fransız camlara sahip bir evde 45kcl'den hesaplarsanız yine zor ısıtırsınız, tasarruf zaten hak getire.. Ben Ankara'da yaşadığım deneyimleri paylaşıyorum siz Adana'da. Dolayısı ile insanların bütün deneyimleri okuyup kendi koşullarına göre karar vermesi en doğrusudur. Gelişi güzel, şunu şunu yapın işlem tamamdır gibi bir tarif tamamıyla üfürme olur. İyi forumlar.
  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    Anladigim kadariyla okumakta yada anlam vermekte sıkıntı yaşıyorsunuz. Kimseye dayatma yok. Olamazda. Sadece öneri ve deneyin diyorum. Petek hesabindada evleri karistirmamislar zaten. Kaclik petegin kac derece kazan sicakliginda kac kchal\h isi vercecegi yaziyor. Istanbul örnegi sadece örnek verilmis. Cati katiyla ara kat alti ustu yakan bir olmaz tabiki. Ve son anladigimda, sizde uzun petek tavsiyesi kurbanlarindansiniz. 5.5 mt 11 mt ye cikarip bide kombiyide degistirmissiniz. Yogusmali kombi +uzun petek = tasarruf prensibine uymussunuz ama umdugunuzu bulamamissiniz. Onun verdigi can sikintisiyla bana sarmissiniz :)



    Benimkiler sadece tavsiye. Yanıt vermek yerine kendi tecrübelerini paylassan yeterdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 28 Aralık 2017; 20:28:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Ben buradan Türkçe yazıyorum lakin size öyle ulaşmıyor anlaşılan. Çevrenize sabır diliyorum. İyi forumlar
  • eca scot uğultulu çalışmasından dolayı evimizde huzur bırakmadığı için bügün tüketici haklarına başvuru yaptım.
    tüketici haklarından önce eca bölge müdürlüğü ve servis ilgilendi bir sonuça ulaşamadılar
    bölge müdürlüğü kombi dolap içinde olduğu için uğultu yapar dedi, halbuki dolap içinde olmayan kombileride dinledim onlardada uğultu vardı.
    servis kombiyi satalım dedi 2 hafta öyle bekledik baktım sonuç elde edemeyince tüketici haklarına başvuru yaptım.
  • Eca scot kombi +-9 derecelik hassasiyet ile çalışıyor diye okudum forumda kafama takıldı şimdi biz bu kombiyi modülasyonu lu ot ile kullandığımız zamanda mı aynı şekilde çalışacak ve ot ile kullanımda kombi bizim ayarladığı mız kazan sıcaklığın da mı çalışır yoksa ayarlanan değeri gecermi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Eca scot kombi +-9 derecelik hassasiyet ile çalışıyor diye okudum forumda kafama takıldı şimdi biz bu kombiyi modülasyonu lu ot ile kullandığımız zamanda mı aynı şekilde çalışacak ve ot ile kullanımda kombi bizim ayarladığı mız kazan sıcaklığın da mı çalışır yoksa ayarlanan değeri gecermi.

    Çok yakından takip etmedim ama eca yazan lago fb modülasyonlu ot ile kullanıyorum. Kazan ısısı 55 ayarlı hem kombide hem lago max kazan ısısında. Ot 24 C da ayarlı. Kombideki eco özelliği aktifken kullanıyorum. Havalar iyiyse su sıcaklığının 37-38 dereceye kadar düştüğünü görüyorum. Yani + 9 -9 çalışıyor olsa 55-9= 46 dereceye su inince ateşlemesi lazımdı. Gerçi lago takılı değişkende böyle yaptığını görmüştüm. Değişik bir çalışma mantığı var. Açıkcası ben lago fb yi sevmedim. Scotla öğrenme özelliği iyi olan bir on/off termostat daha verimli olur gibime geliyor.

    Ayrıca kazan kombi 55 e ayarlı ama hava soğuk değilken hiç 50 li bir değer görmüyorum. Genelde bu günlerde 47 dereceye kadar ısıtıp duruyor ateşleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 11 Ocak 2018; 23:1:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

    quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Eca scot kombi +-9 derecelik hassasiyet ile çalışıyor diye okudum forumda kafama takıldı şimdi biz bu kombiyi modülasyonu lu ot ile kullandığımız zamanda mı aynı şekilde çalışacak ve ot ile kullanımda kombi bizim ayarladığı mız kazan sıcaklığın da mı çalışır yoksa ayarlanan değeri gecermi.

    Çok yakından takip etmedim ama eca yazan lago fb modülasyonlu ot ile kullanıyorum. Kazan ısısı 55 ayarlı hem kombide hem lago max kazan ısısında. Ot 24 C da ayarlı. Kombideki eco özelliği aktifken kullanıyorum. Havalar iyiyse su sıcaklığının 37-38 dereceye kadar düştüğünü görüyorum. Yani + 9 -9 çalışıyor olsa 55-9= 46 dereceye su inince ateşlemesi lazımdı. Gerçi lago takılı değişkende böyle yaptığını görmüştüm. Değişik bir çalışma mantığı var. Açıkcası ben lago fb yi sevmedim. Scotla öğrenme özelliği iyi olan bir on/off termostat daha verimli olur gibime geliyor.

    Ayrıca kazan kombi 55 e ayarlı ama hava soğuk değilken hiç 50 li bir değer görmüyorum. Genelde bu günlerde 47 dereceye kadar ısıtıp duruyor ateşleme.

    Ben 3 kombi arasında kaldım buderus logomax gb062 eca scot warmhaus enervaplus fakat yerli ve bilinen bir marka olduğu için eca yı tercih edicem sanırım fakat bu kombinin sizin de söylediğiniz gibi çok değişik bana göre saçma bir çalışma mantığı var hala kararsızım hem eca cok gürültülü çalışıyormuş sizinkinde boyle bir sıkıntı varmı acaba son olarak eca ot konusunda müşterilerini kendi ürettiği ot leri kullanmaya mecbur bırakıyor eğer kendi ot lerini kullanılmaz ise kombini garanti dışı kalacak diye insanları kibarca tehdit ediyorlar bana göre bunlar eksi bir durum ama hala arayış içindeyim bu kombiyi kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşmaları çok iyi olur benim gibi henuz karar verememiş olanlara yardımcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tkpn T kullanıcısına yanıt
    Aslında scotun çalışması saçma değil. Benim hoşuma gidiyor. Gerek yoksa yüksek ısıda yakmıyor. Dediğim gibi ayar 55 de olsa bile evin ısı ihtiyacı azsa daha düşük derecede yakarak tasarruf sağlıyor. oda ısım 24 dereceden aşşağıya düşmedikten sonra ister 55 de ister 40 da yaksın sorun yok benim için. Problem önceden kazan max ısısını havalar iyiyken 40 da tutuyordum. Ev bir türlü 24 derece olmuyordu sürekli 23de duruyordu. Hem lago dan hem farklı derecelerden kontrol ediyorum istenen ısıya ulaşamıyor. Kombiyi kontrol ettiğimde sürekli çalışmıyor arada duruyor arada ateşliyordu.Yani derece düşük tamam ama daha uzun süre çalışıp istenilen ısıya ulaşayım demiyor. Lagoyu bu yüzden sevmedim. Fatura anlamında bu şekilde yakmaya devam ettiği sürece sorunum yok. Apartmanımızda müteahitin yaptığı yalıtım var normal beyaz strafordan yapmış. çatıda izocam serili. 5 yıllık bina. en üst kattayım. bu yıl doğalgaz kullanmaya başladık ve tüm komşuların (almancı olan 2 si hariç) 1000 m3 civarındalar. Benim ise şu an 500 m3ü bulmadı. son faturam 200 lira geldi. oturma odam koridor mutfak 24 derece yatak odaları 22-21,5 derece oluyor sürekli. Bir ara lagodan gece 22 gündüz 24 olarak ayarladım. Sarfiyat arttı. Şu ana 24 saat 24 derecede ayarlı duruyor. Yatak odaları kuzeye baktığı için diğer odalardan biraz serin oluyor ama uyku için ideal bence. Diğer komşularımdan da scot kullananlar var ama yanlış kullanıyorlar herhalde. (Yanlış derken çok kapat aç yapıyorlar herhalde. bekar bir arkadaş var gündüz işte oluyor akşam geliyor yanlız kalıyor o bile 900 ü bulmuş. sürekli evi ısıtıp sonra kombiyi kapatmak tasarruf sağlamıyor aksine sarfiyatı artırıyor) Dışardan baktığımda birçok komşumun bacalarından amerikan filmlerindeki kanalizasyon sahnelerinde olur ya deli gibi buhar fışkırıyor. Benim kombiden dikkatli bakılınca fark edilen bir buhar çıkışı oluyor. Bu da gereksiz yüksek ısıda yaktıklarını gösteriyor kombi yoğuşma yapamıyor.

    Herneyse tasarruf olarak doğru kullanıldığında güzel bir cihaz bence. Ses olayına gelirsek Scot yer seçiyor bence. Montaj zemini iyiyse duvara güzel basıyorsa o zırıltı sesi gelmiyor. Ama kombilerden gelen o sürekli dınnnnnnn sesi diğerlerine göre yükse onu söyleyeyim. Kayın pederlerde buderus var onlarında mutfakta benimde mutfakta bariz daha az sesli çalışıyor. Bir de onlarınki dolabın içinde dolabı açmadan sesi duyamazsınız. Benimki açıkta mutfakta her noktadan ses duyuluyor. Bir ara sesi yükseldi forumda yazmıştım. Kombinin takıldığı zemin fayans. Böyle olunca duvar eğriliği hemen fark ediliyor. Sürekli bir dınılama sesi peydah oldu. kombi mutfakta oturma odasına bakan duvarda asılı oturma odasından sesi sürekli duymaya başladım. Kombiyi inceleyince sağ alt tarafının duvara tam basmadığını fark ettim. Bir silikon emziği ikiye böldüm yarısını kombi ile duvar arasına yarısınıda devirdaim pompası ile kombinin içindeki pompanın dayandığı metal çıta arasına sıkıştırdım ses kesildi. Şimdi oturma odasından kafamı kombinin bağlı olduğu duvara 30 santim yaklaştırırsam ancak duyabiliyorum sesini. Gece sessizlikte dikkat ederseniz yatak odasından bile duyuluyor ama aynı az sesli bir buzdolabı sesi gibi. Gece o sessizlikte buderusuda mutfakta duyabiliyorum. diğer odalardan duyulmuyor. Belki de dolabında etkisi vardır. Ses olayına takarsanız rahatsız edici olabilir ama beni pek rahatsız etmiyor. Diğer odalardan duymadığım sürece sıkıntı değil. Mutfakta da zaten tv açık oluyor buzdolabı çalışıyor kombiyi duymuyorum bile ama alt komşumda da scot var o bazan garip sesler çıkartıyor. Sıcak su kullanılınca mı yapıyor herhalde o sesi böyle büyük bir motor devrini alıyormuş gibi bir ses geliyor arada.

    Ben neden bu kombiyi tercih ettim? Aynen sizin gibi buderus GB062 enerwapus ve scot arasında kalmıştım. Konyanın bir ilçesinde oturuyorum ve burada sadece eca nın servisi var. Bu yıl doğalgaz geldi ilerde açılacaktır muhtemelen ama nasıl birisi açacak meçhul. Hem yerli malı (içindeki tüm parçalar yerli değil ama hangi kombi üreticisi tüm parçalarını kendi üretiyor ki) hem de servisindeki elemanlar gayet ilgililer (Karar vermeden önce gidip biraz sohbet ettim). Pişmanmıyım? Değilim ama bir daha kombi alsam kesin bunu alırım diyemiyorum sesinden dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkpn

    Eca scot kombi +-9 derecelik hassasiyet ile çalışıyor diye okudum forumda kafama takıldı şimdi biz bu kombiyi modülasyonu lu ot ile kullandığımız zamanda mı aynı şekilde çalışacak ve ot ile kullanımda kombi bizim ayarladığı mız kazan sıcaklığın da mı çalışır yoksa ayarlanan değeri gecermi.

    eca scot klasik +9 -9 şeklinde çalışmıyor scot özelliği sayesinde kazan sıcaklığı çok daha gerilere düşebiliyor kombide eko ve konfor kalorifer modu var defalarca gözlemledim farklı çalışan bir cihaz

    modülasyonlu o.t de yine 55 60c ayarlı kombide ev ısındıkça 15 20c düşer hatta 40c leri görebilir set edilen derecede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

    Aslında scotun çalışması saçma değil. Benim hoşuma gidiyor. Gerek yoksa yüksek ısıda yakmıyor. Dediğim gibi ayar 55 de olsa bile evin ısı ihtiyacı azsa daha düşük derecede yakarak tasarruf sağlıyor. oda ısım 24 dereceden aşşağıya düşmedikten sonra ister 55 de ister 40 da yaksın sorun yok benim için. Problem önceden kazan max ısısını havalar iyiyken 40 da tutuyordum. Ev bir türlü 24 derece olmuyordu sürekli 23de duruyordu. Hem lago dan hem farklı derecelerden kontrol ediyorum istenen ısıya ulaşamıyor. Kombiyi kontrol ettiğimde sürekli çalışmıyor arada duruyor arada ateşliyordu.Yani derece düşük tamam ama daha uzun süre çalışıp istenilen ısıya ulaşayım demiyor. Lagoyu bu yüzden sevmedim. Fatura anlamında bu şekilde yakmaya devam ettiği sürece sorunum yok. Apartmanımızda müteahitin yaptığı yalıtım var normal beyaz strafordan yapmış. çatıda izocam serili. 5 yıllık bina. en üst kattayım. bu yıl doğalgaz kullanmaya başladık ve tüm komşuların (almancı olan 2 si hariç) 1000 m3 civarındalar. Benim ise şu an 500 m3ü bulmadı. son faturam 200 lira geldi. oturma odam koridor mutfak 24 derece yatak odaları 22-21,5 derece oluyor sürekli. Bir ara lagodan gece 22 gündüz 24 olarak ayarladım. Sarfiyat arttı. Şu ana 24 saat 24 derecede ayarlı duruyor. Yatak odaları kuzeye baktığı için diğer odalardan biraz serin oluyor ama uyku için ideal bence. Diğer komşularımdan da scot kullananlar var ama yanlış kullanıyorlar herhalde. (Yanlış derken çok kapat aç yapıyorlar herhalde. bekar bir arkadaş var gündüz işte oluyor akşam geliyor yanlız kalıyor o bile 900 ü bulmuş. sürekli evi ısıtıp sonra kombiyi kapatmak tasarruf sağlamıyor aksine sarfiyatı artırıyor) Dışardan baktığımda birçok komşumun bacalarından amerikan filmlerindeki kanalizasyon sahnelerinde olur ya deli gibi buhar fışkırıyor. Benim kombiden dikkatli bakılınca fark edilen bir buhar çıkışı oluyor. Bu da gereksiz yüksek ısıda yaktıklarını gösteriyor kombi yoğuşma yapamıyor.

    Herneyse tasarruf olarak doğru kullanıldığında güzel bir cihaz bence. Ses olayına gelirsek Scot yer seçiyor bence. Montaj zemini iyiyse duvara güzel basıyorsa o zırıltı sesi gelmiyor. Ama kombilerden gelen o sürekli dınnnnnnn sesi diğerlerine göre yükse onu söyleyeyim. Kayın pederlerde buderus var onlarında mutfakta benimde mutfakta bariz daha az sesli çalışıyor. Bir de onlarınki dolabın içinde dolabı açmadan sesi duyamazsınız. Benimki açıkta mutfakta her noktadan ses duyuluyor. Bir ara sesi yükseldi forumda yazmıştım. Kombinin takıldığı zemin fayans. Böyle olunca duvar eğriliği hemen fark ediliyor. Sürekli bir dınılama sesi peydah oldu. kombi mutfakta oturma odasına bakan duvarda asılı oturma odasından sesi sürekli duymaya başladım. Kombiyi inceleyince sağ alt tarafının duvara tam basmadığını fark ettim. Bir silikon emziği ikiye böldüm yarısını kombi ile duvar arasına yarısınıda devirdaim pompası ile kombinin içindeki pompanın dayandığı metal çıta arasına sıkıştırdım ses kesildi. Şimdi oturma odasından kafamı kombinin bağlı olduğu duvara 30 santim yaklaştırırsam ancak duyabiliyorum sesini. Gece sessizlikte dikkat ederseniz yatak odasından bile duyuluyor ama aynı az sesli bir buzdolabı sesi gibi. Gece o sessizlikte buderusuda mutfakta duyabiliyorum. diğer odalardan duyulmuyor. Belki de dolabında etkisi vardır. Ses olayına takarsanız rahatsız edici olabilir ama beni pek rahatsız etmiyor. Diğer odalardan duymadığım sürece sıkıntı değil. Mutfakta da zaten tv açık oluyor buzdolabı çalışıyor kombiyi duymuyorum bile ama alt komşumda da scot var o bazan garip sesler çıkartıyor. Sıcak su kullanılınca mı yapıyor herhalde o sesi böyle büyük bir motor devrini alıyormuş gibi bir ses geliyor arada.

    Ben neden bu kombiyi tercih ettim? Aynen sizin gibi buderus GB062 enerwapus ve scot arasında kalmıştım. Konyanın bir ilçesinde oturuyorum ve burada sadece eca nın servisi var. Bu yıl doğalgaz geldi ilerde açılacaktır muhtemelen ama nasıl birisi açacak meçhul. Hem yerli malı (içindeki tüm parçalar yerli değil ama hangi kombi üreticisi tüm parçalarını kendi üretiyor ki) hem de servisindeki elemanlar gayet ilgililer (Karar vermeden önce gidip biraz sohbet ettim). Pişmanmıyım? Değilim ama bir daha kombi alsam kesin bunu alırım diyemiyorum sesinden dolayı.

    Açıklayıcı cevabınız için teşekkürler ben Tekirdağ Çorlu da yaşıyorum burada diğer markaların servis ve bayi sıkıntısı yok o nedenle eca scot un kullanıcısı olarak siz tavsiye edermisiniz yoksa Buderus mu Daikin mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tkpn T kullanıcısına yanıt
    Ben alırken daikinin yeni modeli yoktu onu bilmiyorum ama gb62 ve vailant servis, parça, onarım ve oda termostatı fiyatı olarak eca dan pahalılar. warmhause da yeni bir marka uzun süreli kullanım istatistiği yok. Ben ecanınsesini bilerek aldım ama hiç duymamıştım. Çok olursa sesi babamların 12 yıldır kullandığı alarko kombiyi atarım onunyerine eca yı götürür takarım, kendime sessiz kombi araştırı onu takarım demiştim. Babamlarım kombiyeri balkonda ses yapsada sorun olmaz demiştim ama gerek kalmadı. O kadar rahatsız etmiyor. Mesela şu an oturma odasında tam mutfaktaki kombinin hizasında oturuyorum. kafamla kombi arasında duvar hariç 1 metrecivarı mesafe var ve herhangi birses duymuyorum. Montajdan ve duvarınızdan kaynaklı ses yükselmesi olabilir bunu unutmayın. Bu riski göze alabiliyorsanız eca scot alın. Ses harici herhangi bir şikayetim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l.a.c.i.w.e.r.t -- 12 Ocak 2018; 19:44:38 >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba,
    Aylık 200 TL tüketim gerçekten çok iyiymiş. Yaşadığınız il ve evinizin metrekaresi nedir acaba ? Bende eca scot + honeywell cm727 kullanıyorum. Günde ortalama 7-8 m3 yakıyorum. geçen ay ki faturam 285 TL geldi, evim 135 m2 giriş kat altım boş. Evin heryeri açık ve bu ay sabit 22.5 dereceye ayarladık termostatı. Sizinki 24 e ayarlı olmasına rağmen güzel yakmış. Bizim kombi 38 derecede ayarlı, ev rahatlıkla ayarladığımız dereceyi buluyor. Kombi derecesini yükseltince tüketim yükseliyor otomatik olarak. Sizinki gibi 55 e ayarlı kombiyi gerekli ısıya göre 40 derecede falan bırakmıyor o yüzden sordum.
  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Konya’da yaşıyorum ve geçen ay baya soğuk oldu. Sabahları -13 gördüm. Gün içinde 3 dereceyi geçmedi gündüzleri ama uzun sürmedi o soğuklar. Evim 165 m2 ama bir açık biri kapalı baya büyük iki balkon var (20 şer m2) salon da kapaı Evin tam köşesinde. Isttığım alan net içten içe 90m2 civarıdır. En üst katta oturuyorum altım dolu. Doğu—Güney—batı cephe. Eylül ekim aylarında ben de düşük ısıda tutuyordum. Sonradan aralıkta özellikle evi 23 e hemen getiriyor ama bir türlü 24 olmuyordu. Kombiye bakıyorum sürekli çalışmıyor. Normalde istenilen ısıya gelmediyse çalışmayı durdurmaması lazım mantık olarak ama içinde nasıl bir algoritma varsa adım adım yükseltirmiş gibi çalışıyor. Ben de ısı yetmiyor mu acaba diye aralık ayında havaya göre kısıp açtığım kazan max ısısını 55 yaptım. Kasım ayında 154 lira gelmişti(10 aralık), Aralık ayında 202 lira oldu. (10 ocak fatura kesim).

    Komşular ortalama 300 400 civarı fatura ödedi. En büyük etken kapı pencereler ve termostat diye düşünüyorum. Ben tüm pencerelerimi kapılarımı elden geçirdim. Kenarları silikonladım, tam kapanmayan hiçbir kapı pencere yok. Pencereler yere kadar olmasına rağmen pencere yakınında soğuk hissedilmiyor. Kuzeye bakan cephem boydan boya balkon ve tamamı pvc ile kapalı. Bir bölümü kiler bir bölümü çamaşırlık ütü odası gibi kullanılıyor. Orayı ısıtmıyorum ama evin ısınmasına büyük fayda sağlıyor.

    Bence tasarruf için evi belli bir ısı rejimine sokabilmek önemli. Yani sürekli ısınıp soğuyan ev sürekli otobanda bir 140 a hızlanıp bir 50km hıza düşerek araba sürmek gibi. Kombi en yoğun tüketimi soğuk bir evi ısıtmak için yapıyor. Yani hedef sıcaklıkla evin ısısı çok farklıysa tam gaz veriyor. Arabayla 90 da gider gibi yakmıyor yani. Isınmış bir evi aynı ısıda tutmak daha verimli ısınma sağlıyor. Biz geçen sene merkezi kömürlü sistemle ısınıyorduk. Diğer komşular kapı pencerelerini kontrol ettirmedikleri için üşüyoruz diye şikayet ederlerdi. Kalorifercide dereceyi açınca benim oturma odam 26—27, kuzeye bakan yatak odaları 24—25 olurdu. Sıcağa alışık olunca oturma odam 23 olunca üşüyorum. Öyle evde yelekle kalın çorapla falan gezmeye alışık değiliz. O yüzden 24 sabit kullanıyorum. İlk zamanlar gece 23 gündüz 24 yaptım. Evde sürekli bebek olunca gündüz kısma gibi bir lüksüm olmuyor. Sabah üşüdüm bu seferde. 23 e inen ısı saat 7. De 24 olması gerekirken ben evden 8buçukta çıkana kadar olmuyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Açıklamalı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Kapı ve pencerelerimizi bizde kışa girmeden komple değiştirdik, evin ısı kaybı olabilecek her yerini kontrol ettik. Tek sıkıntımız alt katımızın kapıcı dairesi olması ve boş olması. Bir de honeywell cm727 22.5 dereceye ayarlı iken 23.5 derece olmadan kapatmıyor kombiyi. Yani 22.5 dereceye ayarlı termostat, ev 23 derece iken de kombiyi açıp kapatmaya devam ediyor ve ev 23.5 olunca kombiyi tamamen kapatıyor termostattaki alev sembolü de gidiyor. On/off termostatın ayarlanan dereceye gelince kapatması gerekmez mi ? Bizimki 1 derece geçmeden kapatmıyor. Honeywell'e de bu durumu ilettim bir çözüm bulamadılar sadece fabrika ayarlarına sıfırlatmak ile yetindiler.
  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    Sizinki 1 derece hassasiyetle çalışıyor. 0,5 veya 0,1 olarak ayarlanan bir termostatınız olsaydı istediğiniz gibi çalışırdı. Servis söylemediğine göre sizin termostatın öyle bir kabiliyeti yok demek ki. 1 derece yukarı 1 derece aşağı oynuyorsa çok değişir ısı. Ben 23 olunca fark ediyorum. Farklı parametreleri vardır. Onları değiştirmeyi deneyin. Çalışma zamanı ve süresi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt
    Cihazın ölçüm hassasiyeti 0.1 derece sıcaklık ayarlama hassasiyeti 0.5 derece. Yani sıkıntımız onlardan kaynaklı değil, sadece istediğimiz ısıya geldikten sonra da durmuyor ara ara çalışmaya devam ediyor. Saatte 6 kere çalışma gibi bir parametresi var ama sonuçta istediğimiz sıcaklığa geldikten sonra komple kapatması gerekiyor. Çözemedik ya hayırlısı. Belki aynı sorunu yaşayıpta çözen birileri çıkar karşımıza =)
  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    EVwt cihazınız 0,1 derece hassasiyetle ölçüyor ve 0,5 derecelik adımlarla ayarlanabiliyor. Sizin probleminiz bu değil zaten. Sizin probleminiz set edilen değerde hangi hassasiyetle çalışacağını seçemiyorsunuz. Şu an bu değer 1 derece. Kendi sitesinde de bunu bir avantaj olarak anlatmış. Yani oda istediğiniz ısının 0,1 derece altına inince hemen gereksiz devreye gitmez demiş. O zaman orada bahsettiği TPI ayarları neyse onlarla oynayarak belki birşeyler yapılabilir






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.