Şimdi Ara

DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.701
Cevap
212
Favori
964.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Dyson elektrikli süpürge kullananlar varsa, artılarını ve eksilerini yazabilirler mi buraya?

    Almayı düşünüyoruz da...

    Kullananlar ayrıntılı bilgi verirlerse sevinirim, özellikle çekiş gücü ve filtrasyonu hakkında. Kutu doldukça çekiş gücü düşüyor mu, pis koku oluşuyor mu kutuda vs. ??? Bir de hangi modelini önerirsiniz?

    NOT: Evde hayvan beslemiyorum, iki küçük çocuğum var...

    Şimdiden cevaplayanlara teşekkürler...



  • Kablolu Yatık modeller Hk:
    1-Dyson dışında hiçbir süpürge , çalıştığı süre boyunca performansını korumaz. Dyson motorunun dayanma süresi ortalama 10 yıldır - 15 yıldan fazla kullananlar bile var. yani , sıfır alınacak bir yatık model , aslında çok ucuz bir makinadır çünkü , diğer markalardan kat kat uzun süre kullananı memnun eder

    2-dyson için "bu makineyle un, moloz vb. çekmeyin direkt motor bozuluyor" demek doğru değil.. ama her torbasız süpürge , bunlardan olumsuz etkilenir, ömrü kısalır... kılavuzunda da "önce kabasını faraşla alın" der zaten. 4-5 bin lira verdiğiniz bir aleti özenli kullanan uzun kullanır. özensiz kullanan birkaç yılda hurdaya çıkarır

    3-başka hiçbir ürün ve marka "TÜKETİCİ HATASI DAHİL her hasarda , 5 yıl boyunca ücretsiz yenileme" garantisi vermezken dyson verir.. bu garanti , neredeyse 2.süpürgeyi bedava vermek demektir. alacağınız makina yarı fiyatına gelir

    ****************************************************************************************************

    şarjlı modeller hk:
    şarjlı dyson zengin makinasıdır. performansı tabii ki yatık modellerden düşüktür. büyük alanlı, uzun süreli , periyodik ağır temizliğe ne gücü ne şarjı yeter. garanti süresi 2 yıldır ve hızla performansı azalır, süre bitince önce pil biter - sıfırı ciddi paradır. sonra motor gider sıfırı ciddi paradır. ama , ev süpürme gibi çileli bir işi bile zevkli hale getirir. hem param çok hem de eşime acaip aşığım diyenler içindir. ama o kadar paralı adamın evinde zaten hizmetçi olur. sıkı temizliği yatık makinayla hizmetçisi , minik temizlikleri de şarjlı makinayla eşi yapacaksa uygundur. (tabii ki küçük evler için de uygundur)

    TAVSİYEM : Her durumda yatık normal Dysondur.. halısı bol - hayvan besleyen evlere animal modeller - diğerlerine baz modeller uygundur. bütçesi 1000-2000 arası olanlar dc33 - dc37 , 2000-3000 arası olanlar dc52 , 3bin lira üstü olanlar ise big ball modellere yönelmeli...

    saygılar
    Piyasanın üstünde para ödememiz daha iyisini aldığımız anlamına gelmiyor. Emektar sulu süpürgemi 10 yıldan fazla süre kullandım. Şimdi dyson dan daha temiz hijyenik olduğunu söyleyebilirim. Hem evimi daha güzel temizliyodu hemde hazne boşaltırken tozla muhatap olmuyodum ben temiz kalıyodum:) Motoru yanmadı kırılmadı,tamir bakım gördü ama söyliyim. dyson abartıldığı gibi süperötesi bi cihaz değil benim gözümde. Hele parasını hakeden cihaz hiç değil.

    merhaba, kendi sorumu cevaplayayım


    biraz uzun yazacağım  , belki rehber olur masraf yapmak istemeyenlere.



    geçen sene dyson v8 absolute almıştım kampanya ve puanla falan 6500tl civarına denk gelmişti, sonra süpürgeler uçtu gitti zaten. uzun kullanım sonrası cihazdan müthiş memnunum , 3 başlık kullanıyorum , fluffy, motorbar ve mini motor , bunların hepsi motorlu olduğu için çekim gücü adına %1 bile sorun yaşamadım 40dk boyunca tüm evi geniş geniş rahatça temizliyor cihaz.


    ev dublex olduğu için bir adet grundig süpürge aldım üst kata 1250tl civarına almıştım, ledli olduğu için dyson'a göre çok daha iyi görüyorsunuz yüzeyi ve sonra dedim ki mutlaka dysonda da bu konforu yaşamalıyım, çok araştırdım ve mediamarkt'a gittim fluffy optic kesinlikle v8'e olmuyor hatta gözümle gördüm, denedim mediamarkt'ta oradaki fluffy optic v8'e olmadı takamadım , kafalar uyumsuz . direkt gen5 alayım aradan çıksın dedim en sonunda.


    dyson'ın sitesinde fluffy optic hiç stokta olmazdı , rastgele kasım indirimi için girdim ve görünce çok şaşırdım 2799tl'ye satılıyordu hemen aldım, uyumsuz olduğunu düşünüyorum fakat bir önceki postumda yazdığım gibi çok yönlü temizlik seti tüm modellere uyarken fluffy nasıl uymayacak dedim , fizik olarak imkansız yani ve olmadı iade ederim dedim aldım.



    sonuç olumlu  başlık canavar gibi çalışıyor, evde nokta toz kalmadı ve 1-2 günde temizlenen evden göremediğimiz ne kadar toz kaldığını görünce çok isabetli bir karar olduğuna %100 emin olduk, ilk günden kirlendi zaten  


    eğer ki eski ya da düşük model cihazı olan arkadaşlar var ise mutlaka tavsiye ediyorum, v8-v11-v12-v15 motorlu başlıklarla kullanırken çok yakın güçlerde çalışan cihazlar, çünkü motorlu kafalar tüm pisliği, tozu, kılı toplayıp rafine bir şekilde hortuma göndermekte, o hortumdaki çekim gücü başlığın önündeki kire asla ulaşmıyor çünkü özellikle fluffy yere sıfır yani akışı %100'e yakın kesiyor, e bütün herşeyi toplayıp arkaya gönderdikten sonra v8 bile müthiş yeterli geliyor. ayrıca kullanılan modlarda genel olarak hep low-auto falan tarzı modlar olduüu için bunlardaki emiş gücü tüm modellerde benzer çekim gücü veriyor , yani v8 ve v15'te alsanız ortalama değerlerde kullandığınız için çekim güçleri birbirine yakın zaten bi tık fazla olursa atıyorum bi tık tüylü halıları falan süpüremiyorsunuz , kitleniyor ön motor fark yüksek modlarda ortaya çıkıyor fakat ben v8 ile high modu 1 yılda 5 defa açmamışımdır, hem bataryanın ömrünü öldürüyor, hem çok sesli, hem de şarj süresini emiyor falan iyi bir mod değil yani bunları almadan önce yabancı forumlarda araştırmıştım bunlar aklımda kalanlar, pek zamanım olmuyor yeni testlere bakamadım.




    fotolarını ekliyorum bana göre tek kötü yanı, fluffy optik çok cılız kalıyor fluffy'e göre ama temizlikte sorun yaşamadım.







     

    Merhaba arkadaşlar. Dyson v15 almıştık kayınvalideye. Lazer başlık düğmesiz olan son nesil gelmişti.
    Ben de v11 için lazer başlık siparişi verdim. Sipariş verirken sordum düğmeli mi düğmesiz mi geliyor diye. İkisi de gelebilir düğme dışında hiç farkları yok denildi.

    Ürün düğmeli olan geldi. İade için işlem başlattım müşteri hizmetleri ile.

    En son düğmesiz olan bildiğin led natrix far iken, düğmeli olan eskisi halojen far resmen.

    TEKNOLOJİ FARKI VAR RESMEN. Biri lazer diğeri optic.
    Sizlere önerim iade tarihi geçmiş olanların yapacak bir şeyi yok fakat yeni bir dyson v15 siparişi geçtiğinizde kutudan düğmeli başlık çıkarsa iade etmeniz. Arada dağlar kadar fark var. Kamera değil insan gözüyle çok daha fazla fark var.



    Eski on/off butonlu LAZER başlık
     DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA



    Yeni butonsuz OPTİK başlık  DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA



    Soldaki eski(lazer) sağdaki yeni(optik)
     DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA
    Off... Bu forum ne alıngan bir yer oldu çıktı. Tabii okumadığınız için eski mesajlarımda; üretimden kalkan 2200 watt Miele'nin performansının eşi benzeri olmadığına dair yazılarımı görmemişsinizdir, normal. Ama benim adıma niyet okumayın; kast ettiğiniz şeyi söylemedim.

    Miele, AB içerisinde süpürge motoru güç sınırı 900 watt'a çekilince, eski seri motorların üretimini -daha önce de yaptığı gibi- Çin'deki fabrikasına kaydırdı.
    1200 watt power ve 800 watt eco serisi motorunun üretim kalıpları oraya gitti.Oradan Asya ve diğer alt gelir gurubuna sahip ülkelerdeki müşterilerine satılıyor.

    890 watt power serisi ve 550 watt eco/excellence serisi motorlarını Almanya'da üretmeye başladılar.

    Yeni 890 watt Miele C3'ün başlıktaki çekiş gücü; 4 yıl önceki eski 2200 watt S8310 Mielelerin yarısı kadar.
    Tabii ki motor gücündeki dramatik düşüşler, kullanım performansını da eski modellere göre zayıflatacaktır.

    Temel sorun Çin'deki üretim kalitesi ve işçiliğinin, Almanya'daki kadar iyi ve özenli olmaması.
    Miele Türkiye Ofisi; Türkiye'ye Almanya'da ürettiği süpürgeleri getirtiyor, bayiileri (mağazalar+internet satış firmaları) kanalı ile satıyor.
    Ayrıca ana firmadan bağımsız ithalatçıların getirttiği Çin üretimi mielelerin garantisini; Miele Türkiye'nin verip vermeyeceği de ciddi bir sorun.
    O yüzden Çin'den ana firma garantisiz Miele getirten ithalatçılar için "avlıyorlar" dedim ve arkasındayım.

    Hemen her şeyi motor gücüne bağlamayın. Başka şeylerden bahsettim arkadaşa.
    Arkadaş motor gücü için değil, satın aldığı ürün; Çin üretimi çıkabilir diye endişe ediyordu. Cevabını da tam olarak aldığını düşünüyorum. Sizin odaklandığınız konuyla bir alakası yok.
    Bende 3 bin üstü para verenlerdenim ve dediğiniz şikayetlerin altına imzamı atarım. Dahası bile var insan kullandıkça yaşayarak görüyor mağazada denemeyle anlaşılmıyor.Toz haznesini boşaltırken çıkan,uçuşan tozlar dehşet. Alerji yada astım hastası olup filtreleme sistemi yüzünden kullanan insanlar hazneyi boşaltırken napıyolar çok merak ediyorum. Dyson deyince makine motor sağlamlık türünden teknik bilgilerde haklı çıkabilirsiniz o konuda bilgim yok ama ev hanımı olarak ev süpürmek benim için işkenceye dönmüşse,fiziken ve stresle beni yoruyosa o teknik özellikler benim için çöp olmuştur malesef.
  • Kardeş selam,

    Ben de almayı düşünüyorum ama acil değil. Haftasonu makinayı bizzat test ettim çok güzel. emiş gücünün azalmıyor olması toz torbası kullanmaması, dışarıya verdiği havanın çok temiz olması, 5 yıl garanti vs, gibi artıları var. Cihaz çok güzel de parası da bi o kadar güzel. Makinayı kullanan bi yakınımız var. O çok memnun. Yıllarca kullanıp memnun olan insanlar olduğunu biliyorum. Gelgelelim fiyatlarına, giriş modeli bile 700TL civarlarında. Makinanın yurtdışı sitesine girdim. Benim beğendiğim dc23 allergy modeli burada 1.400 liste fiyatından satılırken yurt dışından 274 sterlin yani (bugünkü kur 2,42'den) 663 TL. Bu kadar fark olur mu? Ben de bu makinayı yurtdışından sipariş etsek ne olur onu merak ediyorum. Yani sitesinden girip sipariş edersek gümrüğe takılıp bize maliyeti ne olur. Bu gümrük işleri ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    Saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbuci

    Kardeş selam,

    Ben de almayı düşünüyorum ama acil değil. Haftasonu makinayı bizzat test ettim çok güzel. emiş gücünün azalmıyor olması toz torbası kullanmaması, dışarıya verdiği havanın çok temiz olması, 5 yıl garanti vs, gibi artıları var. Cihaz çok güzel de parası da bi o kadar güzel. Makinayı kullanan bi yakınımız var. O çok memnun. Yıllarca kullanıp memnun olan insanlar olduğunu biliyorum. Gelgelelim fiyatlarına, giriş modeli bile 700TL civarlarında. Makinanın yurtdışı sitesine girdim. Benim beğendiğim dc23 allergy modeli burada 1.400 liste fiyatından satılırken yurt dışından 274 sterlin yani (bugünkü kur 2,42'den) 663 TL. Bu kadar fark olur mu? Ben de bu makinayı yurtdışından sipariş etsek ne olur onu merak ediyorum. Yani sitesinden girip sipariş edersek gümrüğe takılıp bize maliyeti ne olur. Bu gümrük işleri ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

    Saygılar..
    anti-allerji modelini ekim ayından beri kullanıyoruz. makine öncelikle denildiği gibi dışarıya tozlu hava savurmuyor. süpürgenin arkasından çıkan hava temiz geliyor. bu da tozun hapsolduğuna inandırıyor. makinenin temizlemesi aslına bakarsanız biraz gıcık. siz tozdan kurtulmak için bu makineyi alıyorsunuz ama makineyi temizlerken ister istemez tozlu hava soluyorsunuz. boşaltmak için toz tutan parçayı biraz sallayıp içini iyice boşaltmak gerekiyor. bu da havaya toz saçılmasına neden oluyor.

    ekim ayından bu yana gerçi çok zaman değil ama emiş gücünde düşüş görmedim. en büyük olumsuz özelliği bence çalışırkenki sesi, haddinden fazla çıkıyor ses. daha sessiz olsaymış mükemmele yakın bir makine olurmuş.

    Saklaması gerek hortum kısmının iç içe geçmesi gerekse de makineye dolanması bakımından çok kolay. İlk gören bazı arkadaşlar:"O ne ya uzay gemisi mi?" diye espri de yapmaya kalkmışlardı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperbz

    anti-allerji modelini ekim ayından beri kullanıyoruz. makine öncelikle denildiği gibi dışarıya tozlu hava savurmuyor. süpürgenin arkasından çıkan hava temiz geliyor. bu da tozun hapsolduğuna inandırıyor. makinenin temizlemesi aslına bakarsanız biraz gıcık. siz tozdan kurtulmak için bu makineyi alıyorsunuz ama makineyi temizlerken ister istemez tozlu hava soluyorsunuz. boşaltmak için toz tutan parçayı biraz sallayıp içini iyice boşaltmak gerekiyor. bu da havaya toz saçılmasına neden oluyor.

    ekim ayından bu yana gerçi çok zaman değil ama emiş gücünde düşüş görmedim. en büyük olumsuz özelliği bence çalışırkenki sesi, haddinden fazla çıkıyor ses. daha sessiz olsaymış mükemmele yakın bir makine olurmuş.

    Saklaması gerek hortum kısmının iç içe geçmesi gerekse de makineye dolanması bakımından çok kolay. İlk gören bazı arkadaşlar:"O ne ya uzay gemisi mi?" diye espri de yapmaya kalkmışlardı.

    Alıntıları Göster
    Açıkçası dün carrefourda tekrar gördüm. 1500 ytl fiyat etiketi vardı. Gerçekten o fiyata değmez. Geçen gün dedeme philips fc9256 ergofit modelini aldik. Gerçekten harika bir model. Bir sürü yeni özelliği var. Tek sorunu ise hepa filtresinin belirli bir sürede yenilenmesi gerektiği.(ama filtre yikanabiliyor) 400w emiş gücü var ve inanilmaz sessiz.(en yüksek emiş gucunde bile)son güçte halilari yerinden kaldiriyor nerdeyse. Elektronik kumandasi var. Kumandadan guc ayari yapilip supurme suresi gosteriliyor. Haliya resmen yapisiyor. Ve fiyati 600 ytl civari. Bence iyi dusunun degermi dysona diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quattro

    Açıkçası dün carrefourda tekrar gördüm. 1500 ytl fiyat etiketi vardı. Gerçekten o fiyata değmez. Geçen gün dedeme philips fc9256 ergofit modelini aldik. Gerçekten harika bir model. Bir sürü yeni özelliği var. Tek sorunu ise hepa filtresinin belirli bir sürede yenilenmesi gerektiği.(ama filtre yikanabiliyor) 400w emiş gücü var ve inanilmaz sessiz.(en yüksek emiş gucunde bile)son güçte halilari yerinden kaldiriyor nerdeyse. Elektronik kumandasi var. Kumandadan guc ayari yapilip supurme suresi gosteriliyor. Haliya resmen yapisiyor. Ve fiyati 600 ytl civari. Bence iyi dusunun degermi dysona diye.

    Alıntıları Göster
    ben dyson'u internet üzerinde altivi.com vardı bir zamanlar. oradan yarı fiyatına almıştım. dysonu aldıktan sonra philips'in maraton serisini internette gördüm. görünüşü, özelikleri vs. tıpkı dyson. gerçi ürünü yakından incelemedim malzeme kalitesi de aynı mı bilmiyorum. eğer dyson'u yarı fiyatına almasaydım kesinlikle o ürünü düşünürdüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperbz

    ben dyson'u internet üzerinde altivi.com vardı bir zamanlar. oradan yarı fiyatına almıştım. dysonu aldıktan sonra philips'in maraton serisini internette gördüm. görünüşü, özelikleri vs. tıpkı dyson. gerçi ürünü yakından incelemedim malzeme kalitesi de aynı mı bilmiyorum. eğer dyson'u yarı fiyatına almasaydım kesinlikle o ürünü düşünürdüm.

    Alıntıları Göster
    Dyson süpürgeyi yaklaşık 9 yıldır kullanıyoruz. İlk modeli bizde var ve hala en çok kullanılan süpürge. Nedeni ise çok hafif olması. Evdeki toz seviyesini düşürmek ve hijyen için 2 yıl önce hanıma yeni bir süpürgede aldım. Dyson'un çekişi diğer süpürge ThomasTwinTT'den zayıf. Thomas twinTT çok agır ve eşimin deyimiyle bir kadın için kullanılması çok zor. Bu yüzden arıza yapmadığı sürece dysonu kullanacağız. Bizde evde iki çocuk var ve ben suya çeken bir süpürgeyi öncelikle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 30 Mart 2009; 13:33:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydayd

    Dyson süpürgeyi yaklaşık 9 yıldır kullanıyoruz. İlk modeli bizde var ve hala en çok kullanılan süpürge. Nedeni ise çok hafif olması. Evdeki toz seviyesini düşürmek ve hijyen için 2 yıl önce hanıma yeni bir süpürgede aldım. Dyson'un çekişi diğer süpürge ThomasTwinTT'den zayıf. Thomas twinTT çok agır ve eşimin deyimiyle bir kadın için kullanılması çok zor. Bu yüzden arıza yapmadığı sürece dysonu kullanacağız. Bizde evde iki çocuk var ve ben suya çeken bir süpürgeyi öncelikle tavsiye ederim.

    Alıntıları Göster
    Geçen gün teşhirde Dyson'ın tanıtımını yapan arkadaş süpürgenin kolunu duvara yapıştırdı ve bıraktı vakumladığı yerde kaldı kol ve hortum yani vakumu oldukça kuvvetli görünüyor. Aslında bunun giriş modeli olan da alınabilir. 700 küsur bi fiyat veriyorlar ama nakitte 650 civarı bu iş biter diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbuci

    Geçen gün teşhirde Dyson'ın tanıtımını yapan arkadaş süpürgenin kolunu duvara yapıştırdı ve bıraktı vakumladığı yerde kaldı kol ve hortum yani vakumu oldukça kuvvetli görünüyor. Aslında bunun giriş modeli olan da alınabilir. 700 küsur bi fiyat veriyorlar ama nakitte 650 civarı bu iş biter diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar size bir de nilfiski denemenizi tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    arkadaşlar size bir de nilfiski denemenizi tavsiye ederim..

    Alıntıları Göster
    Dyson burada pahalı. Çift isimli bir İngiliz malı daha vardı. Dyson'dan daha kötü değil ama yarı fiyatı. İsmini unuttum.

    Bu arada Nilfisk tabii en iyisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    Dyson burada pahalı. Çift isimli bir İngiliz malı daha vardı. Dyson'dan daha kötü değil ama yarı fiyatı. İsmini unuttum.

    Bu arada Nilfisk tabii en iyisi.

    Alıntıları Göster
    Nilfisk daha iyi diyenler, nedenini açıklayabilirler mi lütfen?

    Ben daha önce incelemiştim Nilfisk'i, internet sitesinden. Görünüş olarak büyük geldi bana. Bir de hepa filtre fiyatları da yüksek. Nilfisk alınacak olursa, hepa filtre fiyatı bayağı maliyetli olacak.

    Dyson'da hepa filtre değişmiyor, öncelikli olarak tercih sebebim bu. Bundan önce Philips FC/9170 bakmıştım, çok fazla öneren oldu. Bayağı beğenmiştim ben de alacaktım onu, ama onun da 6 ayda bir değişmesi gereken hepa filtresi var.

    Hepa filtre fiyatları ise 50-65 arası değişiyor markaya göre.

    Bir de Dyson ve ThomasTwintt'yi karşılaştıran arkadaş... Nasıl oluyor da Thomas'ın çekiş gücü Dyson'dan daha iyi oluyor. Thomas'ın emiş gücü 200 watt, Dyson'ınki 280 watt.. Anlamadım bu işi doğrusu..

    Şunu da açıklayayım, ben burda Dyson'ı savunmuyorum, kendime göre araştırma yapıyorum bir tüketici olarak, başka süpürge tavsiyeleri olan varsa açığım. Ama lütfen sulu süpürge demeyin, şu anki süpürgem sulu Rovus. Ve çekiş gücü acayip düşüyor, yeni filtre takmazsak, temizlemesi ayrı dert zaten.

    Aslında torbalı süpürge daha cazip benim için ama, bakalım....Neler olacak...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elma11

    Nilfisk daha iyi diyenler, nedenini açıklayabilirler mi lütfen?

    Ben daha önce incelemiştim Nilfisk'i, internet sitesinden. Görünüş olarak büyük geldi bana. Bir de hepa filtre fiyatları da yüksek. Nilfisk alınacak olursa, hepa filtre fiyatı bayağı maliyetli olacak.

    Dyson'da hepa filtre değişmiyor, öncelikli olarak tercih sebebim bu. Bundan önce Philips FC/9170 bakmıştım, çok fazla öneren oldu. Bayağı beğenmiştim ben de alacaktım onu, ama onun da 6 ayda bir değişmesi gereken hepa filtresi var.

    Hepa filtre fiyatları ise 50-65 arası değişiyor markaya göre.

    Bir de Dyson ve ThomasTwintt'yi karşılaştıran arkadaş... Nasıl oluyor da Thomas'ın çekiş gücü Dyson'dan daha iyi oluyor. Thomas'ın emiş gücü 200 watt, Dyson'ınki 280 watt.. Anlamadım bu işi doğrusu..

    Şunu da açıklayayım, ben burda Dyson'ı savunmuyorum, kendime göre araştırma yapıyorum bir tüketici olarak, başka süpürge tavsiyeleri olan varsa açığım. Ama lütfen sulu süpürge demeyin, şu anki süpürgem sulu Rovus. Ve çekiş gücü acayip düşüyor, yeni filtre takmazsak, temizlemesi ayrı dert zaten.

    Aslında torbalı süpürge daha cazip benim için ama, bakalım....Neler olacak...

    Alıntıları Göster
    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbuci

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Dyson DC19 kullanan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbuci

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?

    Alıntıları Göster
    DC19'da hepa filtre yok ve motor gücü 1400 watt, dc23 allergy'de ise hepa filtre var.
    hepsiburada.com'da karşılaştırma yapabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elma11

    DC19'da hepa filtre yok ve motor gücü 1400 watt, dc23 allergy'de ise hepa filtre var.
    hepsiburada.com'da karşılaştırma yapabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?


    Alıntıları Göster
    Philipste hepa filter değistirmek gerekiyor dogru ama. Philips 600 dyson 1500 civari. Aradaki farkla 7-8 sene filter alabilirsiniz. Ayrica filterlari geç degistirerek bu sureyi uzatmak mumkun. Biz bizim aura cleanmax supurgenin 6 aylik ilk filtresini 2 sene kullandik :D dyson 1000tl altina bulabilirseniz alin ama ustunu vermeye degmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elma11

    DC19'da hepa filtre yok ve motor gücü 1400 watt, dc23 allergy'de ise hepa filtre var.
    hepsiburada.com'da karşılaştırma yapabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?


    Alıntıları Göster
    DC23 için de 1500 watt bilgisine ulaştım. Gerçi sitesinde göremedim ama başka bir kaynaktan. Eğer böyleyse aralarında ciddi bir fark yok. Emiş gücünün ikisinde farklı olup olmadığını bilmiyorum. DC19 700'ün altında alınabiliyor olması gerek bazı sitelerde var bu fiyata. Yani söylemek istediğim eğer olay hepa filtreye kalıyorsa bu farka değer mi? Sonuçta Dyson dışarıya toz çıkartmıyorsa Hepa filtreye ne gerek var?

    quote:

    Orjinalden alıntı: elma11

    DC19'da hepa filtre yok ve motor gücü 1400 watt, dc23 allergy'de ise hepa filtre var.
    hepsiburada.com'da karşılaştırma yapabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbuci

    DC23 için de 1500 watt bilgisine ulaştım. Gerçi sitesinde göremedim ama başka bir kaynaktan. Eğer böyleyse aralarında ciddi bir fark yok. Emiş gücünün ikisinde farklı olup olmadığını bilmiyorum. DC19 700'ün altında alınabiliyor olması gerek bazı sitelerde var bu fiyata. Yani söylemek istediğim eğer olay hepa filtreye kalıyorsa bu farka değer mi? Sonuçta Dyson dışarıya toz çıkartmıyorsa Hepa filtreye ne gerek var?

    quote:

    Orjinalden alıntı: elma11

    DC19'da hepa filtre yok ve motor gücü 1400 watt, dc23 allergy'de ise hepa filtre var.
    hepsiburada.com'da karşılaştırma yapabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

    Bi de şu Dyson'ın giriş modeli ile dc23 allergy arasında fark gören var mı? Neden iki misli fiyat ödeyelim.

    Doğubankta Dyson görmüştüm. Acaba ciddi fiyat farkı var mıdır?




    Alıntıları Göster
    Eski modellerden hatırladığım kadarıyla allery olan modellerdeki bütün filtreler yıkanabiliyor. Ve ömür boyu kullanılabilir. Diğer modellerde ise filtreler yıkanamıyor ve belrli periyotlarla değiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ben dyson yerine philips fc 9256 yi daha çok beyeniyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quattro

    Eski modellerden hatırladığım kadarıyla allery olan modellerdeki bütün filtreler yıkanabiliyor. Ve ömür boyu kullanılabilir. Diğer modellerde ise filtreler yıkanamıyor ve belrli periyotlarla değiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ben dyson yerine philips fc 9256 yi daha çok beyeniyorum.

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar..ben de dyson ile Bu LG cıkarmış yeni model tozu sıkıştıran vb. dyson ile aynı özellikte diyor satan..
    elektroworld da 999!a düşmüş 1.350 den..dyson lg ise 580 lira....bana göre yazılana göre anlatılana göre lg cekim gucu daha yuksek ...ama karar kılamadım ...acele süpürge alıcam...

    birde thomas var suya ceken...bi bilen varsa bu işte uzman ..sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x_man06

    arkadaşlar..ben de dyson ile Bu LG cıkarmış yeni model tozu sıkıştıran vb. dyson ile aynı özellikte diyor satan..
    elektroworld da 999!a düşmüş 1.350 den..dyson lg ise 580 lira....bana göre yazılana göre anlatılana göre lg cekim gucu daha yuksek ...ama karar kılamadım ...acele süpürge alıcam...

    birde thomas var suya ceken...bi bilen varsa bu işte uzman ..sevinirim

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba bende süpürge olayını bayağı bir araştırdım Elektrik teknikeriyim.
    sonuç olarak karar verdiğim marka Dyson oldu ve model olarakta Dc 29 tercih ettik.

    bana göre artıları filtre değişim işi yok ömür boyu,standart elektrikli ve kömür fırçalı zamanla devir gücü azalan bir motor teknolojisi kullanmıyor,bunun yerine neodmiyum mıknatısı ile çalışan ve bir boeing motorundan 3 kat daha fazla devir çevirebilen bir manyetik motoru var ve asla devri düşmüyor.

    toz torbası ve filtre derdi olmadığından başladığınız andan bitirdiğiniz ana kadar çekiş gücü sürekli satandart kesinlikle düşmüyor.

    kök siklon denen teknoloji sayesinde toz parçacıkları 300 km lik bir hızla döngüsel olarak hazneye alınıyor.

    ve elektrik motoru diğerlerine göre daha tasarruflu.

    emiş gücü motor gücüyle anılmıyor en önemli kriter airwatt denen bir birimle ifade edilmekte.

    yazdıklarım kısmi aklımda kalan bilgiler bu modelin kullanıcısıyım ufak tefek yanlışlıklar olabilir.

    bana göre verdiği performansa ve teknolojiye göre fiyatını hakeden bir makina

    620 liraya aldım 2 ay önce bimeksten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    arkadaşlar merhaba bende süpürge olayını bayağı bir araştırdım Elektrik teknikeriyim.
    sonuç olarak karar verdiğim marka Dyson oldu ve model olarakta Dc 29 tercih ettik.

    bana göre artıları filtre değişim işi yok ömür boyu,standart elektrikli ve kömür fırçalı zamanla devir gücü azalan bir motor teknolojisi kullanmıyor,bunun yerine neodmiyum mıknatısı ile çalışan ve bir boeing motorundan 3 kat daha fazla devir çevirebilen bir manyetik motoru var ve asla devri düşmüyor.

    toz torbası ve filtre derdi olmadığından başladığınız andan bitirdiğiniz ana kadar çekiş gücü sürekli satandart kesinlikle düşmüyor.

    kök siklon denen teknoloji sayesinde toz parçacıkları 300 km lik bir hızla döngüsel olarak hazneye alınıyor.

    ve elektrik motoru diğerlerine göre daha tasarruflu.

    emiş gücü motor gücüyle anılmıyor en önemli kriter airwatt denen bir birimle ifade edilmekte.

    yazdıklarım kısmi aklımda kalan bilgiler bu modelin kullanıcısıyım ufak tefek yanlışlıklar olabilir.

    bana göre verdiği performansa ve teknolojiye göre fiyatını hakeden bir makina

    620 liraya aldım 2 ay önce bimeksten

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende dyson dc23 animal modelini aldım. 1.050 tl ye 12 taksit. özellikle kullanmadan önce arçelik marka süpürgeyle bi güzel temizledik halıyı. sonra dyson la temizledik. meğer daha önce temizlememişiz. halının neresinden çıktı o kadar pislik anlayamadık yani. mükemmel bi ürün herkese tavsiye ederim. pahalı tabiki ama 5 senelik süreç içinde diğer ucuz süpürgelerle (sadece 5 senelik hepa filtre maliyeti 500 tl) kıyasladığınızda aynı paraya geliyo. 5 seneden sonrası kar oluyo. en az 10 sene kullanım ömrü yazıyo. bu süre kullanım sıklığına göre artabilir tabi.

    bu arada süpürge dün geldi. bugün aynısından bi süpürge daha geldi. noluyo ya dedik. meğer yanlışlıkla göndermişler ikinciyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maydemir52

    arkadaşlar bende dyson dc23 animal modelini aldım. 1.050 tl ye 12 taksit. özellikle kullanmadan önce arçelik marka süpürgeyle bi güzel temizledik halıyı. sonra dyson la temizledik. meğer daha önce temizlememişiz. halının neresinden çıktı o kadar pislik anlayamadık yani. mükemmel bi ürün herkese tavsiye ederim. pahalı tabiki ama 5 senelik süreç içinde diğer ucuz süpürgelerle (sadece 5 senelik hepa filtre maliyeti 500 tl) kıyasladığınızda aynı paraya geliyo. 5 seneden sonrası kar oluyo. en az 10 sene kullanım ömrü yazıyo. bu süre kullanım sıklığına göre artabilir tabi.

    bu arada süpürge dün geldi. bugün aynısından bi süpürge daha geldi. noluyo ya dedik. meğer yanlışlıkla göndermişler ikinciyi.

    nerden aldınız acaba?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.