Şimdi Ara

*** DVD PLAYER iÇİN KOMPONENT VİDEO KABLOSU GEREKLİ Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • *


    merhaba,



    dvd player`ın kılavuzunda progressive scanden faydalanabilmek için (hd tv destekliyor mesela) komponent kablosu y pb pr gerekli diyor.

    bende kompozit kablo var. komponentin görüntü kalitesi gerçekten kayda değer fark ediyor mu? daha mı iyi?

    almamı gerektirecek görüntü farkı var mı arada?

    - eğer varsa altın uçlu olması gerekir mi, olsa daha mı iyi? yoksa standartlar da iş görüyor mu?


    - (altın 30, normal 10-15 ytl diyordu electroworldde)


    cvplar için tesekkurler


    PS:
    y pb pr compnent video bağlantısı yaptığımızda composite video cable ın kırmızı - beyaz kordonlarını audio olarak taksak olur mu? yoksa component video jack ile başka tür audio cable mı kullanılıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glaxi -- 3 Şubat 2009; 22:46:11 >



  • .
  • Şimdi...combosite ve component kabloları yapısal olarak aynı olmalı. Uç renklerinin farklı olması seni yanıltmasın.

    Fakat bir cihazın giriş veya çıkışlarındaki combosite ve component önemli ve ikisi farklı şeyler. Çünkü cihazın içinde oradan gelecek veya çıkacak bilgiyi nasıl işlyeceğine göre yapısal ve yazılımsal değişiklikler oluyor.

    Yani combosite ve componet kabloları birbirinin yerine kullanabilirsin. Ama iki cihazı ancak aynı giriş ve çıkışlara bağlayabilirsin.

    Senin bana göre ilk yapman gereken şu: 3'lü composite kablon olduğunu varsayıyorum. Senin de bildiğin gibi kırmızı beyaz olanlar ses, sarı olan görüntü iletir. Bu kabloyu alıp uydu cihazının yeşil-kırmızı-mavi renkli olan component çıkışına tak. Diğer ucunu da tv'nin aynı renkli component girişine tak. Burada dikkat etmen gereken nokta: Kablo renkleri cihazların giriş çıkışlarına uygun olmadığı için karıştırabilirsin. Bunun önüne geçmek için...dvd cihazında kablonun sarı ucunu component girişlerin yeşil ucuna takmışsan, tv'deki yeşil girişe de sarı ucu takmalısın. Diğer uçlarıda bu şekilde dikkat ederek takarsan olması lazım.

    Bir tane daha 3'lü composite kablon varsa da onun sadece kırmızı-beyaz uçlarını ses taşıma maksatlı kullanabilirsin. Burada da renk önemli değil ama karıştırmamak için belli bir yöntem kullanmak iyi olur.

    Kalite farkına gelirsek...Ben hangi cihazda kullanırsam kullanayım, component'in olumlu yönde etkisi gördüm. Daha pahalı kablolara ise ancak bu çözüm tatmin etmezse başvurursun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.