Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.484
Cevap
58
Favori
809.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VLife

yolunuzun üstünde türksat bayisi varsa ordan sözleşmeyi imzalayarak anında teledünya kartını alabilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Geçtiğimiz çarşamba günü aradım teldünyacıları, kaydımı yaptırdım, bugün aradılar randevu için ve en erken çarşamba günü gelebileceklerini söylediler, altı üstü bir kart bırakıp gidecekler, 1 hafta nedir ya

Bunu bilmiyordum, yolumun üzerinde olmasa bile, gidip alırım ya, beklenir mi 4 gün, çok teşekkürler

• Conax modülümde ilk aldığımdan beri bazı sorunlar devam etmekte. National Geographic HD kanalında bazen Şifre çözülemiyor hatası alıyorum.Örneğin showtv veya Trt1deyken televizyonu kapatıp açtığımda NGC açılmıyor.Fakat KanalD deyken kapatıp açtığımda NGC izleyebiliyorum.
    Diğer sorunum ise ekrana dikkatlice bakıldığında gri yatay çizgiler görünüyor. Analog yayında böyle bir sorun yok.
    Bu arada Samsung 32B7000 kullanmaktayım.Sizlerde de bu sorun var mı?

• Arkadaşlar televizyonum Philips PFL 7662D Teledünyayı setup box almadan HD olarak modül ile izlemek istiyorum. TV bu uygulama için uygun mudur ? Uygun ise hangi modülü nereden almamı tavsiye edersiniz ?
  • Sony 40E4000 model televizyonum+Technisat Conax Modül ile çok uzun süredir Teledünya aboneliğim devam ediyor. Hatırlarsanız bazı Sony modellerinde Eurosport HD kanalında ses olup görüntü olmaması ile ilgili olarak teknik servis TV'me yazılım atmıştı ve bu sorun düzelmişti:

http://forum.donanimhaber.com/m_27090081/mpage_30/key_/tm.htm#31365920

O zamanlar Mesaj TV'de de benzer sorun vardı, ama pek takip ettiğim bir kanal olmadığından önemsememiştim. Derken zannederim frekansları mı değişti nedir, Mesaj TV'yi göstermeye, El-cezire int 'ı göstermemeye başladı. Yeni gelen kanallardan ise TMB-Test TV'de aynı sorun var.

Sorunu tekrar hatırlatmam gerekirse; bu kanallarda ses geliyor görüntü gelmiyor. Cihazın arkasından kabloyu çıkarıp 10 sn bekleyip geri taktığınızda ise hem görüntü hem ses geliyor. Ancak kanal değiştirirseniz tekrar döndüğünüzde aynı sorun oluyor.

Tahminim bu TV'ler bazı frekanslardaki görüntüyü almakta problem yaşıyor? Yeni kanallar çıktıkça biz sürekli yazılım mı güncelleyeceğiz? Yeni Sony firmware'lere ulaşabileceğimiz bir web sayfası filan var mıdır. Bunları kendimiz (örn USB ile ) yükleyebilir miyiz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Aralık 2009; 11:19:55 >

• bende technisat marka conax modeil kullanıyor sonyde arada oluyo sinyal yok deyip sonradan kanal açılıyor normal ama bunlar sonuçta hd sd box kullanmıyoruz ve Türkiye ye bu ürünler faturasız geliyor bildiğim kadarıyla.İleride turksat bu kutu olayından vazgeçip kendi işne bakacakmış o zaman yayınlar da sorunlar dahada azalır onlarda biliyor 100 Tl lik conax varken gidip 215 Tl ye hd box almanın mantıklı olmadığı o yüzden kendilerinden kaynaklı bir hata olduğunda bile suçu conaxa atıyorlar.Ben bilişimde bakmıştım eller,inde conax tvlerin arkasında takmışlardı inanın hd boxtan daha net görüntü vardı adamlara söyledim bunu şaşırdılar arçelikle anlaşma yapmışlar conaxlar bu lcdlerin arkasında takılıydı.Komik ya bu işler
    sony 46w5500 de teledünya hd seyretmek için bana Neotion Conax kart lazım.bana pm atabilirmisin?
    Kablo Tv üyesiyim ve yarın TD için kuruluma geleceklerken bu forum sayesinde iptal ettirdim. Hemen hemen tüm sayfalara baktım ve sayenizde pek çok soruma cevap buldum ancak yine de sormak istediğim birkaç şey kaldı :) Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. (Benim tv sony kdl-40v4000 ve sd tuner mevcut)

1) mciftcibasi ve Speedy9355, "sd-hd tuner ve mpeg2-mpeg4" tartışmanız sayesinde TD HD(mpeg2) yayın yapsa dahi Speedy9355 in neden HD yayın izleyemediğini anladım sanıyorum ancak yine bu forumda (ve sanırım başka tartışmalarda da) gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar Mpeg4-Mpeg2 transcoding yapan modüllerden almış. Gerçi konu havada kalmış gibi göründü ve kullanıcılardan bu modüllerin başarısı hakkında bir geri dönüşe rastlayamadım ama sd tunerlı bir tv çözünürlük probleminden dolayı modül aracılığı ile hd yayın alamıyorsa bu ürünlerin de geçersiz olması gerekmiyormu? Yanılmıyorsam ürün şu aşağıdaki link :
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php

2) TD izlemek için STB almak taraftarı değilim ve bu işi modülle çözmek niyetindeyim ama sadece NG HD kanalı bile HD yayın alabilme konusunda beni fena halde cezbediyor. Bu durumda, modül alıp sd yayınla idare edip ileride daha gelişmiş başka ürünler çıkana kadar beklemekle, almışken tam olsun üç kuruş fazla vereyim HD STB alayım düşünceleri arasında sıkıştım kaldım. Forumda da HD STB için de epeyce şikayet gördüm. TD kullanıcıları bana fikir verebilir, HD yayın gidipte stb almaya değer mi? daha iyi çözümler gelene kadar modülle idare mi etmeli yoksa hiçbirşey almadan beklemek mi mantıklı olur? HD, SD ve normal kablo yayın görüntü kalitesi arasında harcama yapmaya değecek kadar fark varmı?

3) Neotion Conax kartın bazı tv lerde sorun yarattığını okudum. Acaba benim tv de uyum gösterirmi? Sony Kdl-40V4000 kullanıcıları cevap verebilirlerse sevinirim.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: tomacco

bende technisat marka conax modeil kullanıyor sonyde arada oluyo sinyal yok deyip sonradan kanal açılıyor normal ...

Yok hayır sözünü ettiğim sorun bu dediğinizden farklı bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 21 Aralık 2009; 10:22:43 >

elninom1

Conax modülümde ilk aldığımdan beri bazı sorunlar devam etmekte. National Geographic HD kanalında bazen Şifre çözülemiyor hatası alıyorum.Örneğin showtv veya Trt1deyken televizyonu kapatıp açtığımda NGC açılmıyor.Fakat KanalD deyken kapatıp açtığımda NGC izleyebiliyorum.

Benzer sorunları ben de yaşıyorum.. Eurosport 2 yi açınca bazen "Karışık Program" hatası veriyor, bazen direk olarak açılıyor..

Üstteki yazınızı okuyunca, aklıma daha önce okuduğum fıkra gibi bir olay geldi..

Çikolatalı Dondurma Alınca Çalışmayan Porsche

• quote:

Orijinalden alıntı: penpelin

Arkadaşlar merhaba,
    Kablo Tv üyesiyim ve yarın TD için kuruluma geleceklerken bu forum sayesinde iptal ettirdim. Hemen hemen tüm sayfalara baktım ve sayenizde pek çok soruma cevap buldum ancak yine de sormak istediğim birkaç şey kaldı :) Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. (Benim tv sony kdl-40v4000 ve sd tuner mevcut)

1) mciftcibasi ve Speedy9355, "sd-hd tuner ve mpeg2-mpeg4" tartışmanız sayesinde TD HD(mpeg2) yayın yapsa dahi Speedy9355 in neden HD yayın izleyemediğini anladım sanıyorum ancak yine bu forumda (ve sanırım başka tartışmalarda da) gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar Mpeg4-Mpeg2 transcoding yapan modüllerden almış. Gerçi konu havada kalmış gibi göründü ve kullanıcılardan bu modüllerin başarısı hakkında bir geri dönüşe rastlayamadım ama sd tunerlı bir tv çözünürlük probleminden dolayı modül aracılığı ile hd yayın alamıyorsa bu ürünlerin de geçersiz olması gerekmiyormu? Yanılmıyorsam ürün şu aşağıdaki link :
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php

2) TD izlemek için STB almak taraftarı değilim ve bu işi modülle çözmek niyetindeyim ama sadece NG HD kanalı bile HD yayın alabilme konusunda beni fena halde cezbediyor. Bu durumda, modül alıp sd yayınla idare edip ileride daha gelişmiş başka ürünler çıkana kadar beklemekle, almışken tam olsun üç kuruş fazla vereyim HD STB alayım düşünceleri arasında sıkıştım kaldım. Forumda da HD STB için de epeyce şikayet gördüm. TD kullanıcıları bana fikir verebilir, HD yayın gidipte stb almaya değer mi? daha iyi çözümler gelene kadar modülle idare mi etmeli yoksa hiçbirşey almadan beklemek mi mantıklı olur? HD, SD ve normal kablo yayın görüntü kalitesi arasında harcama yapmaya değecek kadar fark varmı?

3) Neotion Conax kartın bazı tv lerde sorun yarattığını okudum. Acaba benim tv de uyum gösterirmi? Sony Kdl-40V4000 kullanıcıları cevap verebilirlerse sevinirim.

Saygılarımla,

Sn. penpelin,

Sony Kdl-40V4000 DVB-C destekliyor.

http://www.sony.com.tr/product/t32-v-series/kdl-40v4000#pageType=TechnicalSpecs
    Dijital TV Kablolu Yayın Tuneri (desteklenen operatörlerle) VAR

Yani modül kullanabilirsiniz. Ancak, yine yukarıdaki adresde bakarsanız sadece:

Dijital Karasal Tuner (MPEG-2) VAR
    MPEG-4 yok !

Bu durumda, modül kullandığınızda "Teledünya Dijital Yayınında" sadece SD kanalları seyredebileceksiniz diye düşünüyorum. Bu forumda bunun bayağı tartışmaları olmuş. Teledünya'nın SD ve HD yayınlarını MPEG-2 olarak yaptığını, henüz MPEG-4 ile yayın yapmadığını söyleyen arkadaşlar var (Eğer bu bilgi doğru ise MPEG-4 özelliği olmayan sizin TV ile HD yayınları izlemek mümkün olmalı). Ancak ben öyle düşünmüyorum. Diğer görüşteki arkadaşlar ise, Teledünyanın SD yayınlarını MPEG-2, HD yayınlarını MPEG-4 ile yaptığını söylemişler. Biz de bu durumu kendimin ve arkadaşımın TV sinde modül ile deneyerek karşılaştırdık:

1-
    Benim TV SONY KDL-46W5500 (MPEG-2/MPEG-4) var:
    Modül (Neotion CONAX) takılı değilken bile, Teledünya SD ve Teledünya HD Tanıtım Kanallarını görebiliyorum.
    Neotion CONAX Modül ile SD ve HD yayınları izleyebiliyorum.

2-
    Arkadaşımın TV si SONY KDL-32S3000 (MPEG-2) var:
    Modül (Neotion CONAX) takılı değilken, sadece Teledünya SD Tanıtım Kanalını görebildik.
    Neotion CONAX modül ile sadece SD yayınları görebildik.

Sonuç olarak: MPEG-4 özelliği olmayan TV de modül ile HD yayın izleyemedik.

Sizin sorularınızın cevapları ve benim tecrübelerim:

1-Modül alırsanız, dijital yayında SD yayınları görebilirsiniz. HD yayınları göremezsiniz.
    2-Analog SD ve Dijital SD yayın arasında gözle görülür bir fark var. Ben kendi adıma sadece o fark için modül veya Setup Box alırım. Fakat NG HD ve Eurosport HD izlemeden Teledünyaya geçmeye de gönlüm razı olmaz. HD yayınları görmelisiniz derim. Karar sizin.
    3-Ben Neotion CONAX ı SONY KDL-46W5500 TV de "Hi-Fi Sistemi" ile birlikte kullanıyorum. Ses, NG HD kanalında 3/2 toplam 5 kanaldan geliyor. Sadece NG HD kanalında böyle bir özellik var. Ses 3/2 şeklinde (önsol-merkez-önsağ/arkasol-arkasağ) şeklinde çok kanallı. TV den receiver'a "TTAF marka optik kablo (http://www.ttaf-consumer.com/Fiber-Optik-Toslink-Kablo-Mini-3-5mm-Adaptor-ile-birlikte-3-Metre-85031,PR-1557.html) ile bağlantı var. Kablodan memnunum. HAMA'nın kablosu ile karşılaştırdım, bir fark hissetmedim. NG HD kanalı açtığımda receiver otomatik olarak çok kanallı sesi algılıyor ve mavi ışıklarını yakıyor. İzlemesi zevkli. İmkanı olan ve düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
    4-Neotin CONAX'ın 2 problemi var.
    4.1-Türkçe Müzik kanalı açılmıyor. Bir üst kanala çıkıp inerseniz açılıyor. Bunu çok önemsemiyorum. Kumanda ile üst kanala çıkıp geri gelerek açılır hale getiriliyor çünkü.
    4.2-BAZEN, her zaman değil, NG HD kanalını göstermiyor. TV yi üzerindeki düğmeden açıp kaparsanız düzeliyor. Bu ilkine göre biraz daha rahatsız edici bir durum. Bu problem üzerinde coldasice73 arkadaş çalışıyor bildiğiniz gibi. Umarım düzeltmenin yolunu bize de söyleyecek. Bunun dışında Neotion CONAX ile diğer hiçbir kanalda ses veya görüntü problemi yok.

Neotin CONAX coldasice73'den "isminize kesilmis fatura ile" birlikte geliyor. Alacak arkadaşlara duyrulur. Diğer Technisat modülü kullanan arkadaşlar "varsa" sorunlu kısımları yazarsalar, yeni alacaklara faydalı olurlar diye düşünüyorum.

selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calik -- 21 Aralık 2009; 13:55:14 >

• en iyisi setbox hd almak

Penpelin ben de senin durumundaydım.Hatta HD kutu almaya gittim kalmamış tam 5 ay geçti gelmedi.Bu arada sistemin gelimesini de takip ediyordum.
    Baktım olmuyor dedim şu an HD'nin acelesi yok, kutuyu alacağım bir yığın takılma vs sorun, modül sipariş ettim.(Ankara Kaya Center Adınıza özel faturalı garantili. Technisat Conax(Not:Üsütünde sadece Mpeg-2 yazıyor.Eğer mciftbasının dediği gibiyse ileride HDleri açmayabilir.Ama ona bakarsan bizim de mpeg-2 HD'yi görebilmemiz gerekiyor da burası böyle değil bir yığın karmon çorman şey var...)
    Geldi.Sony 40D3500 çok güzel SDleri izliyorum.Bir kere bir codec problemei oldu onun da güncellemesini Sony servisi ücretsiz yapıp gidiyor.
    HD illa olsun diyosan sana alternatif kutu,
    http://www.neta.com.tr/consumerelectronics/default.asp?d=tr&s=2&g=Kablo%20Al%FDc%FDlar%FD&u=17
    Cebit'de denedim gayet güzel takılma vs yaşamadım.
    Donanım olarak Pozitekten iyi ayrıca pozitekte olmayan fan sanırım bunda vardı.
    Renk vs kumandası özellikle evrensel kumandalar gibi.
    USB opsiyonel olarak vardı sanırım.
    Tek eksik yanı optik ses çıkışı yok ama Coaxiel var.(HDMI 7.1'e kadar ses iletir.Avreceiver tarzı HDMI lı aletler ile ses taşıması olabilir.)
    Fiyat olarak 220Tl duymuştum.Neta ile konuşursan detaylı bilgi alabilirsin.

Ben mesela yakında çıkacak olan DVB-S2 ve DVB-C kombo tunerli Neta HD'yi bekliyorum.Fiyatı 500Tl civarlarında olabilir tahminim.
    O da HD uydu alıcısı da içermesinden dolayı olacaktır.
    İşte özellikleri,
    http://www.neta.com.tr/consumerelectronics/default.asp?d=tr&s=2&g=8&u=18
    Bu da pozitek kutu,
    http://www.pozitek.com/tr/pdf/ohc3700c.pdf
    Aslında Next'i bekliyordum ama Neta'daki görevli kablo tv ile anlaşmayı biz yaptık kısa bir dönemde onlar giremezler vs dedi.

Kısa kısa,
    Modül
    +Ekstra kutu yok
    +Kanal sıralaması serbest
    +Ekstara kablo vs kumanda yok
    -Nadiren takılmalar sizi biraz rahatsız edebilir.
    Kutunun artıları
    +Güzel bir arayüzü var.
    -Ekstara yer kumanda kablo
    -Sürekli meydana gelebilcek takılmalar sizi bayağı rahatsız edebilir.(Uzun süredir şikayet gelmedi ama genel durum böyle.)
    -Kanal sıralaması yok

• Arkadaşlar Tv tuneri HD olanlar Neotin'a yönelsinler üstünde en azından HD ibaresi var.
    Mpeg-2 de HD yaın olabiliyor mciftbasının dediği gibi,

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Penpelin ben de senin durumundaydım.Hatta HD kutu almaya gittim kalmamış tam 5 ay geçti gelmedi.Bu arada sistemin gelimesini de takip ediyordum.
    Baktım olmuyor dedim şu an HD'nin acelesi yok, kutuyu alacağım bir yığın takılma vs sorun, modül sipariş ettim.(Ankara Kaya Center Adınıza özel faturalı garantili. Technisat Conax(Not:Üsütünde sadece Mpeg-2 yazıyor.Eğer mciftbasının dediği gibiyse ileride HDleri açmayabilir.Ama ona bakarsan bizim de mpeg-2 HD'yi görebilmemiz gerekiyor da burası böyle değil bir yığın karmon çorman şey var...)

Technisat ın üstünde mpeg 4 yazmasa da destekliyordur bence. Bu ürünü sadece Türkiye için mi üretmişler yoksa canım

O yüzden teledünyayı mecburen es geçtim.
    Ben tv'nin altında o koca, koca receiver yada kutuları görünce midem bulanıyor.Kablo karışıklığı bir yandan.İkinci kumanda diğer yandan.Soldan soldan geliyolar bu sefer.

Neotion CONAX modulü alsam, receiver olmadan uydu dan kanalları izliye bilmem mümkünmü ?
    Bina'da Digiturk, D-Smart birde uydu yayını var.Ben uyduyu kullanmak istiyorum Neotion CONAX modül ile ama receiver olmadan ! ? Çok mu şey istiyorum
    Veya Conax modül ile neleri kullanabilirim ?
    Sadece recevar yada Set-Box türevi şeyleri kullanmak istemiyorum.

Kablolu yada teledünyayı tercih etmemin sebebide buydu.

• Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Speedy9355, netanın o ürününe bakmıştım dün ama fiyat görememiştim. İyi oldu fiyat bilgisi :) Açıkçası pozitek box bana pek iyi görünmemişti. Gördüğüm kadarıyla mpeg4 için de birsürü format var ve konuşulduğu gibi mpeg4 hd yayına geçilirse pozitekin efektif olacağından da şüpheliyim.

Bir endişemde bahsettiğiniz ses problemi. Bizde yine sony DAV-DZ830W dijital amplifikatör - 5+1 sistem var ve tv yi bile bu sistemle izlemek vazgeçemeyeceğim birşey. Bağlantılarındanda pek anlamıyorum ama yeni alacağım box ile oradan oraya kablo, sistem sorunu vb. gibi problemlerle uğraşmaktan endişe ediyorum. Biraz önce baktım ekstra bir hdmi çıkışına rastlayamadım mesela, bir tane coaxial giriş var. Şimdi bir de tv izlerken veya video izlerken kablo çıkar tak hikayesi olursa hiç çekilmez :)) Box kurduğumuz zaman nasıl olacak bu iş?

İleride set box alternatifleri çoğaldıkça TD de fiyat politikasını gözden geçirmek zorunda kalacaktır diye düşünüyorum. Tutarsa tabii :))

Yavaş yavaş şekilenmeye başladı düşüncem, sanırım bir modül alıp vaziyeti idare edeceğiz. 2010 daki gelişmelere göre hareket ederiz sonra da.

Bu arada BBC HD kanalıyla ilgili yorumlar vardı önceki sayfalarda. BBC nin belgeselleri favorimdir, HD izleyebilmek bambaşka bir zevk olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: HERONWARS

quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Technisat ın üstünde mpeg 4 yazmasa da destekliyordur bence. Bu ürünü sadece Türkiye için mi üretmişler yoksa canım

Sadece Türkiye için değil Mpeg2 destekleyen Kablo-TV ülkelerine üretmişler. Kendileri dahil. Almanyada daha çok S ve T yani uydu ve Karasal yayın kullanıcıları olduğu için Kablo-TV Mepeg4 formatını düşünmüyor olabilirler. Düşünseler bile techinsat mpeg4 destekli ürünle karşılarına çıkacaklardır.

alın size güzel bir sunum. TRT 'den
    http://www.cebit-bcs.com/sunum/erkan_can.ppt

LCD Tv alacaklara önerim. DVB-S ,DVB-T DVB-C destekleyen tunerli televizyon alsınlar ileriyi düşünerek. Modül alacaklar hem Mpeg2 hem Mpeg4 destekleyen. Ben şimdi Mpeg2 alırım , Mpeg4 gelince değiştiririm diyenler Technisat alsın.

• Özet: Almanya henüz Mpeg4 yayına geçmemiştir. Bu bilgi yanlış ise lütfen belge ile ispatlayın. Bende birşey öğrenmiş olayım şu forumdan , boş tartışmlardan başka.
  • Merhaba Arkadaslar,

Benden veya benim ithalatim olan Neotion Conax modul alimiş olan arkadaslardan biraz daha sabir rica ediyorum ( NGC HD yayin sorunu ). Calismalar devam etmekde , ama malesef ayin 24 de avrupadaki ( diger kıtadakilerde ) Noel tatiline girmekdedirler. Ocak ayında Neotion fransa iş basi yapacakdir , bu yaklasik 2 hafta kayıp demek.

Şimdiden herkese sabırları icin teşekkür ederim.

Saygılar ,

coldasice73
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.