Şimdi Ara

Düz Lise Mezunu Olmak Zoruma Gidiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

babam amcam dayım etrafımda sağlam mesleği olan bir tanıdığım yok

girişimci ruhlu biri değilim

bir de okumazsam ailem işe girmem için zorlar kendimi yoramam 12 saat

bu yüzden köleliği geciktiriyorum

babamın dükkanı olsaydı başına geçer yine sevdiğim şeylerle uğraşırdım

• bu ülkede yaşayanların genelde kaderi işsizlik yalnızlık parasızlık tabi herkes değil ama bu ülke çok kötü yönetildiği için böyle

• Hocam ben Meslek lisesi mezunuyum. 10 yıllı geçkin sektörde çalışıyorum, güzel de maaş alıyorum. Size önerim Meslek kursları var eğer üretim operatörü olmak istiyorsanız bu kurslara yazılabilirsiniz. Bizim şirkette temizlik firmasında çalışan bir arkadaş bu şekilde meslek sahibi olmuştu. Bu konuyu bir araştırın derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet kesinlikle almalısın çünkü para kazanman gerekiyor ve işte zaman geçirdikçe seveceğini eminim. Yakın gelen bir bölüm seç. Şu an ben de 2. kez giriyorum iki yıl aradan sonra. İstersen dmden ulaş. Konuşabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama suç biraz da sizde. Bu ülkede üniversite mezunu herkes Boğaziçi, İTÜ ya da ODTÜ mezunu değil hatta birçok devlet memuru düz lise ya da aöf lisans mezunu. Onlar bu alt seviyede eğitimleri ile devlete kapağı atmışlarken siz neden biraz gayretle bekçi, zabıta vs.. olamayacaksınız? Aöf de mi okuyamıyorsunuz o da üniversite sayılmıyor mu en azından devlette. Kendinizi bu kadar hor görmeyin lütfen ayrıca her üniversite mezunu entellektüel değildir benim ne tanıdığım Boğaziçi, ODTÜ mezunları var aynen bir sap kadar entellektüeller. Ne var ki tanıdığım bazı düz lise ya da aöf mezunları mesleki ve hayat deneyimleri ile çoğu Boğaziçi, ODTÜ mezununu cebinden çıkarırlar. Halen ikna olmadıysanız Clark Gable ile Doris Day'in başrolde olduğu "Teacher's Pet-Öğretmenin Sevgilisi" isimli filmi izleyin ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 25 Haziran 2022; 23:4:12 >
  • Sana tavsiyem iki yıllık sanayiye yönelik (kaynak, makina, elektrik, elektronik vs.) bir meslek yüksekokulu programı okuman. 4 yıllık fakülteye çok kafa yorma mezunlarının çoğu işsiz oluyor zaten

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.