Şimdi Ara

Duygusuzlaşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşadığınız bi acıdan sonra, isteyerek ya da istemeyerek, kendi elinizle ya da otomatik olarak duygularını kaybeden, duygularının çok zayıflaştığını farkeden var mı? Hayattan artık zevk alamayan, makine gibi yaşayan? Hayal kurma oranı sıfıra yaklaşan? Müzik dinlerken bile coşmayan, alkol aldığında gülmeyen?

Yaptığı tek şey dalga geçmek olan? Habire gülüp ama aslında rol yapan, aynaya baktığında yüzünde ve gözlerinde eski ışığı göremeyen, tipi, bakışları değişen? Hiç gerçekten eskisi gibi hissederek gülemeyen?

Ve tabi ki bu saçmalıktan kurtulup duygularını geri kazanabilen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 6 Temmuz 2011; 13:51:55 >

Duygusuzlaşmak

Duygusuzlaşmak, duygusal tepkileri bastırma veya azaltma sürecidir. Duygusal deneyimlere karşı azalan bir duyarlılıkla karakterizedir.

Duygusuzlaşmaya Neden Olan Etkenler

• Travma: Fiziksel veya duygusal travma, beyindeki duygusal tepkilerden sorumlu bölgeleri etkileyerek duygusuzlaşmaya yol açabilir.
    • Sürekli Stres: Uzun süreli veya şiddetli stres, duygusal sistemin aşırı uyarılmasına neden olarak zamanla duygusuzlaşmaya yol açabilir.
    • Bağımlılık: Madde bağımlılığı, duygusal tepkileri baskılayarak duygusuzlaşmaya yol açabilir.
    • Bilişsel Baş Etme Mekanizmaları: Bazı insanlar, duygusal acıdan kaçınmak için bilinçsiz olarak duygusuzlaşma gibi bilişsel baş etme mekanizmaları geliştirebilirler.

Duygusuzlaşmanın Belirtileri

• Duygusal tepkilerin azalması
    • Duyguları tanımlama veya ifade etme güçlüğü
    • Soğukluk veya mesafe hissi
    • Duygusal yakınlıktan kaçınma
    • Başkalarının duygularına karşı ilgisizlik

Duygusuzlaşmanın Sonuçları

• Kişilerarası İlişkilerde Zorluklar: Duygusal tepkilerin azalması, başkalarıyla anlamlı ilişkiler kurmayı zorlaştırabilir.
    • Duygusal Sağlık Sorunları: Duyguların bastırılması, depresyon ve anksiyete gibi duygusal sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Fiziksel Sağlık Sorunları: Duygusal duyarsızlık, kalp hastalığı ve obezite gibi fiziksel sağlık sorunları ile ilişkilendirilmiştir.

Duygusuzlaşma ile Başa Çıkma

Duygusuzlaşmanın üstesinden gelmek zor olabilir, ancak aşağıdaki adımlar yardımcı olabilir:

• Terapi: Bir terapistle çalışmak, duygusuzlaşmanın altında yatan nedenleri belirlemeye ve bunlarla başa çıkma mekanizmaları geliştirmeye yardımcı olabilir.
    • Yavaşlama ve Duygularını Kabul Etme: Duygusal deneyimlere izin vermeye çalışmak ve onları kabul etmek, duygusuzlaşmayı aşmanın ilk adımıdır.
    • Sağlıklı Bağlantılar Kurma: Duygusal desteğe sahip olmak, duygusuzlaşmanın üstesinden gelmek için çok önemlidir.
    • Stres Yönetimi: Stres seviyelerini yönetmek, duygusuzlaşmayı azaltmaya yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Henüz kazanabilmiş değilim,yaşadığım onca sıkıntıya rağmen hiçbirini önemsemiyorum.Hayat bana boş geliyor.Büyük bir kitlenin önemsediği şeyler ilgimi çekmiyor mesela.Bu durumdan kurtulabilir miyim bilmiyorum gerçi umrumda da değil açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 6 Temmuz 2011; 14:29:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Her Ortamdan Dışlanmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende fazla duygusal biriyim ne yazık ki
  • Aha çıktı yine "Ay ben duygusuzum." hallerinde ergenin teki.
    Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Yaşadığınız bi acıdan sonra, isteyerek ya da istemeyerek, kendi elinizle ya da otomatik olarak duygularını kaybeden, duygularının çok zayıflaştığını farkeden var mı? Hayattan artık zevk alamayan, makine gibi yaşayan? Hayal kurma oranı sıfıra yaklaşan? Müzik dinlerken bile coşmayan, alkol aldığında gülmeyen?

Yaptığı tek şey dalga geçmek olan? Habire gülüp ama aslında rol yapan, aynaya baktığında yüzünde ve gözlerinde eski ışığı göremeyen, tipi, bakışları değişen? Hiç gerçekten eskisi gibi hissederek gülemeyen?

ben... şimdi yeni bir aşka yelken açtım nasıl oldu bende bilmiyorum ama oldu kurtuldum..
  • vay arkadaş nedir bu duygusuzlaşma akımı, çevremdeki insanlar da habire bana yakınıyorlar halbuki hiçbirinin içinde bulunduğu yakındığı durum benimkinden kötü değil. Yaşamayı sevin! Madem bir kere geliyorsunuz kendi kendinize eziyet etmeyin bari şu dünyada.

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Yaşadığınız bi acıdan sonra, isteyerek ya da istemeyerek, kendi elinizle ya da otomatik olarak duygularını kaybeden, duygularının çok zayıflaştığını farkeden var mı? Hayattan artık zevk alamayan, makine gibi yaşayan? Hayal kurma oranı sıfıra yaklaşan? Müzik dinlerken bile coşmayan, alkol aldığında gülmeyen?

Kurtulamıyorum

http://tinychat.com/p1ti7

Mikrofonu olanlar gelsin. KONUMUZ TAKSİM OLAYLARI VE 2002 DEN BU YANA OLAN OLAYLAR.

• Sanırım benden bahsettin. Daha doğrusu son cümle dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 11 Temmuz 2011; 11:37:23 >
    Mitsubishi Colt 1.3 Instyle AMT
    Samsung S9Plus
  • Derin Mavi ve lev@ amacınız nedir arkadaşlar? Burada insanlar ciddi bir şeylerden konuşuyorlar siz hala dalga geçme peşindesiniz!

Ayrıca bende kısmen bu gruptan sayılırım. İnsanlar çok sahte, davranışlar berbatken laflarıyla kendilerini melek yapıyorlar ve sen bunları anladığın gün dünyaya karşı çok hissizleşiyorsun.
    bir kaç tane ödüllü komedi filmi izledim bir tanesinde yarım saat boyunca bir kez gülmedim filmi kapayım çıktım
    digerinde ise bastan sona kadar sadece bir kaç kere gülümsetebildi
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.