Şimdi Ara

Düşünce Düşününce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuazımsı -- 12 Temmuz 2017; 2:11:8 >



  • Yazım yanlışları varsa kusura bakmayın.
  • konuya davet ediyorum ihtiyacın var
  • OKUMAYIN EJDERHAYA DÖNÜŞEN MERCAN DEDE VE BIYIKLI ZEBANİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArianaFan

    OKUMAYIN EJDERHAYA DÖNÜŞEN MERCAN DEDE VE BIYIKLI ZEBANİ

    3. cümle sana sesleniyor
  • Çok uzun yazmışsınız eline sağlık da buradaki veletler ilk cümleyi, ortadaki cümleyi bir de sonraki cümleyi okuyup yorum yazdıkları için sıkıntı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glp107Oa

    Çok uzun yazmışsınız eline sağlık da buradaki veletler ilk cümleyi, ortadaki cümleyi bir de sonraki cümleyi okuyup yorum yazdıkları için sıkıntı.

    Bunu bilmeme rağmen yazmak istedim, belki azıcık dahi faydam dokunur yazıyım dedim. Sağlık olsun be
  • Ateist olanlara populer olmaya calisan ergenler gozuyle bakip yakinmissin sadece.zaman kotulestigi icin yeni yeni artmaya basladi bu olay ozellikle lise cagindaki genclerde.Ama yasi ilerleyip de ateizimi secen cok insan var.Ben musluman miyim sonuna kadar muslumanim.Inancim tam hic bir suphem yok.Bu sorgulamadigim anlamina mi geliyor hayir inanin en zor sorulari sordum ben kendime.Ama her zaman cevabi Islam'da buldum.
    Olay cok basit aslinda elinizin icine kucucuk bir tohum koysak ve o kucucuk tohum kocaman bir agaca donusse Allah'a inanirsiniz.Ama ayni kucucuk tohum topragin altinda buyuyunce bunu 'normal' karsilarsiniz.Ulan kucucuk sey nasil agac oldu diye soran var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r10semih

    Ateist olanlara populer olmaya calisan ergenler gozuyle bakip yakinmissin sadece.zaman kotulestigi icin yeni yeni artmaya basladi bu olay ozellikle lise cagindaki genclerde.Ama yasi ilerleyip de ateizimi secen cok insan var.Ben musluman miyim sonuna kadar muslumanim.Inancim tam hic bir suphem yok.Bu sorgulamadigim anlamina mi geliyor hayir inanin en zor sorulari sordum ben kendime.Ama her zaman cevabi Islam'da buldum.
    Olay cok basit aslinda elinizin icine kucucuk bir tohum koysak ve o kucucuk tohum kocaman bir agaca donusse Allah'a inanirsiniz.Ama ayni kucucuk tohum topragin altinda buyuyunce bunu 'normal' karsilarsiniz.Ulan kucucuk sey nasil agac oldu diye soran var mi ?

    Eleştirine ve düşüncene saygı duyuyorum. Okuduğun için de teşekkür ediyorum




  • Konu ilgi görmedi
  • Turkuazımsı kullanıcısına yanıt
    Beni konuya çagırmışsın onur duydum. Benim de birkaç sözüm var. Oncelikle ben ateist değilim. Ben bu konuların yani din felsefesinin felsefeye uygun bir dille ile tartışılmasından yanayım. Dinleri veya yaratıcı fikrini bilimle açıklayamazsın. Bilim yaratıcıyı reddeder materyalisttir.
    Benim için ilk problem dinimdeydi. Farklı dinler inceledim (bahailik, budizm, hinduizm vs.) çogu dusuncesi guzel olan dinler de buldum (Bahaiiik gibi).Uygun yaşandığı zaman çoğu din güzeldir, çünkü hemen hemen hepsi genel olarak iyi insan olmayı öğütler. Ama her şüpheci insanın soracağı soru geldi aklıma.

    Güzel olan her şey gerçek midir, doğru mudur? Güzelliği doğruyu ararken bir ölçüt olarak alabilir miyiz? Açıkcası bir şeyin güzelliği ile gerçekliği arasında bağlantı olmadığını düşünüyorum. Yaratıcı neden bir din gonderme ihtiyacı duyar? Neden kitapla veya bir elciyle gonderir? Neden insanlığın gelişimiyle mucizelerin,dinlerin,elçilerin ortaya çıkması ters orantılıdır? Dinlerin sınırsız tanrı fikrine ters dusmesi vs. onlarca soru. Yani uzun lafın kısası direk olarak din fikrini reddettim.

    Tabii bu donem bir çok yazarın kitaplarını okudum bunların içinde Turan Dursun, Yaşar Nuri Öztürk, İlhan Arsel, Richard Dawkins Harun Yahya vs.

    Yaratıcı fikri konusunda sayfalarca yazmam gerek. Kısaca henüz yeterli seviyede olmadığımız 3 boyutlu olarak goren canlılar olduğumuz için bu konuda kesin bir şey demekten kaçınıyorum. Şüpheciyim


    Sonuç olarak canı sıkılan bir insanın açtığı konuda yazdığı 3-5 cumleye gore yargılamak yanlıştır, eğer vsktim olsaydı çok daha uzun yazmak isterdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müslümanların yobazı olduğu gibi ateistlerin de yobazı var.Ezberci ve özenti zihniyet ile ilerliyorlar.Bazıları ise işine geleni yapıyorlar.Bazıları ise dini yanlış yaşıyor.Yani sana katılıyorum.
  • Dini özgürlükler olsa ateistler İslama bu kadar düşman olmaz sanirsam. Küçüklükten beri İslam' la çocukların beyni yikanmaya çalışılıyor ve de yoğun bir toplum baskısı var. Büyüyünce dinlerin uyduruk olduğunu görünce de doğal olarak İslam'a nefret duyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayalPerestİso

    Müslümanların yobazı olduğu gibi ateistlerin de yobazı var.Ezberci ve özenti zihniyet ile ilerliyorlar.Bazıları ise işine geleni yapıyorlar.Bazıları ise dini yanlış yaşıyor.Yani sana katılıyorum.


    Aynı düşüncedeyiz evet, teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karpuz luteum

    Dini özgürlükler olsa ateistler İslama bu kadar düşman olmaz sanirsam. Küçüklükten beri İslam' la çocukların beyni yikanmaya çalışılıyor ve de yoğun bir toplum baskısı var. Büyüyünce dinlerin uyduruk olduğunu görünce de doğal olarak İslam'a nefret duyuyor.

    Dini özgürlükler var hocam, kimsenin özgürlük alanına girilmediği sürece dini özgürlük var. Elbet yobazlar vardır. Bunu 12.maddede de belirttim lakin onların dinden bu kadar soğumalarına engel olacak derecede olduklarını düşünmüyorum. Gene de okuduğunuz için teşekkür ediyorum
  • Çok güzel yazmışsın görüşlerini paylaştığın için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyorum kardeşim döneceğim sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leqolas07

    Çok güzel yazmışsın görüşlerini paylaştığın için teşekkürler

    Vakit ayırıp okuduğun için teşekkür ediyorum
  • Geçen sene lezbiyen, uyuşturucu, sigara ve alkol içen, her istediğini yapabileceğini zanneden ateist 2 kız tanıyordum. :(

    Edit: Yazdıklarınızın hepsini okudum. Güzel yazmışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Growlithe -- 18 Ocak 2015; 23:05:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Growlithe

    Geçen sene lezbiyen, uyuşturucu, sigara ve alkol içen, her istediğini yapabileceğini zanneden ateist 2 kız tanıyordum. :(

    Üzülüyorum işte bunları görünce,duyunca...
    Yazık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.