Şimdi Ara

Düşük MMR'li Oyunculara MMR Arttırma Yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
9.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle MMR arttırma yolları diye yazdığım için sen necisin, kaç mmr varda konuşuyorsun diyenler için 3850 MMR bulunuyor, ranked sistemi geldiğinden beri oyunlarda aşırı agresif olduğum için çok nadir oyuna girmeye başladım. Bilmek ve uygulamakta farklı konular olduğu için hiç yoktan benden daha düşük MMR'li kişilere yardımcı olabilirim diye düşündüm...Maç kazanmak için yetenek ve doğru pick gerekiyor, yeteneğinizi değiştiremeyeceğimize göre picklerinize bir faydamız dokunsun.

    0-Tavsiyeler 3k MMR'nin altı için geçerlidir. Belli bir yerden sonra bu tarz atraksiyonlar maçın sonucuna önceki kadar fazla etki etmiyor.

    1-Kesinlikle iyi olduğunuz herolar ile oynayın.Eğlence için pick yapacaksanız normal maçlara girin, ranked puan uğruna tryhardların dolu olduğu bir ortam, fantezi picklerle galibiyet almak pek kolay değil.

    2-Mümkün olduğunca snowball herolar pickleyin. Misal antimagede çok iyiyim, antimage oynayacağım demeyin, antimage 20 dakika farm ister, takımın 20dakika tutacağına emin olamazsınız. Onun yerine Slark gibi earlyde canavar gibi olan, snowball halini durdurmanın çok zor olduğu bir pick çok daha faydalı olur.

    3-Counter yeme ihtimali olan herolarınızı erken şeçmeyin, 2-3 saniye kala yapılan bir pick en temiz olanıdır. ayrıca beklediğiniz sürede karşı takımın picklerine göre hangi heroyu şeçeceğiniz konusunda düşünme fırsatınız olur.

    4-İtem build konusunda sabit fikirli olmayın.Slarktan örnek verdik, slarktan devam edelim, karşıda ember, storm, qop gibi belalar varken shadow blade yerine gideceğiniz bir orchid oyunun gidişatını değiştirir. son 4 oyunda karşının first pick ember spirit'ini 1 defa clinkz orchid, 3 defa slark orchid buildi ile zorlanmadan durdurmayı başardım.Hpleri düşük olduğundan orchid'in silence etkisinde iken yaşama şanşları bulunmuyor.

    5-Party olarak giriyorsanız uyumlu herolar almaya özen gösterin, CM + Jugg , Tiny + clock,cent gibi ikililer lanede kolay kolay ezilmez.

    6-Seviyem çok daha yukarılar, takıma noob geliyor, o yüzden kaybediyorum demekten vazgeçin. Birçok kişi bunun testlerini yaptı, 5.5k mmr hesaplı birisi 2.5k'lık hesap ile %83 gibi bir win rate yakalayıp 5.3k'ya yükseltti. 2.5k ile 3.6k arasını %100 win rate ile oynadı diye hatırlıyorum.Seviyesi ciddi anlamda yukarıda olduğu için feedlemek gibi durumların pek etkisi olmamış gibi görülüyor. Hadi o 5.5k idi, siz 4kya layıksınız diyelim en kötü %60-70 win rate yapmanız lazım 2-2.5k puanlarda.


    Picklemenizi Tavsiye Ettiğim Herolar:
    Storm : Mid oyuncusu iseniz oynayabileceğiniz en iyi herolardan birisi, etkili gangleri, yakalanması zor yapısı
    Qop: Early gamede iyi gang atarsanız karşının kasmasına engel olup oyunu rahatça domine edebilirsiniz
    Ember: Sebebini yazmama bile gerek görmüyorum, counterlamasını bilmeyen kişilere karşı free win denilebilir, özellikle phantom lancer gibi ilizyon herolarını durdurmanın en kolay yolu
    Clockwerk: Pek snowball hero sayılmaz fakat düzgün oynandığı zaman kesinlikle oyunun kaderini değiştirebilecek kuvvette bir hero
    Riki:Düşük seviye rakiplere karşı pickleyin, ward dust bir haber oynamalarının cezasını kesin...
    Templar: Midde iyi iseniz, deso çıktıktan sonra önünüze gelene 3-4 vurduğunuz için durdurması epey güç
    Bloodseeker: Riki gibi düşük seviye oyunlarda oyunu çok rahat domine edebileceğiniz diğer bir hero
    Weaver: Belli bir seviyenin altında görünmez heroların kuvvetli olmasından dolayı epey işinize yarabilecek başka bir hero
    Outworld Devourer: Mid'i domine etmenizi garantiler, tek sorunu diğer herolara oranla korunmaya ihtiyacı var
    Terrorblade: Dünya 1.lığının elde edilmesini sağlamış 6k MMRde bile iş yapabilen bir hero.

    phantom lancer, luna, bounty hunter, bristleback, zeus, death prophet gibi herolarda karşı takıma göre picklenebilecek güçlü herolar olarak düşünülebilir.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, konuya tavsiye şeklinde yazarsanız birinci mesaja gerekli güncellemeleri yaparım...







  • #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    oyuna girmiyorum ki doğru düzgün, 1 ayda 16 maça girmişim sadece...
    ranked ilk açıldığında 3.5kdan bir gazla 1 haftada 3.8kya çıkarttım hala öyle bekliyor :)
  • Picklememizi tavsiye ettiğin herolarda saçmalamışsın. Oyunda hicbir hero useless degil sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    3.4k dan 4.1k ya çıktım akıllı oynarsan tb storm veya emberla yükselmek çok kolay
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasmalı Kedi

    Picklememizi tavsiye ettiğin herolarda saçmalamışsın. Oyunda hicbir hero useless degil sonuçta

    bazen düşünüyorum, cidden kasten yapıyor insanlar bazı şeyleri...
    orada diğer herolar useless yazıyor mu? elder titan oynayarak, kotl oynayarak ne kadar oyun taşıyabilirsin? hard carry pickleyip farm ihtiyacın varken gang ile ezilen takımı kurtarıp üstünlük kurma ihtimalini çöpe atarak kaç oyun taşıyabilirsin?
    heroları söyleme sebebimi belirtmişim, neden o heroyu söylediğimi belirtmişim, gelmiş hiçbir hero useless değil diyorsun, ne alakası var?
    eleman 1k mmr ile oynuyor, kafasına göre antimage pickleyip 20dakika farm yapmaya çalışıyor, tier3ler bile yıkılmış, creepler mega olmuş....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gareher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    3.4k dan 4.1k ya çıktım akıllı oynarsan tb storm veya emberla yükselmek çok kolay

    aynen öyle, bazı herolar counterlanmadığı sürece durdurulması çok zor. pub gamelerde de bir çok kişi umursamıyor. ardından tb op, ember op, storm op diye ağlaşılıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackVnM

    quote:

    Orijinalden alıntı: gareher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    3.4k dan 4.1k ya çıktım akıllı oynarsan tb storm veya emberla yükselmek çok kolay

    aynen öyle, bazı herolar counterlanmadığı sürece durdurulması çok zor. pub gamelerde de bir çok kişi umursamıyor. ardından tb op, ember op, storm op diye ağlaşılıyor.

    4k dan sonra gelen oyuncuların daha kötü olduğunu garanti verebilirim son maçlarımdan birinde tbyle dakka 16 tek başıma üst barakaları indirdim karşıdan tp atan yok




  • Takımıma noob geliyor benim ister inanın ister inanmayın. Yani 4800 mmr birinin oynaması gerektiği gibi oynuyorum ama takımıma gelen elemanlar 2 eliyle pipisini tutup işeyemeyen adamlar oluyor genelde. Buna bir çözüm istiyoruz!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdasd4441

    Takımıma noob geliyor benim ister inanın ister inanmayın. Yani 4800 mmr birinin oynaması gerektiği gibi oynuyorum ama takımıma gelen elemanlar 2 eliyle pipisini tutup işeyemeyen adamlar oluyor genelde. Buna bir çözüm istiyoruz!!

    müdür az önce ekşide gezerken çok güzel bir yazıya denk geldim :

    "4.1k mmr'ım var, aylardır da bu civarlarda. hergün en az 5 maçım var ama bu mmr kesinlikle değişmez. düşmez de yükselmez de. şimdiye kadar hep takımdan şikayet ettim ama ince konularda da değil, çok belirgin durumlarda. örneğin sizin midiniz 15 dakikada bottle treadsliyken, karşı midin bottle treads aqulia midas shadow blade olması acaip bir durum. çok abuk örnekleri de var bunun da hiç girmeyeyim o işe çok uzun sürer.

    neyse, şahsen sürekli kendimi geliştirmeye oynayan bir oyuncuyum. sürekli stream ve pro maçları izlerim. oynadığımın 2 katı kadar üzerine düşünürüm. kendi mmr'ımdakilerin de çok büyük çoğunlukla "oyun değil mi eğlencesine oynuyoruz işte yüğea"cılar olduğunu göz önünde bulundurarak yeni hesap açmaya karar verdim. zira kendi mmr'ımda, ki valve'a göre %1'lik dilim 4k+, zaman zaman 100-150 galibiyetli adamlar gördüm. baştan kasarsam 5k+ bir rating alabileceğime inandım. an itibariyle 100 maçta %60 galibiyetim var, level 10'um. bekliyorum ne çıkacak.

    neyse, asıl meseleye geleyim, bugün tesadüfen satılık hesaplara bir bakayım dedim. o başlıklarda da mmr yükselten herifler olduğunu gördüm. inanılmaz pahalı fiyatlara bu adamlar sizin hesabınızı alıyor atıyorum 3k mmr'dan, 5.5'a filan çıkarıyor bu süreçte %80 civarı galibiyet oranıyla, full qop oynamış biri mesela 25-1'den aşağı maçı yok. önceki sayfada da biri paylaşmış, herif dalga geçmiş resmen rmm'e laf edenlerle. özellikle dikkatimi çeken "siz karşı takımı, karşı takımın sizin takım arkadaşlarınızı ezdiğinden fazla ezemiyorsanız hak ettiğiniz brackettasınızdır" demiş.

    bi' moralim bozuldu açıkçası. baya da kafam karıştı. şu yeni hesapta gerçek anlamda tek başıma aldığım onlarca maç olduğuna inanıyorum ama 4.5k-5.5k mmr'da %85 galibiyet oranı yapmak ayrı bir olay. hayır öyle bir şey ki, dendi'nin galibiyet oranı %55 lan. ki hani tamam öyle varını yoğunu ortaya koymaz da gayet normal oynuyor adam. trollemiyor yani.

    bir kere de yakın bir dota arkadaşımdan duyduğum bir hikaye, ki kendisi bu olay üzerine 1 hafta oyuna girmemişti, 4.5k'larda bu, maça giriyor. rakipten adamın biri "mmr satılır" tarzı bir şey yazıyor oyunun başında. bunların takımından da biri 0-25 bütün maç feedliyor. en sonda mmr'larda da bu mmr satan rakibin 6k mmr'ı olduğunu görüyor, ki solo girdiği gibi karşı takımında da herkes 4.5k.

    hani şu olay yapılıyor olabilir mi acaba diyorum, adamlar yan yana oturuyor, atıyorum cd aratıyorlar ayrı ayrı. aynı anda maç gelene kadar da reddediyorlar. sonra biri diğerini, her zaman bu kadar bariz olmasa da feedliyor. hani birçok sebepten dolayı çok olası bir olay değil ama, o kadar ciddi paralar dönüyor ve mmr yükseltenlerin bu hesaplarda galibiyet oranları o kadar abuk ki, kıllanmıyorum değil.

    neyse, yine de şu üstte yazdığım "karşı takımı ezme" lafından çok etkilendim. bu da en iyi roamla yapılır. bir denemekte fayda var birkaç maç. "

    söylediği tek bir hatalı kelime yok...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackVnM

    Öncelikle MMR arttırma yolları diye yazdığım için sen necisin, kaç mmr varda konuşuyorsun diyenler için 3850 MMR bulunuyor, ranked sistemi geldiğinden beri oyunlarda aşırı agresif olduğum için çok nadir oyuna girmeye başladım. Bilmek ve uygulamakta farklı konular olduğu için hiç yoktan benden daha düşük MMR'li kişilere yardımcı olabilirim diye düşündüm...Maç kazanmak için yetenek ve doğru pick gerekiyor, yeteneğinizi değiştiremeyeceğimize göre picklerinize bir faydamız dokunsun.

    0-Tavsiyeler 3k MMR'nin altı için geçerlidir. Belli bir yerden sonra bu tarz atraksiyonlar maçın sonucuna önceki kadar fazla etki etmiyor.

    1-Kesinlikle iyi olduğunuz herolar ile oynayın.Eğlence için pick yapacaksanız normal maçlara girin, ranked puan uğruna tryhardların dolu olduğu bir ortam, fantezi picklerle galibiyet almak pek kolay değil.

    2-Mümkün olduğunca snowball herolar pickleyin. Misal antimagede çok iyiyim, antimage oynayacağım demeyin, antimage 20 dakika farm ister, takımın 20dakika tutacağına emin olamazsınız. Onun yerine Slark gibi earlyde canavar gibi olan, snowball halini durdurmanın çok zor olduğu bir pick çok daha faydalı olur.

    3-Counter yeme ihtimali olan herolarınızı erken şeçmeyin, 2-3 saniye kala yapılan bir pick en temiz olanıdır. ayrıca beklediğiniz sürede karşı takımın picklerine göre hangi heroyu şeçeceğiniz konusunda düşünme fırsatınız olur.

    4-İtem build konusunda sabit fikirli olmayın.Slarktan örnek verdik, slarktan devam edelim, karşıda ember, storm, qop gibi belalar varken shadow blade yerine gideceğiniz bir orchid oyunun gidişatını değiştirir. son 4 oyunda karşının first pick ember spirit'ini 1 defa clinkz orchid, 3 defa slark orchid buildi ile zorlanmadan durdurmayı başardım.Hpleri düşük olduğundan orchid'in silence etkisinde iken yaşama şanşları bulunmuyor.

    5-Party olarak giriyorsanız uyumlu herolar almaya özen gösterin, CM + Jugg , Tiny + clock,cent gibi ikililer lanede kolay kolay ezilmez.

    6-Seviyem çok daha yukarılar, takıma noob geliyor, o yüzden kaybediyorum demekten vazgeçin. Birçok kişi bunun testlerini yaptı, 5.5k mmr hesaplı birisi 2.5k'lık hesap ile %83 gibi bir win rate yakalayıp 5.3k'ya yükseltti. 2.5k ile 3.6k arasını %100 win rate ile oynadı diye hatırlıyorum.Seviyesi ciddi anlamda yukarıda olduğu için feedlemek gibi durumların pek etkisi olmamış gibi görülüyor. Hadi o 5.5k idi, siz 4kya layıksınız diyelim en kötü %60-70 win rate yapmanız lazım 2-2.5k puanlarda.


    Picklemenizi Tavsiye Ettiğim Herolar:
    Storm : Mid oyuncusu iseniz oynayabileceğiniz en iyi herolardan birisi, etkili gangleri, yakalanması zor yapısı
    Qop: Early gamede iyi gang atarsanız karşının kasmasına engel olup oyunu rahatça domine edebilirsiniz
    Ember: Sebebini yazmama bile gerek görmüyorum, counterlamasını bilmeyen kişilere karşı free win denilebilir, özellikle phantom lancer gibi ilizyon herolarını durdurmanın en kolay yolu
    Clockwerk: Pek snowball hero sayılmaz fakat düzgün oynandığı zaman kesinlikle oyunun kaderini değiştirebilecek kuvvette bir hero
    Riki:Düşük seviye rakiplere karşı pickleyin, ward dust bir haber oynamalarının cezasını kesin...
    Templar: Midde iyi iseniz, deso çıktıktan sonra önünüze gelene 3-4 vurduğunuz için durdurması epey güç
    Bloodseeker: Riki gibi düşük seviye oyunlarda oyunu çok rahat domine edebileceğiniz diğer bir hero
    Weaver: Belli bir seviyenin altında görünmez heroların kuvvetli olmasından dolayı epey işinize yarabilecek başka bir hero
    Outworld Devourer: Mid'i domine etmenizi garantiler, tek sorunu diğer herolara oranla korunmaya ihtiyacı var
    Terrorblade: Dünya 1.lığının elde edilmesini sağlamış 6k MMRde bile iş yapabilen bir hero.

    phantom lancer, luna, bounty hunter, bristleback, zeus, death prophet gibi herolarda karşı takıma göre picklenebilecek güçlü herolar olarak düşünülebilir.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, konuya tavsiye şeklinde yazarsanız birinci mesaja gerekli güncellemeleri yaparım...


    Dostum 6 lvl deyim mmr puanım ne zaman belli olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thementalist22 -- 15 Nisan 2014; 19:09:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thementalist22 T kullanıcısına yanıt
    alıntı değilde cevapla şeklinde mesaj atsan çok daha iyi olurdu...
    neyse 13lvlde açılıyordu en son, yeni güncelleme ile birşeyler değişmişti ama tam hatırlamıyorum.
  • Abi ben belki bu şikayetlerimi abartıyo olabilirim ama bu şeyden kaynaklanıyor; ben eğer herşeye dikkat ediyorsam mesela bi gözüm sürekli minimapte ise veya miss kaçırmıyosam veya ne zaman agresif ne zaman pasif oynamam gerektiğini biliyosam takım arkadaşlarımın da bunları yapmasını istiyorum ama malesef her zaman bu kapasitede adam gelmiyor beni sinirlendiren şey bu. Kaç defa en az 10-15 dk önce kazanabileceğim maçları takımın bireysel hataları ve pasif oyunu yüzünden kaybettim anlatamam. Bütün bunlar üst üste binince insan kızıyor. Ben hala kendimin 5k seviyesinde oynadığımı düşünüyorum ve hala da arkasındayım bu düşüncemin amma velakin 5k'nın kıyısında aylardır didinip duruyorum bikaç tane galesiz adam yüzünden.
  • 1 aydır solo ranked girmiyordum bu gazla girerim artık
  • Güzel konu olmuş. Fakat çok yabancı kelime ve kısaltma kullanmışsın, yeni arkadaşlar anlamayabilir. Emeğine sağlık.
  • kasmış bir emberle w atınca supportların erimesini izlemek kada güzel birşey yok ayrıca stormda iyi hero kullanırsan çok iyi w skili ile ganklarda kill var çok rahat
  • Bu aralar fazlasıyla buff getirilen heroları alın.Bloodseeker gibi
  • Mmr sistemini hala çözemedim arkadaşımla mmr ımız TBD iken (bu arada 10 maçın 8ini beraber girdik) rank alındığında benim 3.5k onun ise 2.5k çıktı neden olabilir bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackVnM

    quote:

    Orijinalden alıntı: gareher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    3.4k dan 4.1k ya çıktım akıllı oynarsan tb storm veya emberla yükselmek çok kolay

    aynen öyle, bazı herolar counterlanmadığı sürece durdurulması çok zor. pub gamelerde de bir çok kişi umursamıyor. ardından tb op, ember op, storm op diye ağlaşılıyor.

    Hocam,Terror Blade malesef gerçekten op ya.Her heroya eyvallah ama Terror Blade Q skill'inin hayvanlığı dolayısıyla her maç First Blood'u garantiliyor ... %60 slow hocam ,direk açar açmaz
    Hadi bunu geçtik 7 base armor nedir yahu ?Gömülü Monkey King Bar'dan hiç bahsetmiyorum Biraz işini bilen ellerde Malesef Terror Blade'in karşısındaki takımın şansı yok .Ve şuraya yazıyorum,ya Q skilline ya da Armora nerf gelecek o heronun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Jefe

    quote:

    Orijinalden alıntı: BlackVnM

    quote:

    Orijinalden alıntı: gareher

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    #roadto4k rehberi bekliyoruz eline sağlık ayrıca.

    3.4k dan 4.1k ya çıktım akıllı oynarsan tb storm veya emberla yükselmek çok kolay

    aynen öyle, bazı herolar counterlanmadığı sürece durdurulması çok zor. pub gamelerde de bir çok kişi umursamıyor. ardından tb op, ember op, storm op diye ağlaşılıyor.

    Hocam,Terror Blade malesef gerçekten op ya.Her heroya eyvallah ama Terror Blade Q skill'inin hayvanlığı dolayısıyla her maç First Blood'u garantiliyor ... %60 slow hocam ,direk açar açmaz
    Hadi bunu geçtik 7 base armor nedir yahu ?Gömülü Monkey King Bar'dan hiç bahsetmiyorum Biraz işini bilen ellerde Malesef Terror Blade'in karşısındaki takımın şansı yok .Ve şuraya yazıyorum,ya Q skilline ya da Armora nerf gelecek o heronun.

    Yıllardır OP.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.