Şimdi Ara

Düşen satışlar yeni nesil Nvidia ekran kartlarının çıkışını etkiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ekran kartı pazarında özellikle madenciliğe olan ilginin azalması ile talep düşüşü ve stok fazlalığı yaşandığı biliniyor. Bu gelişme finansal tabloları olumsuz etkileyecek ancak etkilenen başka bir konu daha var.


     


    Zincirleme etki


     


    Bugüne kadar ne AMD’den ne de Nvidia’dan yeni nesil bir ekran kartı göremedik. AMD en erken gelecek yıl ortalarında yeni ürünlerini piyasaya çıkaracağını duyurdu. Nvidia ise Ağustos ayına hazırlık yapıyordu. Gelen bilgiler iç açıcı değil.


     


    Ayrıca Bkz.Grafik kartı sevkiyatları düşüşte

    Kaynaklar en büyük 3 ekran kartı üreticisinden birinin yaklaşık 300 bin adet Pascal grafik birimini Nvidia’ya iade ettiği belirtiliyor. Sebep ise mevcut kartların elde kalması nedeniyle üretimin azaltılması. Bununla ilgili olarak Nvidia’nın agresif bir şekilde GDDR5 bellek satın aldığı ve elde kalan stokları elden çıkarmak istediği de gelen bilgiler arasında.


     


    Yine bu haberlerle ilgili olan önemli gelişme ise Nvidia’nın Ağustos ayındaki Hot Chips konferansında yapacağı yeni nesil grafik kartı sunumunun iptal edilmesi. Onun yerine Intel’in yeni teknolojiler ile ilgili bir sunumu konmuş. Nvidia’nın bu konferans öncesinde yeni ekran kartlarını tanıtacağı ve sunumda da avantajlarına değineceği tahmin ediliyordu. Muhtemelen bu da iptal edildi.


     


    Yeni gelişmeler ışığında yeni nesil Nvidia ekran kartları için biraz daha beklemek zorunda kalacağımız söylenebilir. Elbette Nvidia’nın elde kalan stokları tüketene kadar yeni kartları tanıtmayacağı düşünülemez ancak firma kendisine biraz daha zaman tanımış gibi görünüyor.


     







  • Ekran kartı satışının düştüğüne KARGALAR bile güler. Kripto denen veba yüzünden fiyatları ihya ederken düşüneceklerdi 1050 ti neresi ile 1300 tl hak ediyor söylesinler bana hele bir. 1060 bilgisayar parası 1080 2. el araba parası sonra ıyk vıyk alırsınız siz parayı bu saçma rakamlar ile.
    hiçbir balon patlamadı şu anki durumuda zaten onlar kontrol ediyorlar. şu ana kadarki sattıkları satış rakamlarıyla zaten bu seriden beklediklerini çoktan elde edip ihya oldular ve yeni gelecek seriyi madencileri bahane ederek bilerek geciktiriyorlar. ekran kartları stok fazlası bekliyor deyipte kartları ilk çıktığının %200'üne satıyorlarsa bunda başka bir iş var demektir.
  • Daha beter olun. Ramlerin nerede olduğu ve neden çok yükseldiği de belli oldu. Kaç yıllık stok yaptılarsa artık... Daha kullanmamışlar bile. Sürekli almışlar. Böyle de satamazsınız işte. Gerçi Nvidia bu. Bir şekilde satar. Olmadı eski kartlara revizyon yapar koyar piyasaya. Oyunculara maksat 10FPS artsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basemark yeni bir gpu benchmarkı çıkarmış deneyen var mı?

  • gddr5 tansiyona iyi gelir

  • 2 yıllık ekran kartlarını çıkış fiyatının üstünde satıyorlar ama sorsan stok eritiyorlar.
  • Şuan GTX 1180 Ti gibi bir kartın hangi oyunda ne işe yarayacağını çok merak ediyorum . 980Ti ile 1080Ti arasında dağlar kadar fark varken 1180Ti ile 1080Ti arasında ne fark mechul .. Onuda geçtim bir insan 1180Ti ile ne oynar 1080Ti zaten hayvan gibi bir kart ..

  • %50 daha ucuz satsınlar

  • Bu kart üreticileri, sitelere para yerdirip böyle haber yaptırıyolar bence. Sözüm DH için degil tabi.

  • Ben daha önceden almıştım umarım ucuzlar herkes gönlündeki kartı çok ucuza alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psicik96

    Şuan GTX 1180 Ti gibi bir kartın hangi oyunda ne işe yarayacağını çok merak ediyorum . 980Ti ile 1080Ti arasında dağlar kadar fark varken 1180Ti ile 1080Ti arasında ne fark mechul .. Onuda geçtim bir insan 1180Ti ile ne oynar 1080Ti zaten hayvan gibi bir kart ..

    4K ULTRA ayarlara GTX 1080 TI yetiyor lakin %100 değil 50 FPS lere inebiliyor , yapımlar DX12 "layığıyla" geçmeye başladı hafiften bu sayede %100 yeter hale gelir belki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020'den önce yeni nesil bir mimari çıkmayacak.

  • İnşallah stoklar elinizde patlar da kartlar hak ettiği fiyatlara düşer. AMD den hayır yok , nvidia da at koşturur böyle.
    Keşke Çinliler falan şu sektöre de el atsalar da piyasa da 3. hatta 4. oyuncular olsa. Fiyatlar 10-15 yıl önceki seviyeye dönse.
    İşlemci için de öyle. İkili rekabette bir taraf tökezledi mi insanlar diğer tarafın olmayan insafına kalıyor. Bıktık artık!

  • Ekran kartı satışının düştüğüne KARGALAR bile güler. Kripto denen veba yüzünden fiyatları ihya ederken düşüneceklerdi 1050 ti neresi ile 1300 tl hak ediyor söylesinler bana hele bir. 1060 bilgisayar parası 1080 2. el araba parası sonra ıyk vıyk alırsınız siz parayı bu saçma rakamlar ile.

  • Bir balon daha beklendiği üzere patlamış oldu. İyi oldu, oyuncu kitlesinin kıymetini anlasın ve ona göre davransınlar.

  • Satışlar artar, yeni nesil etkilenir; satışlar düşer yine etkilenir.
    Gerek olmadıkça yükseltme yapmamak gerek yoksa daha çok çekeceğimiz var bu iki firmadan

  • Yap gtx 1070’i 199 usd. Almazsam şerefsizim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    Daha beter olun. Ramlerin nerede olduğu ve neden çok yükseldiği de belli oldu. Kaç yıllık stok yaptılarsa artık... Daha kullanmamışlar bile. Sürekli almışlar. Böyle de satamazsınız işte. Gerçi Nvidia bu. Bir şekilde satar. Olmadı eski kartlara revizyon yapar koyar piyasaya. Oyunculara maksat 10FPS artsın.

    Hocam agresif diyor ama tüm piyasada stok sıkıntısı çıkartacak kadar bellek almamışlardır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    Onu lafın gelişi dedim yahu . Ama kapasitelerinden yüksek aldıkları da gerçek. Çok almalarına da gerek yok zaten çok yapılamıyor. Kısa üretim sürecinde çok almak zaten maliyeti arttıran kilit nokta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım daha ucuza satarlar artık.
  • Kim yaptı bu haberi? Wccftech mi? Bu kadar troll bir global site daha görmedim. Yeni kartlar temmuzda geliyor diyen de bu siteydi. Kartlar zaten inanılmaz bir kar marjı ile satılıyorken sözde elde kalan GPU'lar azıcık ucuza piyasaya sürülse millet havada kapar. İlk çıktığında 500 liraya yüzüne bakılmayan GTX 1050 Ti şimdi 850 liraya bulunsa anında tükeniyor. Arz talebe yeterli gelse zaten fiyatlar düşecek. Hani arz nerede? Göremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 23 Haziran 2018; 21:9:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.