Şimdi Ara

DÜNYAYI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 milyon tonluk göktaşı Apophis, hızla dünyaya yaklaşırken, bilimadamları da çarpışmayı engellemek için çalışıyor.

NASA'nın 'yeryüzünü bekleyen en büyük tehlike' diye nitelediği 20 milyon tonluk göktaşı Apophis, hızla dünyaya yaklaşırken, bilimadamları da olası bir çarpışmayı engellemek için çalışıyor.

Adı Yunanca 'yok edici' anlamına gelen, 400 kilometre çapındaki bu göktaşını durdurmak için Armageddon ve Derin Darbe filmlerini anımsatan planlar yapılıyor.

Bu planlar arasında göktaşına füze fırlatmak, çekim etkisi yaratarak yörüngeyi değiştirmek ya da nükleer bomba kullanmak var. İngiliz uzay şirketi Astrium göndereceği uyduyla, göktaşı hakkında daha net bilgiler elde edeceklerini açıkladı. Uluslararası Uzay Enstitüsü de en iyi planı sunan şirkete 50 bin dolar ödül vaat etti.

Apophis'in 2029'da dünyaya 36 bin kilometre uzaklıktan geçmesi bekleniyor. Bu mesafe iletişim uydularının yörüngelerinden bile yakın. Ancak göktaşının dünyanın çekiminden etkilenerek yön değiştirmesi ihtimali var. Bu olasılık 45 binde bir olarak hesaplansa da yine de büyük bir risk olduğu belirtiliyor.

Göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin en yüksek olduğu gün ise 13 Nisan 2036. kaynak:samanyoluhaber

Ne dersiniz eğer yaşarsam o zamanda 59 yaşımda oluyorum (burası biraz geyk oldu )

Şahsi kanaatim 400 kilometre çapındaki bir göktaşına bi mok yapamayız yönünde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViDeNoX -- 1 Eylül 2007; 22:43:26 >

• "Şahsi kanaatim 400 kilometre çapındaki bir göktaşına bi mok yapamayız yönünde..."

katılıyorum o zamana kadar güçlü bir bomba yapamazlarsa sonumuz bundan olabilir.
  • "insan" dünya için en büyük tehlike bence. ozonu delen de dünyanın dengesini altüst eden de o.
  • yav amerika 15 dakkada 14654168498486 tane nuke atıyomuş ya atar bunada geyik bi yana gerçekten bunu yokedecek güce sahip nükleer teknoloji var eminim at 10 15 atopm bide üstüne nötron sonra toz halinde atmosferden dünyayamı iner ne halt yerse yesin
  • ya ne var bunda en basitinden bi amerikalı pompacı bile yokedebilir büyütmeye gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: birdy

"insan" dünya için en büyük tehlike bence. ozonu delen de dünyanın dengesini altüst eden de o.

tamamda cancağızım konumuzla ne ilgisi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: ViDeNoX

quote:

"insan" dünya için en büyük tehlike bence. ozonu delen de dünyanın dengesini altüst eden de o.

bence çok yerinde olmuş, dünyayı tehdit eden tehlike dışardan değil ancak içten gelebilir ve bunun için dünyanın ağırlığı kadar sebep bulunabilir..yani bana da direk bunu düşündürdü bu başlık..
  • İnsan kendi eliyle kendisine verilen bir cenneti cehenneme çevirebilecek kadar aptalsa zaten yaşamayı hak etmiyor demektir.Bide kendini yaratılmışların en şereflisi diye nitelendirir Nedense tanıdığım en şerefsiz mahlukatlar hep insanlardan çıkmıştır.
  • oraya kadar gidebilecek hidrojen bombası atılamazmı

mekikler gibi olsa?
  • quote:

20 milyon tonluk göktaşı Apophis, hızla dünyaya yaklaşırken, bilimadamları da çarpışmayı engellemek için çalışıyor.

NASA'nın 'yeryüzünü bekleyen en büyük tehlike' diye nitelediği 20 milyon tonluk göktaşı Apophis, hızla dünyaya yaklaşırken, bilimadamları da olası bir çarpışmayı engellemek için çalışıyor.

Adı Yunanca 'yok edici' anlamına gelen, 400 kilometre çapındaki bu göktaşını durdurmak için Armageddon ve Derin Darbe filmlerini anımsatan planlar yapılıyor.

Bu planlar arasında göktaşına füze fırlatmak, çekim etkisi yaratarak yörüngeyi değiştirmek ya da nükleer bomba kullanmak var. İngiliz uzay şirketi Astrium göndereceği uyduyla, göktaşı hakkında daha net bilgiler elde edeceklerini açıkladı. Uluslararası Uzay Enstitüsü de en iyi planı sunan şirkete 50 bin dolar ödül vaat etti.

Apophis'in 2029'da dünyaya 36 bin kilometre uzaklıktan geçmesi bekleniyor. Bu mesafe iletişim uydularının yörüngelerinden bile yakın. Ancak göktaşının dünyanın çekiminden etkilenerek yön değiştirmesi ihtimali var. Bu olasılık 45 binde bir olarak hesaplansa da yine de büyük bir risk olduğu belirtiliyor.

Göktaşının dünyaya çarpma ihtimalinin en yüksek olduğu gün ise 13 Nisan 2036. kaynak:samanyoluhaber

Ne dersiniz eğer yaşarsam o zamanda 59 yaşımda oluyorum (burası biraz geyk oldu )

Şahsi kanaatim 400 kilometre çapındaki bir göktaşına bi mok yapamayız yönünde...

çarpacaksa bile ABD tarafından çarpsın dünyaya

• quote:

Orjinalden alıntı: baharwx

quote:

quote:

bence çok yerinde olmuş, dünyayı tehdit eden tehlike dışardan değil ancak içten gelebilir ve bunun için dünyanın ağırlığı kadar sebep bulunabilir..yani bana da direk bunu düşündürdü bu başlık..

Toplu intihar mı edelim?

• yapılacak en mantıklı şey kademeli patlatma olmalı...çünkü dünyaya çok yakın bir konumda yapılan patlatma girişimi başka felaketlere yol açabilir..çünkü bu patlama sonucu oluşan parçalar yine tehdit oluşturabilir...enaz 2 kademeli patlatma olmalı...

1.patlatma ünitesi dünyaya uzakta konumlandırılmış şekilde ilk patlamayı gerçekleştirmeli

2.patlatma ünitesi yine aynı şekilde dünya tarafında olup 1.patlamadan oluşan büyük parça varsa onu patlatmalı..
  • Bilgilendirmek amaçli söyleyeyim.Dinozorların da yok olmasına sebep olduğu tahmin edilen göktaşı 10 km çapında idi.Biz ise 400km den bahsediyoruz
    Ama o zamana kadar sanırım teknoloji oldukça gelişecektir...
  • kedi oldugunu diyen hala olmamış hayret..neyse ben diyim.

kedidir o kedi...
  • ya bende tutamadım kendimi konuyla çok ilgili değil ama dinazorların yok olma sebebi bildiğim kadarıyla iklimdeki ani büyük değişiklik kardeşlerim...soğukkanlı hayvanlardı ayak uyduramadılar gariplerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::aLp:::

quote:

Orjinalden alıntı: baharwx

quote:

quote:

Toplu intihar mı edelim?

Niye ki? akıllı olalım yeter..Tabii bizle bitmiyor işler, süper gücüydü bilmemnesiydi, ekonomik çıkarlarıydı..biraz zor gibi tümden bi akıllılık..ama intihar çözüm olamaz hiçbir zaman..

• Tevekkeli değil Amerikalılar alel acele Mars' ta koloni kurmaya çalışıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Tevekkeli değil Amerikalılar alel acele Mars' ta koloni kurmaya çalışıyorlar.

adamlar bizim gibi seçim sonrasını değil 20 yıl sonrasını düşünüyor...işte aramızdaki fark
  • geleceği varsa göreceğide var
  • O asteroide inip delik açıp nükleer bomba yerleştirme filmlerde olur.Ancak nükleer başlıklı roket atılabilir onunda ne gibi sonuçlara yolaçabileceğini kimse bilemez.Farzedinki 30 kilometre çapında bir parça bu sefer tam dünyaya doğru koptu geliyor.İkinci bir şans olmaz.Bu iş gerçekten çok zor.İnsanoğlunun aya indiğinede inanmıyorum.400 kilometre çapında bir meteor demek neredeyse Türkiye kadar demek.Dünyayı ikiye ayırır herhalde.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.