Şimdi Ara

Dünyanın yapay zekaya yönelik ilk PCIe hızlandırıcısı duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın yapay zekaya yönelik ilk PCIe hızlandırıcısı duyuruldu

    Hem masaüstü hem de mobil dünyada yapay zeka teknolojilerine yatırımın arttığını görüyoruz. Kullanıcılara daha odaklı hizmetler sunmak veya işlemleri otomatikleştirmek adına yapay zeka teknolojileri büyük bir öneme sahip.

     

    Çoklu işlem

     

    Üreticiler standart yongalarının yanında artık yapay zeka işlemcilerine yer verirken sadece yapay zekaya yönelik hızlandırıcılar da göze çarpıyor. BrainChip firması nöron benzeri yapay zekaya yönelik dünyanın ilk PCIe tabanlı donanım hızlandırıcısını duyurdu.

     

    BrainChip Accelerator adındaki hızlandırıcı çok hızlı nesne ve yüz tanıma işlemlerinde kullanılacak. Ana hitap alanı ise firmanın BrainChip Studio AI yapay zeka yazılımı. Windows ve Linux destekli bu yazılım  nesne ve yüz tanıma işlemleri yapıyor. Hızlandırıcı ve yapay zeka yazılımı güvenlik kurumlarının nesneleri çok hızlı analiz etmelerine yardımcı olacak.

     

    Ayrıca Bkz.Apple A11 Bionic yonga seti üç yılda geliştirildi

    BrainChip Accelerator kartında 8 hatlı PCIe desteği bulunuyor. Xilinx tarafından tasarlanan Kintex Ultrascale sonradan programlanabilir işlemci barındıran kart toplamda 15W ısıl tasarım gücüne sahip. İşlemcide 6 çekirdek var ve her biri sadece 1 W enerji tüketiyor. Kartın aynı anda 16 kanala kadar 600kare/saniye hızında video işleyebildiği ifade ediliyor.

     

    Firma, BrainChip Accelerator kartının aynı işi yapan işlemci veya ekran kartı temelli yapay zeka sistemlerine göre 6 kat daha hızlı olduğunu ve 7 kat daha fazla enerji verimliliği sunduğunu belirtiyor. Hızlandırıcı için 8 çekirdekli ve 16 izlek birimli bir işlemci olması gerekiyor. 

     
    Dünyanın yapay zekaya yönelik ilk PCIe hızlandırıcısı duyuruldu 







  • İleride ekran kartlarının veya işlemcilerin içine girer bu donanımlar, eskiden bilenler bilir görüntü için ayrı hızlandırma için ayrı bir de 2d-3d için ayrı kartlar vardı, oyun yada profesyonel işlerde yapay zekanın önemi ön plana çıkarılsın bu sistemleri entegre bir şekilde göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 18 Eylül 2017; 12:36:49 >
  • Yeni teknoloji olduğu için Şuan yapay zeka kartlarında x kat hızlar havada uçuşuyor. Yıllar sonra gpu ve cpu gibi %5-%10 daha hızlı diye haberlerde göreceğiz.

  • uzun zamandır donanım haberde ; gerçekten donanımla ilgili bir haber okuduğuma hala inanamıyorum !!! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 18 Eylül 2017; 19:39:30 >
  • FPGA kullanmasaydı Nvidia satın alır derdim.

  • GPU'lar da ilk çıktığında böyle bebek adımları atmışlardı.
    Belki ileride her pc'ye takarız bunlardan, belli mi olur?

    https://www.youtube.com/watch?v=wuV3H0pzc4g

  • Merak ettiğim bir konu var; Bu pcb ler neden ağırlıklı olarak yeşil olur?

  • Intel Altera serisi FPGA ları inceleyin derim.

    Bir sene içerisinde bir tane aldıracağım çalışma ortamıma.

    Genom analizi için harika şeyler. AVX hızlandırılmış koda göre 50 kat ve daha fazla hız veriyor.

    Bu kadar hızı ne yapacaksın derseniz Tüm genomu analiz ederken anca yetiyor diyebilirim hızlı sonuç verebilme adına. Yoksa bırakın 24-48 saat çalışsın bilgisayar. sadece CPU ile.

  • "Kartın aynı anda 16 kanala kadar 600kare/saniye hızında video işleyebildiği ifade ediliyor." Çözünürlük de yazıyor olsa sevindirici olurdu. 16 kanal x*y çöz ve her birinde de 600 kare saniye iyi duruyor ama x*y nedir acaba burada. 320*240 mı yoksa FHD mi? VGA'dır sanırım ama umut dünyası :)

    Bir de 6 watt çekirdekler tüketiyor da kart 15 watt ısıl tasarım gücünde ise bunun tükettiği ne kadar şu an? Aslında bu değerle bile zaten grafik kartlarına göre bayağı verimli olacaktır.

    Bu kartın en güzel noktası ise sanırım hazırdaki yazılımı. Eğer modifikasyonları da kolaysa normal kurumlar bile değerlendirebilir bazı şeyler için. Bir de 8 çekirdek 16 izlek gerekiyor demiş yani standart i7 lere ßß ve r7'lere selam çakmış :)

  • Bu bir donanımdır.

  • Yapay zeka şu an içerisinde mümkün değil, sadece çok fazla algoritma içeren yazılımlar her ihtimali değerlendirme üzerine programlanıyor ve buna da yapay zeka adını veriyorlar. Senin o yapay zeka dediğin olaya erişebilmen için

    Yarı iletken teknolojisi ile Biyolojik nesnelerin birbiri ile çalışmasını sağlaman gerekiyor. bu konuda 90'lı yıllarda yapılmış bir çok çalışma mevcut. İşlemci üzerinde yetiştirilen biyolojik doku ile ilgili araştırmaları anımsıyorum.

    Yapay zeka denilen olay, herhangi bir veri girilmeden cihazın kendi kendine karar vermesidir. Bir bakıma düşünen, kendi kararlarını verip uygulayandır. Maalesef yapay zeka 100 yıl üretilemeyecek gibi duruyor. Çünkü bunu üretmenin anahtarı biyolojidir. Kendi kendine düşünen cihazlar ise verimsiz olacaktır. düşünmek avantaj değil bir dezavantajdır... En azından cihazlar için :) Düşünen bir VHS olsaydı ve çöplüğe atılsaydı ne kadar üzücü. :)

    Gürhan Karakaş





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.