Şimdi Ara

Dünyanın ilk 6K oyun monitörü satışa çıktı: Yeni PC aldırır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın ilk 6K oyun monitörü satışa çıktı: Yeni PC aldırır!
    Son yıllarda üst düzey oyun monitörü üreticileri, IPS paneller yerine kademeli olarak OLED panellere geçiş yaptı. Samsung, bazı monitörlerinde (Odyssey G81SF gibi) QD-OLED teknolojisini kullanırken, pahalı oyun monitörlerinde IPS teknolojisini benimsemeye devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi, yakın zamanda 6K IPS panelli Odyssey G8 (G80HS) modelini piyasaya sürdü.

Ayrıca Bkz.Monitör Tavsiyeleri - Nisan 2026

Samsung Odyssey G8 (G80HS) gaming monitör neler sunuyor?

Şu anda G80HS, piyasada satılan tek 6K oyun monitörü. Monitör, AMD FreeSync Premium ve Nvidia G-Sync teknolojilerini desteklese de, GtG tepki süresi QD-OLED veya WOLED alternatiflerinde bulunanlardan çok daha yavaş; 1 ms. Ayrıca, HDR10 veya HDR10+ etkinleştirildiğinde monitör, parlaklıkta herhangi bir iyileşme olmaksızın maksimum 350 nit sağlıyor. Monitör, çift mod teknolojisini destekliyor. Bu, kullanıcının 6K (6144x3456) ile 3K (3072x1728) çözünürlük arasında geçiş yapmasını sağlıyor. Monitör, 6K’da 165Hz, 3K’da 330Hz yenileme hızı sağlıyor.

Samsung'un yeni 32 inç gaming monitöründe USB-C bağlantı noktası da bulunmuyor. Samsung, bunun yerine iki adet USB 3.2 Type-A bağlantı noktası, HDMI 2.1 ve DisplayPort 2.1 (UHBR20) bağlantıları eklemiş.

Samsung Odyssey G8 (G80HS) fiyatı ne kadar?

Samsung, Odyssey G8 (G80HS) modelini Avrupa’da 1499 euro fiyat etiketiyle satışa sundu.

Samsung Odyssey G8 (G80HS) teknik özellikleri

• Ekran boyutu: 32 inç

• Panel: IPS, düz

• Çözünürlük: 6144 x 3456

• Çift mod: 3072 x 1728

• Yenileme hızı: 6K’da 165Hz, Dual Modda 330Hz

• Tepki süresi: 1ms GtG

• Parlaklık: 350 cd/m² tipik

• Kontrast: 1000:1

• Görüş açısı: 178ᴼ / 178ᴼ

• Renk derinliği: 1 milyar renk

• HDR: HDR10, HDR10+ Gaming

• VRR: AMD FreeSync Premium Pro, NVIDIA G-Sync Uyumlu

• Port: 2x HDMI, 1x DisplayPort, kulaklık jakı

• USB: USB 3.2 hub, USB-B upstream, 2× USB-A downstream

Kaynak:https://www.samsung.com/de/monitors/gaming/odyssey-g8-g80hs-32-inch-dual-mode-6k-165hz-3k-330hz-ls32hg806esxen/

• Hoaydaa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çalıştıracak ekran kartı var mı, tam performans için SLI mı yapılacak 5090 ile? Hediyesi burada 10000 Euroyu bulur. Hoş abarttım, 8k için söyledim. O da gelecektir. Bunun tam hayrını görmek için 2 tane 5080 yetebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 3 Mayıs 2026; 22:31:53 >
  • 32" de 6K çok gereksiz, 43" de bile 4K gayet yeterli kalıoken 6K için en az 50" falan olması gerekir ekranın

• 27 inç modelini yapsalar telefon kalitesinde olacak. evet istiyorum

• ben hala 1080p TN panel kullanıyorum 24 inç adamlar 6k falan diyo

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

at çöpe çek altına 2k oled

belki parası yoktur hiç düşünce yok insanlarda

• Olması gereken 21:9 40+" 8K. Bu teknolojik geçiş ara modeli bir ürün. Rtx 6090 gerektirebilir. Hatırladığım kadarı ile Rtx 4090 8k da yetmiyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam bunu bir televizyon gibi düşünmemek lazım. 32 inç üretilmesinin asıl sebebi, tam olarak 218 ppi piksel yoğunluğunu tutturabilmek. Amaç masaüstü oturma mesafesinden pikselleri görmemen. Apple bunu retina display olarak pazarlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feerrroooo -- 3 Mayıs 2026; 22:49:19 >
  • 8K denemeleri var ama 6K video hiç görmedim. Sanırım 4K standart olacak. Üstüne yakın zamanda çıkılacağını sanmıyorum. Belki 10 sene sonra...

• Umarim ileride daha uygun fiyatli 21:9 34" 5K240Hz bir monitor cikartirlar.

• 1500 euro görünce anılarım canlandı. Malın biri 3 yıl evvel sarı sitede 2. el g9 satıyordu. Neden sıfırı 24 bin bantlarında iken sizde fiyat 75 bin dediğimde ise piyasada bu monitörden yok. İşine gelirse demişti. Nerden nereye. Şu bellek krizleri de çözüldü mü piyasa biraz rahatlayacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    garibana display port koymamışlar ki versin 8k neyim..

belki unutmuşlardır :d

• 6k gereksiz 4k dualmod olsa tadından yenmez.

• Bir süredir 31.5 inç 2k monitör deniyorum, 27" Vp2771'deki 2K ardından 31.5 MSI 2K gözüme bir miktar rahatlık verdi, keşke şu monitörün boyutu en az 38-40" seviyesinde olsaydı, evet yine almam imkansız fakat en azından üretimi başladımı sektörün kabul etme süreci başlardı.

Bulabilirsem 3K 32inç~35inç bana daha uygun duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 4 Mayıs 2026; 01:46:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.