Şimdi Ara

Dünyanın ilk 240W USB-C kabloları resmi olarak tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt

    Çok iyimsersin, En az 800-1000 lira olur kaliteli bir kablo olsun istiyorsanız. 1 ay sonra kırılacak/bozulacak olanlar 200 lira falan olur ancak.

  • Aref6 kullanıcısına yanıt

    Olsa nolacak lütfen söyle hocam. Tamam her zaman taşınabilirliği kolaylaştırması çok iyi. Ama çok da mühim bir olay değil. bence sağlam olması daha güzel.

  • Evet artık 2 saatte şarj olan iphone'un ruhuna fatiha demenin vakti geldi.

  • İnanmayın, bilgisayardan veri aktara bildiğiniz bütün kablolar aynıdır madem bir özelliği var detayını söylesinler içinde kaç pin var yani kablonun içinden kaç kablo geçiyor 2,4,5,6... Thunderbolt mu, kablodaki bakırın maddesi mi farklı bunları ölçüp biçin yani dünyanın en iyi 2. iletken maddesi bakır 1.altin,altın alaşımı mı yaptılar yani bana göre USB nin kalitesi dışındaki plastiğin ömrü ile ölçülür.

  • Telefonun kutusundan çıkan kabloyu kullanıyorum, çok özenli kullandığımı söyleyemem ama hala sapasağlam. Kablolar, merdiven altı bir ürün olmadığı sürece(telleri ince ve ucuz alaşım olanlardan bahsediyorum), genelde iş görüyor.

    Sırf iç direnci %0.001 daha düşük olacak diye bir kabloya 1000 lirayı 1000 yıl dursa vermem. Altı üstü kablo.

    Bundan 10-12 yıl önceki nokia telefonlarımın eski usb kabloları duruyordu elimde,geçenlerde bakayım dedim dışındaki plastik kaplamalar dökülmeye başlamış(zamanla özelliğini kaybetmiş), ama kablolar hala çalışıyor.

    Bu kabloları kıranlara, kopranlara,bozanlara hep hayret ederim, nasıl başarıyorlar diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 4 Mayıs 2022; 22:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt

    Type c üzerinden görüntü aktarımıda mümkün, hdmida yakın-orta gelecekte tarihe gömülebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında Araç takviyesi falan yapılan versiyonuda çıkar  

  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Lightning ve lightning soketlerin bozulma riski usbc lere göre çok çok daha düşük bence bu açıdan avantajlı.

    Android telefon kullanırken sürekli ya şarj kablosu ya şarj soketi bozuluyordu ne zaman iphonea geçtim daha ne 1 kere kablo ne 1 kere soket bozuldu hor kullanan birisi de değilim yani bir kabloyu 3 yıl kullanıyorum…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Kablo var kablo var, elindeki muhtemelen max 24 watt kablo, bu ise 240 wattlık kablo, haliyle pahalı olması normal. Orijinal ürünler her zaman en iyi kalitede olur. Özellikle apple ürünlerinde görmüyor musun şarj kabloları ne çok kırılıyor. Dayanıklı kablo istiyorsan paraya kıymak gerek.


    Nokia şarj aletleri dümdüz bakır tel, bir numarası yok ve o zamanlar çentik attık biz en iyisiyiz gibi bir durum yoktu. Firmalar yapabilecekleri en kaliteli ürünü yapmak için çabalıyordu, haliyle kalite çok iyiydi. Şimdi tamamen aliminyum plakadan yapılan ipadler bile gacur gucur sesler çıkartıp esniyor. Reddit'te tonla konu var bu şikayet hakkında.


    Bizim ekonomide ilk zamanlarda bin lira üstünde bile olabilir fiyatlar.


    Apple, 100 wattlık 1.8m Thunderbolt 4 kablosunu 2200 liraya satıyor. Fiyatlar uçuk seviyede olabilir  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 5 Mayıs 2022; 10:38:31 >




  • Kablo hala bakır kablo, apple lighning kablolarına çip koyuyor, type c de bazı kablolarda var, onunda kayda değer maliyetinin olduğunu sanmam,tırnak kadar bir şey zaten.Bugünün parasyla 2200 lirayı bir kabloya verenin aklından şüphe duyarım ben, milyonları,milyarları varsa harcayacak belki. bu benim kişisel görüşüm.

    240w çekmesi için bakırın çapını veya tel sayısını arttırmışlardır,pinleride muhtemelen altın kaplamadır ve aliminyum shieldı vardır başka bir numarasının olduğunu sanmam.


    Afilli sözlere fazla kanmamak gerek. bilmem kaç mhz gbps için tasarlanmış kablo falan lütfediyorlar sanki, geçiniz bunları, altı üstü bakır işte. saf veya safa yakın bakırsa hepsini yapar. basit bir aliminyum kaplama shield ın bile lafını yapanların saçmalıklarına fazla kanmamak lazım, sonuçta hepsi basit fizik.


    Ek:240w kablonun standartı Usb PD 3.1 standartlarına uygun kablo oluyor bu arada ve usb 2.0 standartınada uygulanabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 5 Mayıs 2022; 11:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Teknoloji bilgisi sıfır olduğunda ben adlı çalışmaya örneksiniz.  


    2200 liralık dediğimiz 100 wattlık thunderbolt 4 kablo ile millet 13 inç ultrabbok'una rtx 3090 ti falan bağlayıp cayır cayır oyun oynuyor, render alıyor ve bu bant genişliğini kolaylıkla kaldırabiliyor ya da nwme ssd bağlayıp saniyede 2-3 gb veri aktarımı yapabiliyor :)


    Azıcık bilgi ya, siz telefonunuzu şarj edin diye değil sadece bu teknolojiler  

  • sepkov kullanıcısına yanıt

    Standart getireceklerine içine ettiler de ondan. 3.0 dediler 3.1 dediler 3.1 a dediler utanmadılar 3.0 lar 3.1 olur dediler oda yetmedi 3.0 aslında 3.1 a da olur dediler işler çığrından çıktı.

  • Teknoloji bilgim sıfır mı, sen beni tanıyor musun ki, yazılım geliştiricisiyim 10-12 yıldırda bu sektörün içindeyim.

    Aynen 40gbps kablo elf yapımıdır kesin, standart falan hikaye. Kabloya uygulanan shield ve crosstalking engelleyici sarmal dizayn, 1$ etmeyecek basit ic devresi gibi basit yöntemlerle eklenen teknolojileri, sizin gibi 2200 liraya yiyecek birileri çıkacak tabi. Elma taşmı yesin.

    24w kablo standart falan demişsin, Usb-PD de 24w lık bir standart bile yokken. 15-27-36-45w şeklinde ilerleyen bir standart varken.

    https://www.usb.org/usb-charger-pd


    Okuda kültürlen biraz. Tavırlarından bu pahalı kabloya sahip olduğun izlenimine kapıldım, mağlum malını övmek için herşeyi yapacak çok tip var burada. Sana elma logolu 2200 liralık "bakır" kablonla mutluluklar dilerim. Sizin gibi tipleri ciddiye aldığım için kendime kızıyorum, başkaları görürde belki bilgilenir diye yazıyorum yoksa zaman kaybından başka birşey değilsiniz.


    Bant genişliğini kaldırıyormuş, yapma ya, öyle mi  

    Blok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 5 Mayıs 2022; 12:3:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim ekonomimiz için çok pahalı artık bir kablo bile almak zorlaştı.

  • Sanki motor çalıştırcak. Alt tarafı 1-2 amper geçirecek. Dünyanın parasına satacaklar. Al ttr kablo metresi 7 lira. Bağla ucuna type c konnektörü. Al sana kablo.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Benim bahsettiğim en ucuzu idi. Ayrıca kablo alırken iyi araştırmak lazım. Çok farklı fiyatlar var. Geçen ay 200 liralık bir kabloyu 140 liraya mı ne aldım.

    Hem Baseus, hem 2 metre, hem hızlı şarj var, hem de kablonun üzerinde telefonu kaç watt ile şarj ettiğini gösteren ekran var...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt

    hocam sen nasıl bir şey aldın ki? Ben USB-c 100 Watt Baseus'u 80 TL'ye almıştım, 2 metre. Ama adaptörler çok pahalı.

  • 👌

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuna da kaça akım rölesi falan takın da elektrik çarpmasın kimseyi

    240W nedir yav?

    şarj aleti mi power supply mi belli değil

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.