Şimdi Ara

dünyanın en pahalı on kedi türü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün sizler için kedilerden oluşan bir liste derledik, ancak bunlar sıradan kediler değil elbette. Dünyanın en pahalı kedi cinsleri hakkında bir araştırma gerçekleştirdik. Kediler binlerce yıldan bu yana insanların yanında olan ve evde beslenmesi en uygun olan hayvanlardandır. Her ne kadar evcil hayvanların ticari bir emtia gibi alınıp satılmasını tasvip etmesek de, yine de ticareti yapılan bir konu olmaya devam etmektedir. Kediler cinslerine, saflıklarına ve nadir cins olup olmadıklarına bağlı olarak sınıflandırılmaktadır.

    Bu kriterler ışığında sizlere dünyanın en pahalı kedilerinin bir listesini hazırladık. Mahallenizde, evinizin önünde ve sokaklarınızda gördüğünüz kedilerin büyük kısmı Tekir cinsi kedilerdir. Bu cins kedileri evinde beslemek isteyenler de bunları evlerine alarak besleyebilmektedir. Ama nadir olan ve özel olarak geliştirilmiş bazı kedi türlerinin sahiplenebilmesi için, oldukça yüksek ücretler ödenmesi gerekebilir. İşte, listemiz;



    1- British Shorthair
    Bu kedi türü özellikle İngiltere’de en fazla tercih edilen kedi cinslerindendir. Sakin bir yapıları olması nedeniyle genellikle evde beslemek için ideal olarak görülür. Eğer bu tür bir kediyi ücretsiz olarak sahiplenme imkânı yoksa, 500 – 1,500 USD aralığında bir bedelle alabiliyorsunuz.



    2- Scottish Fold
    Bu kedi türü British Shorthair cinsi kedilerle çok benzerlik göstermektedir. Aralarındaki fark ise Scottish Fold’un kulaklarının aşağı doğru eğik durmasıdır. Tam bir ev kedisi olan ve çok sevecen bir tür olan bu kediye 200 – 3,000 USD arasında bir bedel ödeyerek sahip olabiliyorsunuz.



    3- Sphynx (Sfenks)
    Dünyanın en popüler kedilerinden biri olan Sfenks’in bildiğimiz kedilerden farkı tüysüz olmalarıdır. Tüysüz olduklarından dolayı derileri çok hassastır ve oldukça özel bakım gerektirmektedir. Değerleri ise 300 – 3,000 USD arasındadır.



    4- Mavi Rus Kedisi
    Gayet zeki bir kedi türü olan Mavi Rus kedileri, çocuklarla çok iyi arkadaşlıklar kurabildikleri gibi evde bulunan diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaşmaktadır. Çok meraklı olup, oyuncu, şakacı ve çevreleri ile oldukça ilgili bir kedidir. Böyle bir kedi türünü evinizde beslemek isterseniz, 400 – 3,000 USD arasında bir bedeli gözden çıkarmalısınız.



    5- Peterbald
    Yapılan deneysel bir çalışma sonucu ortaya çıkmış bir kedi türüdür. Zeki, meraklı ve oldukça enerjik olan Peterbald’lar bu özelliklerine ek olarak muhteşem kaslara sahiptirler. Evde beslenen başka evcil hayvanlarınız varsa onlarla gayet uyumludurlar. Bu kediye sahip olmak isterseniz 1,200 – 5,000 USD gibi rakamları ödemelisiniz.



    6- İran Kedisi
    Dünya genelinde oldukça popüler olan İran kedileri, uzun tüyleriyle sanki pelüş bir oyuncak gibidirler. Oyunculukları, sevecenlikleri ve çocuklarla iyi geçinmeleri onların en önemli özellikleridir. Bir İran kedisine sahip olmak istiyorsanız 500 – 5,500 USD arasında bir bedel ödemek zorundasınız.



    7- Allerca Kedisi
    Genetik çalışmalar neticesinde ortaya çıkan bu kedi türünün en önemli özelliği alerji yapmamasıdır. Bu kedi türünü geliştiren bilim insanları, alerjiye neden olabilen genlerini yok etmişlerdir. Eğer alerjiniz olduğu halde bir kedi beslemek isterseniz Allerca kedisini düşünebilirsiniz, ancak bunun için de yaklaşık 6,000 USD gibi bir bedeli gözden çıkarmalısınız.



    8- Bengal Kedisi
    Bu kedi türü Asya leopar kedisiyle evcil bir türün kırması olarak ortaya çıkmıştır. Bu tür vahşi türlerden elde edilen kırmaların evcilleşmesi için 3- 4 neslin geçmesi beklenmektedir. Oldukça zor bulunan nadir bir kedi türü olduğu için, sahip olmak isteyenlerin 1,000 – 25,000 USD gibi rakamları ödemeleri gerekebilir.



    9- Savannah
    Temelde yabani kediler bunların atalarıdır. Ancak sahiplerine karşı çok sadıktırlar. Sahiplerine ve evlerine aşırı bağlılık gösteren bu tür, ayrıca zekilikleri ile de dikkat çekmektedir. Savannah kedisine sahip olmak için neredeyse 50,000 USD gibi bir bedel ödenmesi gerekebilir.



    10- Ashera Kedisi
    Bu kedi türü Afrika yabani kedisidir. Bu kedi de Asya leopar kedisi ile bir evcil kedi türünün kırmasıdır. Çok zeki oldukları gibi, oldukça sadık ve sevgi doludurlar. Bu özellikleri ile Savannah kedisine benzerlik göstermektedir. Bundan dolayı genetik olan Savannah kedisi oldukları söylenmektedir. Ama buna rağmen dünya çapında çok nadir bulunan ve dünyanın en pahalı kedisi olarak listemizin en başındadır. Ashera’nın sahiplenme maliyeti olarak 15,000 – 100,000 USD gibi ücretlerin ödenmesi gerekiyor.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.