Şimdi Ara

Dünyanın en güçlü nükleer buzkıran gemisi Arktika, zorlu bir testi daha geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Rusya’nın Proje 22220 isimli faaliyeti kapsamında St. Petersburg’daki Baltık Tersanesi’nden 2016 yılında suya indirilen ve dünyanın en güçlü nükleer buzkıran gemisi olarak tanıtılan Arktika’nın sürüş testlerinin ilk etabı başarıyla tamamlandı.



    Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu’nun (Rosatom) siparişi kapsamında Baltık Fabrikası’nda üretilen LK-60Ya Arktika adlı buzkıran gemisinin yanı sıra aynı projeye ait Sibir ve Ural adlı nükleer buzkıran gemilerinin yapımına da yine aynı tersanede devam ediliyor. Rosatom ve Baltık Fabrikası geçtiğimiz Ağustos ayında, aynı projeye ek olacak iki nükleer buzkıranın yapımı ile ilgili daha kontrat imzalamıştı.



    Ayrıca Bkz.Japonya’da yaşlılar, giyilebilir iskeletlerle çalışmaya devam ediyor



    Kuzey Buz Denizi’ndeki buzların erimesiyle ortaya çıkan ticari fırsatları değerlendirme planları dahilinde yürütülen proje Rusya için oldukça önemli. Zira Kuzey Kutbu’nda 412 milyar varile denk gelen devasa petrol ve doğal gaz rezervleri olduğu biliniyor. Dünyadaki keşfedilmemiş petrol ve doğal gazın yaklaşık yüzde 22’sine karşılık gelen bu oran, haliyle ülkenin dikkatini çekmiş durumda. Daha önce gemiler için uygun olmayan rotanın artan sıcaklıklar ve deniz buzulları örtüsünün kaybolmasıyla birlikte kullanılabilir hale gelecek olması, proje 22220’yi önemli hale getiriyor.



    Arktika buzkıran gemisinin sürüş testlerinin ilk etabına geçen perşembe günü başlanmıştı. Mayıs ayına kadar tamamlanması beklenen program sonrasında geminin Rosatom’a teslim edilmesi bekleniyor.





    Sahip olacakları 60 megavat güçle dünyanın en büyük ve güçlü nükleer buzkıranları unvanını alacak LK-60Ya gemileri, 173.3 metreye ulaşan uzunlukları, 34 metrelik enleri ve 33.5 bin tonluk ağırlıklarıyla üç metre kalınlığındaki buz kitlelerini karabilme potansiyeline sahip.



    Arktika’nın tamamladığı test kapsamında yapılan açıklamada, “14 Aralık tarihinde Fin Körfezi’ndeki testler tamamlandıktan sonra Baltık Fabrikası’nda inşa edilen ana buzkıran gemisi Arktika, fabrikanın tamamlama iskelesine döndü. Birinci etap test programı başarıyla tamamlandı, yedek dizel jeneratör beslemeli sürüş kontrol edildi, bağımsız olarak altı knot hıza ulaşıldı. Buzkıranın iletişim, navigasyon ve iç kullanım sistemleri de başarılı bir şekilde kullanıldı.” ifadelerine yer verilmiş.








  • global isinmadan rusya kadar karli cikacak baska bir ulke var mi? tarihleri boyunca sicak denizlere inme hayalini kovaladilar, simdi sicak denizler ayaklarina geliyor. buzlar altinda yatan milyonlarca kilometrekare donmus toprak yasama ve tarima elverisli hale gelecek, eriyen kuzey kutup buzullariyla ulke bir boydan bir boya deniz ticaretine acilacak, kilometrelerce buzun altinda yatan hic dokunulmamis bakir petrol, dogalgaz, maden kaynaklari ulasilabilir hale gelecek, dunyanin kalani sicakdan yanerken sibirya cok daha yasanilabilir ve uretken hale gelecek.
  • Greta ya trollük yapan Diktatör Putin bir taşla iki kuş vuruyor yani? Hem buzulları kırarak, buzulların erimesini hızlandıracak hemde petrolü çıkartıp karbon salınımını arttırarak dünyanın sonunu getirecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seamewe5

    Greta ya trollük yapan Diktatör Putin bir taşla iki kuş vuruyor yani? Hem buzulları kırarak, buzulların erimesini hızlandıracak hemde petrolü çıkartıp karbon salınımını arttırarak dünyanın sonunu getirecek.
    global isinmadan rusya kadar karli cikacak baska bir ulke var mi? tarihleri boyunca sicak denizlere inme hayalini kovaladilar, simdi sicak denizler ayaklarina geliyor. buzlar altinda yatan milyonlarca kilometrekare donmus toprak yasama ve tarima elverisli hale gelecek, eriyen kuzey kutup buzullariyla ulke bir boydan bir boya deniz ticaretine acilacak, kilometrelerce buzun altinda yatan hic dokunulmamis bakir petrol, dogalgaz, maden kaynaklari ulasilabilir hale gelecek, dunyanin kalani sicakdan yanerken sibirya cok daha yasanilabilir ve uretken hale gelecek.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Aynen, küresel ısınma Rusya'nın işine gelir. Sonunda ısınacak adamlar.

  • Adamlar nükleeri kullanmadık alan bırakmayacak

  • Yine dh komplo teoricileri ortaya çıkmış
  • bu dünyanın başına ne geliyorsa diktör ve cahil yöneticilerden geliyor. abd rusya türkiye ortadoğu hepsinde bolca var bunlardan

  • ruslar büyük makinaları üretmekte iyiler. militarist bir mühendislik anlayışları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.