Şimdi Ara

Dünyanın en büyük bakterisi keşfedildi: Gözle görülebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük bakterisi keşfedildi: Gözle görülebiliyor



    Dünyamız ve ekosistemimiz hakkında neredeyse her şeyi biliyor gibi düşünsek de her geçen gün yeni keşifler yapmaya devam ediyoruz. Bilim insanları, dünyanın en büyük bakterisini keşfetti. Keşfedilen Thiomargarita magnifica bakterisinin çıplak gözle görülebildiği belirtiliyor.



    Everest Dağı boyutunda bir insan keşfetmek gibi bir şey



    Thiomargarita magnifica isimli bakteri, Universite des Antilles in Guadeloupe profesörü Oliver Gros tarafından Fransa’nın Karayipler’de bulunan bölgesi Guadeloupe’de keşfedildi. Yaklaşık 1cm boyutunda olan bakteri herhangi bir ekipman kullanmadan çıplak gözle görülebiliyor. Bakterinin, önceki hücre-metabolizma modellerinin izin verebileceği maksimum bakteriden bile 100 kat daha büyük olduğu belirtiliyor. Araştırmanın yazarlarından olan Jean-Marie Volland, bu boyutta bir bakteri keşfetmenin Everest Dağı boyutunda bir insan keşfetmek gibi bir şey olduğunu belirtti.



    Dünyanın en büyük bakterisi keşfedildi: Gözle görülebiliyor



    Sığ tropikal bataklıklarda çürüyen mangrov yapraklarının üstünde keşfedilen beyaz renkli bakteriler, standart bakterilerden farklı bir hücre yapısı barındırıyor. Çoğu bakteride, DNA hücre içinde serbestçe yüzse de Thiomargarita magnifica’nın DNA’sı hücre içerisinde zarla kaplı bölmelerde barındırıyor. Ayrıca bakterinin çoğu bakteriden üç kat daha fazla gen ve yüz binlerce genom kopyası içerdiği belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Amazon Alexa yakında ölü tanıdıklarınızın sesini taklit edebilir



    Thiomargarita magnifica’nın nasıl evrimleştiği ve bu kadar büyük olduğu bilinmiyor ve bakteri, henüz başka bir bölgede keşfedilmedi. Ayrıca bilim insanları, bölgeye tekrar döndüklerinde Thiomargarita magnifica’yı bulamadıklarını ve bakterinin mevsimsel bir canlı olabileceğini belirtti. Science dergisinde yayınlanan araştırmada yazarlar, büyük ve karmaşık bakterilerin göz önüne bizden saklanabileceğini belirtti.




    Kaynak:https://france.detailzero.com/technology/17935/Thiomargarita-magnifica-the-largest-bacterium-in-the-world-discovered-in-Guadeloupe.html







  • Bu kadar uğraşmaya gerek yok, tuvalete bakarak bile gözlerime çok net görebiliyorum :)

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Tuvalete bakarak sadece kaka görebiliriz, bakterileri değil...

  • Alıp başımıza bela edin şimdi de

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Bizim evin tuvaletinde kapısı köşelerinde sürekli bakteri ürüyor. Ev sahibi kiraya vermeden bütün evi boyatmıştı ama boyalar artık sökülmeye başladı ve boya ile bakteri yok olmamış sadece arkasında gizlenmiş. Hatta geçenlerde mantar zehirlenmesi yüzünden hastanede 4 gün yattım, mantar yemedim ama tuvalette bir bakteri sürekli çoğalıyor demiştim(hastaneye düşmeden önce tuvaletin hortumunun ucuna kadar yayılmıştı kıç yıkarken bu bakteri bulaştı büyük ihtimalle ). Şuan resmini çekemiyorum, çünkü temizledik ama asla tamamen yok edemedik. Siyah noktalarla başladı , gitgide yayıldı duvardaki fayansların derz kısımlarına kadar hatta bir ara yarım metrelik bir alanı kaplamıştı. Sürekli bir üremesi var ; suyla temizlenmiyor Domestos bile kolay kolay temizlemiyor, bolca sürüp bekleterek temizleniyor ama tekrar tekrar ürüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Haziran 2022; 11:12:21 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Domestos falan eyvallah da, Domestos sıradan evler için. Fakat size özel bir çözüm lazım, çok basit;


    10% saf sodyum hipoklorit çözeltisini tüm tuvalete tavandan aşağı her yere vurdun mu, virüs bakteri makteri, yaşayan veya yaşama potansiyeline sahip olan her türlü canlı falan duman olur mahvolur.


    O olmadı formaldehit çözeltisi vurursun.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Bunları evden uzaklaştığım zaman düşünebilirim ,yoksa tehlikeli gibi kendimi zehirlerim odam tam wc karşısında ama fikir mantıklı eywallah. Yine de tatile artık çıkmak mümkün mü ki en son 5 yıl önce çıkabilmiştim :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Haziran 2022; 11:58:21 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Tenyanız hayırlı olsun. İsim vermeyi hiç düşündünüz mü?

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Andazol :)

  • bende çok büyük bir tane buldum tam gösterecektim kayboldu.. müsait zamanda evin sağına soluna bakayım bulursam gösteririm.. bakteri nasıl çağrılır gel pisi pisi mi diyeyim bilemiyorum..

  • Bakteriyi bakteri yapan çekirdeği saran bir çekirdek zarlarının olmayışı.Bunda zar varmış.Neye dayanarak bakteri demişler?

  • Enteresan bir canlı. Normal şartlarda herhangi bir tek hücreli organizma bu boylara ulaşamaz. Çünkü canlı büyüdükçe hacmi, yüzeyinden çok daha fazla büyür. Basitçe, hacmini doyurmaya hücre yüzeyi yetmez ve canlı bölünür. 1cm ufak gibi gözükse de, tek hücreli bir organizma için çok büyük. Metabolizması nasıl işliyor merak ettim.
    Makaleyi daha okumadım ama sınıflandırmasında bir sıkıntı var gibi. Yazıda da belirtmiş, bakteriler zarlı organel veya çekirdek taşımazken, bunda DNA bir zar oluşumu içinde. Ökaryotik hücre evriminde de benzer bir süreç görülmüştü. İkinci bir evrimsel proses olabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Plague inc oynadıktan sonra ben

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.