Şimdi Ara

Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://materialdart.medium.com/


    Einstein, bileşik faizin dünyanın 8. harikası olduğunu ve onu anlayanın kazanacağını, anlamayının da bedelini ödeyeceğini söylüyor. Centric de bu bileşik faiz sistemiyle kripto paraların harikası mıdır? Onu anlayan kazanacak mıdır?


    Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda kısaca Centric projesinden bahsedip, diğer projelerden neden farklı olduğuna değineceğim. Bir sonraki yazılarımızın konusu da teknik detaylar olur. Öncelikle proje hakkında birkaç kısa bilgi vererek başlayalım.


    Centric Projesi Nedir?


    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

    Altcoin mi olsun istersiniz? Yoksa Usdt gibi stabil coin mi? -Karışık var mı? -Var! -Karışık koy ya!


    Centric, sağlam ekonomi temelleri üzerine inşa edilmiş Centric Rise (CNR) ve Centric Swap (CNS)’ı içeren çifte tokenli dijital para birimi ve merkezi olmayan blok zinciri protokolüdür.

    CNS, ağa giriş/çıkış rampası olarak hizmet eder. Kripto para borsalarında serbestçe işlem görerek, CNR’ye dönüştürülebilecek erişim aracı görevi görür ve likidite sağlar.

    CNR, her saat başı değerini arttırır ve maksimum arzını kalıcı olarak yakar. Bu değer artış oranı Centric tarafından paylaşılan ve 1 yıl önceden belirlenen “Fiyat Blokları” adı altında istisnasız bir şekilde yaşanmaktadır.

    CNR’yi sadece CNS alıp dönüştürerek elde edebiliyorsunuz. Aynı şekilde istediğiniz zaman CNR’lerinizi CNS’ye çevirebiliyorsunuz. Kilitleme olayı yok! CNR tuttuğunuz her saat başı o CNR’ler daha çok CNS’ye denk oluyor.

    Protokol, uzun vadede CNS’yi 1$ seviyesinde dengelemeyi amaçlamaktadır. Böylelikle Centric;

    -Enflasyon karşıtıdır.

    -Değer saklama aracıdır.

    -Bir yıl önceden paylaşılan fiyat blokları ile öngörülebilir büyüme yaşar.

    -Her türlü farklı fayda yaratabilecek bir para birimidir.

    Centric Açıklayıcı Video

    Centric CEO’sunun Youtube Kanalı

    Material Dart Youtube Kanalı


    Centric’i Farklı Kılan Şeyler Nedir?



    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

    Centric’e göre;

    Gelecek nesil için finansal özgürlüğün istikrarlı, güvenilir ve mevcut varlıklardan bağımsız olabileceğine inanıyoruz. Vizyonumuz, dünya çapında geniş çapta kabul gören çığır açan dijital para birimi olmaktır. Kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmesinin önündeki en büyük engelin fiyat oynaklığı olduğuna inanıyoruz. Kripto para birimleri, itibari para birimlerinin aksine, satın alma gücünü dengelemeye odaklanan para politikası uygulayacak bir merkez bankasına sahip değildir. Bu nedenle, talepteki değişiklikler büyük fiyat dalgalanmalarına neden olur. Fiyat keşfine yönelik merkezi olmayan model, mevcut kripto para birimlerinin çoğunu hisse senetleri veya emtialardan başka bir şey haline getirmedi, psikolojiye değer verdi, düzensiz borsalarda işlem gördü ve manipülasyona açık hale geldi. Fiyat istikrarının olmaması, kredi ve borç piyasalarının oluşmasını engellemiştir çünkü oynaklık bir prim doğurmaktadır. Sektörün geri kalanı işlem hacmine ve akıllı sözleşmelere odaklanırken, biz blok zincirinin sağladığı ekonomik yetenekleri gerçekleştirmek için fiyat istikrarını çözmeye odaklanıyoruz.


    2021 Sunum Linki


    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

    Deflasyonist arza sahip CNR’nin ve Enflasyonist fiyata sahip CNS’nin piyasa değerleri eşitlendiğindeki 1$ hedefi


    CNR deflasyonist bir tokendir. Arzı 1 milyar olacak şekilde basılmıştır ve her saat arzın bir kısmı kalıcı olarak yanmaktadır. Borsalarda CNR alınıp satılamaz. Sadece borsalardan CNS alınıp dönüştürme işlemi yapıldıktan sonra CNR elde edilebilir. CNR sahipleri tokenlarını ister Centric cüzdanında isterse de Metamask ya da donanım cüzdanlarında saklasalar bile CNS karşılığı artacaktır.

    CNS ise enflasyonisttir, arzı elastiktir ve CNR’den üretilir. Bunu biraz daha açarsak; borsadan CNS alıp CNR’ye dönüştürdüğünüzde dönüşen CNS’ler yanıyor. CNR’den tekrar CNS’ye döndüğünüzde ise sıfır yani hiç kullanılmamış CNS basılıyor.



    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

    Haftalık CNS Grafiği Tarih: 23/03/2022


    Burada hemen bir uyarıda bulunmak istiyorum. Sadece CNS grafiğine bakıp yorum yapanlar olacaktır. Onları hemen buraya davet edelim ki CNS alan insanların büyük çoğunluğunun CNR’de durduğunu görsünler. Sadece CNS’nin piyasa değerine bakılmamalı. Proje, borsalarda olmayan CNR ile birlikte incelenmeli ki hem doğru piyasa değerlerini hem de ATH gibi seviyeleri doğru hesaplayabilelim. ⚠️⚠️

    Şimdi kaldığımız yerden devam edelim.

    Başlangıçta sıfır adet CNS basılmıştır şu an yaklaşık 11 milyar arza sahiptir. Arzı zamanla artıp azalabilir. CNS de borsalarda serbestçe işlem görebilir. Protokolde 1 Cns=1 Usd eşitlenmiştir. Gerçekte borsalarda CNS’nin 1$’a sabitlenmesi zaman alacaktır. İşin içine birçok değişken girdiği için hiç kimse ne zaman olacağını bilemez. CNR’nin CNS karşılığı fiyat bloklarında her saat arttığı için CNR sahibi olmak her geçen saat zorlaşıyor. Bu kısımları daha detaylı öğrenmek isteyenler Centric Blog sayfasını ziyaret edip Yanma Üçlemesi serisini okumalıdır. Çok keyifli bir üçleme! Şimdiden iyi okumalar...


    Bu kısma bayılacaksınız… 🍫


    Buraya kadar teknik kısımlar biraz başınızı ağrıtmış olabilir ama şimdi de en çokomelli kısımdan yani kazanç üzerinden devam edelim ki gözümüz açılsın. :)

    Şu an proje benimsenme aşamasında ve erken yatırımcılarını ödüllendiriyor diyebiliriz. Şimdilik yıllık CNS kazancı %264. Geçen sene bu %485 idi. Merak etmeyin tabiki de geç kalmadınız! Bu kazanç yıllık %4 e sabitlenene kadar düşmeye devam edecektir. Sonra da fayda aşaması başlayacaktır. Daha çoook zamanınız var yani. Kaldı ki yıllık kazanç %4 olsa bile CNR sayesinde yine CNS alımına teşvik edecektir. Bir nevi şu an yabancı bankaların uyguladığı dolar olarak yıllık %4 faiz sistemini Centric olgunlaştıktan sonra blok zinciri üzerinde sunmuş olacak. 💰

    Kazanç hesaplama kullanarak CNR’ye dönüştüreceğiniz CNS miktarını girerek sonuçları görebilirsiniz. Bileşik faiz tam olarak burada devreye giriyor. Kazandığınız CNS’ler ile tekrar CNS kazanabiliyorsunuz. CNR sayınız sabit kalsa bile!


    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?


    Kazanç %485 🤤 — — — —>> Tarih: 23/03/2021

    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?


    Yani 100 bin CNS’yi CNR’ye çevirip bir yılın sonunda tekrar CNS’ye çevirdiğinizde toplam 263 bin CNS değil, 363 bin CNS olacak. Tarih: 23/03/2022


    Proje sadece oynaklık sorununa çözüm getirmekle veya erken yatırımcılarını ödüllendirmekle kalmıyor. NFT gibi bir teknolojiyi gerçek anlamda insanlara fayda sağlayabilecek olan CENPAY uygulamasını da geliştiriyorlar. Bu uygulama sayesinde tüm faturalarımız, garanti belgelerimiz ve lisans anahtarlarımız gibi birçok NFT’yi cüzdanlarımızda saklayabileceğiz. Tek bir tıklamayla garanti süresini uzatıp, sipariş verebileceğiz. NFT’lerin sadece Metaverse için değerlenmesinden ziyade bu tarz projelerle daha yararlı olacağını düşünüyorum. Proje sadece bunlarla yetinmeyecek tabiki de. Daha önümüzde Crypto Donationsgibi projelerde var. Yol haritasından detaylara bakabilirsiniz.


    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?


    Son olarak Özgür Demirtaş’ın ‘Blockchain ve Kripto Para (1. Bölüm)’ adlı videosunun 17:20 den sonra dediği cümle şöyle: “…arzı sabit olan (CNR), adedi ya sabit olan ya da artıyorsa da (Elastik arza sahip CNS) belirli kurallar ölçüsünde artan (Fiyat Blokları) para birimlerine ihtiyacımız var.” Dediklerini blok zinciri üzerinde yapabilecek başka proje biliyor musunuz? Yoksa yazıyı bitirmeden Centric’in dünyanın 8. harikası olduğunu çoktan kabul mü ettiniz?


    Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?

    İşletme sahipleri! Geleceğe ayak uydurmak için kripto paralar ile ödeme almayı hiç düşündünüz mü? Bitcoin’in ya da diğer kripto paralarının fiyat oynaklığı yüzünden ödeme almak istemiyor olabilirsiniz. Ya da bu entegrasyonun zor olabileceğini düşünüyorsunuzdur. Fiyat oynaklığı sorununa nasıl çözüm getireceğini bu yazımızda anlattık. Birçok işletme tarafından kullanılan Centric projesini sizde işletmeniz için ödeme yöntemlerine bu seçeneği eklemek isteyebilirsiniz. Başvuruda bulunmak isterseniz de sistem entegrasyonu konusunda yardımcı oluyorlar. Cenpay sayfasını ziyaret edebilir yada sales@centric.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

    Yeni başlayan kişilere projenin karmaşık geldiğini biliyorum. Aklınıza takılan soruları Telegram gruplarımızdan sorabilirsiniz.


    Sonraki yazımızda görüşmek üzere!


    https://twitter.com/centricrise


    https://t.me/CentricOfficial


    https://t.me/Centric_Turkiye


    https://t.me/materialdart


    Dipnot:

    Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi içermemektedir. Sadece rehber olmak amacıyla yazılmıştır. Herkes kendi risk yönetimi ve portföyünden sorumludur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 18 Nisan 2022; 3:30:1 >







  • Dünyanın 8. Harikası Centric Mi?ugurux.blogspot.com
    Passive Income Opportunities
    https://ugurux.blogspot.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.