Şimdi Ara

Dünyamızın tek bir ülke olmasını ister misin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Dünyamızın tek bir ülke olmasını ister misin?

(En Son Oy Tarihi: 22.4.2025)
Giriş
  • Dünyada savaşlar oluyor,insanlar hiç uğruna ölüyor.insanlar niçin birbirini yok etmek için bu kadar çabalıyor? Ülkelerin ordu ve silah için ayırdıkları bütçe miktarı gelirlerinin ortalama %40 gerçekten birbirimizi öldürmek için verdiğimiz çabayı barış içinde yaşamaya vermemiz gerektiğine inanı yorum tarihte çoğu kişi ülkeler arası rekabetin büyük gelişmeler getirdiğine inanıyor fakat o rekabet yerine birlikte çalışılsa o gelişmelerin daha hızlı ortaya çıkacağı gerçeği de ortada eğer insanlar olarak tek bir güç olabilirsek nihai mutluluk ,başarı ve bilgiye ulaşabiliriz ülkeler dünyanın eyaletleri dünyamız bir ülke olsa ülke başkanları o eyaletin temsilcisi olsa ve tüm başkanlar toplanıp kararlar alınsa bir Meclis olsa ve milletler olarak işbirliği içinde olsak olur diye düşünüyorum insan olduğumuz için farklılıklar var farklı düşüncelerimiz inancımız ve kültürlerimiz… ama aslında farklılıklarımız değilmidir bizi geliştiren birleştiren evet insan olduğumuz için farklı düşüncelere sahip olabiliriz aynı zamanda insan olduğumuz içinde faklı fikirlere rağmen ortak kararlar alabiliriz insanlar ben olabildiği gibi biz de olabilir herkesin eşit olduğu ve adaletin olduğu birlikte olduğumuz bir topluluk inşa edebiliriz her mesleğin heryerde aynı maaşı alması heryerde aynı parayı kullanılması ve tek bir dil ile iletişim kurulması biz Rusya’nın Amerika’nın v.b vatandaşı değil Dünya’nın vatandaşı olalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kardeşim senin işin gücün yok mu:))

Dünya üzerinde devletleri ayrı ayrı kuranlar zaten fikir yada etnik ayrılıklardan dolayı oluyor. Tek ülke olsa bile yine ülkelere bölünürlerdir.

• İnsanın fıtratında rekabet, mücadele, savaş var. Daha tarihin ilk çağlarından itibaren birilerinin mallarını avlarını çalma, haraca bağlama var. Koca dünya var, insan nüfusu az. Bugün Jüpiter yaşam için uygun olsa ve mevcut insanlık, dünyadan 1300 kat fazla yüzölçüme sahip jüpitere taşınsa, yine birileri diğerlerinin sahip olduğunu ele geçirmek için savaşır.
    Tek ırk, tek millet, tek devlet olsak yine insanlar güç ister, başkalarının mallarına, canlarına sahip olmak ister.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla sadece benim istediğim şekilde ve benim istediğim toplumlarca oluşturulacak bir topluma hayır demem ama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başbilen kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz nasıl bir toplum?

• Ütopik ve tehlikeli bir komünist kafa yapısı bu. Fakat iyi haber, gerçekleşmesi imkansız bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Nisan 2025; 12:58:40 >
  • Ronnee_N. R kullanıcısına yanıt
    Herkesin istediği gibi örnek ve temiz bir toplum suç en cani ve sapkınca yöntemlerle cezalandıracak toplum kötülüğü kendi pençe ve dişleriyle yutacak
    Her yer her daim güvenli olacak
    Herkes belirli kanun ve kurallar dizisince yönetilecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka gibi bir ülke
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli olan ne açıklarmışsınız ayrıca düşüncemi yanlış tanımlamışsınız komümizimde kişinin kendi malı yok herşey toplumun gibi faktörleri var ancak ben Türkiye’de bir hemşire maaşı ile Amerika’daki bir garson maaşının aynı olma durumundan bahsediyordum çünkü iki yerleşe okuyan kişi aynı şeyleri öğreniyor ikisinde çok çaba veriyor ancak aldıkları karşılık eş olmuyor eşitlik derken bundan bahsediyordum komünizimin ve benim savunduğum görüşler aynı değildir.

Yani sizin istediğiniz yöntem şuanki hapisane sistemi yerine idam gibi cezalar mıdır

Yok ben idama karşıyım daha çok köle olarak kullanma yada çeşitli deneylerle kobay olarak kullanarak insanlığa hakaret pisliklerin insanlığa en azından yarar sağlaması tarafındayım

O suça göre değişir bence sonuçta bir seri katil köle olursa yine serbest kalmış gibi olur ve dikkat edilmezse tekrar zarar verebilir

Mümkün olduğunca acı çektiği sürece kendi gibi bir katili öldürürse sorun teşkil etmiyor

Komünizm saçmalığında "Tüm sınırlar kaldırılacak, insanlar bir olacak ve komünizmle yönetilecekler" denilmiyor mu?

Tüm insanlığı Nazi çizmesiyle ezersen, bu mümkün olabilir; ama o zaman da senin düşündüğün gibi bir ütopya ortaya çıkmaz ve muhtemelen buna da karşı çıkarsın.

Yani yazdığın şey, bende ütopik bir komünist saçmalığı çağrıştırdı ve böyle bir şey 1000 yıl sonra bile olmaz. Ancak söylediğim şekil, diğer ülkeleri ezersen olabilir ve sadece ezmek yetmez çoğunu öldürmek gerekir, çünkü itaat etmezler, bu çok uğraştırıcı ve çok fazla görev anlamına da gelir, ona da hayır diyeceğini düşünüyorum.

Yani yazdığın şey mümkün olmayacak bir şey. Sen istesen bile başka insanlar buna gönüllü olmayacaklar. Özetle komünist saçmalıklara benziyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Nisan 2025; 13:34:49 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yok komünizm özel mülkiyet anlayışının kaldırılması ve tüm mal toplumun ortak malı anlayışını savunuyor ayrıca benim kimseyi ezme ortadan kaldırma gibi bir düşüncem yok öyle olsa tutarsız olurum çünkü zaten tüm insanlar olarak birlik olmak istememin bir sebebide savaşın bitmesiydi ve bu fikrim size ütopik gelebilir buna anlayabilirim ama umudum insanların birlik olduğunda ortada bir imkansızın Kalmayacagiydı eğer yazdıklarım yanlış anladıysa özür dilerim ben sadece dünyanın böyle olmasını isteyen kaçkişi var diye bakıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronnee_N. -- 19 Nisan 2025; 13:43:38 >
  • Müslümanlar ,komünistler , kapitalistler,Çinliler , Yahudi -ingiliz sermeayesinden biri dünyayı ele geçirip tek Dünya devleti kurmayı başardığında istediğin şey gerçekleşebilir

Fakat insanların içinde şeytanlık , kötülük de barındırıyor. Herşey düzgün şekilde olsa bile biri çıkıp durup dururken insanları öldürülebilir tecavüz edebilir ve bu sadece 1 kişiyle sınırlı olmaz hiç bir zaman. Bunların yok olmasını sağlayacak, çoğalmasını sağlayacak hukuk sisteminin, ceza sisteminin, eğitim sistemininde olması gerekiyor

Topluma katkısı olmayan hatta zararlı bireyler için bile kaynakların kullanılmasına izin verdigimiz humanist bir dünya adaletli olur mu Rekabetin ilerlemenin olmadığı bir dünya ütopya değil distopya olur.

• Tek dünya devletiymiş. Zaten yapmaya çalıştığınız şey tam olarak bu. Sovyetler birliğinde uydu devletler var ya aynı onun gibi kukla lafta devletmiş gibi gözüken devletler vardı işte onun gibi yapmaya çalışıyorsunuz. Bir sürü devlet kazakistan, ermenistan falan filan hepsi moskovanın emrindeydi. Kurmak istediğiniz sistem bu.

İklim kanunu, o kanun bu kanun diye tüm dünyayı yönetiyorlar. Ülkelerin başlarındaki lider sanılanlar bunların dediğini harfiyen uyguluyor. Görünüşte bağımsızlar ama dünya sağlık örgütü, diğer kuruluşlar ne derse o oluyor. Mülteci alacaksın diyorlar kendi halkı istemese bile alınıyor.

Yeni kimliklere baktım. Cinsiyetlere göre renk ayrımı yok. Sanki tüm dünyada standart bir kimlik yapılmış gibi. Çin devleti de aynısını kullanıyor türkiyede.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Sizi şimdi daha iyi anlıyorum ama benim düşündüğüm sistemde dünyayı tek kişi yönetmiyor .her ülkenin kendi temsilcisi olacak ve kararlar temsilciler arasında tartışılıp bir likte alınacak yani bir Meclis olacak herkesin söz hakkı olacak Sovyetler birliği gibi değil yani orada merkezden emir gelirdi ve ülkeler bağımsız gibi görünsede öyle değildi benim düşüncemde ülkeler bağımsız ama iş birliği içinde olur yani herkesin görüşü önemli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronnee_N. -- 20 Nisan 2025; 23:1:42 >
  • Ben şahsen böyle birşey mümkün olsa dahi olmasını istemem. Düşünsene Dünyanın en sapık ve cani milletleriyle aynı ülkede yaşıyorsun.

Bir dakika böyle bir ülke şuanda zaten mevcut...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 19 Nisan 2025; 23:58:57 >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    Aslında mantık olarak herhangi bir milletin tümünün cani olması mümkün değil ama illaki her ülkede cani kanunlara uymayan insanlar çıkıyor ancak bu insanlar yargılanıyor ve cezalandırılıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.