Şimdi Ara

dünyada 200 devlet olması ama herkesin sadece almanya amerika hollanda gibi ülkelerden bahsetmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben anlamıyorum.

    forumda herkes, yok almanya'da et fiyatı 6 euro, yok işte hollanda'da şöyle güzel yaşam var. toplasan örnek verilen ülke sayısı 10 yoktur.

    peki dünyada kaç ülke var dersiniz ? 200. evet 200 - 10 = 190 tane ülkenin isminden nerde olduklarından ya da ne yaptıklarından hiçbirimizin haberi yok.

    herkes ülke şöyle gelişmedi, böyle birşey yapmadı diye saydırıyor ama şunu unutmayın. örnek verdiğiniz ülkelerin sömürge altında birilerin emeklerini ve paralarını tarihte nasıl almışlar, onları nasıl ölüme terk etmişler bakın.

    unutmayın birileri iyi olacaksa birileri de kötüye gidecektir. denge dünya üzerinden mümkün değildir. birileri daha fazla üretip birilerine sattıkça denge her zaman bozuk kalacaktır.

    artık şu insanlık halinizi bırakın. halinize şükredin demiyorum ama talep ettiğiniz şeyler aslında hep dünya düzenini ve dengesini bozacak şeyler.

    sonra da ağlıyoruz dünya niye böyle diye.

    neyse uzun oldu. bırakıyorum burda







  • Yeah big brain time

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ow ye man yumerika doçland engilind ow ye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boş. sömürüyorlar diye demogaji yapacğınıza güney koreye bakın.
    türkiye gibi bir ülke az bulunur bu kadar yükselip dibe vuran. onu da beton fetişti iktidarınız yaptı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulke yukselip dibemi vurmus xd
    Bu ulke hep dipteydi ulke kuruldugundan beri halkin genel ekonomisi bu.2010da abd krizi sebebiyle dolar ucuzlayinca 5 yil rahat yasandi sadece o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 5 Eylül 2019; 1:16:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakir her zaman fakirdi. Hükümeti suçlamayı saçma buluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 ülke falan yok.Bazı semtlerin nüfusu ülkelerin çoğundan daha fazla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gold5555

    Ulke yukselip dibemi vurmus xd
    Bu ulke hep dipteydi ulke kuruldugundan beri halkin genel ekonomisi bu.2010da abd krizi sebebiyle dolar ucuzlayinca 5 yil rahat yasandi sadece o kadar.
    Büyük oranda haklı bir yorum.

    Devletimiz Osmanlı İmparatorluğunun Mirasçısıdır ve ne yazıkki bize bu imparatorluktan kalan borçlar ve eğitim-sanayi düzeyi dönemine göre çok düşük halkımız-dedelerimiz ve güzel topraklar kaldı.

    Kurucu liderin yaşadığı dönemde atılımlar yapılmış olsada sonraki siyasi hayatta yaşanan gelişmelerinde etkisiyle ülkenin kurucu liderin etkisiyle kazandığı ivme kaybolmuş, ülkemiz sadece avrupaya yakın konumu, coğrafi olarak yol güzergahı olması ve limancılık gibi coğrafi özellikleri ve ucuz iş gücü ile nefes alan bir ülke olmuştur.

    Üstteki yorumda bahsedilen gibi bir dönem bir refah-rahat yaşanmış oda ileriye dönük yatırımlara değil inşaat sektörüne yatırıldığı için daha yıllarcada beklenilen ekonomik pozitif ivme görülemez.

    Yaşça çok genç arkadaşlar 2002 öncesini güllük gülistanlık filan sanıyorlar galiba, arkadaşlar bu ülke her zaman fakir ve ucuz iş gücü olan bir ülkeydi, yani cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemiz hiçbirzaman bir ingiltere-abd-almanya refahına ulaşmadı ki (savaş dönemlerini saymaz isek). En basitinden açın yeşilçam filmlerini, kemal sunalın şaban rolünde olmadığı memur-vatandaş rollerindeki filmlerini. O zamanda ülke fakirdi, şimdide göreceli olarak fakir. O zaman renkli tv lükstü şimdi iphone. Doğru yönetilmezsek 30 yıl sonrada fakir bir ülke olacağız, 50 yıl sonrada, 100 yıl sonrada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 5 Eylül 2019; 3:3:0 >




  • boş yapma. almanya ile karşılaştırmasan bile şuan en umutsuz ülkelerden birisin.(ilk 5tesin)

    ekonomik büyüklük anlamında ilk 15-20 içindeyken (cumhuriyet kuruluşundan beri) şuan 21.sırada gözüküyoruz imf ve dünya bankası verilerine göre.

    1980de güney kore , hollanda gibi ülkelerden daha iyi durumdayken şuan onların gerisnideyiz.

    aldığın para 2002 öncesi birçok ülkeden değerliyken,yani sen onların ülkesine gittiğinde daha rahat yaşayabiliyorken şuan rusyadaki adam aldığı parayla burda aynı işi yapandan daha iyi durumda...rezilliğe bak.

    ülke ekonomisi şuan 2009 dan kötü gözüküyor bu ne demek biliyor musun? iran 2.versiyonu demek. gelişmekte olan bir ülke olup ülke ekonomisinin küçülmesi 1 iran 2 bizde oluyor.bizim alım gücümüz artması gerekirken her ülkede olduğu gibi 2009dan kötü durumda lan :D şaka gibi

    sömürge yapan ülkeler değil mevzu,şuan çinin bile kişi başına düşen geliri bizi geçmiş adam sömürgeci ülkeler diyor. allah akıl fikir versin size.

    demokrasi,özgürlük,hukuk,eğitim gibi sıralamalara hiç değinmiyorum.

    her şeyde geriye gidiyor ülke,suç oranları-bak nüfus arttı falan deme sen şimdi oran falan da bilmezsin-bile arttı :D her kulvarda bok olmuş senin ülken hala boş boş konuşuyorlar.

    son olarak hümanizm uluslararası politikalarda işlemez,politikadan bihaber cahil.kullandığın her eşyada ona bakcak olursan o afrikadaki ülkelerin kanı var.sosyalizm,komunizm saçmalıktır günümüz dünyasında,doğal seleksiyon ne onu bile bilmiyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramsarDoc -- 5 Eylül 2019; 3:1:46 >




  • yapma yav alla alla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.