Şimdi Ara

Dunya yon mi degistiriyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu hammadde , gida ve enerji bambaska bir boyuta dogru gidiyor sanki. Bunları sahip ve ureten ulkeler kendine saklamaya basladi sanki urunleri. Acik ihracat kisitli ihracata donuyor. Ustelik ithalatta fazlalasti ulkeler icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hayırdır ekonomist tv mi burası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün aynı şey AskTO subreddit'inde konuşuluyor



    kanada'da da böyle durum maalesef.





    https://old.reddit.com/r/askTO/comments/q4uk0u/am_i_the_only_one_whos_really_concerned_about_how//


    Yorumları okuyabilirsiniz

  • Yalnız bu durumlar genelde Dünyada küresel anlamda bir savaş çıkmadan önce ve ardında savaş çıkmasıyla görülmüş şeyler.


    1 ve 2. Dünya savaşları bu şekilde başladı. Soğuk savaş ise sıcak savaşın tersi olduğu için ihracat ile ABD, sovyetler birliğini dağıttı.

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    Yurtdisinda da bu muhabbetler basladi ise Türkiye gibi ulkede bu cok cok ciddi zarar olur. Acil tarim destegi baslamali çiftçi toprak ile barismali gozukuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollanda bu konuda çok şanslı çünkü en çok tarımsal ürün orada üretiliyor ve aynı zamanda dünyanın en büyük petrol şirketleri de Hollandalılara ait.

    bizim petrol ofisi bile Hollandalı şirket oldu.

  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

    Hocam üzülerek söylüyorum tarım sektörü dünya da yok olmaya gidiyor.

  • Global borç ekonomisi çöküyor gençler. Basılan paraların karşılığı yok, karşılıksız para basarsan enflasyon da artar, ekonomi de çöker. İktisadsız ekonominin sonuçları bunlar. Dünya tarihinde de hep böyle olmuştur. İlk önce altın paralar basılır, sonra gümüş, sonra bronz ya da bakır, sonra metal ve çöküş. Doların işi bitiyor. Doların işinin bitmesi demek global sistemin çökmesi ya da değişmesi demek. Aslında yine de durum bu kadar kötü olmayabilirdi ama yapay olarak da teşvik edildi, hızlandırıldı. Mesela bizim ülkede bu kadar tarım düşmanı bir politika nasıl mümkün olabilir? Bu ancak bilinçli olarak yapılabilir.


    Global bir kıtlık senaryosu ve kriz planlanıyor. Yeni bir sistem ve paradigma değişimi için. Herkesin ellerinden topraklarını ve evlerini alacaklar. Küresel sosyalizmin temeli atılıyor. İnsanlığa öyle bir kriz, açlık, travma yaşatacaklar ki yeni sistemi yalvara yalvara kabul edeceğiz. Önceden savaşlarla yapıyorlardı bunu şimdi savaş işi tehlikeli. Tabii işin gerçeklik boyutu da yok değil. Kaynakların sınırlı olduğu bir sistemde talebi dengelemezsen su da bulamazsın, yemek de bulamazsın, böyle senaryoları da yedirirler adama. Doğur allah doğur, nüfus olsun 8 milyar, hiç bir iktisadi plan yapma, sonra "ama niye böyle oldu kiii???" Yedik, içtik, eğlendik, şimdi hesabı ödeme zamanı.





  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Vay be neredeyse problemler aynı. Tüm yorumları okudum. Şu an tam hissedilmiyor belki ama 2-3 yıla onlar da iliklerine kadar hissedecekler krizi gibi görünüyor. Kanadalı bile ağlıyorsa biz bittik demektir.


    Dunya yon mi degistiriyor ?
  • Evet hocam diyorum ya



    dünyada ekonomik sorun var genel olarak




    Yıllarca insanlar üretmeden yedi içti . Bu ekonomi dünya çapında sürdürülebilir değil

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam. Marjinal ihtiyaçlar için yapılan finansal planlama ve harcanan paraların ne kadarı temel ihtiyaçlar için yapıldı? Saçma sapan kalemler için çılgınca kaynak harcandı. bunu sürdürebildikleri kadar sürdürüp ekmeğini yediler şimdi global iktisadi bir planın mecburiyet olduğu fikrini yaymaya çalışıyorlar. Galiba bunların hepsinin yaşanması ve ders çıkarılması gerekiyordu. İnsanoğlu sonuçlarıyla yüzleşip tecrübe etmeden kabul edemiyor bazı şeyleri. 2030 a kadar dünyanın her yerinde millet birbirini yiyecek gibi görünüyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti akaryakıtta en ucuz ülke oldu, şaka değil. Dünya tepetaklak oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz şahlanma sürecindeyiz. Gerekirse tüm dünyaya yardım yapar, hepsini kurtarırız. Dunya yon mi degistiriyor ? 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.