Şimdi Ara

Dünya'nın dijital ikizi oluşturulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya'nın dijital ikizi oluşturulacak



    Gelecekteki iklim değişikliğini doğru bir şekilde tahmin etmek için, bu değişiklikleri belirleyen mümkün olduğunca çok faktörü hesaba katmak gerekiyor. Tüm bunlara paralel olarak ise Avrupalı bilim adamları, bu amaçlara hizmet etmesi amacıyla, gezegenimizin dijital bir modelini oluşturmayı planlıyorlar.



    Ayrıca Bkz.Apple CEO'su Tim Cook, yepyeni bir iPhone sözü verdi: Çentik tarih olabilir



    Destination Earth adlı bu proje, bir grup Avrupalı uzman tarafından geliştirildi. Çalışma 2021'in ortalarında başlayacak ve 10 yıl içinde hazır olması planlanıyor. Bu süre zarfında, iklimbilimcilerin, bilim adamlarıyla birlikte, yalnızca Dünya'nın bir kopyasını değil, aynı zamanda mekansal, zamansal ve iklimsel olayları gösteren algoritmaları da oluşturması gerekiyor.



    Dünya'nın dijital ikizi oluşturulacak



    Çeşitli senaryolar test edilebilecek



    Dolayısı ile su ve enerji kaynaklarının kullanımı da dahil olmak üzere gezegen üzerindeki insan etkisini hesaba katan bir sistemin oluşturulması hedefleniyor. Tüm bunların yanı sıra, gezegenimizin dijital kopyası, potansiyel iklim değişikliği senaryolarının yaratılacağı ve test edileceği bir bilgi sistemi olarak da kullanılacak.



    Örneğin, bir enerji şirketi, bir hidroelektrik santrali inşa etmek için herhangi bir ülkede baraj yapmaya karar verdi. Dünya'nın "ikizini" kullanmak, bu tesisin inşasının bölgedeki iklim değişikliğini nasıl etkileyeceğini tahmin etmeyi de sağlayacak.




    Kaynak:https://phys.org/news/2021-02-scientists-highly-accurate-digital-twin.html







  • Tamam, bir Dünya bize yetiyor baş edemiyoruz bir de ikizini yapında hepten daha da içine edelim Dünya nin.

    Bu dijital Dünya üzerinden bulduklarınızi gerçek dunyao da uygular bunlar ve al başına yeni sorunlar yeni belalar yeni çıkarımlar Dünya zaten şuan pandemi borsa dijital paralar diye yeni yeni belalarla uğraşıyor bir de daha da yenilerini çıkarsınlar.

  • Welcome to Matrix.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ya zaten Matrix benzeri bir dünyada yaşıyorsak :)

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    O zaman welcome to matrix inception olur hehalde :D iki filmin kombinasyonu

  • Digital-Twin dedikleri yöntemle demografik yapnın da etkisiyle, ısınma, soğuma, su tüketimi vs. onlarca kalemi denkleme dahil edip simüle edecekler. Şu an sınırlı değişkenle hava durumu tahmini için bile süper bilgisayarlar kullanılıyor CFD çözümü yapmak için. Acaba nasıl bir sistem kullanılacak...1B mu 3B mu kullanacaklar acaba... (zaman değişkeni +1 boyut)

  • Doğal değişkenleri hesaplamak mümkün olabilir ama dünyayı bugünkü haline getiren insan faktörünü nasıl simüle edecekler gerçekten merak ettim.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    birincisi değişken sayısının altından kalkamazlar, ikincisi ihtimaller sonsuz denecek kadar çok. yazılımdan önce algoritma çöker

  • Şu an yaşadığımız dünya belki de böyle bir uygulamadan tesadüfen çıkmıştır kim bilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tbbtl T kullanıcısına yanıt

    Değişken sayısından kastımız incelenmek istenilen konulardaki değişkenler dostum. Yoksa o kadarını bizde biliyoruz.

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Zaten Matrix’te yaşıyoruz. Şu an madde alemindeyiz. Öldüğümüzde uykumuzdan uyanacağız. Gerçek hayata öldüğümüzde dönmüş olacağız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep merak etmişimdir yaşanılabilir olan başka bir gezegenin uydusunu veya mini gezegeni üzerine iticiler inşa ederek ve uzay araçlarıyla çekerek alıp ay gibi uydu konumuna getirsek mükemmel olmaz mı? Tamam gezegenlerin boyutları genelde çok büyük ama bazıları ciddi ciddi ufaklar Dünya boyutuna kıyasla :)

    Bu arada yapabilirsek bir çok iyi tarafı var ; bir kaç derece de olsa ısı düşüşü de olacaktır , hani sıcaktan ve kuraklıktan yakınıyoruz ya!(En iyi tarafı ise üzerine yerleşmesek bile savunma görevi görür , Ayın yüzeyinden belli milyonlarca yıldır meteorlara karşı kalkan görevi yaptığı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Şubat 2021; 13:25:55 >
  • simülasyon niyetine o işi yapmaya çalışmak bana anlamsız geldi. illa da bu işi yapmaya niyetleri var ise dünyanın uydusu olan ay'ı da bu simülasyona yani dünyanın dijital ikizi programına dahil edip, adını da ay'ın dijital ikizi olarak kullanmaları gerekecek. ay'sız yapacakları iş boşuna.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.