Şimdi Ara

Dünya Neden Bize Düşman/Neden Hep Karşı Tarafımızda ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu çok detaylı bir konu neresinden başlasak bilemiyorum ama öncelikle şunu belirteyim "3. havalimanını kıskanıyolar" tarzında bir konu olmayacak.
    Sizin de dikkatinizi ve tepkinizi çekmiştir dış politikada başka ülkelerle yaşadığımız hemen her sorunda dünyanın geneli (buna doğu bloğu ülkeleri de dahil) hep bizim aleyhimizde bir görüş takınıyor ve ona göre siyaset yapıyor. Bu durum yeni olan bir durum değil, yüzyıllardan beri böyle. Bu sorunlara kısa kısa değinmek istiyorum.

    Misal Kıbrıs sorunu, Kıbrıs konusunda Avrupa birliği doğal olarak Yunanistan ve Rumların tarafını tutuyor onun çıkarlarını gözetiyor bu normal ama Amerika ve İsrail de adanın Rumlara kalmasını istiyor. Adada Barış harekatından önce Türkler'e soykırım yapmaya kalkan Rumlara kimse ses çıkarmadı, Türkiye 2 kere mektup falan yazdı biliyorsunuz ama ipleyen olmadı. Rum ve Yunan çetelerinin oradaki Türklere yaptıkları katliamları araştırabilirsiniz tabi psikolojiniz kaldırırsa. Ne zaman ki harekatı yaptık oradaki Türkleri kurtardık, Kıbrıs'ın kuzeyini aldık o zaman bütün dünya zehir zemberek açıklamalarla üzerimize geldi hatta ambargo koydu. Tüm dünya bizim barış harekatımızı işgal olarak kabul ediyor ve hala Kıbrıs'ın tamamını kapsayan sözde Rum devletini tanıyor, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımıyor.

    Terör sorununu ele alalım, bilindiği gibi pkk'nın Avrupa genelinde maddi ve manevi anlamda desteklendiğini biliyoruz. Avrupa ülkeleri bu terör örgütünün sözde temsilciliklerini açmalarına izin veriyor ve uyuşturucu trafiğine karışmıyor aksine destekliyor. Bu örgütün elinde Alman, İtalyan, İngiliz, Fransız, İsrail, Amerikan ve Rus yapımı silahlar teçhizatlar var. Dünyayı iki ayrı kutba ayıran iki süper güç Amerika ve Rusya'nın dış politikada birleşip aynı amacı güttüğü nadir konulardan bi tanesi de bu örgüte yaptıkları destek. pkk tüm dünya tarafından beslenen bir örgüt, Türkiye güneydoğuda ve Kuzey Irak'ta tüm dünya ile savaşmakta arkadaşlar sadece bir örgütle değil. Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan yaşayamaz ama bu örgüt 30 senedir son model teçhizatlarla besleniyor, yahu Sırp ordusunun en iyi keskin nişancısı Sur çatışmaları sırasında öldürüldü daha ötesi var mı ? Avrupa'dan militan yağıyor bu örgüte hem de eğitimli ve donanımlı profesyonel militanlar.

    Sözde Ermeni soykırımı yalanını tüm dünya kabul ediyor neredeyse. Önerdiğimiz Türk, Ermeni ve tarafsız milletlerden komisyon kurup araştıralım önerisini Ermeniler reddediyor Dünya iplemiyor ama olay soykırıma gelince var diyor. Ermenilerin zamanında söylediği toplu mezarlar Türklere ait çıkınca komisyona bile katılmak istemediler. Tüm dünya biliyor orada bir soykırım olmadığını, Ermeni çetelerinin yaptığı vahşete, katliamlara kesinlikle değinmiyorlar. Tüm dünya Ermenistan'ın tarafında ve bizim tazminat ödememiz için baskı yapıyor.

    Nato'nun üyesi olmamıza rağmen hiç bizim çıkarlarımızı gözettiğini hatırlar, bilir misiniz ?

    Avrupa Birliği uyum sürecinde bize dayattıkları maddeleri hatırlarsınız resmen sanayiyi durdurun, bize bağımlı olun sadece tarım yapın bizim tahıl ambarımız olun sizi anca öyle alırız diyolardı. Ordumuzu güçsüzleştirmek ve itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyolar bu ülkeler çuval geçirme, tatbikatta gemimizi köprüüstünden vurma olaylarını biliyorsunuz.

    Neden hemen her konuda düşmanız tüm Dünya için ? Bu son 15-20 yılda olan bir durum değil geçmişten beri böyle, hep böyleydi.

    Bunun sizce sebebi nedir, Anadolu'da olduğumuz için mi ? Batı ve dünya için tehlike mi arz ediyoruz ? Tarihimiz yüzünden bizden intikam mı almak istiyorlar ?







  • Ne zaman ülke olarak rahata geçsek yükselmeye başlasak ya siyasi anlamda bir şey oldu ya bi terör örgütü peydah oldu ya da uluslarası bir sorun patlak verdi. Şu terör belası bizim en büyük sorunumuz oldu, adamlar sadece Alman ordusunda bulunan rpg'leri kullanıyor. İtalyanların kimseye satmadığı mayınları bulmuşlar, üst düzey ingiliz komandolarıyla ne gibi bir ilişkisi olabilir bir örgütün ?
    Sırp ordusunun en iyi keskin nişancısının bu örgütte ne işi var ?
  • Bikim ve sanayide cag atlamis ulkemizin en buyuk engeli bu israil dollericilere hitap eden konu..



    Bu kafayi degistirin azizim..



    Bu oyun eski oyun..



    Forumalrda batiya ana avrat sovenlerin cogu kosgep egep zartgep vs diye ab nin gonderdigi paralarla okuyup meslek sahibi oluyor.

    Bir kismi da dbasari saglayinca ayni fonlar sayesinde avrupada amerikada staj gorup en nuyuk sirketlerde is guc aile sahibi oluyor.

    Sorsaniz abd kaka ab madı faka..



    Degistirin azizim bu kafayi degistirin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • argo ifade ama konuya cuk oturuyor

    eşek olana semer vuran çok olur

    sadece anadolu değil mesele tüm islam alemi hiçbir müslüman elini taşın altına koymaya yanaşmıyor kendi keyfini bozmak istemiyor istisnalar kaideyi bozmaz toplum değerlendirmelerinde aslolan çoğunluğun takındığı tavırdır oyun kuralına göre oynanır dünya şartlarını kabul edip kendimizi kabul ettirmedikten sonra sırtımıza çok semer vurulur
  • Şöyle düşün en basiti tarihimiz eğer eski gücümüze gelirsek kimseyi tanımıyor olacağımız ve diğer Türk devletleriyle bazı Arap ve müslüman devletlerle ittifak yapıyor olmamız hatta şuan bile şu 3 devlet ittifak yapsa dünya karşımızda duramaz.

    Ve Türkiyenin coğrafi konumu en önemlisi bunlardan biri OrtaDoğu için bir kontrol merkezi veya köprü gibi düşün.

    Ayrıca Savunma Sanayiinde gerçekten iyi durumda olmamız ve Ordumuz en iyi ordularından biri olmasıdır.

    Bakalım neler olcak göreceğiz çok potansiyelli bi ülkeyiz lakin domatcılık mevzusu kanımıza işlemiş ha bide dünya çapında Markamız yok bu marka olayını çözersek ekonomimiz o zaman nefes alcakta hayırısı.

    Hani bi 70 lik devirsek sabaha kadar konuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asıl siz değiştirin şu pollyanna kafasını arkadaşım. Bu konu "ameriga bizi gısganiyi almanya 3. havalimanını gısganiyi merkel akıllı oll" kafasının ürünü değil.

    Ortadoğu'da görev yapmış sürüyle cia ajanının ve görevlisinin itirafı var, sürüyle gazetecimiz ve siyasimiz bu konuları irdeledi araştırmalar, haberler yaptı. Oktay Sinanoğlu'nun bu konuda kitapları var.

    Atatürk eğitim sistemini şekillendirirken bu konunun özellikle eğitim sisteminde olmasını istedi.

    Ortasa marshall planı var, bop projesi var hadi bunları geç basitinden ab uyum süreci yasalarını bi oku gözünü seveyim.

    Bu kadar saf olamaz, olmamalı bizim insanımız ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ulke kendi cikarlarina gore hareket eder. Sen simdi neden kibris sorununda kktc tarafindaysan, karabag sorununda azerbaycan tarafindaysan onlarda cikari neredeyse o taraftalar.



    Ayrica hep bizle ugrasmak gibi durumlari da yok. Sadece sen gucsuzsun. Ortadogunun sahip oldugu iyi birsey olursa ben yaptim, kotu durum varsa baskalari bana tuzak kuruyor mantiginin urunusun.



    Eger baskalari senle ugrasmasin istiyorsan guclu olacaksin, bilimde teknolojide ileri gideceksin. Unutma, kimse sana yardim etmek zorunda degil.





    Ayrica ermeni sorunu konusunda bir sey ekleyeyim. Yurtdisinda disisleri bakanliginin resmi destekleriyle ermeni yalanlarina karsi bir internet sitesi olusturuldu. Orada ne diyor biliyor musun?



    "Ermeni soykirimi yoktur, cunku 1915de soykirim sucu yoktur."



    Simdi bunu goren yabanci ermeniler hakliymis, adamlari katletmisler ama suc oldugunu bilmiyorlarmis demezler mi?



    Senin hukumetin bile bunu dolayli olarak kabul etmisken nasil cikip bunlar yalan diyeceksin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 21 Nisan 2018; 12:9:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütün dünya değil ama konjonktür gereği çoğunluğu bize karşı olmak zorunda.Tarih elbette ki büyük bir etmen kimse 50 100 yıl önceki savaşları unutmaz.Coğrafya da var önemli bir noktadayız Avrupa Asya ve Afrika'nın kesiştiği bir yer.Ekonomik olarak enerji kaynaklarının dibindeyiz tabi Müslüman ve Türk oluşumuz dünyanın gözünde 2-0 geriden başlamamıza sebep oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Bikim ve sanayide cag atlamis ulkemizin en buyuk engeli bu israil dollericilere hitap eden konu..



    Bu kafayi degistirin azizim..



    Bu oyun eski oyun..



    Forumalrda batiya ana avrat sovenlerin cogu kosgep egep zartgep vs diye ab nin gonderdigi paralarla okuyup meslek sahibi oluyor.

    Bir kismi da dbasari saglayinca ayni fonlar sayesinde avrupada amerikada staj gorup en nuyuk sirketlerde is guc aile sahibi oluyor.

    Sorsaniz abd kaka ab madı faka..



    Degistirin azizim bu kafayi degistirin..
    Atatürk'ün belirlediği milli eğitim politikası. Özellikle 3. maddeye dikkat.
    Dünya Neden Bize Düşman/Neden Hep Karşı Tarafımızda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 26 Nisan 2018; 10:50:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.