Şimdi Ara

Dünya Ekonomisi Çöküyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
5
Favori
13.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük Esnaf vatandaşı nasıl duduklerim onun peşinde büyük esnaflar zaten sürümden düdüklüyor pek hissetmiyoruz.
    Olay bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dunya ekonomisi hicbir zaman cokmez. Bazi ulkelerin ekonomisi coker. Ekonomi dedigin sey insanlar tarafindan yaratilmis soyut bir kavramdir sadece. Bugun 7 milyar insan ben para kullanmayacagim(mumkun olmasa da) dese paranin bir degeri kalir mi? Dunya ekonomisi hicbir zaman cokmeyecek, bize ekonomi kavramini dayatan, bu parayi yoneten ona deger vermemizi devletler her zaman guclu olacaklardir. Para dedigin sey aslinda bir kagit parcasindan ya da bilgisayar ortaminda gordugun bir sayidan ibarettir.

  • kitabı hb yerine kırtasiyeden alsan yine dev firmadan almış olacaksın ya da aldığın ülker nestle çikolatayı migrostan alsan da bakkaldan alsan da yine asıl büyük firmaya gidecek paran.aradaki küçük esnafı koruyacağım derken o seni korumayacak ve kazığı yiyeceksin ayrıca büyük firmalar uyulması gereken kurallara daha çok uyuyorlar.özellikle merdivenaltı üretim yapan firmalar ne çalışanının ne de müşterisinin sağlığını önemsemiyorlar.

  • Kelise kullanıcısına yanıt

    Çin nadir mineralleri vemiyorum dese ya da kendi kara sularına yakın ticaret gemilerine borcuna karşılık çökse ya da bakacılık sisteminin kullanmıyorum benimle çalışana da kullandırmıyorum benim sistemi kullanacaksın dese vs.... dünya ekonomisi çöker kısacası birlik dağılınca üretim aksar üretim aksarsa ödemeler durur o da savaşa zemin hazırlar ekonomi savaş ekonomisine döner vs.... zebil dünya senaryo çıkar saymaya kalksam




    kısacası Dünya ekonomisi gerçekten hem çöküyor hem çökertiliyor kasıtlı ABD tüm dünyaya borçlu bunu sadece para basarak ödemeye çalışıyor bundan kurtulmak içinde üretmeden sadece vergi ile aklınca dünyadan para toplayacak




    rusya elinde ki bütün doları dövizi bozdurup altın alıyor çin deli gibi altın üretip stokluyor bu iş en çok suud ve BAE ye girecek




    petrol ekonomisi dibe vuracak max 30 yıl içinde özellikle ITER bitince suudun ipini çekecekler




    yeni nufus kontrolu amaçlı hastalık salgınlarına değinmeyelim bile ayrıca yeni çıkacak savaşlara vs....






    kısacası Dünya ekonomisi çöküyor ama sadece ekonomi değil pek çok alıştığımız yapı, unsur ve düşünceyi çökertmeye çalışacaklar





  • pakimeno kullanıcısına yanıt

    Evet, doğru tespit. Ancak ülke ekonomisinin hayat damarları KOBİ'ler değil midir?

  • Neden "altın" alıyorlar peki? Yani neden altın. başka bir para birimi değil?

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Evet %95'lik kesim fakirleşmeye devam edecek malesef. Yakındığımız konu bu. Zengin-fakir uçurumu artıyor.

  • Katılıyorum size. Kapitalizm dünya şartlarına son derece uygun.

  • mevzuderin M kullanıcısına yanıt

    O da tekelleşmeden kaynaklanmıyor mu hocam? Burada küçük esnafın suçu nedir? Büyük marketler bir üründen milyonlarca alıyor ve müthiş ucuza alıyor ürünleri. Küçük esnafta bu mümkün değil ki? İstese de istemese de o marketlerden pahalıya satmak zorunda.

  • İleride üretmeyen, boş işler peşinde duran, sadece tüketen asalaklar aç kalacak. Yeni sisteme ayak uydurabilmemiz için sadece üretmemiz gerekecek.

  • sokra.tetus kullanıcısına yanıt

    3. dünya savaşı yakın artık bu ötesi değil

  • Sence buna cesaret edebilirler mi? Dünya'nın sonunu getirecek nükleer silahlara sahip ülkeler. Taş üstünde taş kalmaz mı dünyada?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Esnafa bir kurus vermem

    Profesyonel is yapmayan adamla muhatap bile olmam 1 lira kazandirmam

    sen bir esnaflık yapta.bizde cok güzel yaptın diye alkışlayalım.madem bu işi kötü yapıyorlar diye eleştiriyorsun.tabi klavye başında sallamak kolay.işin içine girmeni tavsiye ediyorum görürsün anyayı konyayı.birde esnafı değilde işciyi halkı sömüren patronları zenginleri savunmanda nasıl bir kafa yapısı anlamadım   





  • sokra.tetus kullanıcısına yanıt

    kılcal damarları kobidir bence bu kobileri besleyen büyük işletmeler ana damarlardır.örneğin ben kobi diyebileceğim bir firmada çalışıyorum ancak işim dev firmalara ürün ve hizmet sağlamak.

  • pakimeno kullanıcısına yanıt

    Peki dev firmalar aynı işi tek bir şirkete mi yaptırıyor, yoksa birkaç şirkete mi? Orada da tekellleşme oluyor mu yani? Tüm işini tek yere mi yaptırıyorlar?

  • Haa şu her gidene farklı fiyat biçen, dandik ürünler satan, iade kabul etmeyen, sabah akşam dedikodu için bilgi toplayan mahalle esnafları mı? Yok kardeşim kalsın ben paşa paşa gider büyük şirketlere para harcarım kafam rahat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum hocam. Esnaflık büyük bir zanaat.

  • Hocam şerefsiz esnaflar zaten ayakta duramıyor pek fazla. Güvenilir esnaflar da var yani...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sokra.tetus

    Hocam şerefsiz esnaflar zaten ayakta duramıyor pek fazla. Güvenilir esnaflar da var yani...

    Valla bana gelenler hep çakal nedense. Bizzat şahit oldum bazen bana bazen de benden sonra gelene en az 20 lira fazla fiyat söylediğine. Temiz yüzlüysen vs. "ooo ben buna iyi kitlerim ha" deyip 100 liralık ayakkabıya 120 diyolar hıyarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.