Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (660. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.343
Cevap
48
Favori
367.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • since2002 kullanıcısına yanıt
    Evet bir konuda dünya düz diyorsun bir konuda uzaylılar var diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anca sırıtırsın neyse

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağımsız araştırma kuruluşları, siz küre dünyacıları o üzecek bazı gelişmeler imza attı. Bakın bakalım dünya küre miymiş...

    https://twitter.com/isimsiz_txt/status/1156077727830740992?s=19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadarıyla tartıştıysam iq 10 falan oluyor. Adamlar de yi da yı nasıl ayıracaklarını şaşırıyor değil bilmiyorlar. Oturup ders anlatsan anlayacak seviyede değiller. Eğer düz dünyacı iseniz Öztürkçenizi düzgün konuşamıyorsunuzdur. Ahauah çok acı lan. Devlet sana 11 sene öğretiyor ama öğrenemiyorsun. Sonra dünya düz bilmem ne. Abi bence sizle ilgili sorun var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane konuyu tartışan kalmamış herhalde pek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Ferrum.

    Efsane konuyu tartışan kalmamış herhalde pek
    Böyle mesaj atarsan elbette oltaya balık gelmez, şöyle diyeceksin

    "herkes sonunda küre olduğuna ikna olmuş gibi dünyanın" dersen atlar sazanlar
  • https://www.youtube.com/watch?v=t-7-Vl8ivIk&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu videoyu izlermisin adamlar balona kamera takıp yukarı salıyorlar. Burdan anlarsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde sadece dünya düz dimi güneş ay ve diğer gezegenlerde yuvarlak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mordecai1

    Birde sadece dünya düz dimi güneş ay ve diğer gezegenlerde yuvarlak.
    Elbette bir dünya düz diğer hepsi yuvarlak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mike reyizi küresel güçler harcadı. Paraşütünün ipini kesmişler. Kesmeselerdi bu iş tamamdı.
    Işıklar içinde uyu işçi emekçi ve aydın insan mike reyiz

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum
  • oruçluyken götümüze su kaçsa orucumuz bozulurmu sorusu bu sorudan daha manrıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu gerizekalının açtığı konuyu neden hortlatıp duruyorsunuz?
  • Uyuyan devi kim uyandırdı Dh nin en efsane konusuydu ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.facebook.com/groups/duzdunyaorg/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.duzdunya.org

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DÜNYANIN DÜZ VE SABİT OLDUĞUNUN KANITLARI

    1 - Ufuk Çizgisi bir gözlemci için 360 derece etrafında daima düzdür. Ufuk çizgisi gözlemci yükseldikçe daima gözlemcinin göz hizasına yükselir. Bu ancak dünya düz ise mümkündür. Eğer dünya küre olsaydı (ki istediği kadar büyük bir küre olsun) ufuk çizgisi gözlemci yükseldikçe yükselmez, ve yükseldikçe eğimden dolayı ufuk çizgisi gözlemcinin göz hizasının altında kalırdı.

    2 - Amatör olarak yapılan yüksek irtifa balonlarının tümümde yada uçakta çekilen fotoğraf ve videolarda ufuk çizgisi daima düzdür. Sahte Uzay kurumlarının yaptıkları çekimlerde ufuk çizgisi kasıtlı olarak ya balık gözü lensle eğilip bükülmekte yada bilgisayarda CGI olarak üretilen resimler gerçek diye insanlara sunulmaktadır.

    3 - Su fiziksel olarak daima seviyesini bulur ve daima seviyesi düzdür. Eğer dünya küre olsaydı suyun yada okyanusların eğilip bükülüyor olması gerekirdi. Suyun eğimli durması fizik kurallarına aykırıdır. Dolayısıyla dünyanın dörtte üçünün su olduğu kabulüyle dünyanın küre olması imkansızdır.

    4 - Yapılan bütün gözlem, fotoğraf ve ölçümlerde iddia edilen eğim bulunamamıştır. Yapılan bütün deneylerde ister lazer, ister radyo dalgası yada başka bir araç olsun iddia edilen eğimi farketmek, ölçmek yada gözlemlemek mümkün değildir. Eğimin olmadığı yerde küre dünyadan bahsetmek mümkün değildir.

    5 - Eğer dünya fıldır fıldır kendi etrafında, ve aynı zamanda fıldır fıldır güneşin etrafında dönerken, güneşte fıldır fıldır Samanyolu galaksisinde dönüyor ve Samanyolu galaksisi büyük bir hızla uzayda ilerliyor ve uzayda büyük bir hızla genişliyor olsaydı, en ufak sarsıntıya, dönmeye, sallantıya hassas olan biz insanların iddia edilen bu hareketleri hissetmememiz mümkün değildi. Rüzgarsız bir günde yaprağın dahi kımıldamadığına şahit oluyorsak dünyanın hareketsiz olduğunu söylemek akla, mantığa ve sağduyuya uygun bir tesbit olur. Dünyanın inanılmaz hızlarda uzayda gittiğini iddia etmek akla, mantığa ve sağduyuya aykırıdır. Eğer dünya hareketli olsaydı yaprağın dahi kımıldamadığı bir zamana rastlamamız mümkün olmazdı.

    6 - Eğer dünya iddia edilen hızlarda dönüyor, yer değiştiriyor, ilerliyor olsaydı yüzyıllardır insanlık aynı yıldız kümelerini görüyor olamazdı. Beş bin yıl önce yapılan piramitlerin yıldızlara göre konumu beş bin yıl sonra hala bir santim dahi değişmeden aynı yerde kalıyorsa dünyanın uzayda hareket halinde olduğu iddiası tutarsızdır. Bu durum dünyanın hareket etmediğinin delilidir.

    7 - Eğer dünya dönüyor olsaydı uçakların doğu batı istikameti ile batı doğu istikametlerinde uçuş süreleri birbirinden çok farklı olurdu. Zira uçak havalandıktan sonra yer dönüyor olsaydı ya uçağı gideceği yere daha hızlı ulaştırır yada daha yavaş ulaştırırdı. Eğer dünya dönüyor olsaydı havalanmış bir uçağın yere inmesi mümkün olmazdı.

    8 - Eğer Uzay denen boşluk vakum ortamı olsaydı, dünyanın atmosferini ve üzerinde ne var ne yoksa kolaylıkla söker atardı. Uzayın iddia edilen vakum seviyesi inanılmaz derecede yüksek bir vakumdur. Böyle bir vakumun gücüne karşı direnmek mümkün olamazdı. Böyle yüksek bir vakumun dünyanın üzerinde herhangi bir çeper olmadan atmosfer ile temasta olması fizik kurallarına aykırıdır.

    9 - Eğer dünya küre olsaydı kuzeyde ve güneyde ekvatordan eşit uzaklıktaki enlemlerde aynı sıcaklıklar, bitki örtüleri ve hayvan türleri görmek mümkün olurdu. Oysa güneye indikçe ve Antarktikada soğuk kuzeyden çok daha fazladır. Antarktika belli bir yerden sonra soğuk o kadar artarki canlı yaşamının izlerine rastlanmaz. Oysaki kuzeyde böyle bir durum görmek mümkün değildir.

    10 - Eğer dünya küre olsaydı Güneş tutulması sırasında Ayın gölgesi 70 kilometreden daha büyük olurdu. Yapılan gözlemlerde güneş tutulmasına neden olan şeyin Ay olmadığı kesin olarak gözlemlenmiştir.

    11 - Eğer dünya küre olsaydı Ay tutulması sırasında Güneşin doğuşuna yada batışına şahit olamazdık. Eğer güneş ve Ayı aynı anda görebiliyorsak Ayı gölgeleyen şeyin dünya olması mümkün değildir.

    12 - Eğer dünya küre olsaydı uçaklar mesafe aldıkça eğimin artmasından dolayı burunlarını sürekli yere doğru çevirmek zorunda kalırlardı. Eğimden dolayı kazandıkları irtifayı telafi etmezlerse kendilerini uzayda bulmaları işten bile olmazdı. Oysaki uçaklardaki Jiroskop cihazının ufuk çizgisini sabit tutması mesafe aldıkça irtifa kazanmadığının delilidir. Bu da dünyanın düz olduğunun delilidir.

    13 - Eğer dünya küre olsaydı Güney’e doğru indikçe dünyayı çepeçevre dolaşmak ekvatora göre gittikçe azalan mesafelerde olması gerekirdi. Halbuki Güney’e indikçe mesafeler gittikçe artmaktadır.

    14 - Eğer dünya küre olsaydı uçaklar Güney kutbu üzerinden uçarak gidecekleri yere en kestirmeden giderdi. Oysaki Antarktika üzerinden uçuşlar tümüyle yasaktır. Güney kutbundan dünyanın öbür tarafına ulaşmak mümkün değildir. Buda dünyanın küre olamayacağının delilidir.

    15 - Küre bir dünyada pusulanın doğru kuzeyi ve doğru güneyi göstermesi mümkün değildir. Zira pusulayı eğimli olduğu iddia edilen dünyanın neresine koyarsanız koyun göstereceği yönler uzayda bir yer olacaktır. Küre bir dünyada pusulanın aynı anda kuzeyi ve güneyi göstermesi mümkün değildir. Oysaki pusula daima düz bir yüzeyde çalışır. Düz olmayan yüzeye konulan pusula ile yönünüzü bulamazsınız. Bu da dünyanın düz olduğunun ispatıdır.

    16 - Güneşin doğuşu ve batışı, gemilerin ufukta kaybolması gözümüzün perspektif kuralına görüyor olmasından dolayıdır. Güneşin yada gemilerin kaybolmasının iddia edilen eğimle alakası yoktur. Zira dürbün, teleskop yada zoom yapabilen bir fotoğraf makinası ile kaybolduğu iddia edilen güneşi yada gemileri tekrar görme mesafesine getirmek mümkündür. Bu da cisimlerin iddia edilen eğimin ardında kalmadığının yani dünyanın küre olmadığının ispatıdır.

    17 - Gemilerin kayalıklara çarpmaması için yapılan Fenerlerin kilometrelerce öteden görülebiliyor olması eğim olmadığının ispatıdır. Küre bir dünyada Fener’in işe yaraması mümkün olmazdı, gemiler kayalıklara çarpardı.

    18 - Kilometrelerce uzunluktaki tüneller, demiryolları, kanallar, köprüler dünyanın eğimi hesaba katılmadan yapılmıştır. Eğer iddia edilen eğim olsaydı mühendislerin hesaplarında kullanmaları gerekirdi. Halbuki hiçbir mühendislik hesaplamalarında eğim hesaba katılmamıştır. Bu da dünyanın düz olduğunun ispatıdır.

    19 - Eğer dünya küre olsaydı NASA her yaptığı çalışmada dünyanın düz olduğunu saklamak için sahtecilik yapmak zorunda kalmazdı. Bilgisayarda grafik dizaynırın çizdiği küre CGI dünyayı gerçek diye, havuzda çektiği görüntüleri uluslararası uzay istasyonunda çektik diye yutturmaya çalışmazdı. Uzay istasyonunda sanki uzayda yerçekimsiz ortamda olduğu izlenimi vermek için kızlar saçlarını jölelemez, kablo kullanarak ayakları yerden kesilmiş izlenimi vermeye çalışmazlardı. Eğer dünya küre olsaydı NASA animasyon ve CGI yerine gerçek fotoğraflar kullanırdı. Bu da dünyanın küre olmadığının ve olamayacağının en önemli delillerinden biridir.
    Ali Hakan Duman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Küre dünya dininin zanna dayalı 10 emir inanç esasları;

    1- Eğim olduğuna iman et ama göremezsin, ölçemezsin. Şu ana kadar yapılan bütün gözlem, ölçüm ve deneyler eğim diye birşeyin olmadığını ispat etmesine rağmen sen kendi gözlem ve tecrübelerine değil küre dinine iman et.

    2- Döndüğümüze iman et ama hissedemezsin, ölçemezsin. Şu ana kadar hiçbir bilim adamı ve hiçbir cihaz döndüğümüzü ölçemediği halde bilime değil, küreye iman et. Boşver bilimi.

    3- Uzay diye vakumlu bir ortam olduğuna, ve uzay gibi yüksek vakumlu bir ortamla atmosfer gibi basınçlı bir ortamın yanyana arada bir çeper olmaksızın durduğuna iman et ama gidemezsin, göremezsin, vakumun atmosfer ile yanyana bir çeper olmaksızın durmasının mümkün olmadığını ispat etsen dahi inanma, fiziksel kurallara ve bilime inanma küreye iman et.

    4- Yerçekimi diye bir kuvvet olduğuna iman et ama bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor, ölçemezsin, hissedemezsin. Şu ana kadar hiçbir bilim adamı yerçekiminin neden kaynaklandığını bulamamış olsada, yerçekimi denen şeyin nasıl çalıştığını açıklayabilen henüz çıkmamış olsada sen küreye kayıtsız şartsız iman et. Doğanın ve evrenin elektromanyetizma ile çalıştığı ispat edilsede sen bilime inanma küreye iman et. Helyum balonu yerçekimi merçekimi dinlemeden uçuyorsada sen küreyi sorgulama. Küre dünyada yerçekimi sayesinde bazı yerlerde tersine yürüyen insanların olduğuna iman et. Sana mantıklı gelmese de asla sorgulama, aklını ipotek et. Çünkü sen küreye iman etmelisin. Şeytan öyle emretti.

    5- Güneşin yüz elli milyon km uzaklıkta, Ayın üçyüz bin km uzaklıkta olduğuna iman et ama ölçemezsin, yakında gibi görürsün kendi gözlerine inanma küre dinine iman et.

    6- 55 milyar ışık yılı ötede (5,2 10e20) kara delik olduğuna ve onun resmini çektiğimize iman et ama göremezsin, ölçemezsin, ölçümlerimizi sağlama yapamazsın, sen ne anlarsın cahil halk.

    7- Aya gittiğimize iman et, eski teknoloji ile nasıl oldu ise gittik, bugünün teknolojisi ile gidemiyoruz dediğimizde sorgulama, çektiğimiz görüntüler stüdyoda çekilmiş izlenimi versede sen yinede küreye iman et. Ayın kendi ışığını verdiğini görsende Güneş ona ışık vermiş olmalı olduğuna iman et, sorgulama.

    8- Güneş dünyadan kat kat büyük olmalı ve güneşin bizim etrafımızda değil bizim güneşin etrafında dönmemiz gerekir, hatta Güneş bizim tanrımızdır dediğimizde itiraz etme, bizim tanrımıza iman et. Kendi Tanrı’nı ve semavi dinleri terk etmelisin. Çünkü şeytan öyle emrediyor. Kutsal kitaplar tersini söylesede inanma, sorgulama.

    9- Milyarlarca yıl önce hasbelkader hiçbirşeyin patlaması sonucu ardında hiçbir irade olmaksınız boşlukta bir araya gelen gazların tesadüfen seni yarattığına iman et. Sana mantıklı gelmesede aklını kullanma, sorgulama. Maymundan geldik dediğimizde hiçbir delilimiz olmasada sorgulama, delil diye iddia ettiklerimiz fosilleri inceleme, asla dokunma. Sen sadece iman et.

    10- Kürenin üzerinde suyun dökülmeden durduğuna, yapıştığına, suyun yüzeyinin eğildiğine iman et, fizik kuralları bunun tam tersini ispat etsede kendi gözlem ve bilgilerine inanma, küreye iman et. Suyun yüzeyinin büküldüğünü göremezsin, ölçemezsin, farketmez sen sadece düşünmeden, sorgulamadan küreye iman et. Sen ne anlarsın cahil. Sen mühendis olsan ne yazar. NASA’da MASA başında olan mühendisler gibi küreye iman etmemişsen seni mühendis saymazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 658659660661662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.