Şimdi Ara

Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
13.343
Cevap
48
Favori
367.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coni-wayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: coni-wayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: coni-wayt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz


    14 Şubat sevgililer gününde ISS Türkiye üzerinden çıplak gözle görülebilecek. Dileyen uygun makineyle çekim yapabilir.

    https://www.fizikist.com/uui-14-subat-sevgililer-gununde-ciplak-gozle-gorulebilecek/

    ISS Detector uygulaması ile gökteki konumunu rahatça bulabileceksiniz:)

    iss'i gözlemleyince dünyanın küre olduguna inanmamız mı gerekecek? burdaki mantıgınız nedir? ancak varlıgını kanıtlar ama anlatıldığı gibimi acaba bi bakalım.

    şimdi 10km yukardaki uçakları gözümüzle ancak nokta gibi görüyorken 450km uzaktaki iss'i nasıl gözle görebiliyoruz? bir sürü gözlem videosu var, yoksa o kadarda uzakta değil mi ne dersiniz?



    Sen daha konuyu bilmiyorsun anlaşılan:)

    Tabii ki inanman gerekecek. Orbit denen kavram küresel dünya modeline aittir. Dave ve Eric yani bu işin başını çeken iki meşhur ilgi budalasının iddialarından biri de "outer space doesn't exist" tir:) Adamlar uzay diye bir şeyin olmadığını iddia ediyorlar.

    Bu iddia ardı arkasına yeni sorular getiriyor. Bunları tahmin etmek zor değil. Dış uzay yoksa, uydular, GPS ve Glonass, MIR, ISS ve diğer uzay ve hava araçları nereye gidiyor? Yörünge-orbit yoksa bunlar nerede uçuyor? Yoksa uçmuyor ve tüm bunlar büyük bir yalan mı? Milyonlarca bilimadamı ve akıtılan paralar büyük yalanı devam ettirmek için mi? Evet, bu ikisine göre öyle:)

    ISS çıplak gözle detaylı görünmez, fotoğraf ve videolarına baktığında göktaşı gibi görünür. İyi makineyle bakarsan pozlarsın. 400 km olması neyi değiştirir? Sen gece 10 km yüksekteki uçağın hatlarını görebiliyor musun? ISS ancak gece görülebilir, güneşten aldığı ışığı yansıtması gerek.

    he evet bilmiyorum :)

    şimdi bak kendi kendini yanlışlıyorsun.
    1. orbit yapabilmen için illaki küreyi dönmen gerekmiyor, düz bir alanın üzerinde daireler çizersen yine aynı şey olur. bişey kanıtlamaz. iss in güzergahına aç bak, aynı güzergahı düz dünyada uygularsa merkezi değişen bir çember bulacaksın.

    2. iss outer space te dolaşmaz, 400-450km civarında turlar durur. atmosfer 500km kabul edilir.

    yerçekimsiz ortam muhabbettide yalandır. arada şov olsun diye video çeker yollarlar, nesneler uçuşur falan bilirsin, sebebi uzaydaki sıfır yerçekimi olayı degildir.serbest düşüştür.

    dave ve ericten banane!

    iss detaylı görünür demedimki? gökyüzünde bir nokta gibi görünür. bir uçağı dahi gökyüzünde nokta gibi görüyoruz, bundan 45 misli daha uzakta bulunan bir objeyi nasıl görebiliyoruz? izahın var mı?


    Belli:)

    1. Eric ve Dave'den banane diyemezsin, modern teorinin başlatıcılarıdır. Onların argümanlarını al gel sonra işine geleni alıp gelmeyeni çöpe at.

    ISS'nin varlığına inanıyorsan düz dünyadaki yerçekimini açıklamalısın. Akselerasyon nasıl oluyor mesela?:) ISS bir orbiter cihazıdır, yörüngede dolanır. 17 kez zannediyorum bir gün içinde dönüyor ve amatörlerce gözlenebiliyor. Hangi roketle onu disk dünyanın üzerinde hemen hemen her bölgede uçuracaksın?

    2. Gereksiz bilgi. Aksini söylemiyorum.

    3. Yerçekimsiz ortama dair dünyadan bir örnek gösterebilir misin? Tek bir örnek, tıpkı MIR ve ISS'deki gibi olacak. Serbest düşüşte o yemekleri yiyecek vakti bulamazsın, üstelik öyle duş alacak zamanın yoktur:) 25 saniye sürüyor serbest düşüş. Ama MIR ve ISS onlarca dakika sürüyor ve adamlar rahat. Evet bir video ile kanıtla. Redbull olmasın mümkünse:)

    4. Daha uzaktan geçen bir kuyruklu yıldızı görebiliyoruz, ISS'yi neden göremeyelim. Nasıl bir soru bu?

    evet teoriyi ortaya atmış olabilirler ama onların üzerinden teori çok ilerledi ve gelişti, eksikleri tamamlanıyor ekleniyor vs.. yani adamın 5 sene önce söyledigi şeyleri gelip yanlışlayınca teoriyi çürütmüş olmuyorsun, güncel olan teoriye cevap üretmen gerekli

    iss in uzayda oluşu uzayın varlıgının kanıtıdır demiştin, şimdi iss in uzayda degilde atmosferde oldugunu ögrenince gereksiz bilgi oldu. peki :)

    hemen örnek veriyim sana, hollywood yapımı gravity isimli filmi seyret, 120dakka! cgi

    kuyruklu yıldızla iss'i kıyasladınız tebrik ederim, birisi doğu anadolu bölgesi büyüklüğünde bir kütle diğeri 3 tane uçak büyüklüğünde.
    oran orantı kuruyorum bakın, bir uçağı 10kmde uçarken görüyorsun, 3-4 uçak büyüklüğünde bir cismi 450km de nasıl görüyorsun? kaybolup gitmesi lazım.
    tam canlanmadı sanırım aklınızda, istanbuldan mesela topkapı sarayından, ankaraya bakıyosun ve anıtkabiri görüyosun öylemi? bunu düşey düzlemde ve arada engel olmadıgını hayal et ve cevapla



    Güncel olana cevap veriyoruz zaten. Adamların teorileri sıçıyor işte, tek bir gözlem yeterli bunun için. Kişisel olarak kendim bile düz dünyayı yanlışladım. Polaris'i göremiyorum güneyden, kuzeyden de güneyde gördüklerimi göremiyorum. Bunun Eric/Dave ve avanelerinin dediği "uzaklaştıkça göremiyoruz" gibi olsaydı aynı şey Orion için de geçerli olurdu. Dünya küre olduğu için tam kuşağa gelen Orion iki bölgeden de görülebiliyor. Orion başa aşağı bu arada, tıpkı ay gibi:)

    ISS'nin uzayda oluşu derken kastettiğim, düzcüler "uzay yok" demesi. Uzayın nerede başladığıyla ilgili tartışmıyoruz. Yani "uzay yok, dünya ve kubbe var, yörünge yok" demesiydi. Yörünge yoksa bu alet nasıl uçuyor? Hangi roketle uçuruluyor bu meret? Hergün bilinmeyen bir üstten havalandırılıp rota mı çizdiriliyor?:)

    Gravity'i izledim ve işim gereği oradaki tekniği çok iyi bilirim (green box). Orada cgi var, sahneler özenle yapılmış. Skylab, ISS'de ve MIR'de cgi yok. Sandra Bullock filmde ISS, MIR ve Skylan'daki hareketleri yapmıyor. Yapamaz zaten. Skylab'ı aç izle, dünyada o hareketleri kablolar dolanmadan yapamazsın.

    ISS'nin görünmesinde hiçbir anormallik yok, o senin zihinsel projeksiyonun. Fazla abartıyorsun bu konuyu..Çok merak ediyorsan bu Salı Ankara'dan izleyebilirsin. Tam önünde yalanlama fırsatı var bak:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcn1905

    Bu görüntü tamamen yanlış. Ay'ın güneşin yörüngesinde dönmediğini hepimiz biliyoruz. Güneşin ayı aydınlattığını da düşünmüyorum.. Ay'ın rotası çok farklı ve tam bir daire çizmiyor. Ayrıca incelenmesi gerek çünkü gündüzleri de görünebiliyor. Tutulma'da büyük ihtimal bu rota farkından ve daire çizmiyor oluşundan kaynaklanıyor. + Olarak Antarktika buzullarının kuzeye göre daha yoğun olmasının bir sebebi de kuzeyin yazları daimi (6ay) kışları ise karanlık olmasına bağlıyorum. Dış yörüngeden seyreden güneş rotası daha kısa gündüzler yaşanmasına sebep oluyor. Ayrıca perspektif efekti tamamen uzaklık ile alakalı tepemizde olduğunda büyüklüğünden ve ısısından gayet net hissediyoruz. Sıcaklığını az hissettiğimiz batmaya yakın zamanlarda ufalması neden size saçma geliyor onu anlamadım.

    Yazdıkların benim söylediklerime bir yanıt değil,bir açıklama da değil.Ki sen zaten üstün bir gücün düz dünya düzenini yarattığına,gücüyle de bu düz dünya düzenin sürekliliğini sağladığına inanıyorsun.
    İkinci olarak Güneşin Ayı aydınlattığını düşünmüyorum demişsin.Bak bakalım,Güneş tutulmasına,Güneşin önünü kapatan Ayın ışığı var mı?Kapkara.

    Güneş tutulması,izle ==> https://www.youtube.com/watch?v=a6i8tu_yveQ&t=8s

    Bu da Güneş tutulmasının anlık görüntüsü;
     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    İşin kötü yanı,buna Cgi diyip,işin içinden çıkamıyorlar.Çünkü çıplak gözle gözlemleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 12 Şubat 2017; 21:11:5 >




  • Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowRivers -- 12 Şubat 2017; 21:24:42 >




  • Her şey cgi anasını satiim:) Soyuz, Gemini, MIR, ISS. Adamların işi güc yok, milyonlarca ton çelik, kablo vs bir araya getirip milleti kandırmak için uğraşacaklar.

    Hangi keriz ülke kaynaklarını tüketme pahasına sırf bazılarını kandırmak için Kennedy, Baikonur, Kourou gibi dünyanın çeşitli yerlerine launcher inşa eder? Dünyada tüm ülkelerin konsensüs halinde bu konuda bir araya gelip insanlığı kandırdığını iddia etmek gülünç.

    Hadi hepsini geçtim, müslüman ülkeler de halklarını kandırıyor. TAI ve Türk Hava Kuvvetleri de kandırıyor milleti :)

    Sizi düşüncelerinizle başbaşa bırakmak en iyisi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clausewitz -- 12 Şubat 2017; 21:22:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity

    @Clausewitz Hocam bahsettiğiniz fotoğraf hangisi? Ben bir çok fotoğraf buldum o fake olanda içerisindeydi emin olamadım.


    Araç Luna 3 imiş pardon. 1959'da çekilmiş fotoğraf. Altta makinenin detayları veriliyor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Luna_3

    Gördüm hocam bunu daha önce.

    Yalnız şunlara bir bak böyle bir fake yok, şu fotoğrafı gerçek sanan arkadaşlar incelesin. Yıldız yok yahuuuu yıldız.


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz



    Her şey cgi anasını satiim:) Soyuz, Gemini, MIR, ISS. Adamların işi güc yok, milyonlarca ton çelik, kablo vs bir araya getirip milleti kandırmak için uğraşacaklar.

    Hangi keriz ülke kaynaklarını tüketme pahasına sırf bazılarını kandırmak için Kennedy, Baikonur, Kourou gibi dünyanın çeşitli yerlerine launcher inşa eder? Dünyada tüm ülkelerin konsensüs halinde bu konuda bir araya gelip insanlığı kandırdığını iddia etmek gülünç.

    Hadi hepsini geçtim, müslüman ülkeler de halklarını kandırıyor. TAI ve Türk Hava Kuvvetleri de kandırıyor milleti :)

    Sizi düşüncelerinizle başbaşa bırakmak en iyisi..

    Böyle kırgın konuşmaya gerek yok hocam hava kuvvetleri ile alakalı değil zaten bu durum. Bilim adamı çıkmış demiş uçaktan ufuk çizgisindeki eğimi göremezsiniz yeteri kadar yüksek değil, dünya çok büyük daha yükseğe çıkmanız lazım. Biz bunu aldatmaca olarak görüp inanmamayı seçtik, mantıklı gelmiyor çünkü.




  • Su konu bile 146 sayfa olmus , yazik ya:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: Clausewitz



    Her şey cgi anasını satiim:) Soyuz, Gemini, MIR, ISS. Adamların işi güc yok, milyonlarca ton çelik, kablo vs bir araya getirip milleti kandırmak için uğraşacaklar.

    Hangi keriz ülke kaynaklarını tüketme pahasına sırf bazılarını kandırmak için Kennedy, Baikonur, Kourou gibi dünyanın çeşitli yerlerine launcher inşa eder? Dünyada tüm ülkelerin konsensüs halinde bu konuda bir araya gelip insanlığı kandırdığını iddia etmek gülünç.

    Hadi hepsini geçtim, müslüman ülkeler de halklarını kandırıyor. TAI ve Türk Hava Kuvvetleri de kandırıyor milleti :)

    Sizi düşüncelerinizle başbaşa bırakmak en iyisi..

    Böyle kırgın konuşmaya gerek yok hocam hava kuvvetleri ile alakalı değil zaten bu durum. Bilim adamı çıkmış demiş uçaktan ufuk çizgisindeki eğimi göremezsiniz yeteri kadar yüksek değil, dünya çok büyük daha yükseğe çıkmanız lazım. Biz bunu aldatmaca olarak görüp inanmamayı seçtik, mantıklı gelmiyor çünkü.



    Bahsettiğiniz konu (dünyanın eğimi) meslek hayatımda sıkça karşılaştığımız bir durum ve yukarıda formül ve görseller ile açıkladım biraz üstte inceleyin belki o zaman mantıklı gelecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Bunu okuyunuz ==> http://www.kozmikanafor.com/aya-gidilmedi-iddialari/


    Tamam hadi yıldızı yedik haklısın, teknoloji yetersizdi. Ama şunlara bir bak tekrar şaka gibi.

    .


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


    Şu fotoğraftaki dünya oraya sonradan koyulmamış yani? Hocam lütfen sen dikkatli bak.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


    Bak bunun videosunu izle koca alet havaya kalkıyor yerden en ufak bir toz bile kalkmıyor.


    .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.

    2 metre belki biraz daha fazla, oranı mil olarak verebilirseniz çok memnun olurum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.

    2 metre belki biraz daha fazla, oranı mil olarak verebilirseniz çok memnun olurum

    4 Deniz milinden itibaren görebilirsin dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.

    2 metre belki biraz daha fazla, oranı mil olarak verebilirseniz çok memnun olurum

    4 Deniz milinden itibaren görebilirsin dostum.

    https://www.youtube.com/watch?v=ofPu0rM6fks

    hocam 6:40 dan başlayarak izler misiniz? Aslında sizide bu konuyu aydınlatmanız için buraya davet etsek videoyu vaktiniz olduğunda tümünü izleseniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Bunu okuyunuz ==> http://www.kozmikanafor.com/aya-gidilmedi-iddialari/


    Tamam hadi yıldızı yedik haklısın, teknoloji yetersizdi. Ama şunlara bir bak tekrar şaka gibi.

    .


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


    Şu fotoğraftaki dünya oraya sonradan koyulmamış yani? Hocam lütfen sen dikkatli bak.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum


    Bak bunun videosunu izle koca alet havaya kalkıyor yerden en ufak bir toz bile kalkmıyor.


    .

    Bazi salak videolarinda astronot duruyor o arac kalkiyor bazisinda kamera ayda kaliyor aracin kalkisini cekiyor.

    Yav bu araclar kalktigi zaman inemez ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.

    2 metre belki biraz daha fazla, oranı mil olarak verebilirseniz çok memnun olurum

    4 Deniz milinden itibaren görebilirsin dostum.

    https://www.youtube.com/watch?v=ofPu0rM6fks

    hocam 6:40 dan başlayarak izler misiniz? Aslında sizide bu konuyu aydınlatmanız için buraya davet etsek videoyu vaktiniz olduğunda tümünü izleseniz.

    Gerekli hesaplamaları yaptım. Ben 4 deniz milinden itibaren görülebileceğini söyledim. 1 Deniz mili 1852 metredir. Yani 7500 metreden itibaren görülebilir. Dave Murphy direk mil diyor kara mili olarak alırsak 6(kanalın uzunluğu)x1609 kanal 9500 metre. Teleskopu 8 inç yukarıya koyuyoruz teleskopun kendi yüksekliği var yani aradaki farkı o yükseklik kapayabilir.

    Ayrıca uçak örneğinde haberi tamamen çarpıtmış bu adam ki bu hareketi tamamen bu adamı gözümde palavracı, üç kağıtçı duruma düşürdü. İncil dünyanın düz olduğunu iddia eder Amerikada flat earth e inan hatırı sayılır bir hristiyan kitle var bu abi eminim ki iyi bir miktar kaldırıyor bu içi boş palavra teorileri ile :) Ek olarak gps in güney yarım kürede çalışmadığını iddia ediyor aynı videoda ki buna bir yerimle güldüm. Benim güney yarım kürede milyon kez kullandığım cihaz gps değil miydi ? Hayal mi görüyordum yoksa :)) Hafta içi yoğun olacağım önümüzdeki hafta video yu izleyebilirim dostum.




  • Birazcık görebilseniz bizim gördüğümüz o kötü fotoyu aslında herşey çok güzel bir halde konuşulabilir hale gelecek işte de çok sıkıntılı bir konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers


    quote:

    Orijinalden alıntı: NeoTrinity


    quote:

    Orijinalden alıntı: FollowRivers

    Mesleğimden dünyanın yuvarlak olduğuna dair bir örnek daha vereyim. Bir fenerin (lighthouse)
    görülebilme mesafesini bulmanın bir kaç adımı vardır. Bu adımlardan birine değineceğim. Bu adımlardan biri "Computed Range"'i tespit etmektir.

    Nedir bu computed range ? Cisimler, dünyanın yuvarlak olmasından mütevellit, boyuna bağlı olarak belli bir uzaklıktan sonra gorülemez. Belli bir uzaklıktan sonra cisimlerin arasına adeta bir tepe girer.

    Biz Computed Range i bulmak için (uzunluklar metre ise) 2.12√köprüüstüyüksekliği+2.12√fenerinyüksekliği (tüm yükseklikler deniz seviyesinden itibarendir.) Bu formülü kullanırız. Gördüğünüz gibi görülebilme uzaklığına cisimlerin yüksekliği kumanda etmektedir. Çünkü görülmek için bahsettim "tepe"yi aşmak zorundadırlar.

    İş bu örneğin dünyanın yuvarlaklığına dair gayet somut bir örnek olduğunu düşünüyorum. Paylaştığım resmi incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum

    Dediğiniz mantıklı, güzel bir örnek.

    Peki su seviyesinden 8 inç yukarıya bir teleskop koyduğumuzu düşünerek ne kadar mesafe sonra görüş açımız eğimden dolayı baktığımız objeyi göremez hale gelir? Öyle bir hesap yapmanız çok yormayacaksa söyleme şansınız var mı?

    Baktığımız objenin yüksekliği de gördüğünüz gibi bu formüle kumanda ediyor o yüzden o yüksekliği de verirseniz hesabı yaparım tabi ki. Ne demek.

    2 metre belki biraz daha fazla, oranı mil olarak verebilirseniz çok memnun olurum

    4 Deniz milinden itibaren görebilirsin dostum.

    https://www.youtube.com/watch?v=ofPu0rM6fks

    hocam 6:40 dan başlayarak izler misiniz? Aslında sizide bu konuyu aydınlatmanız için buraya davet etsek videoyu vaktiniz olduğunda tümünü izleseniz.

    Gerekli hesaplamaları yaptım. Ben 4 deniz milinden itibaren görülebileceğini söyledim. 1 Deniz mili 1852 metredir. Yani 7500 metreden itibaren görülebilir. Dave Murphy direk mil diyor kara mili olarak alırsak 6(kanalın uzunluğu)x1609 kanal 9500 metre. Teleskopu 8 inç yukarıya koyuyoruz teleskopun kendi yüksekliği var yani aradaki farkı o yükseklik kapayabilir.

    Ayrıca uçak örneğinde haberi tamamen çarpıtmış bu adam ki bu hareketi tamamen bu adamı gözümde palavracı, üç kağıtçı duruma düşürdü. İncil dünyanın düz olduğunu iddia eder Amerikada flat earth e inan hatırı sayılır bir hristiyan kitle var bu abi eminim ki iyi bir miktar kaldırıyor bu içi boş palavra teorileri ile :) Ek olarak gps in güney yarım kürede çalışmadığını iddia ediyor aynı videoda ki buna bir yerimle güldüm. Benim güney yarım kürede milyon kez kullandığım cihaz gps değil miydi ? Hayal mi görüyordum yoksa :)) Hafta içi yoğun olacağım önümüzdeki hafta video yu izleyebilirim dostum.

    çok güzel olur gerçekten böyle mantık yürüterek bir noktaya gelmek istiyorum. İlginiz için teşekkürler.




  • DÜNYA SİZ İNKÂR ETSENİZ DE DÜZDÜR.


    RESİN YAKINDA BATI DÜNYASININ BU YALANINI DA ÇÖKERTECEK.


     Dünya düzdür ciddiyim aksini kanıtlayana yemek ısmarlıyorum
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.