Şimdi Ara

Dünya Dolar Euro Sistemini Çok Arar Altın Rezalet Bir Şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altın sistemine geçiş çok sancılı olacak

Bir tane yonca altın buldum evde ilk basta ne olduğunu anlamadim az daha çöpe gidiyordu sonra öğrendimkine altinmis bu başladım araştırmaya

Aldigim fiyatlar
    0
    350tl
    500
    700
    1550
    850
    860

1550 diyen yere döndüm abi ben bunu 14 ayar sandım 8 ayarmis dedi fiyati 860 yapti ben de verdim sıkıldım çünkü

Altının ne olduğunu anlamak zor almak zor satmak zor arada iscilik kar payi birakmak para para paraaaa... Zaman israfi ugras israfı herkes kafasina gore fiyat veriyor kimi 22 ayarlardan iscilik aliyor kimi kar payi aliyor kimi almiyor

Adamlar gumusu bile bazen aliyormus kuyumcular sevmiyor gümüşü lan gümüş bu abi ya altindan sonra 2 numara guya

Ama dolar euro oyle miydi miss gibi likidite edilebilir kagit para ooof of

Bittik bittik ayvayi yedik bu kuyumcular falan kaz gibi soyacak bizi gecen enistem ilk 4000e ciktiginda satmaya kalkti elinde varmis adamlar almamis suan spekülasyon var ben onceki fiyat 3700den alirim demisler

Yaaaaa

Coooook arariz artik obama ve önceki dunya donemini cok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kağıtta da sııkıntılar var, öyle yırtık ya da eski püskü Euro yu almıyo bankalar, özellikle atm ler ,gıcır olucak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiziksel altın almıyorum çünkü nereye gitsem esnaf beni kazıklamaya çalışıyo. beni gören insanlar 1 saniye bile tereddüt etmeden bana beyinsiz muamelesi yapıyolar. benden hiç çekinmeden, en ucuz en aptalca yöntemlerle beni dolandırmaya çalışıyolar. boyum kısa, kilom düşük ve çenem ince olduğu için salak muamelesi çekiyolar.

bu sebeple kuyumculara güvenmiyorum. sahte altın satarlar korkusuyla fiziksel altın almıyorum.

Yemin ederim tüm esnaflar bu muameleyi tanimadiklari herkese cekiyorlar

Esnafla muhatap olmak ölüm gibi

Bugun bir optikci bana acik açık açık yalan söyledi mesela uv400 korumasi mavi isigi da keser diye

Oyle alcak oyle adi oyle serefsiz oyle kansiz insanlar var ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kadın müşteriye kaktırmaya çalışırsa, kadın polis çağırdığında polis geliyo. bu yüzden kadın polis çağıracam bu altını geri al dediğinde geri alıyolar.

güçlü erkeğe de tokadı yerim korkusuyla kaktıramıyolar.

geriye cılız erkekler kalıyo. bu cılız erkekler "erkek" oldukları için polis çağırsalar polis gelmez. bu yüzden kaktır gitsin. cılız erkek "bu altın sahte" diye itiraz ederse bağırıp kovalarım erkek bana bişey yapamaz diye düşünüyo kuyumcu.

haa şunu da söyliyim. cılız sıska erkek elinde altınla gelip altını bozdurmak istediğinde çoğu kuyumcu "şu anda alım yapmıyoruz" deyip kibarca reddeder. çünkü kuyumcu içinden diyo ki: "bu aptal görünümlü kişiye kesin başka bi kuyumcu sahte altın kaktırmıştır" ondan dolayı yanaşmıyo altını bozmaya.

• İste bu nedenlerle zaten altina gecis bizi mahvedecek hocam

Keske usa altina dayali ekonomiyi bozmasaydi ve altın yasak olsaydi sadece devletler alabilse satabilseydi

• ne aliyosun hocam

dolar euro kesin olarak bankadan alınmalı çok sahte suhte olur anlaması da zor

altında da tanıdık şerefli namuslu kuyumcu + kasa + güvenlikli ev lazım

bende 8 ayar altın buldum evde sattım kurtuldum omg evde kasa var ama neme lazım içi boş 1 tane eski dedemin aldığı seiko saat duruyo onu da çalarlarsa çok da fifi haa ama evim güvenlikli olsa mesela rezidans olsa kameralı kapaplı garajlı falan belki biraz alırdım dolar euro da saklardım

onun dışında yok baba 2dkda girerler dedektörle bulmaları almaları çıkmaları 15dk kasa varsa 45dk bi yarım saatte açarlar kasayı

bankadan da gözün kapalı alınır diye bişey yok zaten. mesela altın birden artınca banka bilerek alım değerini arttırmıyo ki sen satamayasın diye. sonra altın değeri sabit olunca banka normal değeri veriyo ve sen satabiliyosun.

devletler kendi paralarını yedirmezler. BTC de aynı altın gibi hiçbir zaman al sat için kullanılmayacak. BTC aynı altın gibi rezerv parası olacak. BTC değeri de kontrollü artırılacak, aynı altın gibi.

devletler kendi para birimlerini yedirmezler çünkü devletlerin orduları var. devletin istemediği birşey olmaz.

BTC merkeziyetsiz olduğu için devletin mantığına ters. ama BTC nin fiyatı zaten şuanda devletler tarafından kontrol ediliyor. daha önce BTC fiyatı artınca Trump türev işlemleri başlattı ve fiyat çakıldı. sonra ABD deki büyük şirketler sazı ellerine alıp rezerv yaptılar. şuanda onlar için BTC fiyatını kontrol etmek çok kolay. BTC çok yükseldiği an vururlar kafasına.

Trump'ın BTC ile rezerv tutacaz demesi de yalan. elinde kara para var onu BTC üzerinden aklayacak ABD.

kısacası kölelikten kaçış yok. dijital para gelecek ve hepimiz hergün evden bile çıkmadan borçlandırılacağız. dijital paranın en kötü yanı bu. paran eksiye düşüyo hem de eksi sonsuza kadar düşüyo. sen evdeyken bile hergün sana -200 TL düşecek. devlet diyecek ki işte bu temel hizmetler için (savunma vs) gider parası.

altın alıp satmayı yasaklayacaklar, herkes altınını bankaya getirsin diyecekler. getirmeyen yakalanırsa hapse atılacak diyecek devlet. sonra herkes altınını gömecek toprağa. her yer hazine dolacak ve herkes birbirinin altınını çalacak.

• 1945-2025 insanlığın altın çağı olarak anılacak ilerde

bence biz tarihin en keyifli çağında yaşadık, ama azcık paran olacak. yani en azından barınma sorunun olmamalı, araban olmalı, işin zor olmamalı, biraz da gezip tozacak para kalmalı. bunlara sahipsen tamamdır, sen Roma imparatorunun yaşadığından 100 kat daha renkli bi yaşam yaşarsın (+18 mevzular hariç)

Suan spekülasyon ile yükseliyor bence

Suan alsam dolar alırım en ucuz o kaldı dusukken alacan yuksekken satacan

Ytd

Ben demedim mi

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.