Şimdi Ara

Dünya dizelden vazgeçerken Türkiye'de satışlar hızla artıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha da artacaktır dizel satışı, ekektirikli araçlarda umutluydum son gelen elk. Araçlara mtv düzenlemisi bunu bitirdi millet teşvik edelim derken bizimkiler vergi getirdi ki kaç tane var piyasada birde çoğaldığını düşünün benim tahminim Türkiye'de lpg maliyetinin bir tık altına gelecek km başına maliyet buda dizeli yok etmeye yetmez birde bizim bozuk bol kasisli çukurlu yollara nasıl dayanacak bu araçlar Anadolu da usta bulmak zor olacak vs vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yol yapanlar için benzinli araba insanın ocağına incir diker.

    Ben yılda yaklaşık 25 bin km yol yapıyorum.

    Bu yüzden kesinlikle dizele devam.

    Benzin fiyatı 90 lı yıllardaki gibi olursa işte o zaman benzinli araç alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta Son Zamanlarda Petrol Azalıyor Adamlar Yeni Kaynaklar Arıyor Veya Dizel Depoluyor Kurgusu Bu Olabilir Zaten Geriden Gelen Bir Ülke Olarak Şu Anda Abd nin 2000 yıllarında yaşıyoruz öyle düşünün gayet normal
  • anlamadığım konu şu ; ticaret yapan tamam da keyfine düşkün mesela bmw alanlar neden dizel alır m sport 520i 333k - m sport 520d 477k arada 144k fark var hangi akla hizmet bilemedim yani benzin ile dizel arasında olan yakıt fiyat ve tüketim farkınıkaç senede 144k kâr ettim diyebilmen için kullanacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Dostum Herkes Kendi Derdinde Sende Haklısın Ancak Yarı Bor Yarı Dizel Karışımlı Bir Yakıt Türü Vardı Bormax heralde neyse 59 Liraya Satılıyordu Bİlmiyorum Tam Kaç Litre Olduğunu Araştır Ama 240 Km Kullandıgın Yakıttan Daha Fazla Goturuyor 3.40 olması lazım litresi
  • Bu yakıt fiyatlarıyla normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal Aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gencer315

    Mahsur görün bende dizel var yıllardır ama artık artan dizel fiyatları bazen araç değiştirip lpg ye düşünmüyor değilim neden lt 3.15 iken 5.2 olan dizeli tercih ediyorum. Lpg nin avantaj ve dezavantajları sizce nelerdir

    LPG ile ilgili bilgim yok şuan arabada LPG yok nisan ayında uygulatacam ama konu açacam resimlerle o vakit bilgilendiririm, ama marka model olarak Lovato obd2 akıllı kit benim motora uyumlu.



    Ama bence her daim LPG daha avantajlı, şöyle örneklendireyim.



    Passat TSI motor Highline 150.000₺ diyelim, aynı donanım dizel rahat 180.000₺ oluyor yani arada 30.000₺ fark var, bu farktan 6000₺ TSI motora uyumlu LPG Prins marka uygulasan geriye kalıyor 24.000₺ bu parayla git 3₺ den gaz al.



    insanlar hep amorti işine bakıyor ama amorti o kadar önemli değil çünkü zaten dizele 30.000₺ fazladan fark veriyorsun, aynı donanım için dizel diye 30.000₺ mi fark daha mantıklı yoksa 6000₺ LPG farkı’mı daha mantıklı?



    Bunu TSI motor için söylüyorum alırsın honda toyota fiat vs LPG 2000₺ fark olur yada daha az, ama dizel için 20.000-30.000₺ fark hep sabit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luffy1907

    anlamadığım konu şu ; ticaret yapan tamam da keyfine düşkün mesela bmw alanlar neden dizel alır m sport 520i 333k - m sport 520d 477k arada 144k fark var hangi akla hizmet bilemedim yani benzin ile dizel arasında olan yakıt fiyat ve tüketim farkınıkaç senede 144k kâr ettim diyebilmen için kullanacaksın.

    Genelde dizel bmw mercedese binen adam çok km yapıyor örneğin benim akrabam var 30 bin km yapıyor yılda aradaki farkı çıkarmaz ama zaten yukarıdaki arkadaşın dediği gibi satarken de yüksek fiyata satıyorsun dizel aracı.



    Ayrıca vergi diliminden dolayı o kadar uçuk fark.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde ise dizel otomotivlerin zararına karşı henüz resmi bir karar veya önlem alınmadı. Hatta böyle bir girişimde dahi bulunulmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brky

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenan_0

    Benzinli 100km de 10 litre yakiyor dizel 5litre yakiyor.



    Benzinli rampada boğuluyor dizel boğulmuyor.



    Dizel motorlar daha güçlü.



    Benzinli yumuşak kullanirsan daha az sert kullanirsan daha cok yakiyor. Dizel yumusakta kullansan sertte kullansan ayni yakiyor.



    Benzinli kisin daha cok yazin daha az yakıyor. Dizel yaz kış ayni yakıyor.



    Benzine ateş ile yaklaş yaniyor can tehkikesi yuksek. Yazin güneş altina koymaya 10 kere düşünürsün. Dizele roketatar ile gir yanmiyor güvenli.



    Sonuç: tabiiii ki dizel. Bende dizel kullanıyorum. I love mazot.

    Daha az yaktığı doğru... Ama sadece o kadar

    Turbo benzinli diye bir şey var. Bugün 1.0 turbo benzinli, 1.6 dizeli rahatça tokatlıyor. Veriler ortada.

    Dizel nereye daha güçlü ? Süper spor araçlar neden hep benzinli ? Madem dizel o kadar güçlü Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg, Pagani, McLaren, Bmw m, Mercedes amg daha sayamayağım kadar çok araç çıkarsa ya dizel ? Çok über, süper güçlüymüş ya hani.

    Ona bakarsan kışın dizel yakıt donuyor. Dolayısıyla bu bir ölçü değil.

    Dizel aracın tek artısı torku fazla olduğu için ara hızlanmalarda yorulmaması. Yoksa herhangi bir benzinli motor (turbo dersem ağlarlar) rahatlıkla içinden geçer dizellerin.
    Teknoloji geliştiği için artık dizelin öyle ahım şahım yakıt avantajı da kalmadı. Golf 1.6 TDI 6 litre yakıyor 1.4 TSI 8 9 litre. Yani öyle yarısı yakıyor argümanları da kalmadı artık. 100.000km'den sonra benzinliden beter yaktığını söylemezler. Parça masraflarının daha çok olduğunu da söylemezler çünkü herkesin malı kendine güzel diğerleri tü kaka




  • Herkes gider mersine , biz gideriz tersine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygun fiyata elektrikli-hibrit araç vardı da biz mi almadık?Hadi paraya kıydık aldık diyelim,Türkiye sokaklarında sarj edecek istasyon dahi yok... Dizel,benzinli araç kullanımı dünyada azalıyormuş,bizdeki araçların yaşı dünya ortalamasından fazlaymış...o azalan devletlerin halklarına tek tek,bizdeki vergileri birebir uygulamak lazım.O zaman neye biniyorlar bakalım?

    Bu arada millet dizel aracı sevdiğinden mi alıyormuş? O gürültüsü,arızaları vs başa bela...Dünya'nın en pahalı akaryakıtını kullanan ülkelerinden biriyiz,o yüzden olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 4 Şubat 2018; 18:3:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir zenci koyun. Gelen geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprünün çıkışına da bir zenci koyun oradan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir zenci adam dikilsin. Gelen geçen herkesi ...." demiş.

    Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

    - Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

    - Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

    - Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

    - O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

    - Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç zenci daha koysanız da çok beklemesek.





  • Dizel dediğin kamyon olur, otobüs olur, tekne olur, dozer olur. Binek araba dediğin benzinli olur 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilim bakanlığının hazırladığı yönetmeliği İçişleri bakanlığının durdurduğu ülkede elektirikli araç konsunuda son sözü maliye bakanlığın söylemesi normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 4 Şubat 2018; 17:34:52 >
  • Anlaşılan bazılarının yakıt parası ödemek için parası bol ki sürekli dizel yasaklansın diye propaganda yapıyorlar.Dizel araba şu fiyatlarına rağmen ekonomikliği ile kullanıcı dostu.Lpg li araçlarımın sorunlarından ve performas fakirliklerinden bıktığım için dizel araçtan asla vazgeçmeyi düşünmüyorum.Zaten saçma sapan bir dizel yasaklama trendi başlattılar.Yani şu uygulamayı öğrenince sanki dünyada herşey güllük gülistanlık da bir tek dizel araçların küçcük egzosundan çıkan duman sorunu var dersin.Yahu siz kimi kandırıyorsunuz?Dünyada çevre felaketlerine yol açan o kadar zararlı uygulama var ki dizele gelene kadar yıllar geçer.Adamlar yağmur ormanlarını her geçen gün katlederek kereste kütük yapıyorlar.Şu an bir sürü ağır sanayi fabrikası her ne kadar şehir dışına alınsa da şehirlerin etrafında ve içinde zararlı gazlar yaymaya devam ediyor.Bir sürü termik santral elektrik üretimi için şehirlerin etrafında ve içinde çalışmaya devam ediyor.Daha geçen fox tv de gördüm.Küçücük ilçenin içine dört tane termik santral yapmışlar.Şehirlerimize kış mevsiminde havdan baktığımızda yoğun bir is görürüz.Çünkü halen kenar semtlerde ve merkezde binlerce insan kömürlü kalorifer ve soba yakmaktadır.Sadece biz değil bu avrupa ülkerinde acaba halen ne kadar termik santral ve ağır sanayi fabrikası çevreye zararlı gaz salmaktadır?(Sanki tüm santralleri ve fabrikaları güneş enerjisi ile çalıştırıyorlar ya?Önce bunu halletsinler.Hergün dünya üzerinde yurt içi ve yurt dışı seyahat yapan tonlarca yakıt yakan havaya gaz salınımı yapan on binlerce uçağı ne yapacaksınız?Bunu geçtim okyanuslarda açık denizlerde çevreye bir sürü gaz salan tonlarca yakıt yakan gemileri ne yapacaksınız?Daha bunun gibi dizel araçlardan zararlı yüzlerce sebep sayılabilir ama ille sansasyonel bir uygulama çıkaracaklar ya herşeyi halletmişler gibi dizel araçları yasaklamaya başlıyorlar.Avrupada yapsa dünya da yapsa tam bir ikiyüzlülük bence.




  • Devlet her yıl otomotiv yakıtından örneğin 10 lira vergi alacaksa. Ne kullanırsak kullanalım vergiyi bindirecektir. Çevre için ne diyebilirim ki. Çevreyi rant uğruna katlediyoruz devlet ise kasasına girene bakıyor. Yani sen benzinli elektrikli araç alsan ağaç kesimleri imara açılan ormanlar azalmayacak. Ben kendi adıma benzinli 2.0 otomatik kullanıyorum lpg de yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkede insanların araba alırken en değer verdiği danışmanları genellikle kahvedeki pişti partneri olunca öyle oluyor..



    "abi dizelden şaşmıcan" dedi mi, akan sular duruyor..



    15 senelik yakıt parasını peşin verip, az yakıyom az yakıyom diye dolaşıyor ortada..



    Bi de "dizel satılırken pahalı satılır" efsanesi var..



    Asla alırken verdiğin kadar farkla satamazsın ikinci elde..



    Örneğin Renault megane icon..sedan.



    İkinci el dizel 100 bine alırsın..



    1.2 tce benzinli icon da aşağı yukarı aynı fiyat..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes dizeli savunmaya geçmiş hemen özellikle istanbul trafiğinde kara dumanlar atarak dolaşan dizel araçların büyük katkısı ile kirlenen havayı solumaya hasta olmaya devam..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.