Şimdi Ara

Dunkirk vizyondaki ilk haftasında büyük ilgi gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dunkirk vizyondaki ilk haftasında büyük ilgi gördü
    Memento, The Dark Knight ve Inception gibi unutulmaz filmleri sinema dünyasına kazandıran ve kendi döneminin en iyi yönetmenleri arasında yer alan Christopher Nolan'ın yeni filmi Dunkirk geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Ünlü yönetmenin ilk savaş filmi olan Dunkirk, sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı.
     
    Nolan'ın yeni filmi vizyondaki ilk haftasonunda ABD'de 50.5 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve beklenitlerin üzerine çıktı. Film vizyona girmeden önce analistler filmin gişedeki ilk haftasonunda 30 - 40 milyon dolar arası bir hasılat elde edeceğini öngörüyordu. Ne var ki Dunkirk bu beklentilerin üzerine çıkmayı başardı.
     
    Dunkirk böylece ilk haftasonunda en çok hasılat elde eden 2. Dünya Savaşı filmleri arasında üçüncü sıraya yerleşti. Ayrıca film ilk haftasonundaki gişe performansı ile Christopher Nolan'ın en iyi çıkış yapan 4. filmi oldu. The Dark Knight filmleri dikkate alınmadığında Dunkirk ünlü yönetmenin filmleri arasında en iyi çıkış yapan 2. film oldu.
     Dunkirk vizyondaki ilk haftasında büyük ilgi gördü
    İlk haftanın ardından ise filmin gişe hasılatı 126.4 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu 126.4 milyon doların 69.5 milyon doları ABD'den gelirken, 56.9 milyon dolarlık kısmı ise ABD dışından geldi.
     
    Dunkirk'in hem eleştirmenlerden hem de sinemaseverlerden aldığı olumlu yorumlar, filmin önümüzdeki haftalarda da gişede üst sıralarda kalmasını sağlayacak. Bu durum göz önüne alındığında Nolan'ın yeni filminin toplamda 500 milyon dolar hasılata ulaşacağı tahmin ediliyor.
    Dunkirk vizyondaki ilk haftasında büyük ilgi gördü
    Dunkirk; 2.Dünya Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Dunkirk Tahliyesi'ni anlatıyor. Senaryosunu Nolan'ın kaleme aldığı filmde; Alman askerleri tarafından Dunkirk'te köşeye kıstırılan 400 bine yakın Müttefik askerinin kurtarılması için verilen mücadele anlatılıyor.
     
    Oyuncu kadrosunda Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylane ve James D'Arcy gibi tanınmış isimler barındıran Dunkirk'ün asıl kahramanlarını Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Harry Styles ve Jack Lowden gibi pek de tanınmayan genç oyuncular canlandırıyor.
     







  • Sıkıcı ve kötüydü bence ilk defa bir filmde ilk yarı bitmeden çıkasım geldi.

  • Maymunlar cehennemi ve dunkirk malesef vasati asamayan filmler sisirilen yabanci yorumlara bakmayin iki filmde rezaletti heleki maymunlar cehenmemi tam bir rezaletti onceki serileriyle karsilastirilinca tam bir faciayla karsilasiyorsunuz bu iki filme ayiracaginiz zamaniniza yazik arkadaslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg3 -- 28 Temmuz 2017; 13:38:38 >
  • Hangi yönetmene verirsen ver bundan bir kahramanlık destanı çıkmaz. Çünkü Dunkirk bir kaçış hikayesidir. Kimse ulan ne kaçmışlar be diyip hikayeye de filme de bağlanmaz.

  • Nolan'dan dolayı beklenti yüksekti. İnsanlar büyük bir merakla filme gitti ama film çöp olduğu için izlenme sayısı büyük düşüşe geçecek

  • SPOİLER OLABİLİR BEN DE BİLMİYORUM:d

    Tam bir sov filmiydi hani imax ve dolby beraber tanitim videosu olarak bu filmi sunsalar yeridir.Hikaye zaten tarih olarak bakildiginda da sikici olunca elden gelen bu oluyor.Ama bu kadar zeki bir yonetmenin olaya biraz daha dram biraz daha aksiyon katmasini isterdim.Yaralilari tasiyorlar bir kisi aglayip sizlamiyor yaralari da gozukmuyo filmde zaten.Aglat o adami iste evimi istiyorum annemi istiyorum dedirt bir yandan da digerinin bacagi kopsun empati yaptir bize.Boyle gozuken tek sey sahilde biraz ac biraz da susuz askerler sap gibi bekliyorlar botlarin gelmesini.Dusman desen bir iki korkutuyor daha da ugramiyor.Nolandan empati yaptirmasini beklerdik,ne inception sonundaki gibi harbi lan aslinda dedirtmedi ne batman sonundaki gibi empati yapip gururlandirmadi ne de interstellardaki gibi heyecanlandirmadi.Bu film sadece bizi imaxledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izledim. öyle efsane bir film değildi bence. eğlencelik bir film. uçaktan atılan bombaların ses efekti iyi geldi bana.
  • Artık bir filmi Nolan ın çektiğini anlamak için film konusuna falan gerek yok. Kadroya bakıyorsun Cillian Murphy varsa kesin Nolan dır diyorsun.
  • Fragmana bakılırsa efsane. Ama bir PEARL HARBOR değil gibi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

    Nolan'dan dolayı beklenti yüksekti. İnsanlar büyük bir merakla filme gitti ama film çöp olduğu için izlenme sayısı büyük düşüşe geçecek

    Çöp mü? 3 harfle özetleyeceğine neden beğenmedin anlatmak ister misin?
  • Dün izlediğim film olur kendisi. Nolan' ın başta Yıldızlararası olmak üzere tüm filmlerini severim. Yalnız Dunkirk bize hitap etmediğinden midir yoksa İngilizlerin pislik karakterini bildiğimizden midir nedir beni hiç ama hiç sarmadı. Bu filmi yok sayıyorum Nolan. Akıllı ol böyle şeyler yapma bir daha.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

    Nolan'dan dolayı beklenti yüksekti. İnsanlar büyük bir merakla filme gitti ama film çöp olduğu için izlenme sayısı büyük düşüşe geçecek

    Çöp mü? 3 harfle özetleyeceğine neden beğenmedin anlatmak ister misin?

    Anlatılan hikayede kahramanlık adına bir şey yakalayamadım. Öykü akışının içine giremediğim için askerlerin kurtulup kurtulmaması hiç umrumda değildi. Bu nedenle filmden tatmin olmadım. Bu haber, filmin ana konusu olmadığı için uzun uzun yorum yapmak istemedim. Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41


    quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

    Nolan'dan dolayı beklenti yüksekti. İnsanlar büyük bir merakla filme gitti ama film çöp olduğu için izlenme sayısı büyük düşüşe geçecek

    Çöp mü? 3 harfle özetleyeceğine neden beğenmedin anlatmak ister misin?

    Anlatılan hikayede kahramanlık adına bir şey yakalayamadım. Öykü akışının içine giremediğim için askerlerin kurtulup kurtulmaması hiç umrumda değildi. Bu nedenle filmden tatmin olmadım. Bu haber, filmin ana konusu olmadığı için uzun uzun yorum yapmak istemedim. Saygılar

    10 numara açıklama. Saygılar benden




  • Ben de filme methiyeler dizmek, övmek istiyorum ama ne yazık ki elim gitmiyor. Diyemiyorum. Bu gerçekten Nolan filmi mi? Benim tanıdığım Nolan bu filmi bu şekilde yapmazdı. Bu işte bir iş var, anlayamadım. Dram-gerilim türünde değerlendirilmesi gereken bir film aslında. Ama savaş filmi olarak görüldüğü için bu konuya da değinmek lazım.

    Film iyi hoşta, "tüm zamanların en iyi savaş filmi" falan demek için gerçekten hiç savaş filmi izlememiş olmak lazım. Bakın sayacağım filmler ilk aklıma gelenler;
    -Saving Private Ryan (1998)
    -Das Boot (1981)
    -Apocalypse Now (1979)
    -Full Metal Jacket (1987)
    -Platoon (1986)
    -The Thin Red Line (1998)

    Şu yukarıda yazdığım filmler kült olmuş, savaş filmi denince direk yazılacak başlı filmler. Dunkirk bu seviyede değil. Bunu yazan ben, Nolan hastası, Nolan'la büyümüş biriyim. Filmlerini defalarca izlemiş biri olarak söylüyorum. Bu film efsane veya mükemmel değil. Güzel bir savaş-gerilim-psikoloji filmi.

    Yerden yere vurulacak bir film hiç değil. Özellikle teknik anlamda aşmış bir film hatta. Zimmerman-Nolan Aş. zirve yapmış bu filmde. İroniktir ki Nolan bu film ile Oscarı alabilir. Halbuki, The Dark Knight, The Prestige, Interstellar, Inception, Memento gibi usta işi eserleri dururken. Bu filmle oscar'a çok daha yakın. Akademinin seveceği tarzda bir iş.

    Sinemaya gidilir ama ne istediğinizi bilerek gidin. Havada uçuşan kollar, bacaklar, kanlar falan beklemeyin. Gerim gerim geren müzikleri ile ruha işlemeye çalışan bir film.

    Kaynak:

    http://www.turkcealtyazi.org/yorumlar/5013056/dunkirk.html

    Honey Badger adli kullaniciya ait yorumdur.



    Ben de izledim . Beklentiniz et filansa izlemeyin kasap filmleri cok. Kaliteli bir filim . Vizyonun ertesi gunu izlemistim .




  • Er Rayn gibi bir film bekleyerek gittim ama çok daha farklı bir filmle karşılaştım. İzlerken hiç sıkılmadım ama beklentimde tam karşılanmadı.. Imax izlediğim için de ayrı bir keyif aldım filmden.
  • Bu filmde anlatılan zaten oradaki askerlerin çaresizliği, korkusu, umutlu bekleyişleri ama bizde sıcak koltuklarımızdan ellerimizde kolalar ve patlamış mısırlarla " film rezaletti" diyebiliyoruz.

  • "Tahliyeler ile savaş kazanılmaz."

  • ben beğendim.filmdeki vurucu mesaj da bence "savaşta kahramanlar isimsizdir,kürsüye çıkıp madalya almazlar".amerikan fimlerinde bu klişe genelde vardır ama bu filmde yoktu.uçak pilotu filmin kahramanı muhtemelen bir alman hücresinde çürüdü gitti.herkes yaptığını gördü ama kimse ismini bilmedi.

    filmde şu ufak tekneyi yaylım atesine tutma sahnesini pek anlayamadım.atış talimi dedi sonra neden mermiler devam etti?bir de ateş edilen yere delik tıkayalım diye elini koymak ne saçma bir mantık.oraya yaklaşırsan kafaya mermiyi yersin.bırak git o tekneden hayır gelmeyecek belli.
  • maymunlar cehennemi güzeldi.
    baby driver fena değildi.

    henü filmi izlemedim ama DH geleneğidir herşeyi gömerler. O yüzden ciddiye almıyorum.

    üstteki arkadaşa ek olarak savaş filmi tavsiyesinde de bulunayım
    Letters from Iwo Jima
  • Film baştan sona psikolojik bir dram. Kahramanlık ya da savaş filmi değil. Kaldı ki çatışma sahnesi de yok.

    Tahliyeyi bekleyen aç susuz psikolojik olarak bitmiş erler,
    Gemiye binen-binemeyen suda boğulacak mı endişesini taşıyan askerler,
    Elinden hiçbir şey gelmeyen komutanlar,
    3 pilotun 400 bin askere yardıma gitmesi!!!!
    Bir halkın çaresizlik içerisinde askerlerine yardıma koşması....

    Tamamı psikolojik analiz. Ve inanılmaz başarılı bu konuda. Filmi baştan beri savaş filmi sınıfına sokmak ve böyle anlatmaya çalışmak editörmüzün en büyük hatası. Bunu filmi izleyince anladım.

    Tamamen psikolojik analiz. Nefesimi tutmasam da zaten kesiliyordu. Hayatın kıymetini anlatıyor çok güzel...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.