Şimdi Ara

Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Dungeon Fighter Online isimli oyunun rehberini sizlere hazırlamak istedim. Rehberden önce aklınızdaki bazı soru işaretlerini gidermek ve tanıtım amacıyla yazıma bir kaç ufak bilgiyle başlamak istiyorum.


     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]


    Dungeon Fighter Online nedir?

    Dungeon Fighter Online çok köklü bir geçmişi olan eski bir oyundur. İlk önce korede başlayan bu serüven 2005 yılında ortaya çıktı. Taa o zamandan bu zamana kadar yaklaşık 10-11 yılda sürekli olarak kendisini geliştire geliştire buralara kadar geldi. Bu oyunu bilmememiz veya oynayamamızın en büyük sebebi oyunu Nexon America satın almıştı. Bu yüzden sadece ve sadece Amerikaya açıktı oyun. Sanırsam sene 2009-2010 civarıydı. Daha sonra bu oyun 3-4 sene kadar açık kalıp kapandı. Sebebini tam olarak bilmiyorum. Yıl 2016 olduğunda, adı bizler tarafından az duyulmuş veya hiç duyulmamış bir şirket olan ''Neople'' tarafından 2016 yılında Dungeon Fighter Online'nin GLOBAL versiyonu çalışmasına başlandı ve başarıylada sonuçladı. Oyunu ilk önce ALPHA sürümünde oynamıştım. Daha sonra Closed ve Open betaya kadar güzel bir maceram oldu. İlk öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu rehberi ı 4 ay önce falan kesinlikle hazırlamazdım. Çünkü oyunun gerçekten büyük düzeltmelere ihtiyacı vardı. Bende o zamanlar bunun mağduruydum ve bu yüzden oyunu bırakmıştım. Oyuna aylar sonra geri döndüğümde ise önüme bambaşka bir oyun gelmişti sanki. O eski püskü sistemlerinden, sıkıcı görevlerinden, uğraştrıcı oyun stilinden kurtulmuş, tamamen oyuncuyu rahat ettirmeye odaklı bir oyun haline gelmişti. Bu oyunun ilk çıktığı zamanlar ve çıktığı bu zamandan 2016 yılına kadar gerçekten ama gerçekten çoook zor bir seviye kasma sistemi vardı. Peki şimdi ne değişti. Son aylarda, şu değişti:
    -Bütün karakterlere Buff gelerek karakterler çok güçlendi.
    -Çok basit ''tekil'' bir görev sistemi ile her şeyi en az 3-4 kat daha kolay yapıyorsunuz. Uğraşmıyorsunuz.
    -Eskisi gibi çok ingilizce istemiyor. Zindanı detaylı bitirmeniz yeterli.

    Dungeon Fighter Online'nın Tam olarak Oyun Türü nedir?

    Dungeon Fighter online, zindan tabanlı bir oyundur. Size belirli bir yorgunluk puanı verirler her saat öğlen 12 de. Görevleri takip ederseniz (en iyisi) 2 saatte anca bitirirsiniz. Yorgunluk puanlarınız bittiğinde daha fazla seviye kasma amaçlı zindana giremezsiniz. Fakat bazı özel zindanlar yorgunluk puanı istemez. Onlarında amacı tecrübe puanından daha farklı tabi.

    Ama bu kadarla sınırlı değil! Rehberimizin detay kısmında resimlerle bazı kısımları anlatırken bir markete geleceğim. Orada kendinize yorgunluk iksirini her gün 1 kere kullanmak şartıyla ücretsiz alabilir ve 3 ile 5 kere daha zindana girebilirsiniz. Yani kısacası oyun sizi çok rahat 2 saat oyalayabiliyor. Üstelik, şu anda bulunan eventler sayesinde oyun süreniz 4 saate kadar uzuyor. Oyunda event neredeyse hiç bitmez. YA silah verirler, ya yorgunluk puanı. Kısacası hızlı bir şekilde seviye kasmanız için her şeyi yaparlar. Peki seviye kasması sıkıcı mı? Hayır değil. Fakat bu oyun artık 10 seneyi geçmiş ve geliştiriciler oyun sonuna odaklanmaya çalışıyorlar.

    Oyunda 12 Karakter var ve bunların hepsi birbrinden farklı, gender Lock karakterlerdir. VE oyunda Tam olarak 43 sınıf vardır. EVet yanlış duymadınız tam 43 sınıf. Ve bu sınıfların hiç biri birbirine gram benzememektir. Hepsinin avantajı ve dezavantajı birbirninden farklı. Hangi karakter tipini, oynayış tarızını seviyorsanız onu seçmenizi tavsiye ederim. Karakter oluşturma ekranında sınıfları ve skilleri yüzeysel görebiliyorsunuz.

    12 karakterin 10 tanesinde seviye 15 ten itibaren sınıf seçebiliyorsunuz. Diğer 2 karakter 70. seviyede herhangi bir karaktere sahip olduğunuzda açılıyor. o 2 karakter diğerlerinden daha güçlü değil.

    Peki internetten kısa bir araştırma yaptınız ettiniz. Bir baktınız ateri grafikleri. ''AA bune! Bunu hayatta oynamam'' diyebilirisiniz. Fakat o oyunun tarzı o. Belki grafikleri öyle gözükebilir fakat skill efektleri olsun, mantığı olsun gayet iç açıcıdır. Ben bu rehberi çok uzun tutmayacağım, yavaş yavaş ekleyeceğim her şeyi.

    Benim 73 seviye ve 64 seviye karakterlerim var. Max sınır 85 seviye. Zamanım oldukça diğer karakteri araştırma ve kendi deneyimlerimle test etme fırsatı buldum. Kimisi 40 kimisi 30 seviye karakterlerimin. Yinede elimde olan bilgilerle sizleri aydınlatacağım. Bu arada, oyunda kesinlikle mouseye ihtiyacınız yok. Görev alıp verirken Space tuşuna basmanız yeterlidir.

    İlk öncelikle Slayer (Male). Bunu savaşçı karakter olarak adlandırabiliriz. Oyuna giriş yaptığınızdada sınıfları zaten göreceksiniz fakat ben yinede sizin araştırmanız için bir kısa yol oluşturmak amacıyla sınıfları buraya yazacağım.

    Slayer Male Sınıfları:

    -Blade Master, Soul Bender, Berserker, Asura.

    Ben Berserker oynadım ve diğer sınıfları içinde biraz araştırma bilgilerine sahibim. Arkadaşlar yeni başlayanlar için söylüyorum bu Slayer (M) karakterini oynamanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü bence diğer sınıflara nazaran oynaması daha zor. Zorluk tabi ki kişiye göre değişir fakat ben yinede oyunu tanımanız açısından bu Slayer (M) karakterini oynamanızı tavsiye etmiyorum.

    Blade Master: Tamamen kılıç yetenekleri ön plandadır. Aslında bu çok genel bir açıklama oldu fakat adındanda anlaşıldığı gibi diğer sınıflar gibi değil daha sade kendisi.

    Diğer sınıf açıklamarını atlıyıorum pek tecrübem yok.

    Slayer (F). Savaşçı Karakterin Kadın versiyonu. En sevdiğim sınıflar bunda yer alıyor.

    -Sword master, Dark Templar, Demon Slayer ve vegabond. Arkadaşlar bu karakterin hangi sınıfını seçerseniz seçin sizi kendine aşık eder diye düşünüyorum. Ben Dark Tempları kullanıyorum ve çok memnunum. Dark Templarin en büyük özelliği CC(Crown Control) yani alandaki düşmanları devre dışı bırakmada tam bir uzmandır. Canınız gitmeden, bossu yerden kaldırmadan onu öldürebilirsiniz.

    Gunner (M). Bu karakterde hiç bir tecrübem bulunmamaktadır. Sınıfları:
    -Ranger, Launcher, Mechanic, SpitFire.

    Gunner (F), sınıfları aynıdır fakat statları farklıdır.

    Mage. Sınıfları:

    -Elemental bomber ve Glacial Master. Elemental Bomberda biraz tecrübem bulunmakta. Open beta zamanlarında aşırı anlamda buffa ihtiyacı olan bir karakterdi ve oynanamaz haldeydi. Şimdi cillop gibi olmuş. Hem çok güçlü hemde manası bitmiyor. Elemental Bomber, adı üstünde bütün elementleri kullanabilen bir büyücü karakterdir. Elementlerle düşmanınızı yakın yerden yere vurun elektrik çarptırın kısacası şaşı edin. Glacial MAster ise Elemental bomberin aksine tek bir element kullanır oda sudur(buz) ve daha çok yakın dövüşe göre skilleri vardır. Glacial MAster da oyundaki diğer bütün sınıflar kadar çok güçlüdür.

    Mage(F). Sınıflar:

    -Elementalist,Summoner, Battle Mage, Witch. Bunu belirtmemde fayda var, Kadın elementalist ile ERkek Elemental Bombarın farkı çok büyük. Oyuna girdiğinizde skilleri ön izlersiniz ve hangisinde içiniz rahat ederse onu seçersiniz eğer arada kalırsanız.

    Battle Mage: Elindeki Sırık ile çok güçlü kombolar yaparak düşmanı yener. Eşssiz bir dövüş stili vardır.
    Witch:Koruyucu ruh ve makineler çağırarak simyacılığı dibine kadar kullanan bu karakterin gerçekten tadılması gereken bir yetenek ağacı vardır.
    Summoner: Adı üstünde, kendi tarafında canavar veya elemental dostlar çağırarak onlarla savaşır.

    Knight. Geldik işin en dikkat edilmesi gereken yerine. Knight karakteri herkesin zevkine uymayan bir karakterdir ve oyunda çok görmezsiniz. Peki neden böyle herkese uymaz? Size 73 seviyelik karakterimden bir kaç örnekle devam edeceğim. İlk öncelikle sınıflara devam edelim:

    -Elven Knight, Chaos.

    Elven Knight daha çok doğanın gücünü kullanarak savaşan bir karakterdir. Can doldurma yeteneği ile takım arkadaşlarını hayatta tutarken bir yandan da ağır hasarlar verebilir. Tabi ki biraz daha support karakter olduğu için hasarı çok yüksek değildir. Birde çok alan yeteneği yoktur. Chaos ise, cehennemden ufak şeytanlar çağırarak kendi tarafında toplar ve summonnerin, canavarlarının serbest yürüşünün aksine bu ufak cehennem yaratıkları sizin dibinizden ayrılamazlar. Yakın dövüş canavarlarınız düşmana yakınlaşınca vurur, uzaktaki büyücü şeytanlarnızda uzaktan yardırır. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şudur. Chaos açarsanız gerçekten çabuk sıkılırsınız. Demedi demeyin. Ama kendisi gerçekten çok güçlüdür.

    Fighter(M). Sınıflar:

    -Nen master, Striker, Brawler, Grappler. Fİghter hakkında gerçekten tecrübem çok düşük bir düzeyde. Sadece adındanda anlaşıalcağı gibi grappleri size biraz anlatabilirim. Düşmanlarını yerden yere çakmakta çok uzmandır.

    Fighter(F) Tecrübem yok. Fakat Fighter sınıflarını seviyorsanız kendileri çok tehlikelidir ve çok zevklidirler.

    Evet işte en sevdiğim karakterlerden birine geldik. Priest! Sınıfları:

    Crusader: Tamamen support bir karakterdir. Can basar, saldırı yükseltir aklınıza gelebilecek her şeyi yapar.

    Monk: Monk arkadaşlarına yardım bazı bufflarla şenlendirir fakat kesinlikle support türünde değildir. Çok hızlı yumrukları vardır ve o yumruklarını güçlendirerek vurur düşmanlarına. Kombo ağırlıklı bir karakterdir.

    Exorcist:Elindeki büyük baltasıyla İnanılmaz işler yapan, bol alan skilli ve kombolu çok değişik bir karakterdir. En büyük özelliği yıkıcılığıdır. Biraz destek verir takım arkadaşlarına, birazda devre dışı bırakır düşmanlarını.

    Avenger: Bu benim Favori Priest karakterimdir. Şeytani güçlere sahiptir. Kendine Mana basarken canından yer. Canını toplamak için canavarlardan can çeker. Belirli bir dolum çubuğu vardır. Her skill attığında bu çubuk dolar ve sonuna ulaştığında şeytana dönüşürsünüz. İlk şeytan skiliniz sadece sizin boyunuzu biraz uzatıp siyahla kaplar. Ama ikinci şeytan skliniz tam şeytan yapar sizi ve inanılmaz hasarınız artar. Tabi şeytana dönüşmeniz şart değil. Şeytani puanlarınızı skillerinizi güçlendirmek içinde kullanabilirsiniz savaş esnasında.

    Thief. Bu karakterde biraz tecrübem var fakat önerip öneremeyeceğim konusunda kararsızım. Sınıflar:

    Rouge: iki kılıçla veya bıçakla havada kombolar yapar.

    Necromencer: Düşmanları zayıflatır ve zayıflayan düşmanların üzerinde üstünlük sağlamada uzmandır. Üst seviye skillerinin çoğunda arkadan iri bir şovalye çıkartır ve çok güçlü skiller vurdurtur ona.

    Şimdi 70 levelde açılan iki sınıf var.

    Dark Knight slayerin skillerini karışık bir şekilde kullanır.

    Creator, oyunun en garip sınıfıdır. Mouse ile tıklayarak veya skill değiştirerek meteor vs atar. Son halini bilmiyorum ama oynayacağım en son karakterdir kendisi.

    OYUN SİSTEMLERİ

    Tuş Takımları:

    Space, Bir Npc ile konuşmanızı, görev almanızı veya görevi tamamlamanıza yardımcı olan kısayol tuştur.
    F5, Cash Shopu açar.
    B, Auction Hall, açık arttırmayı açar. Buradan eşya alıp satabilirsiniz rahatça.
    Esc, Tuş takımlarında olmayan ve tuş takımlarında olan bütün seçenekleri bu menüden görebilirisiniz. (Görev, ayaralr vsvs).

    SINIF SEÇME


    Bu bölümde sizlere Nasıl Sınıf seçeceğimizi anlatacağım. Öncelikle ilk gereksinmimiz level 15 olmaktır. Level 15 olunca zindandan çıktığınızda görev penceresi otomatik önünüze çıkacaktır. Bu yazı geldiğinde sürekli space tuşuna basarak geçin.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Ardından Hemen dibinizdeki Vetela’ya gidin. Onda bir görev olduğunu işaret eden bir sinyal olacak mini haritanızda.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Gerekli Npc ye gittikten sonra Space tuşuna basıp menüsünü açın ve Quest yazısına ister Mouse ile isterseniz aşşağı yön tuşu ile seçtikten sonra Space tuşuna tekrardan basıp görev menüsünü açın. Gördüğünüz Üzere Görev menüsünü açar açmaz görevi bitirmek adına yine konuşma pencereleri açılıyor. Serice Space tuşuna basarak geçin.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Sizi görev menüsünün dışına atacaktır. Tekrar space ile görev menüsünü açınız ve karşınıza böyle bir görev gelecek. Class Advancement’i görünce Mouse ile üzerine gidin ve bir kere tıklayın.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Şimdi karşınıza bu ekran geldi. Buradan seçmek istediğiniz sınıfı belirleyeceksiniz. Hepsinin önizlemesi var fakat bunlar sadece başlangıç önizlemeleri. Önemli olan statlar ve açıklamalardır. Gerekirse ESC tuşuna basın ve karakter değiştire tıklayın. Oradan da yeni karakter aç’a tıklarsanız karakterinizin sınıflarını inceleme fırsatınız olacaktır. Eğer çok ikilemde kalırsanız banada sorabilirsiniz. Bütün sınıflar güzeldir unutmayın. Hiç biri diğerinden ezik değil. Aklınıza yatan sınıfı gördüğünüzde onun penceresine tıkladıktan sonra Advancement’E tıklayın ve görevini alın.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Aldığınız görevin nerede olduğunu görmek çok basit. O size ana ekranda göstermese de zindana girdiğiniz yere gidin ve bu menüye gelin. Resimdede gördüğünüz gibi zindanın üzerinde Sınıf göreviniz mevcut. Tek yapmanız gereken zindanı bitirmek ve görevi aldığınız NPc ye gidip görevi tamamlamak.

     Dungeon Fighter Online REHBER [Düzenli Güncelleniyor]

    Bunun sonucunda Envanterinize silahlar ve kıyafetler gelecek. Onları sakın giymeyi unutmayın. Yeni sınıfınızı güle güle kullanın. K tuşuna basarak skillerinizi inceleyebilirsiniz. Sınıf değiştirdiğinizde bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri şudur. Her sınıfın belirli bir zırh ve silah tipi vardır. Mesela Zırh tipiniz ağır zırhsa onu giydiğinizde çok ihtiyacınız olan bonusları kazanırsınız. Başka zırh giyer iseniz kesinlikle işinize yaramayacaktır. Unutmadan söylemeliyim ki eğer Kılıç kullanıyorsanız ve Büyüsel bir karakteriniz varsa ShortSword sizin için en uygun silahtır. Zaten oyunda bunu kavrarsınız. Kılıçların Fiziksel, Büyüsel veya dengeli olarak bir çok tipi bulunmaktadır. Buna ek olarak bazı özel kılıçlarda mevcut.



    Bununla bitmedi! 48-49 levele kadar sınıfınızı değiştirme şansına sahipsiniz. Beğenmediyseniz o levele ulaşana kadar istediğiniz zaman sınıfınızı değiştirin!


    Hepinize iyi oyunlar. Rehberi tekrar güncelleyeceğim.



    Facebooktan Dungeon Fighter Online TR yazarsanız benim Açtığım Fan sayfasını bulabilirsiniz. Sormak istediğiniz soruları oraya mesaj atarakta bana sorabilirsiniz. Yorumlardanda soru sorarsanız rehbere eklerim soruları. Eğer oynamak isteyen arkadaşlar olursa onlar için sıfırdan karakter açarım ve kasmakta eşlik ederim. Yakında tekrar görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Notic128 -- 16 Ağustos 2016; 17:43:19 >







  • Ne yazik ki Türkiye'de pek bilinmiyor fakat yurt dışında milyonları peşinden sürükleyen çok zevkli bir oldschool hack&slash oyunudur.
    Rehber için eline sağlık ama bu oyunun temellerini sınıflar oluşturuyor onları bir agaç şeklinde şema ile anlatabilirdin daha hoş ve anlaşılır dururdu
  • Vaktim şu anda çok olmuyor fakat gerçekten en güzel şekilde bu rehberi düzenleyeceğim. Birde oyuna girildiğinde önizleme olarak çok güzel şemalar var. Onları buraya koyacağım stat şemaları yani. Alan vuruşu, Crowd Control gibi. Yarına hallederim en geç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Notic128 -- 15 Ağustos 2016; 21:51:34 >
  • İçinde yorgunluk puanı olan bir oyunu hayatta oynamam oyun firmasına ne yav belki ben günde 12 saat oynamak istiyorum neden zorla kullanıcıyı sinirlendirecek bir şeyler ekliyorlar ki.
  • Bende yorgunluk Puanı olan oyunu normalde oynamam. Fakat bu oyuna gerçekten yorgunluk puanı sistemi şart ve gariptir ki sistemi sevmeye ve mantıklı bulmaya başlıyorsunuz belirli bir aşamadan sonra. Birde bu şirket oyuncuları çok düşünüyor. Bu yüzden gerekli tecrübeniz veya bilginiz varsa oyun sürenizi 2.5 saatten 5 saate kadar çıkartabiliyorsunuz yorgunluk iksirleri bularak. Sabahtan beri oynuyorum hala puanım bitmedi. Yani kesinlikle ön yargıyla bu oyuna yaklaşmamanızı tavsiye ederim... Ki bu oyun zaten 12 saat boyunca veya 5 saat boyunca sıkılmadan oynayabileceğiniz bir oyun değil. Sizin vaktinizi dolu doldu öldürüyor. Kısacası her türlü doyuruyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Notic128 -- 17 Ağustos 2016; 21:22:17 >
  • Kısaca mobil oyunlardaki gibi enerji sistemi mi var?

    PC de değil mobil/ipad de olaydı oynardım bu tur oyunlar pc de sarmıyor beni

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet enerji sistemi. FAkat çok uzun süreli ve bu oyun 10 GB üzeri. Hani öyle 1-2 GB lik içerikli bir mobil oyunu tarzında değil. İçeriği sürekli güncellenen bir oyun ve pc de oynanabilecek tek enerji sistemli oyun diyebiliriz. Çok uzun süre Zİndan tabanlı oyunlar oynadım. Dragonica yarı Open World yarı zindan sistemine bağlıydı. Onda enerji sistemi yoktu ve gerçekten çok zevkliydi. Fakat belirli bri seviyeden sonra çok boğuyor bu yüzden private serverler çok tutuyor. Kapanmış olan Lunia online var. Zindan tabanlı ve enerji sistemsizdi. O da çok güzeldi. Elsword online enerji sistemine daylaı oyun ama harcadığınız vakte değmiyor o yüzden onun gibi bir sürü oyunu bıraktım. Fakat Dungeon fighter online bir başka... Ateri grafiklerine aldanmayın. Bir çok oyundan fazla içeriğe sahip. Beni cezbeden noktasıda bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Notic128 -- 17 Ağustos 2016; 22:26:10 >
  • Oyunu oynayan arkadaşlar ile birlikte level kasmak isterim açıkçası, yeni başladım oyuna.
  • Oyunu Hala Oynuyan varsa LonelyRanger eklesin beraber oyniyalim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.