Donanım Pazarı
SATIŞTA

haskoy3167 nickli ÇAĞTAY YOLCU isimli forum üyesi SORUNLU ALIŞVERİŞ

08.07.2021 - 10:05 tarihli güncelleme :
İlgili şahıs hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştır.

15.12.2020 - 23:00 tarihli güncelleme :
İlgili şahıs hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına nitelikli dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulunulmuştur.

İlgili şahsın profilinin linki aşağıdadır :
https://forum.donanimhaber.com/profil/1163538#!/

İlgili üye aşağıdaki linkte yer alan alınık işlemci ilanım için 11 aralık cuma günü saat 12:50'de forum üzerinden tarafıma özel mesaj gönderdi. Mesajın içeriğini aşağıya kopyalıyorum :
https://forum.donanimhaber.com/alinik-intel-core-i9-9900ks--146560115#146560115

"mrb hocam. 5 ay önce vatan'dan alınma bir ürün var elimde. letgoya açtım ilanı buraya da gün içerisinde açacağım.
fiyat 2850 düşünüyorum."

Kendisiyle forum üzerinden bir süre mesajlaştıktan sonra 2.700 TL bedel üzerinden anlaştık, ürünün Letgo sitesindeki linkini istemem üzerine telefon numaramı istedi ve whatsapp üzerinden aşağıdaki fotoğrafı tarafıma gönderdi :

Kendisiyle whatsapp üzerinden konuşmalarımızda ürünü aynı gün kargoya vereceğini, eğer yetişemezse paramı iade edeceğini söyledi.

Bende bunun üzerine hesap bilgilerini istedim, bana aşağıdaki hesap bilgilerini gönderdi :

TR 0300 0100 1970 5369 1022 5002

ziraat bankasi

çağtay yolcu

Ben şahsın forum üzerindeki referanslarını inceledim ve düşük fiyatlı ürünlerin yanı sıra ortalama fiyatlı ürünler de sattığını gördüm ve aldığı referansların da iyi olduğunu görünce kendisine güvendim.

Ayriyetten hesabının çalınmış olabilme ihtimaline binaen şahsın referans listesinde yer alan en son tarihli 2 üye olan Morphinz ve 4cz isimli üyelere mesaj attım ve şahsa para gönderirken kullandıkları hesap isminin "çağtay yolcu" olup olmadığını sordum.

4cz isimli üye bu isme para gönderdiğini doğruladı, Morphinz isimli üye ise adını hatırlamadığını söyledi fakat şahsın bana verdiği telefon numarasını doğruladı.

Böylece şahsın hesabının çalınmadığını da anlamış oldum ve kendisine güvenerek aynı gün yani 11 Aralık Cuma günü saat 15:38'de belirttiği hesaba 2.700 TL EFT yaptım.

parayı göndermemin devamında şahıstan eve ulaşınca ürünün ve faturasının fotoğraflarını göndermesini istedim, şahıs saat 19:30'da hala yolda olduğunu eve ulaşamadığını belirtti.

O gün şahıstan haber gelmemesi üzerine 12 Aralık Cumartesi günü öğlen saatlerinde şahıstan tekrar ürünün fotoğraflarını istedim, bana yazdığı cevapta sabaha kadar ürünün kutusunu aradığını ve bulamadığını, eğer yine bulamazsa bana n11 üzerinden ürünün sıfırını göndereceğini, hatta aşağıdaki ürünü göndereceğini kabul etmezsem de paramı iade edeceğini belirtti.
https://www.n11.com/urun/intel-core-i9-9900k-36-ghz-lga1151-16-mb-cache-95-w-islemci-1389076?magaza=dmaxteknoloji&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.72

Ben kendisine ürünün kutusunu aramasını bulamazsa duruma göre tekrar konuşacağımızı söyledim, şahıs akşam saatlerinde depoyu da aradığını ürünü bulamadığını belirtti.

Bunun üzerine ben kendisinden saat 19:43'te paramı iade etmesini istedim ve kendisinin Ziraat bankası hesabına para göndermem nedeniyle Ziraat bankasına ait hesap bilgilerimi gönderdim.

Saat 20:03'te tamam dedi, ardından 20:53'te paranın pazartesi hesabıma geçmesinde sıkıntı olup olmadığını sordu, ben paranın hesabıma hemen geçmesini istediğimi belirttiğimde 21:09'da kuveyttürk hesabımın olup olmadığını sordu, ben saat 21:11'de kendisine hangi bankalarda hesabımın olduğunu belirttim , devamında da kendisini o gün ve 13 Aralık Pazar günü birkaç kez aradım telefonu çaldı fakat açmadı.

Paramı hemen istediğimi, telefonunu aradığımı fakat açmadığımı belirten mesajlar yazdım, mesajlar iletildi fakat 12 Aralık saat 21:09'da attığı son mesaj olan "kuveytturk hesabiniz var miydi suleyman bey" mesajından sonra başka hiçbir mesaj göndermedi.

Şahsa 14 Aralık pazartesi saat 00:01'de forumda kendisi hakkında açılan konuları gördüğümü ve dolandırıldığımı anladığımı, pazartesi mesai saati bitimine kadar paramı geri göndermezse salı günü sabah ilk iş savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirten bir mesaj attım, attığım mesaj iletilmedi.

Şahsın aradığımda çalan telefonu da o saat itibariyle kapalı durumda.

Yazının çok uzun olduğunun farkındayım fakat forumdaki diğer kullanıcılara ibret olması açısından nasıl dolandırıldığımı detaylı anlatmam gerektiğini hissettim.

Keşke dolandırılan diğer arkadaşlar daha erken konu açsalardı, en azından araştırma yaptığım esnada onların konularını görür ve şahsa para göndermekten vazgeçerdim, artık yapacak bir şey yok yılların forum kullanıcısı ve yüzlerce kez alışveriş yapmış, çoğu alışverişi referans isteme zahmetinde bile bulunmamış bir kullanıcı olarak demek ki bu dersi almam gerekiyormuş.

Artık bir daha da forum üzerinden alışveriş yapmam. Konuya gerekli ekran görüntüleri, banka dekontlarını ve savcılık, mahkeme evraklarını ibret-i alem olması açısından vakit buldukça ekleyeceğim.

Vakit ayırıp okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, iyi günler diliyorum.

14.12.2020 - 11:25 tarihli düzenleme : İlgili şahsın profilinin linki ilk mesaja eklenmiştir.

SATIŞTA

ALINIK İNTEL CORE İ9 9900KS

Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirttiğim model işlemciden almayı düşünüyorum.

Satmayı düşünen arkadaşlar ürün için istedikleri fiyat ile birlikte ürünün; kutu, fatura ve garanti durumunu belirten bir özel mesaj gönderebilirlerse en kısa sürede dönüş yapacağım.

İlginiz için teşekkür ederim.

SATIŞTA

SATILIK SIFIR Shark IQ R1001AE with Self-Empty Base

Arkadaşlar merhaba,

Amazon'dan kendim kullanmak için aldığım başlıktaki robot süpürgeyi ev alacağım için kutusunu dahi açmadan sıfır vaziyette satıyorum.

Cihaz Youtube'da takip ettiğim Vacuum Wars isimli kanalın testlerinde 2019 yılının en iyi robot süpürgesi seçilmiştir. Ben de zaten oradan görerek sipariş vermiştim.

Aşağıdaki linkten bahsettiğim videoyu izleyebilirsiniz :
https://www.youtube.com/watch?v=4Fed8durfb4

Cihaz dünyada şu anda sadece Amerika'da satılmaktadır, bu nedenle 110V elektrik ile çalışmaktadır. Yani cihazı kullanabilmek için şebekeden çıkan 220V elektriği 110V'a dönüştüren bir dönüştürücü almanız gerekmektedir.

Aynı cihazdan bir adet de ailemin evine almıştım onun kutusunu açtık ve kullanıyoruz, yaptığım testlerde cihazın şebekeden Self-Empty esnasında 470W elektrik çektiğini ölçümledim bu nedenle garanti olması açısından 1000W'lık bir dönüştürücü aldım.

Aldığım dönüştürücünün linkini aşağıya kopyalıyorum, isterseniz siz de buradan alabilirsiniz, dönüştürücü şimdiye kadar herhangi bir problem çıkarmadı ve en ucuz bu sitede bulabildim.
https://www.elektromarketim.com/trafolar/mervesan-ms-1000-1000w-220-110-vac-oto-transformator

Cihaz Amazon'dan alındığı için herhangi bir arıza oluşması durumunda Amazon ile irtibata geçebilirsiniz, daha önce hiç tecrübe etmedim fakat forumdan okuduğum kadarıyla cihazı teknik servise göndermek için yardımcı olduklarını biliyorum.

Cihaz için istediğim fiyat 4.500 TL'dir. Lütfen takas ya da indirim teklif etmeyiniz.

Cihaz Ankara'da elden teslim edilebilir, diğer illere EFT sonrasında alıcı ödemeli kargo ile gönderilir.

İlanın altında bilgi kirliliği oluşmaması açısından sormak istediğiniz her türlü soruyu ve yapmak istediğiniz yorumları PM yoluyla bana iletmenizi rica eder, herkese iyi akşamlar dilerim.

Saygılarımla.

SATIŞTA

ALINIK 8 GB (2 x 4GB) PC2-6400 DDR2-800 SoDIMM

İletişim için PM lütfen.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

SATILDI

SATILIK SIFIR Apple iPhone 8 Plus, 64 GB, Uzay Gri (Apple Türkiye Garantili)

Amazon.com.tr'den alınmıştır, fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir.

Kutusu hiç açılmamıştır. Jelatininde durmaktadır.

Fotoğraf ürünün kendi fotoğrafıdır.

Ankara içinde elden teslim edilebilir.

Fatura tarihi 15.11.2018

Fiyat 5.000 TL

Sayfa 1 2 3

Dükkan Sahibi Hakkında

sariduru

Yüzbaşı

İsim:
Katılım zamanı: 25 Kasım 2008 16:10:35
Durum: Forumda değil
Son giriş: 14 Ekim 2025 09:18:24
Kişisel Mesaj (PM) Gönder
E-Posta Gönder

Referansları

» Kullanıcı Profili
Kriter
Genel
Kargo
Satıcı

Genel Puan:          
Ürün: ALINIK N11 275/50
Alıcı: komikadam
Tarih: 24 Eylül 2016 18:24:27
Yorum: Ucreti hemen gonderdi. Sorunsuz bir alisveris oldu
Genel Puan:          
Ürün: SATILIK SIFIR PAL Nintendo New 3DS XL
Alıcı: Guest-F40EE863A
Tarih: 26 Şubat 2016 14:57:11
Yorum:
Genel Puan:          
Ürün: SATILIK PlayStation TV
Alıcı: TheGuardian
Tarih: 21 Ekim 2015 22:18:58
Yorum: Hızlı kargo, kaliteli iletişim ve destek. Teşekkürler!
Genel Puan:          
Ürün: SATILIK Nintendo Wii U Skylanders Trap Team Bundle (referans)
Alıcı: cankut90
Tarih: 21 Ekim 2015 00:46:40
Yorum: İlginiz ve hızınızdan dolayı çok teşekkür ederim, alışveriş yapacak arkadaşlar kafanızda bir soru işareti olmasın sarıduru güvenilir ve sözünde duran bir dh üyesidir.
Genel Puan:          
Yorum: Ürün güzel ve sorunsuz. Üye'ye teslimat konusunda göstermiş olduğu ilgiden teşekkür ederim.
Sayfa

[1]

[ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ]
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.