Şimdi Ara

DÜKKAN VE EV KİRA ÜCRETLERİNE SINIRLAMA GETİRİLSİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hukukturan kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede faizler düşmediği sürece kiralar da hep yüksek seyredecektir.

    Serbest piyasa ve karma ekonomide kira fiyatlarının yüksek olması rantçılık vs. ile adlandırılamaz. bir mülk sahibinin kendi mülküne kendi fiyatını belirlemesi kadar doğal bir şey yoktur. burada olan durum mülk sahibinin mülkünü emsal değerler üzerinden değil kendi isteği, mantığı ve iradesiyle belirlediği fiyatın yüksek olması ve bunun da etik olmadığı durumudur, ancak herkesten tek bir etik kavramı üzerinden davranması gerektiğini söyleyemeyiz.

    Siz iyi düşünceli birsinizdir, mülkünüzü kiraya verirken belirleyeceğiniz bedel de kriter olabilirek 'kiralayanın ödeyebileceği, benimde aylık gelirimi sektirmeden alabileceğim' mantığı ile bir bedel belirleyebilirsiniz,

    Bir başkası da evin durumu, konumu, vs. ile birlikte fiyat bu, işine gelen tutar mantığı ile bir bedel belirler.

    Buna da kimse karışamaz, bu durumla rantçılıkla suçlanamaz.




  • hayat pahalı olmasında yeme içme gibi temel ihtiyaclarda ve diğer herşeyde en büyük fiyatları yükselten dükkan kiralarıdır.ondan sonra millet isyen ediyor bu kiraları cıkarması için işyeri tabi zam yapıcak sattığı ürünlere.en büyük giderler dükkan kirası ve calışanların gidertleri.
  • Harbiden bu konuya belediye mi el atar valilik mi el atar birisi atsın gaziantepte suriyelilerin gelişini fırsat bilen ev sahipleri fiyatı 2 ye katladı.2007de 200 tl olan ev kiraları şuanda 1250 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalık iranlı,suriyeli,lübnanlı,libyalı,ıraklı doldu. Bunların hepsi ya kiralıyor ya da satın alıyor. Fiyatlar normalde düşmesi gerekirken bunlar yüzünden düşmüyor. Bunlara ev kiralayanlara Allah akıl fikir versin, üç ay ödeyip sonra kira alamadıkların da hiç bir yaptırım uygulanmıyor bunlara. Üç ay aldıkları ile kalıyorlar, sonra da aylarca çıkartmak için uğraşıyorlar. Yine bunlara ev satanlar parayı cebe indiriyor, Türkler bunların oturduğu binadan ev falan almıyor, o zaman ya bunlara satacaklar ya da yine bunlara kiralayacaklar. Şahsen ben ev alacak olsam ya da kiralayacak olsam bunlardan oturan var mı yok mu sorarım. Dünyanın hiç bir Ülkesin de yabancılar, bu kadar rahat mülk sahibi olmuyor. Bir ev alacakken bile belli bir rakam belirleniyor, ya da belli bir yatırım da bulunma şartı getiriliyor. Şu an Ülke de kaçak köçek yerleşenleri sınır dışı etsek on binlerce daire boşalır. Kiralar neredeyse yarı yarıya düşer, emlak alma da yabancıya sınır getirilse yine fiyatlar yarı yarıya fark eder. Antalya da yabancılar yüzünden 100 bin etmeyecek daireler 80 bin eurolara satılıyor. Gel de böyle bir Ülke de ev al.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-Ray // 7


    quote:

    Orijinalden alıntı: wasted.wastelander

    Delinin zoruna bak ! Ev adamin dukkan adamin kirasida şudur demiş ister tut ister tutma.

    olur ilaç sanayisi de 10 liralık ilaca 500 desin fırıncıda ekmeğe 20 tl desin ? iett akbile 30 tl desin dimi ? herkes sahip olduğu ürünü istediği fiyattan satsın sonra neden kaos neden kriz. işte sizin gibi düşüncesiz pardon sadece kendisini düşünen ( en azından düşünüyor ) insanlar yüzünden güçlü olan güçsüzü eziyor. devlet mudahalesi şart.

    Ucuz evde var gitsin orda otursun kardesim illa luks semtte genis evdemi oturacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hukukturan

    Kira rantı son bulacak bak gör, sizde rantcısınız galiba Hoşunuza gitmediğine göre

    Nah bulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme yakında son bulcak canını hiç sıkma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hukukturan

    Merak etme yakında son bulcak canını hiç sıkma

    Kira geliri genelde muhafazakar kesimin rantı o nedenle son bulmaz.
    Ek olarak kira gelirleri düşmeye devam ederse (bu sene martta ödenecek vergi arttı mesela) , emlak satışları azalık bu ise zaten zar zor devam eden inşaat sektörünü çökertir.
    Hükümet sağolsun yıllardır inşaat sektörünü şişirdi işin kolayına kaçıp buna izin vermez.
  • sen denetim istersin, onlar 2000 lira üstü kira alana, lüks kira vergisi koyar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.