Şimdi Ara

Dükkan işleri için. (ışığa karşı çekim )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun. Ben perdecilik işi ile uğraşıyorum. Facebook ve instagram sayfama teslim ettiğim ürünlerin fotoğraflarını koymak istiyorum. Ancak gündüz teslim ettiğim ürünlerin fotoğraflarını telefonla çekmek nerdeyse imkansız. Dışarıdan gelen ışık çok parlıyor ve perde olduğu dahi belli olmuyor. Her tesliamatıda gece yapamadığım için gündüz fotoları mokoko oluyor.

    Amacım çok çok profesyonel bi çekim değil işimi görsün düzgüün fotoğraflar alabileceğim bi kamera önerisi alabilirmiyim acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dışarıdan gelen ışığı arkaya alıp çekme imkanı var mı? Eğer yoksa fotoğraf makinası yada gelişmiş ayarları olan bir cep telefonu ile perdeden pozlama alarak daha net çıkmasını sağlayabilirsin ama yine arkadan gelen ışık patlar, bilgisayarda düzenleme gerekir. İkinci alternatif vitrini perdeyle kapatıp flaş yada yeterli ise mevcut aydınlatma ile çekim yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 24 Haziran 2017; 14:43:35 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Dükkan içerisinde zaten yolumu bi şekilde buluyorum. Ancak her müşterinin her odasının ışık alma şekli ışıkşandırma şekli farklı. Bunuda katarak işimi görebilicek bir fotoğraf makinası düşünüyorum. Z2 nin ayarları yeterli gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canon yada nikon dslr ve tepe flashı edinip flashı tavandan sektererek cekebilirsin
  • noktasal pozlama yap. yani koyu olan yere göre ışığı ayarlat ve RAW olarak çek. RAW fotoğrafı photoshop veya lightroom da düzenlersin ışık patlamalarının olduğu gölgelik alanların çok dengesiz olduğu fotoğrafları RAW halde ise düzeltmek daha kolay oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.