Şimdi Ara

dükkan açıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar biliyorum burası artık inci bölümü ama daha iyi biyer bulamadım, sonunda pederi ikna ettim pederin boş dükkanına bilgisayar donanım teknik iş yeri açıcam, ama devlet işlerinden hiç anlamam peder anlar ama ben ayrıntılı olarak burdan kendim öğrenmek istiyorum neler gerekiyor? ustalık belgesi falan gereklimi? benim sigortam şuan inşaatta yardımcı olarak gözüküyor yatıyor, dükkanda yazar kasa falan şart mı manuel mi daha iyi yazar kasa mı? hangi işlemleri yapmam gerekiyor kaç ay sürer toplam lütfen ayrıntılı bilgi verir misiniz ben hiç bişey bilmiyorum yaşım 18 2 sene sonra askerlik var ama 2 sene boş boş gezmiyim diye açıyoruz
    Birde nelere dikkat etmem gerekiyor neler yapmamı önerirsiniz

Biz bu hatayı yaptık 300 tl alamadık.Biz yandık sen yanma.
    Ayrıca bilgin ne düzeyde ? Bilgisayar bölümümü okudun yoksa bilgisayarcıda calısarakmı geliştirdin kendini deneyimin varmı laptop ve masaüstlerinde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clavery -- 4 Eylül 2012; 9:54:13 >

Orijinalden alıntı: Clavery

Yazar kasan vergi levhan olmak zorunda.Ustalık belgesi şuan için zorunlumu bilmiyorum.Ama vergi levhan olmazsa ceza kesebilirler.
    İlk 4 5 ayın sıkıntılı geçebilir iş olmayabilir buna şimdiden alış.
    Çevrendeki insanlarla aran hep mesafeli olsun eğer yüzlerine fazla gülersen bilgisayarı formata getirirler yarın vericem parasını derler bir daha vermezler.
    Biz bu hatayı yaptık 300 tl alamadık.Biz yandık sen yanma.
    Ayrıca bilgin ne düzeyde ? Bilgisayar bölümümü okudun yoksa bilgisayarcıda calısarakmı geliştirdin kendini deneyimin varmı laptop ve masaüstlerinde ?

lise okumadım bilgisayarcılarda çalıştım internetten falan araştırarak bilgim gayet iyi özellikle desktoplarda laptoplardada fazla pratik değilim ondada zor olcagını düşünmüyorum

• Dükkan açık kalmış diye dalga geçerler yapma etme

şaka bi yana hala o işte para varmı ya ben her evde bi bilgisayarcı var diye biliyodum

yine konuyu okudukça anlıyorum :D

Orijinalden alıntı: buble-R

Dükkan açık kalmış diye dalga geçerler yapma etme

şaka bi yana hala o işte para varmı ya ben her evde bi bilgisayarcı var diye biliyodum

yine konuyu okudukça anlıyorum :D

valla bu forumdakilerin çogu senin gibi düşünür ;:D bende işi burdan öğrendim zaten
  • İlk işin bir muhasebeci bulmak olsun , sonra şirket mi kuracaksın şahıs firması mı kuracaksın onun kararını ver , zaten muhsebeci sana yardımcı olacak.Senden kuruluş parası isteyecek , bazı arkadaşlar seni yanlış yönlendiriyor her işte yazar kasa alma zorunluluğun yok. Muhasebeci halledecek zaten tüm işlerini yazar kasa gerekiyorsa izin yazını alacak sen yazar kasayı aldıktan sonra il kestiğin fişle yazar kasa levhası alacak.Vergi levhanı da onlar alacak.Sen parayı vereceksin gerisine karışmayacaksın.Ftura bastırtırsın sadece.
    BAKKAL AÇMAK
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ++
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

şirket olurmu kardeşim dükkan diyorum

şirket kurman için illa plazada olman gerekmiyor

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

İş yeri açma belgen olmalı.Her teknik lise mezununa kendi branşında verilir.

Peki ben liseyi açıktan okuyorum bu belge nerlerde işe yaricak? yani bu belge bende yok ne yapmam gerekiyor, benim sadece bilgi işlem iş kurun kursundan aldıgım belge var

quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare667

quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

şirket olurmu kardeşim dükkan diyorum

şirket kurman için illa plazada olman gerekmiyor

tabiki biliyorumda uzatmak istemedim, benim dükkana harcıcagım bütçe 3-5 lira küçük bir yer olucak yanıma eleman olarakda arkadaşımı alıcam neyse bunların önemi yok zaten

• Kusura bakmayın ama internetten öğrenilme bilgilerle bilgisayarcı olunmuyor maalesef. Pratik ve donanım bilgisi çok önemli. Müşteri size bir laptop getirir bilgisayar kendini açar açmaz kapatıyordur bunun arıza tespitini yapmanız demek anlıyor olmanız demek. Örneğin bilgisayar açar açmaz gücü kesiyorsa bunda kısa devre olma olasılığı yüksektir fakat bu kısa devrenin bulunabilmesi için laptop'un tamamen sökülerek anakartının ortaya çıkarılması ve anakart üstündeki entegreler tek tek ohm metre ile ölçülerek kısa devrenin bulunması gerekir. Bunuda geçtim chip yakan bir laptop geldiği zaman hemen arıza tespiti yapabilirsiniz fakat o chipin sökülerek lehim ayaklarının basımı ve tekrar yerine oturtulması için BGA Reworkstation makinesi gereklidir bu makinenin çin malı olanı 5000 lira civarında + bu makine olmadan laptop piyasasında tutunmanız mümkün değil. Ha dışarı yaptırırım bir işten 10 lira kâr ederim diyorsanız karar sizin

Ruhsat ve vergi lehvası zorunludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeSPoT

Kusura bakmayın ama internetten öğrenilme bilgilerle bilgisayarcı olunmuyor maalesef. Pratik ve donanım bilgisi çok önemli. Müşteri size bir laptop getirir bilgisayar kendini açar açmaz kapatıyordur bunun arıza tespitini yapmanız demek anlıyor olmanız demek. Örneğin bilgisayar açar açmaz gücü kesiyorsa bunda kısa devre olma olasılığı yüksektir fakat bu kısa devrenin bulunabilmesi için laptop'un tamamen sökülerek anakartının ortaya çıkarılması ve anakart üstündeki entegreler tek tek ohm metre ile ölçülerek kısa devrenin bulunması gerekir. Bunuda geçtim chip yakan bir laptop geldiği zaman hemen arıza tespiti yapabilirsiniz fakat o chipin sökülerek lehim ayaklarının basımı ve tekrar yerine oturtulması için BGA Reworkstation makinesi gereklidir bu makinenin çin malı olanı 5000 lira civarında + bu makine olmadan laptop piyasasında tutunmanız mümkün değil. Ha dışarı yaptırırım bir işten 10 lira kâr ederim diyorsanız karar sizin

Ruhsat ve vergi lehvası zorunludur.

aynen kart tamiri yapmicam yaparsamda öyle fırınlama temizleme yada transitör kapasitör değişimi yapabilirim diğerlerine bulaşmam yaptırırım

peki benim merak ettigim ustalık kalfalık belgesi falan gerekiyormu?

• askerliğin yoksa askere kadar tükanı kiraya ver kirasını ye iyi kötü bişeyler bul çalış askerden sonra gir ticarete yoksa işleri yarıda bırakıp gitmezsen bu sefer askerlik aksar genelde böyle olur bu işler

Orijinalden alıntı: ABREC

askerliğin yoksa askere kadar tükanı kiraya ver kirasını ye iyi kötü bişeyler bul çalış askerden sonra gir ticarete yoksa işleri yarıda bırakıp gitmezsen bu sefer askerlik aksar genelde böyle olur bu işler

ben iş bulamıyorum, dükkan kiracı bulamıyor malesef başka şansım yok askerlik geldiginde 1-2 sene sonra bırakıp gidicem
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.