Şimdi Ara

dubrovnik 3 gece 4 gün 529 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bana fiyatı çok uygun geldı ama ınternette azcık araştırınca bir sürü şikayet okudum ama yinede sıcak fırsat

Neşeli Tur’dan vizesiz Hırvatistan’ın harika şehri Dubrovnik 4 gün 3 gece konaklamalı tur yakala.co üyelerine 1.098 TL yerine 529 TL!

06 – 17 Ekim 2012 tarihleri arasında geçerlidir.

http://www.yakala.co/firsat/tum-turkiye/7365/dubrovnik-4-gun-3-gece-konaklama-529-tl-yakala.co-tum-turkiye

1. Gün İstanbul (Sabiha Gökçen)– Dubrovnik

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde saat 17:30’da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları’nın PC 1613 sayılı özel seferi ile saat 1930’da Dubrovnik’e hareket. Yaklaşık 1,5 saatlik uçuşun ardından saat 20:20’de Dubrovnik’e varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle otelimize transfer gerçekleştirilecektir. Odalara yerleşme. Geceleme otelimizde olacaktır.

2. Gün Dubrovnik-Cavtat-Dubrovnik

Uyandırma ve kahvaltının ardından, yarım günlük panoramik Cavtat ve Dubrovnik şehir turları için otelimizden hareket ediyoruz. Turumuz Cavtat kenti ile başlayacak. Antik çağdaki ismi“Epidauros” olan bu küçük ve şirin kent Dubrovnik (Ragusa) Cumhuriyeti’nin kurucu halklarının ilk yerleşim yeridir ve “Ragusa Vecchia” Eski Ragusa olarak ta anılmıştır. Dubrovnik’e yaklaşık 20 km mesafede Konavle bölgesindeki kent, Rat yarımadası üzerinde kuruludur ve bugün palmiyelerle kafelerin süslediği kordon boyu ile Adriyatik üzerinde çok güzel bir yerleşimdir. Rektör Sarayı, Aziz Nikola Kilisesi, Baltazar Bogosic Heykeli ve yarımadanın güzel manzarası panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Kafelerin ve sahil şeridinin tadını çıkarmanız için burada vereceğimiz serbest zamanın ardından Eskişehri(Stari Grad) gezmek üzere Dubrovnik’e hareket ediyoruz. Dubrovnik Eski Şehri, Unesco Dünya Tarihi Kültürel Miraslar Listesi’nde bulunan yaklaşık 2 km’lik bir sur sistemi içinde 856 hane, manastırlar, saraylar, kiliseler, meydanlar ile mimari estetik ve kültürel olarak Slavlar’ın ulaştığı en üst nokta olarak adlandırılan eşsiz bir kenttir. Şehir ortaçağ boyunca ilk eczane, ilk yetimhane, ilk karantina hastanesi gibi Avrupa’nın ilklerine sahne olmuştur. Burada yapacağımız yürüyüş turu boyunca Bokar, Minceta, St. Jean ve Revelin Burçları, Lovrijenac Kalesi, Şehir sur sistemi, Pile Kapısı ve Şehir Kapısı, Aziz Vlaho (Blaise) Heykeli, Onofrio Çeşmesi, Fransiskan Manastırı, St. Saviour Kilisesi, bir bataklık kanalının kurutulmasıyla oluşturulan Stradun caddesi, Luza Meydanı, Orlando Sütunu, Saat Kulesi, Silahhane, Sponza Sarayı, Eski Liman, Dominikan Manastırı, Karantina - Lazareti, Hz. Meryem Göğe Yükseliş Katedrali, St. Blaise Kilisesi, Rektör Sarayı, Gundulic Meydanı ve diğer eşsiz mimari yapılar panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu ardından bu güzel kenti doyasıya gezebilmeniz için serbest zaman. Ardından otelimize transfer gerçekleştirilecektir.

Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Dalmaçya Gecesi turuna (50 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Sapro Restoranda (Dalmaçya Spesiyallerinden oluşan soğuk meze tabağı, Mevsim Salata, Demir Çanda Pişirilmiş Kuzu, Tatlı ve Limitli Lokal İçecek (Şarap veya meyve suyu) Dalmaçya müzikleri, folkloru ve lokal lezzetler ile güzel bir gece geçireceksin. Turun ardından otelimize transfer ile geceleme otelimizde olacaktır.

3. Gün Dubrovnik – (Poçitel – Blagaj - Mostar)

Serbest uyanma ve kahvaltının ardından gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan tam günlük öğle yemekli Poçitel-Blagaj-Mostar turuna (60 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda sabah saatlerinde özel otobüslerimizle otelimizden Bosna Hersek’e hareket ediyoruz. İlk olarak Bosna Hersek’in Adriyatik’e açıldığı tek nokta olan Neum kentinden geçeceğiz. Ardından Neretva deltası üzerinden sınır noktası olan Metkovic’e ulaşarak Bosna-Hersek sınırına girdikten sonra ilk durağımız Poçitel olacak. Resim gibi bir kaya köy olan Poçitel, Osmanlı İmparatorluğu’nun 15. yy itibarıyla Adriyatik kontrolünü sağladığı bir garnizon ve aynı zamanda külliyesiyle tam manasıyla bir Osmanlı yerleşimidir. Kentin bulunduğu Caplinja bölgesi Neretva Nehri’nin sağladığı bereket sayesinde meyve üretimi açısından çok zengindir. Poçitel’de Hacı Ali bin Musa (Şişman İbrahim Paşa) Camii, Türk Hamamı, Medrese, Gavran Kapitan Kulesi ve Evi ve Kalenin panoramik olarak görülmesi ardından Blagaj’a doğru yolumuza devam ediyoruz. Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı Ordularının arasında bulunan Sarı Saltuk tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesi’ni dışardan görüyoruz. (Tekke şuanda restorasyonda olmasından dolayı kapalıdır. Turun yapılacağı dönemde tekkenin açık olması durumunda ziyaret edilecektir.) Yine burada bulunan Avrupa’nın en büyük ve en temiz doğal su kaynağı olan ve bir mağarada su yüzüne çıkan Buna’yıziyaret ediyoruz. Saniyede 43000 litre su kaynağına sahip Buna, kaynağına kadar 19 km'lik bir yeraltı nehridir.Ayrıca nehrin güzel köprüleri ve değirmenleri görülecek yerler arasındadır. Blagaj turunun ardından Mostar’a hareket ediyoruz. Mostar’a varışımız ile birlikte yapacağımız şehir turu sırasında kente ismini veren, Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından hayret verici bir mimariyle inşa edilmiş olan Mostar Köprüsü bu turun en değerli noktasıdır. Köprü 16. yy da ilk inşası,1993 yılında Bosna Savaşı sırasında yıkılışı ve Er-Bu ismindeki Türk firması tarafından yeniden ayağa dikilişiyle tüm dünyada en çok ses getiren olay olmuştur. Köprü, mimarisiyle olduğu kadar Mostar Ikarus’u gibi efsanevi gelenekleriyle de sizleri büyüleyecek.. Köprünün etrafında şekillenmiş olan eski şehirde Tara ve Halebiye Kuleleri, Nezirağa ve Nesuhağa Camileri, Koski Mehmet Paşa Camii, Tabakhane ve Türk Hamamı, Kazancı Çarşısı, Karagöz Bey Medresesi, Model köprü(Kriva Cuprija) göreceğimiz yerler arasındadır. Öğle yemeğimizi tur sırasında Romanca Restoran’da Köfte, Börek, Sopska Salata ve Baklava olarak alacağız. alacağız. Turumuzun bitimiyle birlikte Dubrovnik’e, otelimize transfer gerçekleştirilecektir.

4. Gün Dubrovnik – (Karadağ) - (Elefaiti Adaları) - İstanbul (Sabiha Gökçen)

Sabah uyandırma, kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından (en geç saat 1200) transfer saatine kadar gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz düzenlenecek olan ekstra tam günlük öğle yemekli Karadağ turuna(60 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda özel otobüslerimizle otelimizden hareketle Herceg Novi sınır kapısı üzerinden Karadağ’a varıyoruz. Karadağ, dağ ve kanyonları, Avrupa’nın en güney fiyordu olan Boka Kotorska, milli parkları, ormanlık dağları ,Adriyatik’in berrak kristal eşsiz güzelliği, Venedik şehirleri ve meydanları, manastır ve kiliseleri, muhteşem doğası, kum plajları ve Budva Riviera’sının renkli gece hayatı ile turizm açısından çok zengin bir ülkedir. Avrupa’nın Kosova ile birlikte en genç iki devletinden biri olan Karadağ'da yolumuz üzerinde ilk durağımız Boka Kotorska (Kotor Körfezi) olacak. Körfezin en güzel şehirlerinden biri olan ve Venedik mimarisi kule ve meydanları ile ünlü Perast şehri körfezde bulunan St.George ve “Kayalar Efendisi” Adaları ile ünlüdür. Perast’tan yapacağımız kısa bir tekne yolculuğu ile tarihi 15. yy da bir denizci efsanesine dayanan veinsan eliyle oluşturulmuş olan Kayalar Efendisi Adası’na çıkarak adada bulunan kiliseyi gezeceğiz. Daha sonra tekrar karaya dönerek Kotor şehrini gezmek üzere otobüsümüz ile hareket ediyoruz. Kotor körfezi batık bir nehir kanyonu olarak Avrupa’nın doğal açıdan en değerli noktalarından biridir ve muhteşem doğa manzaraları sergiler. Körfezin en değerli hazinesi ise Kotor Eski Şehridir. Kotor’da yapacağımız şehir turunda Deniz Kapısı, Prens Sarayı, Napolyon Tiyatrosu, Silah Meydanı, Saat Kulesi ve Utanç Sütunu, aristokrat ailelerin yaptırdıkları Şehir Sarayları, Aziz Tryphon Katedrali, Karampana, Aziz Nikola ve Aziz Luka Kiliseleri panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Kotor gezimizin bitimiyle Budva’ya hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte Budva Stari Grad (Eski Şehir) turuna başlıyoruz. Kadmus ve Harmonia efsanesine dayanan, 1979 da çok büyük bir deprem geçirerek yeniden ayağa dikilen bu sur şehirde serbest zaman değerlendiriyoruz. Venedik dönemi deniz ticareti ile zenginleşen bu şehirde bin yılı aşkın süre ayakta kalmış sur sistemi, labirent benzeri dar sokakları, kiliseleri, citadeli, şehir plajı, marinası ve onlarca kafe ve restoranı ile renkli bu önemli turizm şehrinin kalbinde güzel vakit geçireceksiniz. Öğle yemeğimizi Olimps veya Jadran Restoranda balık çorbası, salata, kızarmış küçük balık, kızarmış patates ve dondurma olarak alıyoruz. Öğle yemeğinin ardından Federasyon döneminde bir balıkçı kasabasından kamulaştırılarak, lüks bir konaklama imkanına dönüştürülen ve özellikle Hollywood ünlüleri ve Avrupa kraliyet ailelerinin en gözde ve gizemli tatil mekanı haline gelen, Karadağ’ın “poster çocuğu ”denebilecek muhteşem manzarasıyla Sveti Stefan Adası’nı panoramik olarak görerek fotoğraflayacağımız nokta olacak. Ülkenin bağımsızlığıyla birlikte ada Singapur’lu dev turizm grubu Aman Resorts ve finans şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyum ile uzun süreli kiralanarak restore edilmiştir. Ada bugün eskisi gibi tüm dünyadan ünlü birçok simanın gözde tatil yeridir. Bu fotoğraf molası ardından
    Dubrovnik Havalimanına transfer.

Bu turu tercih etmeyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan tam günlük öğle yemekli Elafiti Adaları Tekne turuna (75 Euro) katılabilirler. Tekne ile Koloçep, Şipan ve Lopud Adalarınıgöreceğimiz turumuzda öncelikle, Dubrovnik'lilerin tatil beldesi, palmiye ağaçları ve büyüleyici doğası ile ünlü Koloçep adasını gezeceğiz. Burada vereceğimiz bir moladan sonra, teknemiz Şipan Adasında bulunan Sudurad kasabasına doğru yol alacak. Skocibuha ailesine ait 16. yy.'dan kalma kale, şehir kalesi ve surları, Dubrovnik Başpiskoposuna ait yazlık sarayın kalıntılarınıgezdikten sonra ''Barış Adası” olarak bilinen Lopud'a gideceğiz. Turkuaz ve berrak denizi, büyüleyici kumsalı ve muhteşem doğası ile her geleni büyüleyen adada denize girme imkanı bulacaksınız. Öğle yemeğini tur sırasında teknede Balık, Salata ve 1 içecek olarak alacağız. Turun bitimi ile birlikte Dubrovnik Havalimanına transfer.

Check-in ve pasaport işlemleri ardından Pegasus Havayolları’nın PC 1614 sefer sayılı özel uçuşu ile saat 2100’da İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuğun ardından saat 23.55’de varış.

Dahil Olan Hizmetler:

•Pegasus Havayolları özel seferleri ile Sabiha Gökçen/Dubrovnik/Sabiha Gökçen hattında ekonomi sınıf uçak bileti
    •Havalimanı vergileri
    •3 gece aşağıda belirtilen otel ya da benzerinde seçilecek pakete göre oda-kahvaltı konaklama
    •Havaalanı-Otel-Havaalanı transferleri
    •Programda belirtilen Dubrovnik ve Cavtat panoramik şehir turları
    •Türkçe Rehberlik Hizmeti

Dahil Olmayan Hizmetler:

•Ekstra turlar
    •Kişisel ve ekstra harcamalar
    •Yemekler sırasında alınacak olan içecekler
    •Dahil olduğu açıkça belirtilmemiş her türlü hizmet
    •Yurt dışı çıkış harç pulu
    •Zorunlu Sigorta (Mesleki Sorumluluk) rezervasyon esnasında acentaya ödenmesi gerekmektedir.

Orijinalden alıntı: oomerozer

peki giden gelen var mıdır? şikayetler nelermiş?

Gidipde dönmeyenler var diye duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hiç tecrübe yaşayan var mı ?
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

vizesiz ülkelere pasaport çıkartmış olmak yeterli değil mi? vize olduğunda ekstra konsolosluktan izin felan mı oluyor?

ben gittim dubrovnike.. otel rezervasyonum bile yoktu.. sadece elinde pasaportun olması yeterli..
  • tabi fırsat sitesiyle gitmedim ama.. yani adamlar uçak parasına götürüyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucgunmuhlet

quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

vizesiz ülkelere pasaport çıkartmış olmak yeterli değil mi? vize olduğunda ekstra konsolosluktan izin felan mı oluyor?

ben gittim dubrovnike.. otel rezervasyonum bile yoktu.. sadece elinde pasaportun olması yeterli..

teşekkürler gerçekten bana da ucuz geldi dediğin gibi uçak parasına tatil.
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • ya zaten dubrovnike gidin,fiyatlara şok olacaksınız..
    herşey o kadar ucuz ki..
    yemek yediğiniz restoranda yemekten sonra tabagınızı yere atmak suretiyle kırıp , sonra da "bunu da hesaba ekleyin" diyesiniz geliyor:))
    gidecek arkadaslar pmden yazarlarsa tavsiyelerde bulunabilirim..
  • İlk gün kayıp zaten...Gece götürüp yatırıyor...
  • _____________________________
  • http://www.sikayetvar.com/firma/detay/neseli-turizm

okumak isteyene.. çok fazla şikayet yok gibi.. ama sorun yaşanır/yaşanmaz bilinmez artık..
  • Eğer yanlış hatırlamıyorsam bir kampanya sitesinden Neşeli Tur'un fırsatını alıp Abant'a gitmiştim birkaç arkadaşla. Rehber oldukça iyi birisiydi memnun kalmıştım ama yurtdışı çok farklı bir olay tabi belli olmaz. Dubrovnik'ten daha yeni geldim ve bence çok ucuz sözü Avrupa'ya kıyasla ucuz diye düzeltilmeli. Yoksa fiyatlar Türkiye düzeyinde, belki kalamar gibi deniz ürünleri biraz daha ucuz olabilir o kadar. Şişe su mesela pahalı old town içinde küçük su 10kuna'ya yani yaklaşık 1,5€'ya satılıyor ama market ararsanız 1 litresini 9 kunaya almanız mümkün, çeşmelerdeki sular da içilebiliyor. Taksi de pahalı olan bir başka şey mümkün olduğunca otobüsleri kullanın.

Fiyata gelirsek bence hiç düşünülmeden alınacak bir fiyat. Rehberlik hizmeti vermeyeceklermiş gibi düşünün uçak parası verdim diyerek gidilir ama anlaşılan otel Cavtat bölgesinde ve Dubrovnik'e yakın bir bölge değil. Ben de Mlini'de kalmıştım ve deniz daha güzeldi ama akşam Dubrovnik'e inip otobüsün olmadığı saatlere kalırsanız taksi herhalde bir 200 250 kuna tutar, şehir içinde pansiyonda kalın daha iyi :) Ha şunu söylemeden edemeyeceğim bazı ekstra turlara katılmak çok gereksiz olabilir, yada daha doğrusu o turları düzenleyen zaten tonla yerel firma var hele adalar için 30 35€ olan geziye 75€ vermek abesle iştigal...

• hiç uğraşmayın. biletinizi alın kendiniz gezin. xxx tur'un 55 euro'a bindiği gemiye biz 20 euroya bindik. aynı gemi aynı tur. xxx turun rehberi "abi aman diyeyim söylemeyin" resmen diye bize yalvardı.

ayrıca tarzınız nasıl bilmiyorum ama dağı taşı seyretmeye hırvatistana gitmeye ne gerek var. asıl olay old city'de ve oranın kültüründe... gidin bi hırvat'ın kiraladığı odada kalın. oradaki halkın takıldığı cafelere takılın. onlara nerede yiyorsa orada yiyin.
  • Kendi biletinizi alın gidin kısmındaki en büyük sorun Dubrovnik'e direk uçuş olmaması ve aktarmalı uçuşlarda da fiyatın yükselmesi. Direk uçuşlar hep turlar tarafından düzenlenen charter seferler, kendiniz gitmek isterseniz en uygun seçenek Bosna Hersek'e gidip oradan sonra otobüsle Dubrovnik'e gitmek. Ben tur tercih eden biri olmasam da turla gittim çünkü daha mantıklı geldi. Ama tekne turlarına kesinlikle o paralar verilmez ben daha vahimini Paris Sen Nehri için söyleyeyim. Yanlış bilmiyorsam turlar bunu 20-25€'ya satıyor. Normal bilet 12€ olmakla birlikte gruplara uygulanan tarife 5€! yani 1'e aldıklarını size 5'e giydiriyorlar. Bunu da Şubat'ta ikinci kez Paris'e gittiğimde öğrenmiş oldum. Bilet sırasında önümüzdeki rehber Türk olduğumuzu anlayınca sağolsun bize güzellik yapıp 5'er € verin size alayım dedi. Ha gerçi bize güzellik turdakilere giydirmasyon oldu ama ne diyelim onlar da bu işten para kazanıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inishmore -- 6 Eylül 2012; 15:47:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.