Şimdi Ara

Dublex Evde Kombi Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
51.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nofate_82 N kullanıcısına yanıt
    Ben kombi çıkışına bağlamadım. Alt katın kolektörüne giren boruya t ve vana koydum. Pompa kolektöre tersten su basıyor. Pompa çalışırsa kolektöre giren borunun vanasını kapatıyorum. Su vana kapalı olduğundan kolektöre girmeyip t den pompaya giriyor. Ordan kolektörün diğer tarafında su basıyor. Pompa devre dışı olunca vanayı açıyorum. Kombi pompası iki taraftan basıyor. Şu an pompayı kullanmama gerek yok. Atıl oldu. Denge kabı kullanmadım çünkü benim ev tripleks. Kombi ortada. Alt kattan pompa çalışınca iki pompa aynı anda çalışsa bence sorun olmaz. Alt ve üst katın suyunu çeker o kadar diye düşünüyorum. Ama kombi pompasından çıkan boruya ya da giren pompaya takarsam sıkışma olabilir. Su çekecek ya da itecek başka boru yok. Denge kabı iyi olur. İyi verim de sanırım kombiye takılan ek pompada olabilir. Ben de sizin gibi okuyarak bir şeyler yaptım. Seneye pompanın yerini değiştirmeyi düşünüyorum. Denge kabı eni de endişelendiriyor. Elle yapılır dediler ama nasıl bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofate_82

    quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    quote:

    Orijinalden alıntı: nofate_82
    sadece büyük olsun sorun olmasın düşüncesiyle




    Ne güzel kombi büyük. Pompa yetmiyorsa ek pompa taktırın. Ben ek pompa takdırdım. Ama pislik tutucu değişti bir de petek yeri. Pompaya gerek kalmadı. Fıstık gibi şimdi.

    45 kw büyük. Borularınız düzeldi. Tek sıkıntı pislik tutucu. O da düzeldi mi komşularınızdan her bakımdan şanslı olacaksınız bence. Güzel sistemi değiştirmek demek eskisinden farklı yapmak demek. Muhtemelen şimdiki sistem yeniden daha iyi.

    Çıkma bir pompa aldım ben eski kat kaloriferlerinde kullanılmış. 80 tl verdim. Hurdacıda da olsa bu pompalar bir sefer çalıştımı bozulmuyor kolay kolay. Sucular biliyor bunları. Tanıdık bir su ustası çalışan basit bir pompa takabilir. Eğer sorun düzelirse denge kabı falan veya iyi bir pompa takarsınız.

    Yerinizde olsam denemeye gerek duymadan hemen iyi bir pompa ve denge kabı takdırırdım.

    Benim pompa alt katta. Denge kabım da yok. Pompanın çalışmasına da gerek kalmadı ama takılı işte.

    yani denge kabı olmadan sadece pompa bağlatabilirmiyim sisteme? öyle anladım da o yüzden soruyorum. ki öyleyse çözmesi daha basit. denge kabı mevzusu da karışık çünkü. araştırdım. birsürü karışık hesabı var.

    rastgele bir pompa seçimi yaparsan denge kabı gereklidir. Buna gerek yok kombinin içindeki pompanın aynısını mutlaka birebirini tesisat dönüşüne filtreden sonra taktır ve elektrik bağlantısınıda kombi içindeki pompa bağlantı hattından paralel şekilde yaptır Allahın izni ile sorunun hallolacaktır.




  • pompanın yeterli debide basma yapıp yapmadığı en uzaktaki (kombiye göre) radyatörün giriş ve çıkış suyu sıcaklıkları arasındaki farkın 10 ila 20 derece arasında olması durumunda yeterli demektir eğer daha fazla düşme varsa sirkülasyon az demektir.
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    Peteklerin büyük olduğu için ısınmanın yeterli olduğu ama sirkülasyonun anlattığınız şekilde az olduğu bir sisteme tasarruf açısından pompa takma mantıklı mıdır sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ar_tryk

    Peteklerin büyük olduğu için ısınmanın yeterli olduğu ama sirkülasyonun anlattığınız şekilde az olduğu bir sisteme tasarruf açısından pompa takma mantıklı mıdır sizce?

    Bence gerek yok pompanın yakıta etkisi yoktur sadece evinizin sizin tercih ettiğiniz sıcaklığa ne kadar sürede geleceğini etkiler amaç evi istenilen sıcaklığa yeterli zamanda getirebilmektir pompa sirkülasyonu yavaş olması durumunda gidiş suyu ile dönüş suyu arasındaki sıcaklık farkı artar ve yoğuşmalı kombi içinde verim artar ama bu çok fazla değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paylaşımcı -- 26 Ocak 2014; 22:28:30 >
  • nofate_82 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba. merak ettim, ne yaptınız?
  • okreg kullanıcısına yanıt
    Evet en kötüsüde bu konu açılalı 1 yıl olmuş her şey konuşulmuş. Ama arkadaş sorunu çözebildimi belli değil . Keşke son durumu da son bir mesajla yazsaydı da konuyu okuyanlar için yol gösterici olsaydı. Sanırım arkadaş sonunda evi sattı
  • Kusura bakmayın konu çok değişik yerlere gittiği için takip edemedim. Ancak bu kış başında kombinin içindeki pompayı değiştirdik. Şu an için daha iyi performansı. Mükemmel diyemiyorum ancak önceki haline göre daha iyi ısınıyoruz.
  • Arkadasim bende dubleks evde oturuyorum 26binlik baymak luna5 war.ust kati isitmaya calsiyom faturamda az gelsin istiyorum.50de yakiyorum ust kat anca ılık oluyor acaba senin dedigin pompadanmi taktirmam gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofate_82

    evet reglaj da uyguladık ama asılsorun bu değil. şöyleki. bırakın reglajı alt kattaki tüm petekleri tam kapttığımda dahi üstteki peteklerde ısı alt peteklerde normalde olan ısısdan 10derece daha düşük oluyor.

    reglaj hiç çözüm olmadı zaten. yani kombiyi tam olarak üste çalıştırınca bile normalde altta 45derecelik kombi ile petekler ısınırken üstte 45 derece peteği çok azıcık ılıtıyor. ısıtmıyor.

    elbette bu doğrultuda kombiyi yaklaşık 60 derecede çalıştırısam üstte kombinin 40-45 derece ısısı gibi ısı oluyor. işte o zaman reglaj yapıp altta ısıyı makul seviyelere alıyorum. üstte de dediğim gibi 40-45 derece lik ısıs oluşuyor.


    fakat bu şekilde 60derece ile kombiyi çalıştırırsam saatte 2metreküp harcıyor. bu da aylık şu anki burda gaz fiyatıyla 1400tl ediyor.

    ne yapacağımı şaşırdım. sirkilasyon pompası önerisi var çok fazla. fakat ben o zaman neden 45fi bir kombi aldım. ne manası vardı dedirtiyor. kaldıki sirkilasyon pompası taksam yakıt düşecekmi onu da bilmiyorum. artı oluşacak elektrik parasıda cabası.

    https://www.youtube.com/watch?v=sl5d753lyEw ,

    hocam farklı bir tesisat, umarım çözüm olur, mantık soğuk su gidişinin ilk etap da 1. petek den başlaması, ustalarda videoyu izleyerek fikirlerini belirtirlerse daha iyi çözüm olur, saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: nofate_82

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: turgay_lermi

    harici bi sistem takılacaksa genleşme tankı takılabilir. sirkülasyon pompasını nasıl bağlıyacak sisteme?

    kombinin 3/4 kalorifer çıkış borusuna ek pompa+denge kabı (ısıl gerilimleri azaltmak & pompa ömrü & daha az ses için) ile birlikte

     Dublex Evde Kombi Sorunu


    dostum rica etsem şu sistemi biraz açıklayıp ayrıntılayabilirmisin. azıcık da varsa fiyatlardan bilgi.

    sanırım böyle bir sistem ancak çözecek sorunumu

    resimde sanki 2 tane pompa mı var?

    resim üzerinde işaretleyebilirmisiniz rica etsem nedi ne değildir.

    resimde kırmızı ile işaretli "ek pompa" ve "denge kabı" aynı şekilde bağlatmak gerekir

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Urun/brosur/DengeKabi_brs.pdf
    http://www.baymak.com.tr/tur/urunler/pompa-450

     Dublex Evde Kombi Sorunu


    hava ayırıcı ve tortu ayırıcı(tutucu) almak zorunda değilsin

    hava ayırıcı:oksijen bariyersiz tesisatlarda tesisata hava girdiği için bu havayı dışarı atar
    tortu (pislik) ayırıcı:(piyasada çamur ayrıştırıcı olarak da isimlendirilir) plastik tesisatlarda zamanla tortu,pislik oluşur,ayırıcı ile bu pislikler,çamurlar tesisattan temizlenir
    hava ve tortu ayırıcıları piyasada çeşitli markalarda satılır:spirovent,flamco,caleffi,kodsan...vd

     Dublex Evde Kombi Sorunu



     Dublex Evde Kombi Sorunu Dublex Evde Kombi Sorunu Dublex Evde Kombi Sorunu


    Uzunca bir aradan sonra konuyu tekrar canlandırmak zorunda kaldığım için üzgünüm, ama öğrenmek istediğim konular bulunuyor.

    1-Kombi ana pompa gücü nedir? (Watt olarak)
    2-Ek pompa gücü nedir? (Watt olarak)
    3-Ek pompanın çalışma mantığı nedir? Ana pompa ile birlikte açılıp, kapanıyor mu yoksa sürekli mi çalışıyor?

    Şimdilik bu kadar, teşekkürler,




  • 230 m2 ev dubleks hangi kombiyi tavsiye edersiniz


    Denge kabı ve
    Sirkülasyon pompası

    Taktırayım mı faydasını gören varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brnimde gecen sene isinan dubleks deki peteğim hic isinmiyor. İlk defa actik busene. Havasini aldim. Makinenin basinci dusuktu. Onuda 1.5 yaklastirdim. Ama daha fazla basinci artiramiyorum. Basinc artmiyo daha fazla.


    Sebep ne olabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.