Şimdi Ara

Dubleks Daire İçin Mesh Sistem ve Modem Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Mevcutta tp-link td9970 v1 modem ile turknet Vdsl 8.1 SNR ve 71 megabit hız alıyorum. Üst katımda tenda nın bir AP si var repeater modunda çalışıyor. fakat kablosuz repeater modunda olduğundan 40 megabit üzeri hız alamıyorum. Sürekli ssid değiştirme zorunluluğu vs de cabası.


    Şimdi Mesh sistem kurmak istiyorum. Mevcutta modem alt katta. Ya alt kata yeni bir mesh destekli modem ve yukarı mesh router. Yada alt kata mevcut modem veya ucuz yollu yeni bir modem ve alt üst mesh destekli router.


    Katlar ufak. 85 metrekare dikdörtgen. Modem dairenin uzun kenar taraflarından birinin tam orta noktasında bulunuyor. Giriş antresinde bu nedenle tüm odalara eşit uzaklıkta. Tüm odaların en uzak uçları modeme 7-8 metre uzaklıkta ve tüm odaları modemden sadece 1 duvar ayırıyor.


    Evde 2 akıllı televizyon. 2 Pc. 5 Akıllı telefon var. Akıllı herhangi bir ev aletim yok. Yani misafir de gelse max 15 cihaz oluyor.


    Aklımda birkaç alternatif var.


    Mevcut modemi kullanıp 2 adet Xiaomi ax1800 alıp mesh ile kullanmak. Evde ax destekleyen sadece iphone 11 telefon var ama ileride daha fazla cihaz olacaktır. Hem ileriye dönük yatırım yapmışta olurum. Maliyet 2 router 700 lira.


    Mevcut modemle 2 router kullanma çözümlerimin yaklaşık maliyetleri birbirine yakın. 2 Keenetic extra 700 lira. 2 Tp-link c80 900 lira. Daha üst hızlar için 2 Huawei Ax3 Pro 1200 lira.


    Modem değiştirmem gerekirse. Keenetic Hero DSL ile Keenetic Extra router ikilisini kullanmak. Bu çözüm yaklaşık 1250 lira civarı.


    Yine modem değiştirmem gerekirse TP-Link Archer VR2100 ve Tplink c80 router ikilisini kullanmak. Bu çözüm yaklaşık 1300 lira civarı.


    Modem değiştirme konusunda tereddütlerim var. Çünkü SNR değerim 8.1 ile sınırda.


    Yine bir alternatif daha mevcut modemle Mercusys S12 Halo Mesh sisteminden alıp alt ve üst kata kurmak. 2 li set 360 lira. 3 lü set 630 lira ama arada amazonda 450 ye düşüyor.


    Şu an tamamen karma karışık bir kafadayım. Mevcut modemim köprü modunda iş görür mü onuda bilmiyorum. çift router kullanmaya karar verirsem ve bu modem yerine başka bir modemi köprü modunda kullanmam gerekirse hangi modemi önerirsiniz. Sadece köprü modu için.


    Şimdiden öneri ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 20 Eylül 2021; 11:47:57 >



  • Kimse Bu cihazlardan herhangi birini kullanmıyor mu acaba. En azında mesh kullanan mesh kalitesini, modem kullanan modem kalitesini vs söyleyebilirse ben işime gelmeyenlerini eleyim.

  • pckopat_doktor kullanıcısına yanıt

    Keenetic konusunda tecrübelerimi paylaşabilirim.


    Hero DSL + Extra güzel ikili olacağı gibi, mevcut DSL modeminizi köprü moduna alıp aynı bütçe ile Ultra+Extra da yapabilirsiniz.

    Tam da size göre ürünüm var aslında. İmzamda inceleyebilir, özel mesaj atabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 23 Eylül 2021; 10:51:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.