Şimdi Ara

DTS-MA&TRUE HD formatındaki filim sesleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce indirdiğimiz filimlerin dts hd ma veya true hd sesli versiyonları cıkmaya başladı.
    bunların boyutlarıda oldukca yuksek.
    tekrar indirmek mesele.acaba bu filimlerin sadece hd seslerini indirebileceğimiz siteler varmı.
    böyle bir site varsa sadece sesleri indirip mkv merge programıyla elimizdeki filimlere aktarabiliriz ustelik yuksek boyutlara ulaşmadan erşivimizi hd sesli filim formatına cevirebiliriz.
    bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 18 Ekim 2011; 0:09:26 >

avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...
  • enteresan ve kaliteli bir soru. cevapları merakla bekliyorum
  • eğer torrent kullanıyorsan bazı filmlerde konteynır yerine tum dosyalar ayrı ayrı ındirilebilıyor. Birkaç filmin ses, menü yada çesitli alt yazısını bu sekılde indırdim. Km, bs vs gibi oynatıcılar ses ve alt yazıyı video ile birlıkte oynatabilıyor. Ancak daha once indirdigin video ve sonradan indirecegin sesin senkron sorununu nasıl halledersin bilmem. Takipteyım
  • sadece ses indireceksiniz onu mkv merge ili yeniden işleyip kayır edeceksiniz senkron sorunu çıkacak vs vs.. onun yerine sizin için önem taşıyan ille de arşivimde olması lazım dediginiz filmleri yeniden indirmek çok daha mantıklı geliyor bana.. artık bağlantı hızları yükseldi.. harddiskinizde kopyala sil yapıp defarca tahribata neden olmak yerine dedigim gibi sadece önemli kabul ettiginiz filmleri remux olarak indirin olsun bitsin.. bu benim kişisel düşüncem. Tabii dir ki, farklı düşünen arkadaşlarda olacaktır...

örnegin cevap yazan diğer "swordmaster" nickli arkadaşın önerisi için pc de (yada pc yi player olrak kullanarak) film seyrediyor olmanız lazım.. eger bir mediaplayer kullanarak film seyrediyor iseniz dune gibi yüksek işlevli bir player a ihtiyacınız olacak.. dune ler ayrı ses dosyasını ayrı alt yazıyı birlikte oynatıyor.. ama diğerlerinde olmuyor galiba..
    saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 8 Eylül 2011; 23:35:18 >
    mesela ben hızlı öfkeli filmini önce mkv versiyonunu indirdim.geçenlerde hd sesli olanını indirdim 23 gb cıvarıydı,içindeki dts hdma sesi mkv marge programıyla ayırdım,yaklaşık 3,9 gb boyutunda.sadece ses bu boyutda.bu sesi aldım önceki indirdiğim filmin içine attım.şimdi o filimde dts ,dts hd ma,dd. turkçe ses li olarak 3 ayrı ses oldu..

bu zahmete katlanmadan hd sesleri bulabileceğimiz turkce siteler olmasada yabancı sıteler mutlaka vardır.nasılki turkçe 5+1 li ses dosyalarının olduğu dvix siteleri gibi. umarım bir cevap cıkar. kolay gelsin.
    avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

sadece ses indireceksiniz onu mkv merge ili yeniden işleyip kayır edeceksiniz senkron sorunu çıkacak vs vs.. onun yerine sizin için önem taşıyan ille de arşivimde olması lazım dediginiz filmleri yeniden indirmek çok daha mantıklı geliyor bana.. artık bağlantı hızları yükseldi.. harddiskinizde kopyala sil yapıp defarca tahribata neden olmak yerine dedigim gibi sadece önemli kabul ettiginiz filmleri remux olarak indirin olsun bitsin.. bu benim kişisel düşüncem. Tabii dir ki, farklı düşünen arkadaşlarda olacaktır...

örnegin cevap yazan diğer "swordmaster" nickli arkadaşın önerisi için pc de (yada pc yi player olrak kullanarak) film seyrediyor olmanız lazım.. eger bir mediaplayer kullanarak film seyrediyor iseniz dune gibi yüksek işlevli bir player a ihtiyacınız olacak.. dune ler ayrı ses dosyasını ayrı alt yazıyı birlikte oynatıyor.. ama diğerlerinde olmuyor galiba..
    saygılarımla...

burda bir güzelik daha var atladığın,.az önce ornek verdim detaylı anlatayım.
    hızlı öfkeli 5 filminin dts hd ma sesli filmini indirdiğinde boyutu 23 gb cıvarında idi.
    filim 1080p ve frame değerleri,kalıtesi cok yuksekdi.
    daha önce indirdiğim mkv filim ise 720 p idi ve 8 gb cıvarı idi,.hd sesi buna ekleyince boyut 12 gb cıvarı oldu.yaklaşık 10 gb yer kazandım.filmin 1080p ile 720 olması beni cok etkilemiyor,her iki formatda bende aman ne buyuk fark dedirtmiyor.yanı 720p yeterli geliyor..
    ben filimleri pc den oynatıp avr ye gönderiyorum ordanda projeksiyona,projeksıyon 1080 p leride gösteriyor ama 720 ile arasında cokda kayda değer bir fark yaratmıyor..
    mkv merge ile sesi filme işlemek 10 dakkıkamı alıyor.zaten her şeyı program kendisi yapıyor,sesde bir kayma varsada onuda ayarlayabiliyorsun.yanı sıkıntı yaratacak bır durum yok.
    ilgıne teşekkür ederim turakmug..kolay gelsin.

• sayın erdos113:
    ben ihtiyar emekli bir adamım.. senkron du ayar dı falan beceremiyorum.. filmleri torrentden remux formatında indiriyorum hdd ye direkt kayıt ediyor ardından indirdigim sitede zaten fps olarak 23.796 mı, 25 mi oldugu belirtiliyor ona göre bir türkçe alt yazı indirip aynı isimleri vererek dosyaya koyuyorum. sonrasını dune, avr ile tv ye göndererek hallediyor.. projeksiyondaki görüntü nasıl oluyor bilemiyorum.. 46" tv bu yaşlı adama yetiyor, yetmek zorunda... :-)
    kaçırdıgım nokta konusuna gelince, amaç disk te yer kazanımı ise disk ler artık çookk ucuzladı.. bir 720p filmi virtual olrak 1080p yapmak ile kaynakta 1080p olması farklı .. ses olarak remux filmlerin çoğu hd.ma yada true ama benim film seyretme amaçlı kullandıgım oda biraz küçük o nedenle 7.1 için yer sorunu var. zaman zaman bana tahsis edilmiş bu küçük odanında elimden gitme tehlikesini yaşarken büyük odaya yada salona taşınabilmek hayal gibi :-).... Sonuç olarak şimdilerde 5.1 dışında seçenegim yok.. ve açıkcası size 720p filmlerin yetmesi gibi, bana da 5.1 ama kaliteli kayıt olan DTS ses yeterli geliyor..

hımmm şimdi yazarken düşündüm.. soruna çare bulmak yerine dertleşir olduk. :-)

Sırf ses kayıtlarının oldugu bir internet sitesi adresi bilmiyorum.. Bilmiş olsam elbette ki yazar sizin düşünceniz dogrultusunda konu nihayete ererdi.. neyse dilerim her şey gönlünüzce olur..
    saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sn.turakmug
    temenileriniz için teşekkür ederim...umarım istekleriniz gerçekleşir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

sn.turakmug

erdos hocam selamlar,

uzun bir aradan sonra foruma tekrar geri döndüm

benim de sormak istediğim şu,elimde untouched bluray filmler var yani diskin tamamı,orjinal hali,bunlar artık çok yer kaplamaya başladı ve ben bu filmlerin içindeki gereksiz sesleri altyazıları çıkartıp boyutlarını azaltmak istiyorum,ts remux programını denedim bazı filmler oldu ancak steam kalsöründeki bazı büyük dosya boyutlarından 2 yada daha fazla var,bu yüzden programın çalışma prensibine sanırım uymuyor başka tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mı?

teşekkürler...

• ac3 ile dts ciddi farklı. Baslar konuşmalar çok daha belirgin. Peki dts ile dtshd arasındada boyle buyuk fark var mıdır???
    kulağın bu farkı çok kolay anlayamadığını düşünüyorum.ama burada şunu söylemek gerekli "dolby digital" ile "dts" arasındaki farkı
    vasat sistemlerde bile çok kolay ayırabiliyorsunuz."dts" resmen fark atıyor...
    şimdi diyebilirsinki bunu nasıl denedinde anladın, zamanında bu işlere ilk başladığımda illede "bdp" olsun illede " dts hd ma" olsun
    deyip yeni ne var ne yok almıştım,bu sebeplede elimde hem"dts hd ma" sesli blu-ray ler hemde bunların "dts" kayıtlı mkv leri var,
    aynı sahneleri çok kez sırayla dinledim,aradaki farkı anlayabilmek hakikaten çok zor.ama tabiiki bu karşılaşmanın kağıt üzerindeki
    resmi galibi "dts hd ma" bunuda kabul etmek lazım....
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

"dts" ile "dts hd ma" arasında kağıt üzerinde fark var ama ben bu farkın ancak ve ancak çoook pahalı sistemlerde anlaşılabileceğini,
    kulağın bu farkı çok kolay anlayamadığını düşünüyorum.ama burada şunu söylemek gerekli "dolby digital" ile "dts" arasındaki farkı
    vasat sistemlerde bile çok kolay ayırabiliyorsunuz."dts" resmen fark atıyor...
    şimdi diyebilirsinki bunu nasıl denedinde anladın, zamanında bu işlere ilk başladığımda illede "bdp" olsun illede " dts hd ma" olsun
    deyip yeni ne var ne yok almıştım,bu sebeplede elimde hem"dts hd ma" sesli blu-ray ler hemde bunların "dts" kayıtlı mkv leri var,
    aynı sahneleri çok kez sırayla dinledim,aradaki farkı anlayabilmek hakikaten çok zor.ama tabiiki bu karşılaşmanın kağıt üzerindeki
    resmi galibi "dts hd ma" bunuda kabul etmek lazım....

Hd ses olayı da pazarlama stratejisinin bir parçası anlaşılan. İnsanlar almışken iyisi olsun dedikleri için pek gereksinmeler düşünülmüyor. Çok iyi bir hop. setiniz olmadıkça avr a sırf hd için extra paraları da boşuna veriyoruz anlaşılan. Dts gerçekten çok farklı. Evdeki tırık sistemim bile coşuyordu. Oraya harcadığımız paraları daha kaliteli ses çıkaran avr ve hop.lere harcamak daha mantıklı gibi. Pek çok insanın evindeki tv ler 3d desteklemiyor. Ayrıca 3d güzel film bulmakta sorun, bide orjinaline para sayıyorsak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PANTER_111

quote:

sn.turakmug

erdos hocam selamlar,

uzun bir aradan sonra foruma tekrar geri döndüm

benim de sormak istediğim şu,elimde untouched bluray filmler var yani diskin tamamı,orjinal hali,bunlar artık çok yer kaplamaya başladı ve ben bu filmlerin içindeki gereksiz sesleri altyazıları çıkartıp boyutlarını azaltmak istiyorum,ts remux programını denedim bazı filmler oldu ancak steam kalsöründeki bazı büyük dosya boyutlarından 2 yada daha fazla var,bu yüzden programın çalışma prensibine sanırım uymuyor başka tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mı?

teşekkürler...

hoşgeldin panter..
    bence o filimlerin 5, ile 10 gb cıvarında olan mkv lerini indir.elindeki orjınal bluray lardanda hd sesleri ayır ve bu ındırdığın mkv lerin içine at.cok fazla yer edinirsin hdd diskte..tekrardan hoş geldin..

• bu sesleri bulamayacakmıyız.bilgisi olan yokmu.
  • güncel olsun...hadı bırı adres versin artık ben bulamadım.
  • quote:

güncel olsun...hadı bırı adres versin artık ben bulamadım.

http://www.demo-world.eu/trailers/
    http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
    http://www.youtube.com/watch?v=i84kvlBlvYQ özellikle dinleyin

trailerleri dinleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 1 Şubat 2012; 0:48:15 >
    GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE

• quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

güncel olsun...hadı bırı adres versin artık ben bulamadım.

http://www.demo-world.eu/trailers/
    http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
    http://www.youtube.com/watch?v=i84kvlBlvYQ özellikle dinleyin

trailerleri dinleyebilirsin

bu ses demoları var bende,sanırım sız konuyu anlamadınız.ben normal indirdiğim filimlerin daha sonra cıkan dtsma true hd ses dosyalarını indirebileceğim site arıyorum.bunu filme ekleyip hd sesli olmasını ıstıyorum, yınede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• öncelikle konuyu bir hortlatalım.

bu ara yeni nesil ses kodeklerini destekleyen bir avr almamla beraber bende arşivimdeki filmler için benzer bir arayışa girdim ancak şimdilik bende de pek bir ilerleme yok.

örnek olması açısından

http://www.divxforevertr.com/index.php?act=bt&CODE=07&rid=39923
  • Konuyu hafiften hortlatmış olacağım ama sormak istediğim bir şey var film izlerken ses codec lerinden DTS HD Master Audio seçili iken yer yerinden oynarken amfide ses düzeyi aynı desibelde iken Dolby TrueHD bir film açınca ses bildiğiniz baya kısılıyor yani aynı desibelde iki ses formatı arasında çok ciddi ses düzeyi farklılıkları oluşuyor bunun nedenini bilen var mı ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.