Şimdi Ara

DSG DÜŞÜK DEVİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım araçla dsg'ye geçiş yaptım.dsg'ler vites d modunda 2000 devre gelmeden vites atıyor,hatta komik hızlarda şehir içinde 7.viteste gidiyor.spor modu ve manuel kullanım dışında yüksek devire çıkamıyorsunuz.sürekli d modunda seyahat ile dpf gibi parçalarda sıkıntı yaşar mıyım?

• dsg nin balata yemesinin tek sebebi bu. otomatikte 9 yakan golfe manuelde 7 yaktiriyorum sehir ici. onu o sekilde ayarlayip tasarruf yaptigini dusunen muhendisin ben taaa...
    otm araba aldik manuel kullaniioruz. kavrama degisimimde jetta verdiler o oyle degildi mesela.gaza dokununca bir iki vites assa aliyordu hemen. bu mal 50 ile 7. vitese atiyo gitmiyo benzin iciyo

sifir araba 8.000 de kavrama yedi degistirdiler. 12.000 de gene yedi biniyoruz oyle
    Onlar eski kafada kalmış. Sen aracın rahat gidip gitmediğini anlarsın. Mesela düzde 1500 dd de sarsıntı yapmadan zorlanmadan gidiyor, hiç sıkıntı yok. Ama yokuşta da öyle gideyim dersen tabiki olmaz. Motora yük bindikçe devri artırmak lazım. Yokuşta iyi tork verdiği motorun kendini bulduğu bi devirde kullanmak uygun vites seçmek motoru rahatlatır.
  • Mühendisler yaptıysa bi bildikleri vardır hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dpf çabuk tıkanır.O yüzden arada bir çevre yolunda 3bin devir civarı sabit olarak yarım saat kullan.
  • Evet eğim yoksa yolda baya düşük hızlarda vites atıyor. 70 km/saat civarında 7.vitese geçmiş oluyorsun benzinlide.
  • işte otomatiğin sevmediğim yanı araç golf 1.6 tdi dsg araçta 5 kişiyiz klima açık elmadağ yokuşunu tırmanacağız hız 120 ye sabitlendi araç 2000 devirde ilerliyor yokuşa geldik hız düşüyor araç ısrarla vites düşürmüyor 1600 devirlere geldi sonrasında vites düşürüp biraz hızlanınca yine yükseltti yine bayıldı araç.düşük devirde gaza yüklenmeden dpf tıkanmaz ama aracı zorlayacak kadar düşük devirde gitmesi benim hoşuma gitmiyor.
  • Yeni otomobilllerin hepsi düşük devirde kullanılabilir. Ben 1.4 hyundai accenti 1200 2000-2500 dd ler arasında kullanıyordum.

Şimdi iş yerinde kullandığım polo da üç de biraz gaza basınca 4 bile değil direk beşe yükselt diyor. Azıcık hızlanınca hemen üst vites gösteriyor. hatta hızlanamadığı yokuşlarda bile üst vitese at diyor :)

Kendi arabam da 55-60 ile 6. Cı viteste gidiyor. Yokuş filan çıkacağım zaman yükseltmesin diye manuele alıyorum.

Yani kısacası gayet normal. Ama araç kendisi herşeyi öngöremez ve anlayamaz böyle durumlarda sen müdahale edeceksin. onun dışında kendi haline bırak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Hiç golf kullanmadım ama kullandığım dizeller 1700-1800 dd en sonra kıpırdanmaya başlıyor ve 2000 dd de güzel bi çekiş yakalıyor. 5-6 km hız kaybedince vites düşürmesi lazım aslında. ama galiba farklı programlanmış. 1600 dd de Turbo takviyesi kaybolduğundan motorun bitik olduğu bir devir.

Bu durumda senin yokuş inerken biraz hız yükseltmen ya da manuel olarak alt vitese geçmen daha ideal olabilir. 2500 dd de filan gider tahminimce bi alt viteste ve yokuşta çok daha az hız kaybeder. Yakıt tüketimi de anlattığınız şekle göre daha ideal olur

• etusch kullanıcısına yanıt
    tabii ki müdahale ediyorum ama tanıdığım bütün ustaların ortak noktası devirsiz araç kullanma demeleri.manuelden otomatiğe geçiş yaptım devirsiz giderken motora zarar veriyorum hissi oluyor.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    2000 de çıkabilecek güç mevcut dizel araçlarda ama 2000 devirde çıkıp gaza %80 basmak yerine 2250 2500 devir civarında çıkış %50 gaza basmak daha mantıklı geliyor bana manuelde kafama göre ayarlıyorum otomatikte manuele alarak yapılabiliyor tabiki ama hepsinde böyle imkan yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dsg nin balata yemesinin tek sebebi bu. otomatikte 9 yakan golfe manuelde 7 yaktiriyorum sehir ici. onu o sekilde ayarlayip tasarruf yaptigini dusunen muhendisin ben taaa...
    otm araba aldik manuel kullaniioruz. kavrama degisimimde jetta verdiler o oyle degildi mesela.gaza dokununca bir iki vites assa aliyordu hemen. bu mal 50 ile 7. vitese atiyo gitmiyo benzin iciyo

sifir araba 8.000 de kavrama yedi degistirdiler. 12.000 de gene yedi biniyoruz oyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 23 Temmuz 2018; 4:16:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urene

tabii ki müdahale ediyorum ama tanıdığım bütün ustaların ortak noktası devirsiz araç kullanma demeleri.manuelden otomatiğe geçiş yaptım devirsiz giderken motora zarar veriyorum hissi oluyor.
    Onlar eski kafada kalmış. Sen aracın rahat gidip gitmediğini anlarsın. Mesela düzde 1500 dd de sarsıntı yapmadan zorlanmadan gidiyor, hiç sıkıntı yok. Ama yokuşta da öyle gideyim dersen tabiki olmaz. Motora yük bindikçe devri artırmak lazım. Yokuşta iyi tork verdiği motorun kendini bulduğu bi devirde kullanmak uygun vites seçmek motoru rahatlatır.

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    araç superb dizel
  • Herhangi bir sorun olmaz. Zaten devirli kullanayım diye manuele alıp kullanacak haliniz yok. DSG konfor ve ekonomi için yazılımı o şekilde ayarlıdır zaten, çift kavrama. 1-3-5-7 ve 2-4-6 olarak iki farklı kavrama var. İyi sürüşler.
  • 60bini devirdim bir sikinti yasatmadi. Yine de kavramayi erken yememek icin surekli ekonomi modunda kullanmayin, cunku ekonomide ayagi gazdan cekince bosa aliyor araci ve yogun trafikde bu sanzimanin 1-2-3-n-3-2-1 diye surekli vites degismesine sebep olabiliyor. Comfortta kullanin cok yogun trafiklerde de sport modunda kullaninki surekli 1-2-1 yapmasin.

Ben 5 km hizla hareket halindeyken parka alip sanzimana vurdurtmustum hatta birkeresinde arabayi. Kapattigimda emindim sanzimanin bozulduguna kontagi actim yola devam ettim uzerine de bi 15bin km daha yaptim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devamlı spor modda kullanıyorum yakıtı biraz fazla yakıyor ama motor hiç boğulmuyor.2500/3000 arası vites atıyor.
  • 8 sene dsg 1 senedir zf8 kullanıyorum. zf8, kuru dsg7 den iki kat hızlı ve akıllı. vites düşürmek, yükseltmek, yokuşu doğru algılamak, gaz pedalına basış hızına göre en doğru vitesi seçmek tüm konularda zf8 açık ara önde. Kaldıki sport- eco pro ve comfort modlarının zf8 ile uyumundan daha bahs etmedik. Hangi modda olursa olsun. şanzıman doğru vitesleri seçiyor.
    DSg de ise d modunda 60 km hızla 7 ye atıyor. motor çekmiyor. sen gaza basıyorsun, birden iki vites küçültüyor. dsg de spor moda alıyorsun. 3000 devire gelmeden vites büyütmüyor. (zf8 de sport+ da bile sakin sürersen comfot gibi vitesi yükseltiyor ki doğrusu o)
    dahası var. kuru dsg ile (ıslaklarda daha az) yokuş yerlerde park etmek küçük manevralar yapmak işkence. Çünkü kavraması güçlü değil. yokuş kalkış sistemine güvenerek kaymıyor. Bu durumda ufak ufak kalkış yapmayı zorlaştırıyor.
    ama zf8 de öylemi? freni bırak en dik yokuşta bile milim milim oynarsın...
    velhasıl. teorik farklar yerine pratik farkları konuşmak lazım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• DPF Sehir efsaneleri boyle uzar gider

Dogru kullanim

Kaliteli yakit

Kaliteli yag

Zamaninda bakim

Manuelde vites degisim uyarilarina dikkat

Bunlara uy hic bir sorun cikarmaz

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinin Diğer hepsine iyi de sportta gaza az basınca vites büyütmesi kesinlikle iyi değil ve olması gereken de değil. Uygun viteste senin gaza yükleneceğin anı beklemesi lazım. Hem zaman kaybı hem iş kaybı hem de farklı modların ruhuna aykırı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.